bonzita93
Aktivan član
- Poruka
- 1.950
Probacu opet 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Onda sutra stavljas
A ja bih stavila,pokusala sam al nikako ne uspevam,ako znas reci mi kako pa cu staviti![]()
ajde dodji
Evo obecavam probacu sutra
Sutra ili u utorak idemo da uzmemo kolica pa i to slikam
Jos 9dana pa idemo da vidimo nasu bebicu,i dal je sve u redu sa tom arterijom![]()
Da, da, Bananice i Kockice-cuvajte se!
da li planirate svoju decu da siroko povijate, meni je to normalno i koliko znam kod nas je obavezno, ja sam se zaprepastila ovde u becu to ne praktikuju, eto juce sam videla bebu koja nosi samo pampers a ima mesec dana. citala sam sada malo o tome, kao siroko povijanje predstavlja primitivizam, ja ne mislim tako
ja, ovako, bez iskustva sa decom, ali cisto logicno...
ako se nama, odraslim osobama, preporucuju iskljucivo pamucni ulosci i pamucni ves, onda nemam dilemu ni da je to bolje za bebca koji se tek rodio i cije telo nije naviklo na raznorazne agresivne stvari koliko su nasa navikla. ako je cena toga pranje i peglanje, meni je to podnosljivo.
u engeskoj se vracaju tim starim pelenama, cak ih dobijes i dzabe. zdravije je i za bebu i za prirodnu sredinu, jer se ne bacaju u djubre.
Dobro jutro.Nisam isla u laboratoriju jutros,umesto toga uradila sam baby rapid i negativan je,tako da sam odlucila da se malo primirim,da sacekam da vidim da li ce mi zaista kasniti,ili mozda i dobijem do 10-og,pa ako kasni,onda cu videti sta cu.Hvala vam na savetima![]()
Ovde je naravno sirok povoj obavezan cak do 8meseci, sto je takodje totalno nelogicno...do tada beba prodje jedno 2-3kontrole kukova...tako je bilo sa Ogijem, stalno su govorili da je sa kukovima sve ok, ali da nastavimo sa sirokim povojem...kada smo bili na kontroli sa 6meseci i kada su mi rekli da je sve ok, al da nastavim do 8.meseca, ja sam prosto poludela i skinula siroki povoj...mislim, od svih tih pelena nije mogao ni da se okrene na stranu a kamoli da sedi...sirok povoj kod nas izgleda ovako, i to preporucuju pedijatri...pampers(ili bili koja druga kratkotrajna pelena)+tetra pelena izmedju nogu+svetska pelena da sve to drzi zajedno...i ja sam cula od nekih roditelja da ce satvljati iskljucivo pamucne pelene al mislim da su brzo odustali...cim se beba upiski, mokra je i pelena i zekica i benkica i carsav na kevecu...sve se to zajedni hladi, a ako beba spava, sto one vecinu vremena rade, lako se prehlade...drugo, pampers pelene i druge jednokratne su napravljene i prilagodjene bebama, da budu suve, da im bude toplo i da ne iritiraju kozu...jedino sto ih treba redovno presvlaciti, na svaka 2-3sata, kada se probude, i nocu i danju(sto nije slucaj sa starijim bebama i decom) i to upravo zbog cescis infekcija i iritacije koze...neki propagiraju da ih pri svakom presvlacenju treba oprati vodom...ja sam od prvog dana koristila jednokratne pelene+siroki povoj i nikad nismo imali nikakvih iritacija...eto to je moje iskustvo
da, to kad se upiske pa sve postane mokro moze da bude nezgodno...
videla sam da ima nekih pelena koje unutra imaju pamuk, a spoljni sloj je nepromociv, tako da su mozda one najbolja kombinacija - uz bebino telo je pamuk, ali se sve zadrzava u peleni, ne ide dalje na benkicu ili krevet
izgledaju isto kao jednokratne i lako ih je namestiti, samo sto imaju dva odvojiva dela - unutrasnji koji je pamucan i koji se pere i spoljni koji je taj nepropustljivi. ima i neka opcija da taj spoljni bude od bambusa, koji je isto prirodan materijal, ali valjda je i nepropustljiv...
Cao drustvoznaci jos jedna devojcicaaaa jeeej
hvalim te... 2009ta je stvarno godina decaka!
![]()
Ja sam dobro, lencarim i uzivam uglavnom, pijem 5 lekova i merim pritisak na svaka 4huzas... juce mi je ceo dan pritisak bio ok, a jutros blagi uzas... 164/83
znaci glava mi pucaaaa...
cak se i Maki smirila, a juce je npr ceo dan skakala i uzivala
pile mamino... bas je ludo gledati kad mi ispomera sve organe
Elem u cetvrtak vadim krv itd pa cu znati dal imam taj diabetes ili ne, a onda u petak idem kod svog Milana u Visegradsku da me ispregleda jos jednom i odredi terapiju za dalje... inace imam problem sto ovog mog leka za pritisak Methyldopa nema na trzistu mnogo pa ga stvarno moram juritia do jurnjave mi ama bas nije...
Mazite tibe, mislimo na vas sve...![]()
kockice, jel redovno, koliko cesto pregledas urin?