Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jovanca, hvala na ovako detaljnom opisu. :worth:
Nadamo se da ce ubuduce sve ici svojim tokom. :heart:
Jednu stvar ne razumem, zar kod nas lekari i babice ne kontrolisu posteljicu kad je porode? Rekli su mi da se posteljica inace zagleda sa svih strana, proverava od vise osoba, meri i vaga, da bi se bilo sigurno da je sve napolju. :think:
Pregledaju detaljno. Videla sam svojim očima da je babica zagledala, ali radilo se o sasvim malom deliću koji je ostao i koji im je promakao.

Jovanca,
Par pitanja...

Kazes da su te sekli prema guzi...Pa zar mogu da seku i u drugom pravcu?!

Kakva je to stolica za preglede u porodilistu?

Ne seku u drugom pravcu sigurno. Samo prvi put su me sekli više prema nozi, a sada su zasekli debelo meso.
Neko to zove stolica, neko ležaj za preglede. Klasika, popneš se raširiš noge levo i desno, staviš ih u one oslonce i to je to. Ništa što već sve mi nismo prošle, možda sam se samo loše izrazila.

Cao drugari :)
Evo i nas ,mi celo popodne bili u shoppingu,enzo je jos stvarcica dobio,a i mama,uzeli smo za mene,onu spravicu za izmuzivanje philipsova,i i jastucice za grudi,u sredu najverovatnije uzimamo kolica,hteli smo danas ali u ovoj radnji se narucuje pa ceka se,a u drugoj vec imaju,tako da i to prebrinecemo :mrgreen:
Nago da vam se pozalim,nocas me tri puta uhvatio grc u nozi,vristala sam,i evo danas me bas boli noga,nekio ligament se poremetio :( al procice za par dan valjda! A da mislim da su pocele one normalne kontrakcije od 6mes,tina je pricala o tome,osecam da mi se stomak odjednom stegne i postane jako tvrd,nekoliko sekundi pa pusti,par puta sam to nocas osetila,a i osetila sam neki cudan bol u stomaku prema dole ,prema vagini,kao da se otvaram :roll: dobro je proslo je brzo,neznam sta je to bilo :think:
Nocas je i kod nas malkice napadao sneg,ali odmah je pocela kisa i sve se istopio,sad je uzasno hladno i opet pada kisa!
Natasa :super: stomak ti je bas sladak,bas je veliki :klap::klap::klap: ipak si stavila :cmok:

Jovanca,
Zao mi je sto si tako prosla,ali sad je sve to iza tebe i najbitnije da je sad mila dobro a i ti :cmok:
Cuvaj se i okaci nam slikicu male kad budes mogla :cmok: :zag: :cao: :bye:

Hvala kockic!! A manikir otpao ***** ga ...upss!!! sram me bilo :manikir::manikir:
Pocela sam da psujem bas mnogo u poslednje vreme, a pre sam bas vodila racuna , nisam nikad ni psovala nesto, a saaad....katastrofa, bojim se da cu da opsujem nekoga na porodjaju, pa da mi posle bude neprijatno :rumenko::rumenko:

Hehehe i ja cu na manikir u petak, ali necu da nadogradjujem nista nego samo da mi srede moje jadne nokte... a koje ludilo na desnoj ruci sve dugacki lepi, a na levoj svi popucali pa sam ih ja skratila na tipa pola cm! :eek: tako da bas smesno izgleda ali sta je tu je... :roll:
I da devojke sto se noktiju tice, kad dodju bebci se skracuju na najkrace moguce! Cisto da znate... :aha:

e...i ja sam pocela da psujem od kad sam ostala trudna......vadim se da nisam je nego decko.....:hahaha::hahaha::hahaha:......

I vas dve nemojte se vadite, kad i ja psujem... :hahaha: e sad ako sam ja ovde pricala mesecima o Marti a ipak dodje Vuk, vasa teroija ce biti potvrdjena! :rotf:

Cao drugari :)
Evo i nas ,mi celo popodne bili u shoppingu,enzo je jos stvarcica dobio,a i mama,uzeli smo za mene,onu spravicu za izmuzivanje philipsova,i i jastucice za grudi,u sredu najverovatnije uzimamo kolica,hteli smo danas ali u ovoj radnji se narucuje pa ceka se,a u drugoj vec imaju,tako da i to prebrinecemo :mrgreen:
Nago da vam se pozalim,nocas me tri puta uhvatio grc u nozi,vristala sam,i evo danas me bas boli noga,nekio ligament se poremetio :( al procice za par dan valjda! A da mislim da su pocele one normalne kontrakcije od 6mes,tina je pricala o tome,osecam da mi se stomak odjednom stegne i postane jako tvrd,nekoliko sekundi pa pusti,par puta sam to nocas osetila,a i osetila sam neki cudan bol u stomaku prema dole ,prema vagini,kao da se otvaram :roll: dobro je proslo je brzo,neznam sta je to bilo :think:

Drago mi je da ste se lepo proveli bonzi! :klap: :super: :heart:
Da da sto se grceva tice secas se kad sam se ja zalila na to! Znaci to boliii... uh... bas sam i ja htela da vristim! :sad2: ali ne brini to traje tako jedno vreme pa prodje, ali racunaj na sepanje... :confused:
A te kontrakcije su normalne i neces se od toga otvoriti ne brini... CMOK :cao:

Pa morala sam celu kucu da prevrnem zbog tebe dosado mala...:manikir::manikir:
E a grcevi su stvarno problem, pogotovo kad se ne kreces ..i menen zezaju..a nikada ranije nisam imala problema sa tim i kad sam trenirala...mene uhvati u stopalo leve i u list desne u isto vreme ocu da crknem vristim dragi misli da se poradjam hehehehehe sav se jadnicak isprepada...:manikir:

Jaoooj mnooogoooo negde oko 18 kg :besna:,a nisam se ni prezedravala pa da kazem bem ga jela sami sta sad, nego me ubilo lezanje...gledam slike iz 6 meseca samo stomak se vidi ja mrsava, a sad bre svuda me ima....mada sam dosta i otecena to oce pred kraj, ali i ne mora da znaci..ko zaba sam :besna::besna:

Natasa,

Pa nije 18kg bas tragedija...ja sam sad u sestom i isto sam samo 4kg dobila, ali sad zbog lezanja krenuce naglavacke...mada imam slabiji apeit od kako lezim (cela 4dana, a kao mesec dana:() pa se nadam da nece biti strasno...ma kako bude...samo da moj bebac poraste veiiki i da se rodi kad treba...
Eh, sto bih prosetala moj stomacic...:dash:

jao...ja cu da poludim ako budem morala da odrzavam kratke nokte....meni rastu ko nenormalni ne znam sta cu sa njima.....
bonzita ajde stavi slicice sta ste kupili enzu.........
tata vredno radi na kjizici....veceras ili sutra........

Natasa,

Pa nije 18kg bas tragedija...ja sam sad u sestom i isto sam samo 4kg dobila, ali sad zbog lezanja krenuce naglavacke...mada imam slabiji apeit od kako lezim (cela 4dana, a kao mesec dana:() pa se nadam da nece biti strasno...ma kako bude...samo da moj bebac poraste veiiki i da se rodi kad treba...
Eh, sto bih prosetala moj stomacic...:dash:

Ma nebrini za kile,sve ces skinuti kad bebac dodje :heart::heart:
Ja sam danas obukla tregerice,pa bas sam se pravila vazna,a ono izleteo bas , preko noci :lol:
Ajde slikaj nam stomacic :mrgreen:
Debela je stavila :lol:,a carobna se pravi luda :rtfm:
Kako smo poceli sa kupovinom,ja sam sva uzbudjena,pa bas mi lepo...jos tri ipo mes brzo ce da prodje,ovako polako sve radnje ce da obidjemo,i kupicemo svasta,ako cekamo kad se rodi,strasno,ja necu moci da idem a muz pa i nezna sta treba,bolje kad idemo zajedno,ima puno zezalica sto treba,nije samo odelca soba i kolica,nego svasta :whistling:

jao...ja cu da poludim ako budem morala da odrzavam kratke nokte....meni rastu ko nenormalni ne znam sta cu sa njima.....
bonzita ajde stavi slicice sta ste kupili enzu.........
tata vredno radi na kjizici....veceras ili sutra........

E pa zenska moraces, makar samo u pocetku dok se ne naviknes kako i sta oko bebe... :heart: a posle kad si sigurna u sebe, mozes i da ih pustis! :ok:

I mene u desnoj nozi,u listu ,strasno :roll:
Debela,debela,od sad cu tako da te zovem :manikir:

Jooj i ja isto desni list! :eek: znaci sve nas hvata isto... :think: :hahaha:

Maki se izgleda sprema za kupanjac, evo bacaka se samo tako! :aha:
Odosmo nas dve da se ulepsamo/citaj okupamo pa se vracamo... :cmok: CMOK! :cmok:

Pa i ja sam tu,ja sam platila 55,50(bila je 56,50,al su pogresili pa stavili 1e manje samo na jednoj kutiji)i dobili smo uz to 10 jastucica za grudi poklonjaju!A kupicu oni isto philipsovi ali sto se peru,moze vise puta da se upotrebljavaju!Recices mi kakva je ta pumpica,dal nismo pogresili sto smo uzeli :think: uzecu isto i njihov sterilizator na struju on je 95e,za 6min sterilise i moze 6 flasice da se stave,necu onaj sto se koristi u mikrotalasnoj,mislim da je bolji ovaj drugi!

Poslednja izmena:
pa i ova se pere i ima uz nju i 2 flasice i jos neki dodatci....i par tih jastucica..pa tu mi je preporucila drugarica i ona kaze da je prezadovoljna..videcemo.. javljam naravno!!

Ma da ,moze i ta pumpica da se sterilise,nego kazem za jastucice,ovih 10 sto su poklonili oni su za jednu upotrebu,medjutim postoje oni sto se peru,znaci vise puta se koriste,nisam otvarala,ali vidim ima dve flasice,neka kesica,mislim da su tu jos neki jastucici,i jos neki dodaci ,kazu da mleko moze da se drzi 24h u nima,mora da je dobra,videcemo kako je kod tebe :mrgreen: da ,svi je hvale :whistling:

Cao, trudnjace, kako ste? :)
Idem sutra na kontrolu, radim i one pretrage za down sindrom (ne znam kako to zovu u Srbiji), i videcemo kako napreduje bebac - trebalo bi da je sad dugacak oko 6,5 cm
Ja se jos uvek ne osecam trudno, osim sto imam i ja taj trip sa mirisima, ali mi smeta samo hemija (sampon, gel za tusiranje, stari omeksivac - bacila)..Sad koristim sve samo Dove, sa onim klasicnim mirisom, koji mi je uvek super.
Ja imam pumpicu jos od prve cerke, Aventovu, ali je nikada nisam koristila (ni jednom!), ali ja sam bila u baby friendly bolnici, pa je ona sisala non stop.
Sterilizator je super, to smo bas koristili, mnogo znaci kad ne moras da iskuvavas flasice i cucle.

Jos malo pa spavanjac, jos uvek spavam na stomaku ;) hehehe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back