Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E da na "zapadu" odavno ne praktikuju siroki povoj...ja sam Ogiju stavljala do 6meseca, i onda "poludela" kada su mi na klinici za ortopediju na Banjici rekli da oni praktikuju sirok povoj do 8meseca, a sve vreme od prve do poslednje kontrole je sve bilo OK...

Kockice, nemoj da se nerviras, misli na Martu... Ona sve oseti... Kakvo ostecenje? :sad2: Sigurno ce sve biti u redu, probaj da se smiris...:heart:

Stani polako,kakvo ostecenje jetre?Objasni i nesekiraj se jer je radio neko snimanje,kako su dosli do toga?Znas i sama da nisu nikakvi lekari u kini,nebrini bice ok.Nemoj da se stresas to za martu nije dobro,sve ce se srediti

Jao bre Kockice, sta sve nece da te snadje...jel imao nekih tegoba, i sta kazu za to ostecenje? Jetra je nesto sto se obnavlja, tako da po mojoj laickoj logici nije strasno...ne znam sta je dijagnoza?

Smrccc... znaci stvarno vise mi je pun kur.ac Kine na svaki nacin... :sad2: :dash: :otkacio: te ja krvarila, te on prvo imao sudar, pa sad ovo...
Elem otkrili mu u krvi povisen dosta nivo necega sto ukazuje na ostecenje jetre i onda mu uradili UZ i rekli da ne sme ama bas vise ni kap alkohola da pije, ni da jede masno... a posto se njemu ne svidja tamo hrana on je svaki dan doruckovao u Meku jer to iole jos i moze da se jede, a koliko je pio i da ne pricam jer mu nedostajemo nas dve pa kad ga uhvati tuga on to lecio flasom... :dash: a ja jos juce sva nesto bljak, ne mogu da spavam, ko da sam predosecala da nesto nije kako treba... :sad2: sto kaze on ti si moja vidovita Zorka... :neutral: elem pricali smo pre pola sata i ja mu digla frku da vise nista ne pije 3 meseca (iako sam pricala sa nasom lekarkom i ona je rekla da se jetra regenerise i da ce se oporaviti lepo ako mesec dana nista ne pije, ja digla na 3 meseca!), da ne unosi masno nista, bolja da svako vece pravi sendvice kuci pa nek ih nosi na posao, nego da jede u Meku... :( prvo je bio kao, pa kako ja to da izdrzim, e onda kad sam krenula da placem, rekao je oook necu vise nista piti... eh da znate sad mi je bolje, imam vas... :sad2: sta bih ja bez vas?! :heart:

P.S.: posto ovo njegovima ne smem reci, otac mu je bivsi alkos i psihicki u persunu, a majka uvek zabrinuta i odmah joj se odrazi na zdravlje kad mu je nesto... tako da me zamolio da cutim, a ja nemam kome da kazem osim vama, kumi i svojima... :sad2:

Kockice, bice on ok...samo sam se setila, mislim da ne sme da pije gazirano...moj kolega je sredio jetru kokakolom i zuticom u kombinaciji...najvazniji ste ti i bebica, znam da volis tvog dragog i da ti nedostaje, al veruj mi kad stigne bebica ode on u drugi plan...

stasno....
mora da prestane da pije.....
kad smo vec kod groznih tama.....juce mi ja mama zavrsila u urgentnom.......i macka mi je nastradala.....ceo dan sam preplakala i na kraju sam imala napad gusenja i srce mi je ludovalo.....

stasno....
kad smo vec kod groznih tama.....juce mi ja mama zavrsila u urgentnom.......i macka mi je nastradala.....ceo dan sam preplakala i na kraju sam imala napad gusenja i srce mi je ludovalo.....

Zao mi je... ali smiri se, jer ipak nosis zivot u sebi, pa moramo da se smirimo kako god znamo i umemo...

Kockice, bice on ok...samo sam se setila, mislim da ne sme da pije gazirano...moj kolega je sredio jetru kokakolom i zuticom u kombinaciji...najvazniji ste ti i bebica, znam da volis tvog dragog i da ti nedostaje, al veruj mi kad stigne bebica ode on u drugi plan...

Znam ne sme nista... ustvari sme gazirano ali bez kofeina, tako sam procitala na netu... Coca-Cola je strogo zabranjena! :nono: pa znam da ce biti u drugom planu, ali nikad nece toliko moci da ode u drugi plan da ne razmisljam o tome kako je, dal se dobro hrani, pije itd. Bolje sam sve u svemu... hvala vam svima! :heart:

dobro je .......negde ima unutrasnje krvaranje zbog papiroligije nije primila ni transfuziju ni detaljnije preglede.....dva dana se mlate po lekarim.....valjda ce sutra primiti krv......zdravstvo nam je katastrofalno......danas sam malo mirnija......
malo zdravog zivota ce srediti jetru.......

Uh, bre...Nema me par sati, a vec se nakupilo losih vesti...

Kockice, nadam se da ce te tvoj muzic poslusati i voditi racuna.
I moj ima povisen holesterol, pa sam ga neterala da se zdravije hrani i kad je cuo da moze da ga strefi srcka poceo je da vodi racuna:)

Steffice,

U pravu si vreme leti.. Kad pomislim da za nedelju dana ulazim u peti, ne mogu da verujem...

Malamargo,

Nadam se da ce sve biti u redu:heart:

Saljem vam svima puno pozitivne energije od mene i mog nestasnog bebca:cmok::super:

Kockice, zaboravih da ti odgovorim, sludele me ove lose vesti...procitala sam onaj link(prvi), ostale nisam, komp. mi se zapuca oko tih linkova, al ono sto sam procitala na prvom je potpuno ok, to je ono sto ti treba....i ona "daska" za prepovijanje, nemojte onu sto se stavlja preko kreveca, korisna je samo prvih par meseci, cim beba pocne da se bacaka i oteza malo, ta "daska" nije ni sigurna a pocne da se izvija pod tezinom bebe...ako imate mesta onda ona komodica sa daskom odozgo...e sad, ja sam primetila da su dimenzije jako male, moje drugarice koje su kupovale te komode, bebe su takodje brzo prerasle...mozda vam sada deluje slatko da prepovijate bebu, al kad to budete radile 6-10puta na dan, zgodno je imati tu komodu, da ne spustate bebu na krevet pa opet podizete, mnogo je lakse spustiti je na tu komodu jer je visa...e ja sam moju dobila, stara je jedno 14god., al su joj dimenzije 60cmx80cm(sirinaxdubina) i izdrzala je do nekog 9meseca, kada je pocela da preti opasnost da ce iskociti iz nje...

Angi ima da me slusa inace ce biti ovo: :azdaja: pa nek cik proba da pije! :mrgreen:

Ennna ta prva lista se i meni najvise svidela! :think: tako da cu je prepisati i eto meni liste! :ok: a za komodu imam prostorski problem, jer ne znam dal jos i to moze da mi stane u sobu... na kraju krajeva izgleda da cu morati da se savijam preko kreveta non stop, ali sta cu... sta je tu je, dok sam ovde... kad se preselimo kupicu tu komodicu za presvalcenje...

Enna,

Nije mi bas skroz jasno to sa onim za presvlacenje. Kapiram da se ugiba ako je preko kreveta, ali mi nije jasno ako je preko komode, kako se onda stavlja beba jer komoda po duzini ide uz zid? Ja sam mislila da to sto je preko komode kad presvlacis bebu stavljas preko kreveca:???:

Devojke treba mi vasa podrska... :sad2:
Muzu su otkrili ostecenje jetre... :dash: pa se ja samo brinem... i odmah me zaboleo stomak! :sad2:

kockice prema Uz kriterijima masna jetra se u najvećem broju slučajeva smatra tzv. difuznom lezijom parenhima ali razlozi za to su brojni od konstitucije , nasljednih faktora , preboljelog hepatitisa , povišenih masnoća u krvi itd....Redovne uz kontrole , laboratorijska obrada i naravno malo samodiscipline u pogledu ishrane a bogumi i pića .Nekakve dvo ili tromjesečne kontrole su sasvim dovoljne. Malo sam skeptična u pogledu tih tamo dotkora čitajući nekada tvoje doživljaje s njima: Sve će biti ok, no sikiriki.:bye:

Smrccc... znaci stvarno vise mi je pun kur.ac Kine na svaki nacin... :sad2: :dash: :otkacio: te ja krvarila, te on prvo imao sudar, pa sad ovo...
Elem otkrili mu u krvi povisen dosta nivo necega sto ukazuje na ostecenje jetre i onda mu uradili UZ i rekli da ne sme ama bas vise ni kap alkohola da pije, ni da jede masno... a posto se njemu ne svidja tamo hrana on je svaki dan doruckovao u Meku jer to iole jos i moze da se jede, a koliko je pio i da ne pricam jer mu nedostajemo nas dve pa kad ga uhvati tuga on to lecio flasom... :dash: a ja jos juce sva nesto bljak, ne mogu da spavam, ko da sam predosecala da nesto nije kako treba... :sad2: sto kaze on ti si moja vidovita Zorka... :neutral: elem pricali smo pre pola sata i ja mu digla frku da vise nista ne pije 3 meseca (iako sam pricala sa nasom lekarkom i ona je rekla da se jetra regenerise i da ce se oporaviti lepo ako mesec dana nista ne pije, ja digla na 3 meseca!), da ne unosi masno nista, bolja da svako vece pravi sendvice kuci pa nek ih nosi na posao, nego da jede u Meku... :( prvo je bio kao, pa kako ja to da izdrzim, e onda kad sam krenula da placem, rekao je oook necu vise nista piti... eh da znate sad mi je bolje, imam vas... :sad2: sta bih ja bez vas?! :heart:

P.S.: posto ovo njegovima ne smem reci, otac mu je bivsi alkos i psihicki u persunu, a majka uvek zabrinuta i odmah joj se odrazi na zdravlje kad mu je nesto... tako da me zamolio da cutim, a ja nemam kome da kazem osim vama, kumi i svojima... :sad2:

Kakav alkohol?Zabrani mu to :rtfm: neka ga totalno izbaci iz upotrebe,neka misli malo na tebe i martu potreban vam je,odrzi mu lekciju.I koka kolu,to unistava jetru.
Ja celo popodne u kuhinji,tako kad me uhvati neznam da izadjem iz nje :hahaha::hahaha: spremala sam gibanicu sa sirom (samo za mene i emu)muz nevoli,i piletinu sa krompiricima,i plazma torticu ,mljac,mljac,i bas sam umorna,veceras idem rano u krevet.E bebac mi opet lupkao dok sam spremala :lol::cmok:

Devojke treba mi vasa podrska... :sad2:
Muzu su otkrili ostecenje jetre... :dash: pa se ja samo brinem... i odmah me zaboleo stomak! :sad2:

kockice kada si spomenula za ostecenje jetre odmah sam pomislila na alkohol, ne znam koliko ti muz ima godina ali rano je da stim ima problema i da tugu leci alkoholom i da mu je to izgovor, podhitno mora da prestane i da se posveti zdravoj ishrani, a ti se moras opustiti, na njemu je njegovo zdravlje a ti da mu pomognes

malamargo kako ti ja mama? mogu da zamislim kako ti je , moja mama je u srbiji da se to desilo a ja ne mogu da je vidim mislim da bi umrla

ovo definitivno nije bio dan za nas trudnice, do sada nikad nisam imala mucnine, ali jutros me tako boleo zeludac i stomak, nisam znala sta mi se desava, tek nakon pola sata sam dusu izpovracala, ne znam sta mi se toliko smucilo, sva sam se preznojala i prebledela, pomislila sam mi nije od krosana sto sam doruckovala ali sada je sve ok, bas sam se uplasila, pola dana me je boleo zeludac, sada je sve ok.

stasno....
Nadam se da ce ti sa mamom ubrzo to srediti,i da ozdravi sto pre,,znam kakvi su doktori kod nas,jedino ako imas vezu,onako je strasno,tuzno je sto smo takvi...
Zao mi je zbog macke,znam kako ti je,ja sam izgubila psa prosle godine u ovo vreme,druga je to prica,bio je star,pa smo posle kupili u decembru malog muzjaka bebu,nemozemo da zaborav nasu kucu ali ovaj nas je ocarao,takav je zivot,tako da je i on sad ogroman,imam dva rotvajlera,neznam sta bih bez njih,obozavam ih,
I izbegavaj da se puno sekiras,sredice se to sa tvojom mamom,a macku nabavices drugu,moras da mislis na tvoju bebu,nesekiraj se,molim te...nevalja,sve to beba oseca..Pozdrav

Poslednja izmena:
Kockice, šta god da ti kažem ponoviću već napisane postove. Pokušaj da malo mirnije sačekaš detaljnije analize.
Malo ću da se osvrnem na tvoju temu ''nedostaješ mi''. Neka ide dođavola sav novac koji je svima neophodan. Vas dvoje niste za odvojen život. Više ćete se mućiti jedno bez drugog nego bez novca. Da ti ne pominjem koliko će Marti nedostajati tata i ona njemu.
Pre 20 godina mojoj starijoj komšinici došla snaja sa sinom da tu provedu nekih godinu dana. Muž je bio na terenu u Makedoniji pa da ona ne bude sama u Beogradu došla kod svekrve. U istoj kući je bila i ćerka te komšinice sa svojom porodicom. Mali je već sa 8-9 meseci tužno gledao kako njegovu sestru od tetke otac svakog dana grli i ljubi kada se vrati sa posla, a njega tek kasnije. Pa i to kad bi ga teča zagrlio nije bilo ono pravo, mada se čovek maksimalno trudio.
Vas dvoje/troje ste stvoreni da budete zajedno po svaku cenu.:heart:

kockice prema Uz kriterijima masna jetra se u najvećem broju slučajeva smatra tzv. difuznom lezijom parenhima ali razlozi za to su brojni od konstitucije , nasljednih faktora , preboljelog hepatitisa , povišenih masnoća u krvi itd....Redovne uz kontrole , laboratorijska obrada i naravno malo samodiscipline u pogledu ishrane a bogumi i pića .Nekakve dvo ili tromjesečne kontrole su sasvim dovoljne. Malo sam skeptična u pogledu tih tamo dotkora čitajući nekada tvoje doživljaje s njima: Sve će biti ok, no sikiriki.:bye:

Kakav alkohol?Zabrani mu to :rtfm: neka ga totalno izbaci iz upotrebe,neka misli malo na tebe i martu potreban vam je,odrzi mu lekciju.I koka kolu,to unistava jetru.

kockice kada si spomenula za ostecenje jetre odmah sam pomislila na alkohol, ne znam koliko ti muz ima godina ali rano je da stim ima problema i da tugu leci alkoholom i da mu je to izgovor, podhitno mora da prestane i da se posveti zdravoj ishrani, a ti se moras opustiti, na njemu je njegovo zdravlje a ti da mu pomognes

Hvala na podrsci... vec sam mu odrzala lekciju ali sam onda preplakala celo poslepodne i vece jer je samo trazio svadju... polupao i tastaturu i tako... :sad2: nije ni njemu lako... inace ima 31god. ali svi u porodici sa muske strane su alkosi... on nije bio, ali u Kini je krenuo vise da pije... :sad2: ali valjda ce se urazumiti i smiriti... evo vec broji dane... jos 89 dana... :dash:

Ma bicemo dobro, drzimo se i ne damo!!! :heart: Verujem u nas...

E, moji kumovi imaju ovo i kazu da je odlicno...ali zauzima prostor...
http://www.beba-centar.hr/wp-content/uploads/2008/03/aoslo.jpg

Ovo izgleda lepo, gde su uzeli?! :think:

Kockice, šta god da ti kažem ponoviću već napisane postove. Pokušaj da malo mirnije sačekaš detaljnije analize.
Malo ću da se osvrnem na tvoju temu ''nedostaješ mi''. Neka ide dođavola sav novac koji je svima neophodan. Vas dvoje niste za odvojen život. Više ćete se mućiti jedno bez drugog nego bez novca. Da ti ne pominjem koliko će Marti nedostajati tata i ona njemu.
Pre 20 godina mojoj starijoj komšinici došla snaja sa sinom da tu provedu nekih godinu dana. Muž je bio na terenu u Makedoniji pa da ona ne bude sama u Beogradu došla kod svekrve. U istoj kući je bila i ćerka te komšinice sa svojom porodicom. Mali je već sa 8-9 meseci tužno gledao kako njegovu sestru od tetke otac svakog dana grli i ljubi kada se vrati sa posla, a njega tek kasnije. Pa i to kad bi ga teča zagrlio nije bilo ono pravo, mada se čovek maksimalno trudio.
Vas dvoje/troje ste stvoreni da budete zajedno po svaku cenu.:heart:

Sve ja to znam... ali ne smem da rizikujem moje i bebino zdravlje ako odemo u Kinu nas dve, jer je toliko zagadjeno, prljavo i fuj... a da mi dete se navikne da pljuje, podriguje i prdi pred kim hoce isto ne zelim... :dash: i nazalost moram da razmisljam i o parama, o buducnosti nasoj... plus se ne pitam samo ja... malo je sve to tesko... :sad2:

Jao, jeste užasno teško. Lako je davati savete drugima. Ti najbolje znaš šta ti je činiti. Nemam nameru da te opterećujem svojim stavovima i mišljenjima, samo mi je mnogo tužno kada vidim šta ti se sve dešava.
ČUVAJTE SE.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back