Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da znas da mi se zuri! :mrgreen: a smejem se sama sebi kad se radujem sto osecam nesto i onda par trenutaka kasnije shvatim da su to gasovi :rumenko: :rotf:

U 9ti mesec je od 36te do 40te nedelje po mojoj knjizi! :ok:

Kako si ti danas bonzitice?! :cmok:

Odlicno smo i emma i ja,nesto smo bas rano ustale,lepo smo spavale,i sad cemo da kuvamo,neznam zasto ali uvek kad sam pored sporeta emma pcne da me lupka,uvek to osetim,cudno :think: E u mojoj knjizi je 5mes od 20ned-24ned,a sesti od 25-28,a 9mes od 37-41,ma to je sve isto jedna ned tamo jed ovamo :roll:

drugi expertski je u 16.nedelji(znaci kraj cetvtog), sad mozda je kod vase dr. kasnije posto je i prvi malo kasnije u odnosu na mog dr...inace sto se tice minivala, blam me je da pitam jer je moj ginekolog muskarac, mislim nista me nije blam da ga pitam u vezi trudnoce, mislim da nema sta nije cuo(inace je super covek), al da ga pitam za minival ili depilaciju...
sta te briga pitaj....ja sam moju dr pitala za farbanje.....pa i da je musko pitala bih.....koga ces da pitas ako ne njega....pitala sam frizerku i ona kaze da je prejaka kiselina i da ona ne bi radila.........

Poslednja izmena:
Ma sigurna sam da je to martica,a mozda ponekad gasovi,pokusaj da se opustis kad to osetis,i videces da je drugacije,a gasovi se bas javljaju kod trudnica,sto je normalno uterus se siri,beba raste pritiska creva,kaze se da je trudnicama sve dozvoljeno :mrgreen:

Odlicno smo i emma i ja,nesto smo bas rano ustale,lepo smo spavale,i sad cemo da kuvamo,neznam zasto ali uvek kad sam pored sporeta emma pcne da me lupka,uvek to osetim,cudno :think: E u mojoj knjizi je 5mes od 20ned-24ned,a sesti od 25-28,a 9mes od 37-41,ma to je sve isto jedna ned tamo jed ovamo :roll:

Hehehehe pa mozda joj prija to kad kuvas :mrgreen: :klap: kod mene u knjizi je 5ti od 18te do 22ge, 6ti od 23e do 27e! :think: ma nebitno, svako to prati kako hoce, ali najbitnije su u sustini nedelje! :super:

Odosmo nas dve da doruckujemo, pa da se igramo sa tatom! :heart: :cmok:
CMOK svima... :kiss:

Evo me:)
Bas sam se uspavala jutros...
Bonzita i Kockice, bas ste slatke sto ste se ponudile da kupujete za moju bebu:heart:
Necu da vas mucim, naravno...Ali bih volela da se svrckam po tim radnjama u koje cete vas dve ici:cry:
Ja cu sa vise strana odecu za bebu da dobijem...drugarica mi je nedavno dobila sina, pa ce oavj moj sve da nasledi...
A i mama ce malo da svrcka po Beogradu:)
Kokice, kakav ti to H&M u Beogradu pominjes?! Nemoguce da je otvoren, a da ja ne znam...da nisi nesto pomesala?

Idem do Piramide da kupim one Ekovel uloske za stopala...Sad kad krenem da se gojim, spustice se svodovi stopala, pa je dobro to imati. I naravno, malo cu da se prosetam po radnjama:)

Hehehehe pa mozda joj prija to kad kuvas :mrgreen: :klap: kod mene u knjizi je 5ti od 18te do 22ge, 6ti od 23e do 27e! :think: ma nebitno, svako to prati kako hoce, ali najbitnije su u sustini nedelje! :super:

Odosmo nas dve da doruckujemo, pa da se igramo sa tatom! :heart: :cmok:
CMOK svima... :kiss:

Ja sam racunala po terminu.. Sa Stefom mi je termin bio 26.11. pa sam tako od 26 do 26 racunala mesec. Npr. 26.10. sam ulazila u 9 mes... Sada jos ne znam termin za sigurno, pa racunam po nedeljama....

Evo me:)
Bas sam se uspavala jutros...
Bonzita i Kockice, bas ste slatke sto ste se ponudile da kupujete za moju bebu:heart:
Necu da vas mucim, naravno...Ali bih volela da se svrckam po tim radnjama u koje cete vas dve ici:cry:
Ja cu sa vise strana odecu za bebu da dobijem...drugarica mi je nedavno dobila sina, pa ce oavj moj sve da nasledi...
A i mama ce malo da svrcka po Beogradu:)
Kokice, kakav ti to H&M u Beogradu pominjes?! Nemoguce da je otvoren, a da ja ne znam...da nisi nesto pomesala?

Idem do Piramide da kupim one Ekovel uloske za stopala...Sad kad krenem da se gojim, spustice se svodovi stopala, pa je dobro to imati. I naravno, malo cu da se prosetam po radnjama:)

Ma ja ti lepo kazem nije frka uopste uzeti ti tamo nesto... :ok:
I ja sam se uspavala jutros! :think: da nije ovo vreme... :whistling:
Pa ima bre H&M kod Konja u BGu tj tacno na pocetku Knez Mihajlove sa leve strane... :confused: ahem ili sam ja poludela ali to jeste H&M ili je Mango... :rumenko:
Samo ti uzivaj u shoppingu! :cmok:

Evo jedne "iskusne" mame da vam "soli pamet"...ozbiljno, sto se tice garderobice, nista specijalno vam ne treba prva 2-3meseca...bele benkice koje se pertlaju pozadi, bice vam najlakse za pranje a pre svega za oblacenje...puuuno pelena tetra i svetskih, tako kad otprilike potrosite pola, moze da se napuni ves masina zajedno sa benkicama...nesto zekica, bukvalno 3-4kom, stvarno brzo rastu, bolje da dokupljujete vece nego da ne obuce neke...meni su bile najprakticnije one kao na tregere, najlakse se skidaju...ovo o skidanju i oblacenju ne pricam napamet, videcete kako je nezgodno presvlaciti bas malu bebu...ja sam imala frku ogiju bilo sta preko glave da obucem do jedno 4meseca..."modiranje" pocinje sa 4-5meseci, kada cete mnogo vise izlaziti sa bebicom...ja sam pocela da "ludujem sa garderobicom" kada je ogi napunio 6meseci, nesto mi je bilo bezveze da ga "namontiram" a on jos uvek lezi...kada je poceo da sedi tada je bila prava stvar...tako da vam je moj predlog da cuvate parice do tada...

Evo jedne "iskusne" mame da vam "soli pamet"...ozbiljno, sto se tice garderobice, nista specijalno vam ne treba prva 2-3meseca...bele benkice koje se pertlaju pozadi, bice vam najlakse za pranje a pre svega za oblacenje...puuuno pelena tetra i svetskih, tako kad otprilike potrosite pola, moze da se napuni ves masina zajedno sa benkicama...nesto zekica, bukvalno 3-4kom, stvarno brzo rastu, bolje da dokupljujete vece nego da ne obuce neke...meni su bile najprakticnije one kao na tregere, najlakse se skidaju...ovo o skidanju i oblacenju ne pricam napamet, videcete kako je nezgodno presvlaciti bas malu bebu...ja sam imala frku ogiju bilo sta preko glave da obucem do jedno 4meseca..."modiranje" pocinje sa 4-5meseci, kada cete mnogo vise izlaziti sa bebicom...ja sam pocela da "ludujem sa garderobicom" kada je ogi napunio 6meseci, nesto mi je bilo bezveze da ga "namontiram" a on jos uvek lezi...kada je poceo da sedi tada je bila prava stvar...tako da vam je moj predlog da cuvate parice do tada...

Hmmm ok zenska da rezimiramo...

-benkice x10
-pelene x20
-body x5
-pantalonice, majcice, hulahopke, suknjice i te dzidza bidze x2

To sve?! :think:

Evo mene,bila u setnji,sa muzicem,otisli do radnje da kupimo neki dvd,i ja pronadjem knjigicu ,tj moj album,neznam kako se zove kod nas,tako je slatko,to vam je utisci mame kad je saznala da je trudna kao i slika sa ogromnim stomacicem,to je album sa slikama bebca kad se rodi pa sve do prvog rodjendana,prva ekografija...druga...treca,prvi zubici ,prve reci,ma super je,ima i ono sto je kockica govorila nogica i rucica u farbicu pa ostavite otisak,ma ovo je super ,platila sam 2Oe,al vredi:mrgreen: imala je korica roze boje i bez,a mi posto jos neznamo dali smo decko ili devojcica uzeli bez :D bas se radujem,i gledala sam u c&a,ima bas lepa odelca za bebe,i nisu skupa,ali sam primetila ima mnogo vise za devojcice,kako kad ubace...
Ma ja mislim kad krenem,nakupovacu svasta,ma sve sto nadjem sto mi se svidi,pa makar i 5puta ga presvlacila na dan,po jednom da obuce i bicu zadovoljna :D ljubi ga majka.

Evo i mene...
Kockice, to u Knezu je Mango:) Nece ovde skoro doci H&M.

Bonzita,

Nesto nije u redu to tvoje racunanje...Definitivno je onako kako Kockica i ja mislimo. Dakle, u 5.mesec se ulazi sa punih 18 nedelja. To mozes da proveris svugde na netu, a tako i ginekolozi racunaju.
Npr.Men ije menstruacija bila 20tog, a termin je 27. u mesecu, a po tvom racunanju bi u peti mesec usla 8.novembra?! Nikakve veze nema...Ulazak u sledeci mesec je blizu datuma termina, ali nije uvek isto datum, nego se gleda puna nedelja. Eto...Mozda je to neko interno francusko racunanje...

Kockice, i ja svakog petka ulazim u sledecu nedelju:) Sad cu u 18.tu:)

Elem, danam sam u Priamidi videla lep krevetac za 13000, ima i komoda uz njega.:)

Koliko sam se raspitivala, sve mameimaju razlicito misljenje o -kakvu kadicu kupiti i ono za presvlacenje, da li preko kreveca ili odvojeno sa nogarama. Kazu da se kadice ne isplate jer su male...Emma, sta ti mislis?

Evo mene,bila u setnji,sa muzicem,otisli do radnje da kupimo neki dvd,i ja pronadjem knjigicu ,tj moj album,neznam kako se zove kod nas,tako je slatko,to vam je utisci mame kad je saznala da je trudna kao i slika sa ogromnim stomacicem,to je album sa slikama bebca kad se rodi pa sve do prvog rodjendana,prva ekografija...druga...treca,prvi zubici ,prve reci,ma super je,ima i ono sto je kockica govorila nogica i rucica u farbicu pa ostavite otisak,ma ovo je super ,platila sam 2Oe,al vredi:mrgreen: imala je korica roze boje i bez,a mi posto jos neznamo dali smo decko ili devojcica uzeli bez :D bas se radujem,i gledala sam u c&a,ima bas lepa odelca za bebe,i nisu skupa,ali sam primetila ima mnogo vise za devojcice,kako kad ubace...
Ma ja mislim kad krenem,nakupovacu svasta,ma sve sto nadjem sto mi se svidi,pa makar i 5puta ga presvlacila na dan,po jednom da obuce i bicu zadovoljna :D ljubi ga majka.

Jaoooo kupila si radosnicu! :klap: :super: :heart: to je takooo super.. to cu i ja ali malo pre termina, da bih se bas necim zanimala u porodilistu! :mrgreen: :heart: ovde sam ja nasla jednu prelepu isto za otprilike 15 evrica, tu cu i da uzmem! :D :klap:
Eh sad pricas tako, a veruj mi nece ti padati na pamet da ga presvlacis bez potrebe 5 puta dnevnom! :whistling: bice samo ti mili moj lalaj da se i mama malo odmori! :lol:

Kockice, i ja svakog petka ulazim u sledecu nedelju:) Sad cu u 18.tu:)

Elem, danam sam u Priamidi videla lep krevetac za 13000, ima i komoda uz njega.:)

Koliko sam se raspitivala, sve mameimaju razlicito misljenje o -kakvu kadicu kupiti i ono za presvlacenje, da li preko kreveca ili odvojeno sa nogarama. Kazu da se kadice ne isplate jer su male...Emma, sta ti mislis?

Hehehehe znaci bas smo mama petke :mrgreen:
U Piramidi znaci?! :think: ja cu ako mi to ne uzmu u Becu, uzeti negde u Shabcu... samo ne kapiram jer uz krevetac komoda, ugradjena u njega ili kako?! :think:
Ja se nesto razmisljam da ne uzimam jos malu komodicu sa onim za presvlacenje delom za nas, nego da to ide uz krevet :eek: ma sva sam zbunjena da budem iskrena... moram to malo vise da pogledam... :sad2:

Predlazem da u ovo gde je trenutna nasa aktivnost upisujemo koja smo nedelja...tako cemo uvek znati, da ne zapitkujemo jedna drugu...Sta kazete?:)

Evo ja te vec poslusala! :cmok: :heart:

Ima komoda istog dezena kao krevetac, sa nekoliko fijoka za bebine stvari, a preko nje ide ono za presvlacenje.
Meni kaze drugarica da je neprakticno preko kreveta, jer se savijas kao bolje je ono odvojeno sa nogama. Oni cak kupaju bebu u nekom lavoru, samo menjaju one drzace za bebu, zavisno kolika je. Kaze da se kadica bzo preraste pa je bcanje para.
A ja bas videla jednu lepu kadicu sa nogama...2000din. A gde sve to da stavim? Imamo mali stan.
Ima jos vremena...ali eto, o raznim stvarima treba razmisljati. Za nedelju dana UZ...Jedva cekam..Nesto mi se danas ne javlja bebac:(

Slazem se angi sa tobom,ali nek mi neko objasni kako mogu da upisem,nikako mi neide,nek mi neko posalje na priv por,da ne gnjavimo druge...
Vidjala sam komodicu za presvlacenje zajdno sa krevetcem,ili je sa strane zalepljeno ili odozgo krevetca sa jedne strane,meni se iskreno nesvidja ta kombinacija,ali opet ima ko voli,razliciti su ukusi,i zavisi od mesta u sobi...
Joooj jedem mleko i plazmu,mljac,mljac,kako je dobro i to verovali ili ne,celo ono pakovanje,150Gr,nema veze to negoji,a ima vitamina dosta :mrgreen: Moj muz je :eek: njemu se i onako plazma nesvidja,jos kad je video cinijicu,nezna sta je dobro :rtfm: :mrgreen:

E da i samo da javim da je Suza_Kg dobro, zeznuo im se nesto komp... bila je na pregledu, malecko je 5mm vejiko :heart: i dobila je sve potrebne lekove :super: :klap: tako da je sve ok, da se niko ne brine! :mrgreen:
Super :klap::klap::klap::klap::klap: samo neka raste,i neka mu tata i mama poprave kompj,da se druzi sa nama...:) :cmok:

Angi,
Ja sam vidjala odvojeno sa nogicama i druga vrsta kadica ali to ide u kadi,mozda postoji jos nesto ,ali nisam zagledala,ali dobro si nas podsetila...

Ima komoda istog dezena kao krevetac, sa nekoliko fijoka za bebine stvari, a preko nje ide ono za presvlacenje.
Meni kaze drugarica da je neprakticno preko kreveta, jer se savijas kao bolje je ono odvojeno sa nogama. Oni cak kupaju bebu u nekom lavoru, samo menjaju one drzace za bebu, zavisno kolika je. Kaze da se kadica bzo preraste pa je bcanje para.
A ja bas videla jednu lepu kadicu sa nogama...2000din. A gde sve to da stavim? Imamo mali stan.
Ima jos vremena...ali eto, o raznim stvarima treba razmisljati. Za nedelju dana UZ...Jedva cekam..Nesto mi se danas ne javlja bebac:(

Kad ides na ultrazvuk?Jer znas da bebe spavaju od 16-20h,znaci negde samo 4-6h su budne i mogu da nas sutiraju,nebrini se ,javice se kasnije...

Slazem se angi sa tobom,ali nek mi neko objasni kako mogu da upisem,nikako mi neide,nek mi neko posalje na priv por,da ne gnjavimo druge...
Vidjala sam komodicu za presvlacenje zajdno sa krevetcem,ili je sa strane zalepljeno ili odozgo krevetca sa jedne strane,meni se iskreno nesvidja ta kombinacija,ali opet ima ko voli,razliciti su ukusi,i zavisi od mesta u sobi...
Joooj jedem mleko i plazmu,mljac,mljac,kako je dobro i to verovali ili ne,celo ono pakovanje,150Gr,nema veze to negoji,a ima vitamina dosta :mrgreen: Moj muz je :eek: njemu se i onako plazma nesvidja,jos kad je video cinijicu,nezna sta je dobro :rtfm: :mrgreen:

Cek cek bre devojke ja sad amaaaa baaas nista ne kapiram! :eek: o kakvim kadicama vi pricate!? :think: e sad cu ja lepo na netu da nadjem sliku sta bih volela da imam, pa cu okacim ovde... dajte mi 10ak min! :mrgreen:
Ijaooo plazmaaa... :ok: ja cu vecerati puding od vanile koji mi je sveki spremila! :heart: :D

Mislim a kadicu za kupanje koja je na postolju koje izgleda kao ono za dasku za peglanje:) Mozda je to prakticno kad je beba skroz mala pa je kupas u sobi, ali posle kad krene da se bacaka i sve pljusti okolo, onda mora kadica u kadu da ide.
Valjda tako ide...Gde su nam iskusne mame?:)

Boznita, nisam znala da bebe u stomaku toliko spavaju. Hvala za info. Ovaj moj je onda danas odvalio posteno...Nadam se da ce mi ujutro lupkati opet:)

Ahaaaaa... vi o kadicaamaaaa pricateee... :D hmm o tome jos nisam razmisljala ali cu uskoro! :think: :hahaha:

Eleeem nasla sam fotke neke pa da vam poblize objasnim kakav krevetac bi ja volela da imamo za nasu malu Maki... :super: :klap: :heart:

Dizajn ----->

Jer kako raste bebac samo podesavas visinu ----->

Najbitnija stavka je ovo za presvlacenje na njemu ---->

Eto tako nesto ja jurim... :mrgreen: :heart: a sad dal cu naci to je 5ta stavka... :roll:

Jaoooo Angi preslatkooo jeee!!! :super: :klap: :heart: :worth: Komplet Srce mi se najviseee svidja!!! :mrgreen: ali ja sam ti vise staromodni tip! Meni u sustini pogotovo dok sam ovde u sobi samo nije bitno kako ce da izgleda krevetac! :think: nekako mislim da je car u detaljima! :mrgreen: eee daaa zaboravih vam reci... smisljam da taj zid iznad bebinog kreveta obojim tj posto crtam polu profesionalno nacrtam nesto lepo iznad njega! :cmok: sta kazete?! :think: :heart:

Просто завидим вашим бебама... Имаће све најбоље, најскупље, најквалитетније...
Моје дете једино неће оскудевати у љубави, а остало...
Спаваће у кревецу у ком сам и ја спавала, па после тога ујкини клинци (право породично наследство, шта кажете:) )...
Поздрав свима:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back