Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slatki su,ali ja drugacije zamisljam,nevolim od drveta,nemogu da vam stavim,ali pogledaj te na ovom sajtu aubert.Upravo gledam katalog,promocije diznijevih igracaka,za bebe kolica,tepih a ima onaj polu krug sa puno lutkica zakaceno,i ibeba se stavi da lezi i tako se igra,ma ima svasta...sad ima snizenje za katolicki bozic tako da nam dobro dodje :mrgreen:
Joooj umrecu,nisam trebala toliko da jedem,sad me strasno boli zeludac i stomak,grceve imam,strasno...:(

Просто завидим вашим бебама... Имаће све најбоље, најскупље, најквалитетније...
Моје дете једино неће оскудевати у љубави, а остало...
Спаваће у кревецу у ком сам и ја спавала, па после тога ујкини клинци (право породично наследство, шта кажете:) )...
Поздрав свима:)

Najbitnije je da mu se pruzi ljubav i toplina,i sve ce polako da dodje,mozda ne odmah,ali polako imace sve,zato ste vi tu ,mama i tata i trudicete se da mu priustite ono sto mu je najpotrebnije.to je bas slatko za krevetac :mrgreen: Sta nosis decka ili devojcicu?

Bonzita,

Pa od cega ces krevetac ako ne od drveta? Neces valjda od hladnog metala, pa da se izubija dete?

Ja sigurno necu kupovati najskuplje stvari za moje dete...Kao sto rekoh: Nesto cu dobiti, nesto kupiti...Ne mora bas da bude najjeftinije, ali mora da bude lepo.

Kockice, super sto znas da crtas:) Moraces da nam posaljes fotku tvog remek dela kad nacrtas;)

Спаваће у кревецу у ком сам и ја спавала, па после тога ујкини клинци (право породично наследство, шта кажете:) )...

Eh ne mora nuzno novo... ja cu potraziti i polovno ako treba, samo da bude ono sto zamisljam i ocuvano! :whistling: :ok: ne jurim skupo, pogotovo ne za 1 sobu u kojoj cemo ja i bebac biti do njenog prvog rodjendana tj dok nam se tata ne vrati iz dalekeee Kine! :neutral: mislim da sam vec i napisala da je malim bebama najbitnija ljubav, a sve ostalo je drugo razredno... :heart: CMOK i tebi... :cmok:

Slatki su,ali ja drugacije zamisljam,nevolim od drveta,nemogu da vam stavim,ali pogledaj te na ovom sajtu aubert.Upravo gledam katalog,promocije diznijevih igracaka,za bebe kolica,tepih a ima onaj polu krug sa puno lutkica zakaceno,i ibeba se stavi da lezi i tako se igra,ma ima svasta...sad ima snizenje za katolicki bozic tako da nam dobro dodje :mrgreen:
Joooj umrecu,nisam trebala toliko da jedem,sad me strasno boli zeludac i stomak,grceve imam,strasno...:(

Sto ne volis drvo?! :think: :eek: pa dobro svako treba po svojim mogucnostima i zeljama da bira... :ok: ja sam evo sad ukupno 1000 evra pukla na obnovu ove kuce u kojoj smo, na klimu, renoviranje kupatila i svegaaaa... a nemam nameru da zivim ovde za 2 god... ipak volim svekra i svekrvu i mislim da je ovo najmanje sto mogu da im pruzim! :D a Marta ima mene i zivece u jednom mom zamisljenom bogatstvu koji se ne moze porediti sa parama... :ok: ako ste me razumele... :think: :mrgreen:
Eh i ti si genije bonzitice! :D popi nesto malo gazirano, veruj mi bice ti bolje! :cmok:

Bonzita,

Pa od cega ces krevetac ako ne od drveta? Neces valjda od hladnog metala, pa da se izubija dete?

Ja sigurno necu kupovati najskuplje stvari za moje dete...Kao sto rekoh: Nesto cu dobiti, nesto kupiti...Ne mora bas da bude najjeftinije, ali mora da bude lepo.

Kockice, super sto znas da crtas:) Moraces da nam posaljes fotku tvog remek dela kad nacrtas;)

Bas si luda :hahaha::hahaha::rotf::rotf: joooj jos vise me zaboleo stomacic od smeha, ma kakav metal,od drveta ce da bude,ali u boji samo ne braon drvo nevolim to.Ovih dana poslacu vam kakvu ce sobu imati emma ili mozda bata:think: ima 3sobe samo cekamo da saznamo pol,mada soba za devojcicu mi se extra svidja,nadam se da ce bar moja seka ili ja imati devojcicu pa da je uzmemo :cmok:
Kockice-Znaci odusevila sam se za onu sliku,videla sam je danas i htela sam da te pitam i zaboravila!

Nemoj da se opterećuješ baš toliko. Ja sam bila u prilici da za prvo dete kupim krevetac pa nisam. Koristila je moj i bila sam strašno ponosna na to što se nasleđuje. U međuvremenu su ga koristili brat i sestra od strica i brat i sestra od ujaka. Moja ćera je šesto dete koje je spavalo u njemu. Imam komšije koje su vešte sa drvetom pa su ga malo sredile i ofarbale, stric mi je kupio nov dušek. To što sam uštedela mi je bilo manje bitno od onog ponosa što sam nešto sačuvala za svoje dete. Verovatno će i ovo drugo spavati u njemu.
U pojedinim trenucima i meni bude krivo što ne mogu da priuštim sebi i detetu puno toga. Verujte istinita je ona reklama kada dete uzme kutiju a igračku skloni sa strane. Ibolje je tako znači da klinci imaju više mašte od nas matorih i bolje umeju da se igraju.

Poslednja izmena:
Kockice, pa ti si slikarka!:) Svaka cast...Jel ti to profesija ili crtas za svoju dusu?
A ja jedva chicha Glishu znam da nacrtam:(

Bonzita,

Pa ti napisa da ne volish drvo, pa si me zbunila:) I ja planiram da ne bude u boji drveta...posebno sto ce u bebinoj sobi, sobicku (provalite da ce beba imati svoju sobu, a mi spavvamo u dnevnoj:hahaha:) biti veliki plavo zuti plakar i vec su zidovi zuti...Taman za decaka...:)

Kockice-Znaci odusevila sam se za onu sliku,videla sam je danas i htela sam da te pitam i zaboravila!

Kockice, pa ti si slikarka!:) Svaka cast...Jel ti to profesija ili crtas za svoju dusu?
A ja jedva chicha Glishu znam da nacrtam:(

Bonzita,

Pa ti napisa da ne volish drvo, pa si me zbunila:) I ja planiram da ne bude u boji drveta...posebno sto ce u bebinoj sobi, sobicku (provalite da ce beba imati svoju sobu, a mi spavvamo u dnevnoj:hahaha:) biti veliki plavo zuti plakar i vec su zidovi zuti...Taman za decaka...:)

Hehehehe pa pazite crtam prvenstveno i najvise za svoju dusu... to mi dodje kao neki ventil... :heart: kad sam tuzna, srecna, sve te emocije ubacujem u svoje radove i oslobodim se svega sto mi ne treba od emocija, a sacuvam sve ono sto mi je drago... bas pomaze! :D inace se bavim crtanjem od svoje 7e i samouka sam do neke mere... jedno 3god me jedan komsija ucio kako da crtam, ali se razocaravao u mene jer nisam htela ni pod razno da crtam temperama i na platnu! :rotf: ja to sve olovka, bojice i crni tush... :mrgreen: a kad sam onda otkrila tablu za crtanje za komp i CorelDraw mojoj sreci nije bilo kraja! :super: uh sorry za offtopic ja se bas raspisah! :eek:
Eleeem ne rekoste mi vi... sta da nacrtam?! :think: nesto razmisljam o nekom andjelu da je cuva ili vilama ili tako nesto... :think:

Hehehehe vi ko moja keva... ja mrzim modernizam! :mrgreen: :P obozavam staromodne stvari i ko da nisam iz ovog veka,... tako da ce soba kad je ja skroz sredim biti sva u drvetu i supeeer staromodna sa decijim detaljima za Maki! :mrgreen: :heart: e luda sam vala sama sebi ponekad! :hahaha:

Odosmo ja i emma u krevetic pored naseg tatice :lol: Lepo nam spavajte i lepo se odmorite.Pozdrav za sve vas :cmok:

Lepo nam... ahem... "spavajte"!!! :P :mrgreen: :heart:
CMOK :cmok:

Ima komoda istog dezena kao krevetac, sa nekoliko fijoka za bebine stvari, a preko nje ide ono za presvlacenje.
Meni kaze drugarica da je neprakticno preko kreveta, jer se savijas kao bolje je ono odvojeno sa nogama. Oni cak kupaju bebu u nekom lavoru, samo menjaju one drzace za bebu, zavisno kolika je. Kaze da se kadica bzo preraste pa je bcanje para.
A ja bas videla jednu lepu kadicu sa nogama...2000din. A gde sve to da stavim? Imamo mali stan.
Ima jos vremena...ali eto, o raznim stvarima treba razmisljati. Za nedelju dana UZ...Jedva cekam..Nesto mi se danas ne javlja bebac:(
Caka je u tome da ne kupite onu manju kadicu, nego trazite vecu. Moj brat je za malog kupio tu malu kadu, i evo vec ne moze da ga kupa u njoj, a srce ima sad mesec i po dana... Ja sam dala muzu instrukcije da kupi vecu kadicu, posto sam bila u porodilistu. Moja sveki se cudila, sta ce nam tolika kadica, kad eto bila sam u pravu. :mrgreen: Ja ga i dan danas kupam u toj kadici. Leti ga kupam u kadi, a zimi posto je hladno u kupatilu :otkacio: u kadici u sobi. Jeste da mi sve isprska, ali bolje nego da se smrzne.
Naravski da cu! :rumenko: :mrgreen: pa onaj moj avatar veliki na mom profilu sam ja crtala... kad smo izgubili prvu bebu u njeno secanje sam to nacrtala i to drzim kao desktop na kompu... :heart: elem bas sam htela da vas pitam sta da nacrtam?! :think:
Jao, Kockice sad si me rastuzila, slika je prelepa...

Hmmm ok zenska da rezimiramo...

-benkice x10
-pelene x20
-body x5
-pantalonice, majcice, hulahopke, suknjice i te dzidza bidze x2

To sve?! :think:

Dve zadnje stavke ti uopste ne trebaju, bar ne prva dva meseca...bodiji su jako prakticni, al ne za tako male bebe, ustvari su neophodni kada beba skine siroki povoj, ostane samo pampers pa nema sta da rzi majicu uvucenu, a ti je stalno nosakas i sve se izvlaci, pre toga je samo smaranje, posto tetra+svetska sve drze cvsto, a i kad skidas treba prvo da otkopcas bodi+skines svetsku+tetra pa tek onda dodjes do pmpers koji treba da promenis...i benkice obavezno one sto se sniraju pozadi, mnogo je nezgodno bebici koja ne drzi glavu sama obuci nesto preko glave...hulahopke su meni neprakticne, kupi zekice, u tome ce biti po kuci, a ako idete napolje samo jos jedan zekica preko ili skafander..

Dve zadnje stavke ti uopste ne trebaju, bar ne prva dva meseca...bodiji su jako prakticni, al ne za tako male bebe, ustvari su neophodni kada beba skine siroki povoj, ostane samo pampers pa nema sta da rzi majicu uvucenu, a ti je stalno nosakas i sve se izvlaci, pre toga je samo smaranje, posto tetra+svetska sve drze cvsto, a i kad skidas treba prvo da otkopcas bodi+skines svetsku+tetra pa tek onda dodjes do pmpers koji treba da promenis...i benkice obavezno one sto se sniraju pozadi, mnogo je nezgodno bebici koja ne drzi glavu sama obuci nesto preko glave...hulahopke su meni neprakticne, kupi zekice, u tome ce biti po kuci, a ako idete napolje samo jos jedan zekica preko ili skafander..

skroz si u pavu....kad je beba mala ne trba je maltretirati......samo da joj bude toplo i udobno........

Dobro jutro svim trudnicama i mamama,i bebcima !Joooj ja nista neznam oko bebe :sad2: Sta je to siroki povoj?Pa tetra i svetska?Svedska je ono sto nepropusta kad se upiski,jer to?A ostalo :dontunderstand: :bye:

Poslednja izmena:
Dobro jutro:)
Boznitan, ne znam ni ja kako to sve ide, ali kazu da se nauci za 5min.
Znam samo da sada pedijatri vrlo brzo savetuju skidanje svedskih pelena. Bebi moje drugarice su skinuli posle mesec dana, zavisi od kukova.
Ja cu ici u Skolu roditeljtva, ima po domovima zdravlja..Traje dve nedelje i uce se osnove stvari o bebama , dojenju...A ici cu i na vezbe za trudnice od sedmog meseca, ako dr kaze da smem. Sigurno imas i tamo tako nesto...Raspitaj se...

Evo bebac mi se javlja:) Cim sam ruckila, njemu lepo:heart:

Siroki povoj se stavlja bebi do otprilike 3., meseca, ili duze ako ti lekar savetuje, zbog kukova. Ja sam Stefanu prvo stavljala ovako...
Pampers, pa onda preko pampersa jedna tetra ( pamucna ) pelena savijena uzduz ( napravi se kao pravougaonik ). To se stavi izmedju bebinih nogica. Preko te ide jos jedna tetra pelena preklopljena tako da se dobije trougao. Donji kraj ide izmedju bebinih nogica, a druga 2 kraja preklopis preko stomaka. Preko svega toga ide jos i svedska pelena, nadam se da znate kako. Posle mi je jedna zena pokazala kako da umesto 2 tetra pelene, stavim samo 1. To je malo komplikovanije za objasniti, ali je beba rasterecenija...
Ja sam siroki povoj stavljala Stefi do 3. meseca, tada smo otisli na kontrolu za kukice i dr nam je rekao da to vise nije potrebno...

Boznitan, ne znam ni ja kako to sve ide, ali kazu da se nauci za 5min.
Znam samo da sada pedijatri vrlo brzo savetuju skidanje svedskih pelena. Bebi moje drugarice su skinuli posle mesec dana, zavisi od kukova.
Ja cu ici u Skolu roditeljtva, ima po domovima zdravlja..Traje dve nedelje i uce se osnove stvari o bebama , dojenju...A ici cu i na vezbe za trudnice od sedmog meseca, ako dr kaze da smem. Sigurno imas i tamo tako nesto...Raspitaj se...

Jer vidis da sam u pravu :cmok: e ja sinoc kad sam legla osetila neke talasice,fantasticni osecaj,tacno se oseca nesto tvrdo kako se migolji,tj talasa :D:cmok::heart:

Ima i ovde te pripreme za porodjaj krecu valjda od sedmog mes,ali nemam pojma ja idem sad 23okt kod babice,to je valjda skola,pricacu vam kako je bilo:)Ovde je obavezno u 4mes zakazes i od 5kreces,Ali neznam sta se sve rad :think:i,videcemo...
Danas cu pitati neke prijatelje sto imaju bebe za taj siroki povoj,ali mislim da to ovde nepostoji,stavljaju samo pampers i hvala bogu deca su dobro,raspitacu se i javljam vam...

Caka je u tome da ne kupite onu manju kadicu, nego trazite vecu. Moj brat je za malog kupio tu malu kadu, i evo vec ne moze da ga kupa u njoj, a srce ima sad mesec i po dana... Ja sam dala muzu instrukcije da kupi vecu kadicu, posto sam bila u porodilistu. Moja sveki se cudila, sta ce nam tolika kadica, kad eto bila sam u pravu. :mrgreen: Ja ga i dan danas kupam u toj kadici. Leti ga kupam u kadi, a zimi posto je hladno u kupatilu :otkacio: u kadici u sobi. Jeste da mi sve isprska, ali bolje nego da se smrzne.

Jao, Kockice sad si me rastuzila, slika je prelepa...

Da da vecu kadicu... vidim da je sad na zapadu fora uzimati one kadice kao kofe :eek: :dontunderstand: meni je to bas nerazumno... bolje odmah velika kadica, onakve u kakvima smo se i mi kupali! :super:

Nasla sam par sajtova gde lepo pise taj kao spisak sta ti treba za prva 2 do 3 meseca!
http://www.yuyellowpages.net/vazni_dogadjaji.php?action=show&vest=238
http://www.roditeljportal.com/clanak/bebe/oprema-za-bebu.htm
http://www.ringeraja.rs/priprema-na-dolazak-bebe-iz-porodilista_297.html
E sad mi vi recite dal je to ok... :think:

Bonzita, ne znam ni ja kako to sve ide, ali kazu da se nauci za 5min.
Ja cu ici u Skolu roditeljtva, ima po domovima zdravlja... Traje dve nedelje i uce se osnove stvari o bebama , dojenju...A ici cu i na vezbe za trudnice od sedmog meseca, ako dr kaze da smem. Sigurno imas i tamo tako nesto...Raspitaj se...

Ja jedva cekam da se upisem u to Savetovaliste! :ok: :whistling: mislim da je to ovde u Shabcu kao Skola za Trudnice... :think:

Javi se i ti bebi od nas... :bye: :cmok: :heart:

Sorry za off, odlicno crtas :super:

Hvala :rumenko: :heart: ajd dajte mi neke predloge sta da nacrtam Marti... :think:
CMOK :cmok:

Seffice,

Ja samo znam ovo dokle sam ja dosla, pa dok neko ne napise sve do kraja...

U cetvrti se ulazi sa punih 13 nedelja (neki dodaju jos par dana do 13.6), a u peti sa punih 18 nedelja.

Uglavnom, uvek ti je ulazak u sledeci mesec blizu datuma termina, tj. obicno neki dan manje. Tj. Ako ti je termin 15.u mesecu, izmedju 10. i 15. ce ti se potrefiti i ulazak u svaki sledeci mesec.

Naravski da cu! :rumenko: :mrgreen: pa onaj moj avatar veliki na mom profilu sam ja crtala... kad smo izgubili prvu bebu u njeno secanje sam to nacrtala i to drzim kao desktop na kompu... :heart: elem bas sam htela da vas pitam sta da nacrtam?! :think:

Mi smo nasoj bebi na zidu nacrtali strumfove. Okrecili zid u zeleno, kao podloga ( asocijacija na travu ;) ) i onda nacrtali nekoliko velikih strumfova. I ako nismo ni priblizno tako talentovani kao ti,moram da priznam da nam je super ispalo, a i bebica ih voli :D. Moj predlog je da zalu bebu napravis nesto jednostavno a jakih boja, jer im je to najinteresantnije, a posle kad malo poraste onda komplikovanije crteze

Poslednja izmena:
Mi smo nasoj bebi na zidu nacrtali strumfove. Okrecili zid u zeleno, kao podloga ( asocijacija na travu ;) ) i onda nacrtali nekoliko velikih strumfova. I ako nismo ni priblizno tako talentovani kao ti,moram da priznam da nam je super ispalo, a i bebica ih voli :D. Moj predlog je da zalu bebu napravis nesto jednostavno a jakih boja, jer im je to najinteresantnije, a posle kad malo poraste onda komplikovanije crteze

Slazem se sa tobom,male bebe vole likove iz crtaca,to im je zanimljivo,jakih boja i sarenih,tj raznih boja,a andjele neka ostavi kad malo poraste,ipak na njoj je da odluci :ok:

Slazem se sa tobom,male bebe vole likove iz crtaca,to im je zanimljivo,jakih boja i sarenih,tj raznih boja,a andjele neka ostavi kad malo poraste,ipak na njoj je da odluci :ok:

Hmmm... ok bitne su jake boje! :mrgreen: mogu neke vile... :think:

Znaci, ja sam sada u 3. mesec...Covece kako mi je to nekako sve brzo... Za 2 nedelje cu biti 3 puna meseca trudna !!! Ju, ju, ju... Nisam jos ni svesna...

:super: :klap: :cmok: :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back