Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam svoju trudnoću vodila privatno i prezadovoljna sam doktorkom! U svakom trenutku zna koja je trudnica u kojoj nedelji, potpuno je posvećena pacijentima i , što je najbitnije, mogu da je pozovem u bilo koje doba dana i noći! Kad idem na kontrolu, osećam se kao da sam otišla u goste, pa kao kad sam već tu da se pregledam! Ma, obožavam je!!! :klap:

bas mi je drago......meni je dr privatno stedela pare i nije vodila racuna o nekim stvarima......sigurno ima dosta privtnih lekara koji su sjajni ali ja nisam imala srece........
sad sam prezadovoljna....imamo sjajan odnos....samo njoj verujem.....strasno me je smirila kad me je hvatala panika.........

Svakoj trudnici, tj pacijentu je najbitnije da ima potpuno poverenje u svog lekara, bilo koja oblast medicine da je u pitanju! Samim tim, pacijent, u našoj temi trudnica, je mnogo opuštenija, a to je veoma važno, jer psiha je čudo!

Može li neko da mi preporuči neku ginekološku ordinaciju u Beogradu,dobru...Ja sam davno održavala trudnoću pre 16 god,a nešto mi sve govori da ću opet...

Ne mora da znači da ćeš opet na održavanje. Ja sam pre pet godina održavala i održala visokorizičnu trudnoću. Plašila sam se da će opet biti isto, ali nije iako sada imam 36god. Samo sam malo opreznija, bez skakanja, naglih pokreta i podizanja težih stvari. U sedmom mesecu sam sama vodila dete na bazen, a svi zajedno smo išli na jezero.
Imaš li neke simptome zbog kojih sumnjaš da ćeš opet na održavanje?

bonzita jesi li bila u hitnoj, sta su ti rekli? javi nam se

ma moze to da bude sve i ok nomralna rekcija na tvoju nervozu, ipak se kaze da je to drugo stanje , mozda su to bas bile kontrakcije ko sto kaze angi.

Devojke hvala vam na podrsci,evo stigla sam kuci,od dva sata do osam,strasno,neradi im se,a i neverovatne su guzve,ali nema veze bitno da sam videla mog bebca,dobro je,138otkuc srca,zadnji put smo ga videli u 12ned pa sad bas je porasla beba,pitao moj muz dali moze da nam kaze pol,a doca kaze ja sam ovde za hitno,da vidim dali je u zivotu beba,a za pol mora specijalista,zamislite idiota,Naravno da je ziva moja beba,kako mogu tako direkt da kazu,strasno je za majku tako nesto cuti,ali svuda su lekari isti dal ovde ili u srbiji svi su isti.Vadili su mi krv,7-8epruvete sad (i jutros sam vadila ono sto mi je ginekol trazio ,kao i urin,za secer i proteine),znaci dva puta me bockali danas ,a igle su im katastrof debele, primila sam infuziju unutra stavili za bolove,pritisak mi je 9/5,a puls 100,valjda je to normalno.A da ,da vam se pohvalim dobila sam i slicice,malo mi je bolje ali jos uvek imam bolove,kazu ili od creva ili je to od uterusa ali kazu da i ako bolovi dolaze od uterusa nije opasno,normalno je,ali sve u svemu neznaju zasto mi se javljaju ti bolovi,ali najbitnije je ja beba dobro!idem da jedem nesto jer danas sam samo dva kroasana pojela i solju mleka,ni vodu nisam pila,sva sam se pokidala,i nocas sam samo sat ipo spavala...Bice bolje sutra...Jos jednom hvala vam svima

ceo dan mislim na bonzitu......

Hvala ti mila,bolje sam sad bar psihicki,a i bolove imam jos uvek ali malo se smanjili...od pola 4 nocas zivot mi se skratio,kako mi je tesko bilo,proplakala i pokidala se ziva...Nedaj boze nikome,strasno...
Kako je tvoja mama,jesu li otkrili kakvo je to unutrasnje krvarenje?Jer je primila tranfuziju?Drzi se,znam da nevredi da ti kazem da se nesekiras,to je normalno,ja za moju mamu i dan danas se sekiram kad ima visok pritisak ili nesto sa srcem jer je srcani bolesnik,majka je majka,samo ti kazem da budes jaka zbog bebe,i da potrazis neku vezu da bi ubrzali nesto...I bice u redu,mora da bude...Pozdrav za tebe i bebca

Bonzita,
Isekla si me nacisto...Vec sam mislila da su te zadrzali u bolnici.
Drago mi je da je sve u redu sa bebom.
Da li uzimas dovoljno vitamina?
Sad se smiri i lepo naspavaj, pa se ujutro pisemo opet...Nadam se da ce bolovi prestati uskoro.

Poslednja izmena:
:klap:dobro je.....strvarno sam se uplasila za tebe i bebca......pusti lekare bitno je da ste dobro:heart:
mama nije jos imala ni pregled ni tarsfuziju zato sto ne smeju da javno traze krv za krv jer je kod nas davanje krvi dobrovoljno nego se foliraju ...danas je moj muz dao krv pa ce valjda dobiti sutra hteo je on i juce da da ali je popio aspirin jer ga je bolela glava.....ona se dobro oseca......

Bonzita,
Isekla si me nacisto...Vec sam mislila da su te zadrzali u bolnici.
Drago mi je da je sve u redu sa bebom.
Da li uzimas dovoljno vitamina?
Sad se smiri i lepo naspavaj, pa se ujutro pisemo opet...Nadam se da ce bolovi prestati uskoro.

Ne uzimam nikakve vitamine,ovde nedaju,pila sam samo mes dana magnezijum i folnu ,sad mi ukinuli i dali gvozdje,ali mi izgleda neodgovara pa ga danas nisam pila,u utorak kad budem isla kod ginekol pitacu ga dali trebam nesto da uzimam.Kad ti bese imas ultrazvuk?Pozdrav za tebe i bebca.Pisemo se sutra.

:klap:dobro je.....strvarno sam se uplasila za tebe i bebca......pusti lekare bitno je da ste dobro:heart:
mama nije jos imala ni pregled ni tarsfuziju zato sto ne smeju da javno traze krv za krv jer je kod nas davanje krvi dobrovoljno nego se foliraju ...danas je moj muz dao krv pa ce valjda dobiti sutra hteo je on i juce da da ali je popio aspirin jer ga je bolela glava.....ona se dobro oseca......

Dobro je,drago mi je da ti je mama dobro,sutra ce biti jos bolje,samo nek joj vec jednom ti idioti od doktora daju tranfuziju...Laku noc.Lepo mi spavajte.Odoh i ja,strasno mi je potreban san...

Devojke hvala vam na podrsci,evo stigla sam kuci,od dva sata do osam,strasno,neradi im se,a i neverovatne su guzve,ali nema veze bitno da sam videla mog bebca,dobro je,138otkuc srca,zadnji put smo ga videli u 12ned pa sad bas je porasla beba,pitao moj muz dali moze da nam kaze pol,a doca kaze ja sam ovde za hitno,da vidim dali je u zivotu beba,a za pol mora specijalista,zamislite idiota,Naravno da je ziva moja beba,kako mogu tako direkt da kazu,strasno je za majku tako nesto cuti,ali svuda su lekari isti dal ovde ili u srbiji svi su isti.Vadili su mi krv,7-8epruvete sad (i jutros sam vadila ono sto mi je ginekol trazio ,kao i urin,za secer i proteine),znaci dva puta me bockali danas ,a igle su im katastrof debele, primila sam infuziju unutra stavili za bolove,pritisak mi je 9/5,a puls 100,valjda je to normalno.A da ,da vam se pohvalim dobila sam i slicice,malo mi je bolje ali jos uvek imam bolove,kazu ili od creva ili je to od uterusa ali kazu da i ako bolovi dolaze od uterusa nije opasno,normalno je,ali sve u svemu neznaju zasto mi se javljaju ti bolovi,ali najbitnije je ja beba dobro!idem da jedem nesto jer danas sam samo dva kroasana pojela i solju mleka,ni vodu nisam pila,sva sam se pokidala,i nocas sam samo sat ipo spavala...Bice bolje sutra...Jos jednom hvala vam svima

Bonzita, hvala Bogu da je sve O.K. Verovatno si se jako uplasila... A lekari mogu da budu takvi idioti da je to strasno...Samo ti odmaraj i pazi na bebce...

Bonnzita, nadam se da je danas bolje...
Ja ponovila nalaz urina(secate se imala sam "nenormalnu" kolicinu leukocita a urinokultura ok)
E ovako sad: Leukociti: 1-2, Eitelne celije: 2-3plocaste, Bakterije: malo, Ostalo: malo sluzi...na ostalim stavkama ne pise nista, osim izgleda:bistar, zut, reakcija:kisela, i relativna gustina 1,018...nisam juce dobila mog dr. valjda je taj nalaz ok...

Dobro jutro svima...Eh danas je bas neki mracan dan u Beogradu...Jos me nocas ziujedao po rukama neki zalutali komarac...

Enna,
Rezultat urina ti je dobar. Meni je obicno bas takav kao sto si napisala.
Kako si ti, imas li mucnine?

Bonzita, hvala Bogu da je sve O.K. Verovatno si se jako uplasila... A lekari mogu da budu takvi idioti da je to strasno...Samo ti odmaraj i pazi na bebce...

Da,hvala bogu,odmorila sam se dobro,i rekla sam od sada necu vise da se preforsiram po celi dan u kuhinji :nono: nesto na brzaka ili muz neka spremi,preca ja bebica,joooj ako mi verujes sva sam se presekla,jos mi je u glavi onaj bol kad je zapocelo...grozno.Muzic mi uzeo lekove sto su mi prepisali u hitnoj,imam jos bolove ali procice uskoro nadam se.E dobra vam je ona za spavanje sa jastukom izmedju nogu,neznam koje bese to pomenuo,tako sam nocas spavala...:)
Kako si ti,jer imas jos mucnine?Pozdrav i cmokic

Bonnzita, nadam se da je danas bolje...
Ja ponovila nalaz urina(secate se imala sam "nenormalnu" kolicinu leukocita a urinokultura ok)
E ovako sad: Leukociti: 1-2, Eitelne celije: 2-3plocaste, Bakterije: malo, Ostalo: malo sluzi...na ostalim stavkama ne pise nista, osim izgleda:bistar, zut, reakcija:kisela, i relativna gustina 1,018...nisam juce dobila mog dr. valjda je taj nalaz ok...

Jer vidis da da nisi lepo uradila prosli,sad ti je ovaj dobar :super: to je normalan nalaz u trudnoci,samo sto vise vode pij i nebrini!
Kako se ovako osecas?:bye:

Da,hvala bogu,odmorila sam se dobro,i rekla sam od sada necu vise da se preforsiram po celi dan u kuhinji :nono: nesto na brzaka ili muz neka spremi,preca ja bebica,joooj ako mi verujes sva sam se presekla,jos mi je u glavi onaj bol kad je zapocelo...grozno.Muzic mi uzeo lekove sto su mi prepisali u hitnoj,imam jos bolove ali procice uskoro nadam se.E dobra vam je ona za spavanje sa jastukom izmedju nogu,neznam koje bese to pomenuo,tako sam nocas spavala...:)
Kako si ti,jer imas jos mucnine?Pozdrav i cmokic

sada se lepo smiri malo.....znam kako to izgleda ja sam u drugom mesecu mislila da imam spontani......stasan boli i obilno krvarenje......i nista sve je ok.....ali je stres ogroman.....uzimaj lekice i uzivaj.....

sada se lepo smiri malo.....znam kako to izgleda ja sam u drugom mesecu mislila da imam spontani......stasan boli i obilno krvarenje......i nista sve je ok.....ali je stres ogroman.....uzimaj lekice i uzivaj.....

Slazem se,bol i jos stres,strasno...ali ko moze da se nesekira kad osecas da te boli i da nesto nije u redu sa tvojom bebom??!!!
Kako si ti danas,jer se bebac javlja?:bye: i cmokic p;s.javi dali ti je mama dobila tranfuziju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back