Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel su ti vene sakrivene?! Meni jesu... vadili mi krv u kineskoj bolnici 2 dana, na kraju izvadili jedva i nekako iz noge... blagi uzas... saosecam sa tobom! :sad2: :heart:

tanke i duboke.....stalno idem u istu laboratoriju jer mi jedino oni izvade krv iz prve.....zadnji put sam vadila posle UZ pa su mi se valjda od silnog uzbudjenja skupili krvni sudovi....nadju one venu ali krv nece da ide.....izgledam ko narkoman.....sva sam u modricama......

tanke i duboke.....stalno idem u istu laboratoriju jer mi jedino oni izvade krv iz prve.....zadnji put sam vadila posle UZ pa su mi se valjda od silnog uzbudjenja skupili krvni sudovi....nadju one venu ali krv nece da ide.....izgledam ko narkoman.....sva sam u modricama......

Takodje... imamo iste vene... i moje kad sam uzbudjena ili samo vidim iglu se totalno povuku! :dash: moracu sad u Shabcu da nadjem neku laboratoriju koja moze lepo da mi izvadi! :sad2:

da si u BG-u rekla bih ti gde da ides.....ovako ne mogu da ti pomognem........
ja nemam frku od igle....jer kad moram da idem na neko drugo mesto da mi vade krv moram da objasnjavam kako to da izvedu.....

Poslednja izmena:
pa da....ja imam 35 godina.....izgubila sam dva bebe......dr mi je rekla da je moj izbor da li cu raditi analize....ja sam naravno odlucila da uradim sve sto nece stetiti bebi......nije mi problem da vadim krv..... i ako je meni to malo mucnje ..... zadnji put su mi vadile dve sestre sat vremena i uspele su tek iz sedmog puta.....ali vazno je da su rezultati ok.....

potpuno te razumem..i ja sam izgubila jednu bebu pre više godina,mada sam bila mlada,nego jednostavno plod nije bio dovoljno jak...u svakom slučaju potpuno razumem tvoje argumente,jedino pošto si tek napunila 35 godina,možda amino test ne bi trebalo da radiš...toliko lošeg sam čula o tom testu,i da su neke ženice posle testa izgubile bebe...stvarno ne bih da te plašim,ali ako su ti ostali nalazi u redu,razmisli o ovom testu...sve najbolje,i neka bebica raste u stomaku...

potpuno te razumem..i ja sam izgubila jednu bebu pre više godina,mada sam bila mlada,nego jednostavno plod nije bio dovoljno jak...u svakom slučaju potpuno razumem tvoje argumente,jedino pošto si tek napunila 35 godina,možda amino test ne bi trebalo da radiš...toliko lošeg sam čula o tom testu,i da su neke ženice posle testa izgubile bebe...stvarno ne bih da te plašim,ali ako su ti ostali nalazi u redu,razmisli o ovom testu...sve najbolje,i neka bebica raste u stomaku...

znam i meni je frka.....svi testovi su super osim rizika zbog godina sto je normalno.....sad idem kod dr da joj odnesem rezultate pa cu da vidim sta dalje predlaze......

na kraju krajeva to je tvoja odluka...jel na tome baš insistiraju u Parizu da se ti testovi odrade,pošto nisi rizična grupa?...čisto informativno...moja kuma živi u Cergy-u,blizu Pariza,planiraju bebu,pa eto neke informacije...

Ginekolog mora da ti to predlozi ali roditelji o tome odlucuju dali ce to raditi ili ne,ali kad si rizicna grupa t.j.preko 38god Mora se raditi i amino.ti placa socijalno a manje od 38 neplacaju jedino ako je rizicna trudnoca,ko je imao vise spontanih pobacaja,ako ima slucaj vec bolesnih u porodici ili familiji od mucoviscidose ili myopathie(izvinjavam se neznam kako se kaze na nasem)nadam se da ce te razumeti !Kad se radi amino.moze da se proveri dali je fetus inficiran toxoplasme ili cytomegalovirus.

Ginekolog mora da ti to predlozi ali roditelji o tome odlucuju dali ce to raditi ili ne,ali kad si rizicna grupa t.j.preko 38god Mora se raditi i amino.ti placa socijalno a manje od 38 neplacaju jedino ako je rizicna trudnoca,ko je imao vise spontanih pobacaja,ako ima slucaj vec bolesnih u porodici ili familiji od mucoviscidose ili myopathie(izvinjavam se neznam kako se kaze na nasem)nadam se da ce te razumeti !Kad se radi amino.moze da se proveri dali je fetus inficiran toxoplasme ili cytomegalovirus.

hvala ti puno na informacijama,značiće joj mnogo....još je nova tamo,pa i nema baš kome da se obrati...posavetovaću je inače, da se učlani ovde,pa može i ona sama da dobije korisne informacije...:super:

hvala ti puno na informacijama,značiće joj mnogo....još je nova tamo,pa i nema baš kome da se obrati...posavetovaću je inače, da se učlani ovde,pa može i ona sama da dobije korisne informacije...:super:

Ako joj bilo kakva pomoc potrebna nek mi se javi :) Ja sam zgranuta od nasih ovde,svaka cast izuzecima,ali cute,i ono sto znaju ne zele da pricaju,tj da ti pomognu,sve druge nacije pomazu jedni drugima ali mi smo ti,nedaj boze...U to ce i tvoja kuma da se uveri!

Ako joj bilo kakva pomoc potrebna nek mi se javi :) Ja sam zgranuta od nasih ovde,svaka cast izuzecima,ali cute,i ono sto znaju ne zele da pricaju,tj da ti pomognu,sve druge nacije pomazu jedni drugima ali mi smo ti,nedaj boze...U to ce i tvoja kuma da se uveri!

Eh ja mogu suprotno da ti tvrdim za kosooku naciju... :dash:
Kako si nam bonzitice inace danas?! Kako je Kroasan?! :mrgreen: :heart: pomazi tibu od mene! :cmok:

Hocu,hocu,mazim ja stalno stomacic,joj zene frka mi je,unervozila sam se a treba da se spremam,moram da popijem pola litra vode,znaci oko 3h a u 4h imam zakazano,javljam vam se kad se vratim.Neznam Kockice ja ovde imam jednog dokt kineza jako je dobar,sad ko bi znao svuda ima dobrih i losih.Drzim ti palceve u cetvrtak:ok:

Hocu,hocu,mazim ja stalno stomacic,joj zene frka mi je,unervozila sam se a treba da se spremam,moram da popijem pola litra vode,znaci oko 3h a u 4h imam zakazano,javljam vam se kad se vratim.Neznam Kockice ja ovde imam jednog dokt kineza jako je dobar,sad ko bi znao svuda ima dobrih i losih.Drzim ti palceve u cetvrtak:ok:

Ajd samo polako mamice! Pij dosta vode sad i uzivaj! Nemoj biti nervozna nije nista strasno! :super: javi odmah jos danas sta je cika (teta) doca rekao.... :whistling:
A mozda je taj lekar isao ovde na fax! :think: nebitno... ajd cmok!!! :cmok: :heart:

Kockice-Moja krovetica je super:super::klap::worth::D ,mamino srce je bas nemirno,ni jednog trenutka nije stalo jedva ga cika doca izmerio,veliki smo i napredni :D imamo 66mm,vratni nabor mu je normalan 7mm,i ima 148otkucaja,joj kad nam je pustio to u sobi,meni i mom muzicu su se oci napunile suza,osecaj je predivan,neverovatan:klap::cmok: REkli su mi da mi je termin 12marta,a ne 19.:super::bye:

Poslednja izmena:
Bravo, Bonžita! :klap:

Ja samo da vas pozdravim. Juče sam bila na izletu na Srebrnom jezeru, pa me nije bilo ceo dan.. Anyway, super se osećam, danas sam bila na vežbicama, a od sutra kreće i škola roditeljstva, ići ću sa dragim zajedno.
Javiću vam kako to izgleda.

Pozdrav svima :heart: i budite dobro, mlade mame! ;)

nista.....UZ zakazan za 24.09. a posle krvna slika, gvozdje, secer i urin.....to je to......
mozda posle radim jos nesto......
znaci i kod vas je sve super proslo....a to oko termina i meni su dali dva datuma 14.03 i 17.03......

nista.....UZ zakazan za 24.09. a posle krvna slika, gvozdje, secer i urin.....to je to......
mozda posle radim jos nesto......
znaci i kod vas je sve super proslo....a to oko termina i meni su dali dva datuma 14.03 i 17.03......

3 dana gore dole, nije to neka razlika.. Mislim, kada uzmeš u obzir da možeš da se porodiš u periodu 10 dana pre ili 10 dana posle predviđenog termina :lol:

Ja imam 19sept kontrolu,a za tada moram da uradim neke analize krvi za toksoplazmu i jos nesto,pa cu tada da radim i one analize za trizomi 21 tako je rekao ginekol.
Cmoka80 ma ni meni nije bitan tacan datum termina,samo da udjem u 9,posle kad bebac bude spreman on ce napolje:mrgreen:;) javi kako je prosao sastanak.:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back