Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Bonzita u prvim mesecima je obavezno i preporucljivo piti folnu kiselinu da bi se bebanu pravilno razvio nervni sistem. Istotako se daje C vitamin i E vitamin.To ti ne pricamo napamet.Ne treba piti komplekse vitaminaa izuzev ako ti ih doktor nije preporucio .
Gvozdje inace moze da oboji stolicu u crno i to nije nista strasno.a sto se tice izostanka stolice to je nus pojava gvozjda.Mogla si samo da promenis vrstu leka da npr pije Ferum lek.To je gvozdje vezano za folnu kiselinu i daje se i bebama da ga piju. Za tvrdu stolicu bi najbolje bilo da jedes kuvane sljive i kuvano zito,kukuruz dok pijes gvozdje (zito i kukuruz ne mnogo blizu konzumiranja leka)
Sto se tice UZ kod privatnika socijalno ti ne refundira nista. Double i triple test mozes da uradis i u Visegradskoj cini mi se i to besplatno.Samo ti treba uput od ginekologa.

E vidis to za lekove su i meni rekli... ali sam ja ipak pomalo pokusavala da pijem u prvom tromesecju jer nasi lekari tvrde da je tad najbitnije... :think: :dontunderstand:

Ja sam u trudnoci jela SVE i nije mi nista bilo.Ni meni ni mom detetu.Ono ne jedi jagode i tralala sam odmah odbacila kao nebitno.
Trudnoca je prirodna stvar i zena treba da se ponasa kao zdrava zena bez : joj jer smem ovo ili ono.Izuzev tih nekih cajeva koji nisu bas dobri da se piju,kafe(mada ko ne moze da izdrzi moze da popije jednu),cigara,droge,alkohola i preterano masne, slane i slatke hrane. Eto to je to;)

Aman, Kockice, pojela si soja sos koji piše da treba izbegavati, pa šta??
Verovatno si jela i beli pirinač? Nećeš valjda sad početi da paničiš, jer, ipak je integralni bolji od belog??
Da ne pričam, što si verovatno pojela nešto slatko nekog dana.. ju, ju, beli šećer, a ne žuti ili med, kako si smela i tako redom..
Opusti se ženo! Hrani se što zdravije možeš, izbegavaj sve što bi trebalo izbegavati, daj sve od sebe i to je to..
Pa šta reći o mamama koje puše tokom cele trudnoće?? One sigurno nisu brinule zbog soja sosa :hahaha:

Hahahahahah hvala zenska eto ubi me u pojam!!! Lepo si me spustila na zemlju!!! :rotf: :rotf: :rotf: boli guza jos uvek... :hahaha: :worth: :heart:

Esperanca i Cmoka80, hvala na odgovorima. Počela sam da pojem gvožđe dva meseca par meseci pre no što sam ostala trudna. Heferol sam loše podnosila i da ne bih povraćala prešla sam na foliron. Dobar je i on. Lekar koji mi vodi trudnoću mi je preporučio Totem ali mi je ostavio i mogućnost izbora zbog mučnina. Pokušaću i sa ampulama, čisto onako da promenim, pa ako mi bude loše vraćam se na staro.
Hvala puno.
Mnogo je dobro kupinovo vino samo kada bi moglo da se nađe zaista prirodno koje pravi neko pouzdano privatno lice. Još pre trudnoće kupim ja fabričko i popijem za par dana. Kupim drugu bocu na sasvim desetom mestu, isti proizvođač, a ono još kada sam ga sipala vidi se da nije ta boja i gustina, o ukusu da ne govorim. Nije im ujednačen kvalitet a i sumnjam u njega.

Tu sam ja, Kockice, da te vratim u stvarnost, da ne bude da brineš i kad treba i kad ne treba! ;)

Espi, ta folna kiselina je možda preporučljiva, ali nikako nije obavezna. Ja nisam pila ništa, ni to, ni vitamin E, ni C, samo sam se zdravo hranila i ponašala i na double testu je sve bilo kako treba.. Sumnjam da su naše bake i mame pile folnu kiselinu :lol:

Jovanca, samo ti slušaj svoje telo i savete svog lekara. Polako jedno po jedno, probaš, vidiš da li ti leži, pa kod doce na stručni savet. Da kucnem u drvo, danas nisam imala nikakvih mučnina posle ove prve ampule Totema, mada sam nestrpljiva da vidim kako će da se odrazi na stolicu.. :confused: Moja sestra je pila neke potpuno drugačije kapsule gvožđa, isto joj prva tura nije legla, boleo je želudac, ali joj je dr. posle našla koje joj odgovaraju.
Još samo da opet ovih dana ''protrčim'' kroz pijacu, pitam se da li još prodaju borovnice i kupine? :think:

Ja sam u trudnoci jela SVE i nije mi nista bilo.Ni meni ni mom detetu.Ono ne jedi jagode i tralala sam odmah odbacila kao nebitno.
Trudnoca je prirodna stvar i zena treba da se ponasa kao zdrava zena bez : joj jer smem ovo ili ono.Izuzev tih nekih cajeva koji nisu bas dobri da se piju,kafe(mada ko ne moze da izdrzi moze da popije jednu),cigara,droge,alkohola i preterano masne, slane i slatke hrane. Eto to je to;)

Jagode i sl. voće ne treba da se jedu dok dojiš bebu, jer mogu da izazovu alergiju i grčeve, a ne u trudnoći.

Esperanca137 - Hvala ti mila,probacu ovo sa sljivama,medjutim ovo sa zitom i kukuruzom neznam,smeta mi,stvaraju mi previse vazduha i grceve imam u crevima,nemogu nijedan lek da podnesem ovo za gvozdje,jer imam hronicnu konstipaciju i onda je jos gore:cry: Ko bi ga znao ,mozda mojima da kazem da mi posalju iz Srbije taj lek sto ga piju i bebe,mozda i meni pomogne:think:Ovde socijalno nesto placa,bas cu da se raspitam u ponedeljak,volela bih da radim taj UZ 4D pa neka bude koliko bude odlaze pare na svakakve gluposti a ovo je prece,zauvek ti ostaje:):super:

Drage moje nesto razmisljam strasno mi se jedu virsle,znam da nevalja da se jedu kobasice,pastete salame...svi mesni proizvodi,to kazu ovi ovde:(,a meni se jedu virsle:evil: ,sta vi mislite?Moram da pazim zbog toksopl.tako nekako,neznam kako se pravilno kaze na srpskom,nemam imunitet :dash:,tako da moram da pazim,i svakog meseca mi proveravaju.

Videli smo naseg bebironcica: od 3.2cm :)
Bio je miran, samo mu se u jednom trenutku rucica malo pomerila...takva mrvica ,a vide se rucice, nozice...Dobili smo CD, pa sad gledamo i gledamo...:)

Probacu da nakacim slicicu...Evo je...

Prilozi

• bebac.jpg
    bebac.jpg
    42,1 KB · Pregleda: 18
Mislila sam na tebe,Nemogu da verujem,zar se tako vidi na tom ultrazvuku?Jer je to 3D ili4D?bebac vam je presladak,:)Kako su mu slatke malene rucice i nogice:super: :cmok:
ANGI7 Koja si ned?Kad si zadnju menst imala?Ja sam imala 2juna treba da sam 13ned ali se ne poklapa sa doktorima nerazumem ih nista valjda se od poslednje menstr racunaju nedelje?:think:

Esperanca i Cmoka80, hvala na odgovorima. Počela sam da pojem gvožđe dva meseca par meseci pre no što sam ostala trudna. Heferol sam loše podnosila i da ne bih povraćala prešla sam na foliron. Dobar je i on. Lekar koji mi vodi trudnoću mi je preporučio Totem ali mi je ostavio i mogućnost izbora zbog mučnina. Pokušaću i sa ampulama, čisto onako da promenim, pa ako mi bude loše vraćam se na staro.
Hvala puno.
Mnogo je dobro kupinovo vino samo kada bi moglo da se nađe zaista prirodno koje pravi neko pouzdano privatno lice. Još pre trudnoće kupim ja fabričko i popijem za par dana. Kupim drugu bocu na sasvim desetom mestu, isti proizvođač, a ono još kada sam ga sipala vidi se da nije ta boja i gustina, o ukusu da ne govorim. Nije im ujednačen kvalitet a i sumnjam u njega.

Tot-hema ampule su ubedljivo najbolje za malokrvnost.
Od inekcija ostaju fleke cak par godina.

To mi se i kolegenica žalila. Kaže da sestra koja ti daje te inekcije mora biti jako strpljiva i da daje polako. U suprotnom napraviće ti trajne podlive. A kako u domovima zdravlja uglavnom igraju pikado sa našim pozadinama...pijemo kapsulle.

Još uvek se šalim na svoj račun kako sam imala večernje mučnine umesto jutarnjih. Pila sam gvožđe uveče i tada mi je bilo loše od njih a ne od trudnoće. Nisam smela da ih pijem tokom dana jer sam se plašila da ne povratim na poslu ili u autobusu.

Dobro jutro, drage moje!!

Ustala sam još u 6:30h, čila i orna :D Odradila sam vežbice, doručkovala musli i sad da vidim šta novo pišete..

Bonžita,
izbegavaj bilo koje mesne prereađevine-šunke, salame, viršle, kobasice, paštete.. Pune su nitratne soli! To i inače nije zdravo jesti, a naročito ne u trudnoći.. Hoću reći, može da utiče na krvnu sliku a i povećane nitratne soli uvećavaju pritisak.
Ako baš, baš ne možeš da izdržiš, smaži neku, ali nemoj da ih jedeš često! Čuvaj bebicu :heart:

Angi,
kako je majooooo.. :D Cakiš :heart:

I još da vam kažem za Totemu, eto posle prvog dana, nije bilo mučnina, a i stolica je ok. Nadam se da će i dalje tako biti :super:

Bonzita,

U pitanju je 4D ultrazuk. 10.sam nedelja. To je onaj besplatan u klinici Ana life u Zemunu u 10.nedelji. Traje jako kratko, vise je igracka za roditelje da prvi put vide bebu, nista se ne meri, samo ti kazu duzinu. Sa tim dolaskom ili kuponom iz Trudnoce imas 10% popusta za dalje prelede. Taj dr je hvaljen, ali su malo skuplji. Dobijes CD sa slicicama i kratkim videom. Nasa bebica je bila mirna pa j samo jednom malo pomerila rucicu, inace u ovoj nedelji pocinju nesvesni pokreti.

Ko je u Bg i koga zanima cisto da vidi svoje bebce prvi put, preporucujem da ode u Ana life.

Pocetak trudnoce se racuna od dana poslednje mentruacije, iako naravno i oni znaju da tad nije zaista nastupila trudnoca, ali se tako racuna. Meni je poslednja bila 20.juna, a termin je 27.marta, ali ja racunam kao 1.april jer mi je od starta trudnoca manja za 4 dana, tj. kasnije je doslo do oplodnje jer imam duzi ciklus.

Poslednja izmena:
Esperanca137 - Hvala ti mila,probacu ovo sa sljivama,medjutim ovo sa zitom i kukuruzom neznam,smeta mi,stvaraju mi previse vazduha i grceve imam u crevima,nemogu nijedan lek da podnesem ovo za gvozdje,jer imam hronicnu konstipaciju i onda je jos gore:cry: Ko bi ga znao ,mozda mojima da kazem da mi posalju iz Srbije taj lek sto ga piju i bebe,mozda i meni pomogne:think:Ovde socijalno nesto placa,bas cu da se raspitam u ponedeljak,volela bih da radim taj UZ 4D pa neka bude koliko bude odlaze pare na svakakve gluposti a ovo je prece,zauvek ti ostaje:):super:
Uh stoje to nezgodno kad imas zatvor majko moja.Probaj sledece: kasiku maslinovog ulja na prazan stomak ili pred spavanje ili cim ustanes.To nema da omane.Moja mama je pila mlaku vodu sa secerom - fuj ja to ne mogu,al zato one ne moze maslinovio ulje,a ja mogu. Mozes da probas i sa jabukama.Svako vece pred spavanje pojedi jednu jabuku i ujutru ces lepo da ides u wc.Ako budes slucajno imala problema sa suljevima kupi Fitorektal( to pravi Jospi Pancic) i nema nista sto bi smetalo bebi - samo biljke.Ja sam ga mazala i u trudnoci i posle i pomaze;)

Uh stoje to nezgodno kad imas zatvor majko moja.Probaj sledece: kasiku maslinovog ulja na prazan stomak ili pred spavanje ili cim ustanes.To nema da omane.Moja mama je pila mlaku vodu sa secerom - fuj ja to ne mogu,al zato one ne moze maslinovio ulje,a ja mogu. Mozes da probas i sa jabukama.Svako vece pred spavanje pojedi jednu jabuku i ujutru ces lepo da ides u wc.Ako budes slucajno imala problema sa suljevima kupi Fitorektal( to pravi Jospi Pancic) i nema nista sto bi smetalo bebi - samo biljke.Ja sam ga mazala i u trudnoci i posle i pomaze;)
Hvala:hvala: Probacu i to,nemoze da steti:)
Zelim svima lep vikend:cmok: ovde u parizu je 29step,prvi dan tako topao za ova 2meseca,nismo imali srece sa vremenom,leto nismo ni osetili,sled god sa mojom bebom i dragim iskoristicemo svaki suncani dan u nasoj prelepoj srbiji:cmok::heart::mrgreen:

Videli smo naseg bebironcica: od 3.2cm :)
Bio je miran, samo mu se u jednom trenutku rucica malo pomerila...takva mrvica ,a vide se rucice, nozice...Dobili smo CD, pa sad gledamo i gledamo...:)

Probacu da nakacim slicicu...Evo je...

Preslatko je bebce!!! :super: :cmok: :heart: samo tako rasti malo bebce i porasti vejikiiiii... :mrgreen:

Bonzita,

U pitanju je 4D ultrazuk. 10.sam nedelja. To je onaj besplatan u klinici Ana life u Zemunu u 10.nedelji. Pocetak trudnoce se racuna od dana poslednje mentruacije, iako naravno i oni znaju da tad nije zaista nastupila trudnoca, ali se tako racuna. Meni je poslednja bila 20.juna, a termin je 27.marta, ali ja racunam kao 1.april jer mi je od starta trudnoca manja za 4 dana, tj. kasnije je doslo do oplodnje jer imam duzi ciklus.

Ma ovaj 4D je vrh!!! Definitivno cu to uraditi samo cu tek negde posle 20te nedelje! :mrgreen: (samo me nervira sto sam propustila taj besplatni u 10oj nedelji! :sad2: )
Aaaaaaa bebi je termin na moj rodjendaaaaaan jeeeeej :super: :klap: :heart:

O boze... ulje, mlaka voda... ovde jedu neko korenje koje ima ukus... ahem kake... :thumbdown: ja cu jabuka taktiku! :ok:

Hvala:hvala: Probacu i to,nemoze da steti:)
Zelim svima lep vikend:cmok: ovde u parizu je 29step,prvi dan tako topao za ova 2meseca,nismo imali srece sa vremenom,leto nismo ni osetili,sled god sa mojom bebom i dragim iskoristicemo svaki suncani dan u nasoj prelepoj srbiji:cmok::heart::mrgreen:

Kako si bonzitice danas?! Kako se osecas?! :cmok:
Ovde u Kini je 43 stepena bilo danas... a mi ceo dan u gradu... znaci pomresmo... :whistling:

Kockice-evo mene,setala,obisli smo neki dvorac,bilo je :super: ,prijalo mi bas :D nego lose sam spavala,imam neverovatne mucnine,trebale su u 12ned da prestanu ali nisu,valjda me to nece drzati sve do kraja:???:manje povracam,jednom na dan,sto je jedino bolje :worth:,nego mi se javljaju vrtoglavice i uznemirenje srca:(,znam da je to normalno,ali :dash:
Kako se ti osecas Kockice?Sta li je sa ostalim trudnicama:think: nema ih danas!

Poslednja izmena:
Hehhehehe pa drago mi je da si se lepo provela bonzitice! :D kako nam je mali Kroasan danas?! :mrgreen: :heart: saosecam sa tobom u vezi mucnina, povracanja i svih ostalih simptoma... zahvaljivaces nebesima kad to prodje... :worth: u drugom trimestru je nekako sve lakse! :super:
Elem ja sam juce imala dan... da se ukakis... :rotf: bili smo u Macao-u, u jednom hotelu pa onda natrag u Kinu! Znaci sta smo videli devojke moje :eek: ja sam isla otvorenih usta kroz hotel :hahaha:

http://www.venetianmacao.com/en

Eto linka za hotel ali ne moze tu bas mnogo da se vidi! Videcu najverovatnije cu napraviti album u svom profilu, posto sam stvarno i ne samo ja nego i Goga ostali bez reci... ceo Hotel je napravljen po Italijanskom baroknom stilu, pun zlata, jedan deo hotela je replika prave Venecije, sa sve kao rekom koje ide kroz hotel i dragi muzic mi kupio raznih suvenira (meduuuuu, karte) i vozili smo se Gondolom... znaciiii uh ljudi osecali smo se juce ko novo zaljubljeni! I skandirali nam stranci i Kinezi, posto je obicaj da dok si u gondoli ispod svakog mosta treba da se poljubis... mi to i radili :rumenko: :heart: a valjda su Kinezi isuvise ustogljeni pa nas je zena koja je vozila Gondolu hvalila kako smo prvi u mnogo dugo vremena koji se stvarno ljube! :cmok:
Uh vec preterah sa postom, ali definitivno nam je prijalo ovo juce... iako me onda posle malo bolela tiba jer smo se iznaprezali ali bilo je vredno toga!!!
SVE VAS VOLIMO i LJUBIMOOOO!!! :cmok: :heart: :mrgreen:

ja sam radili quadruple test....... za sada se radi izgleda samo u privatnim laboratorijama i kosta 6000 din.......rade se analize na daunov sindrom, edvardsov sindrom, smith lemli optizov sindrom, ostecene nervne cevi i rizik godina....rezultati su gotovi za tri-cetri dana.......

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back