Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozes kada ti cekiraju kartu skrenuti paznju na to da si trudna i da bi ti odgovaralo mjesto do prolaza (da lakse odes u wc), ono skroz naprijed (vise mjesta z anoge) i sl.
Ja bih vjerovatno izabrala da rodim u Kini, ali je sve, naravno, stvar tvoje volje, ipak ti radjas tu malu kockicu :) Vec su ti cure rekle, UZ je ok, ta beba je zapravo samo jedna mala mrva :) Mi smo naseg bebu kada je bio tako mali zvali "biber"... Cak se plasim da mu taj nadimak ne ostane :)

Hmm da... ali videcu da ja to napomenem vec pri rezervaciji leta... da ne bude da je zauzeto ili nesto... a i pitanje je dal cu ja stati u ona sedista majko mila u 7om mesecu :eek: :eek: :eek:

Isuvise je velika jezicka barijera da bih se poradjala ovde a i nemam nikoga ovde osim muza koji bi mi mozda u prvoj nedelji vise odmogao nego pomogao jer se boji da drzi decu i panicar je... :thumbdown: a u Shabcu cu imati i njegovu majku i Snajku koja isto trenutno ceka bebu i bice mi bolje :super: taman kad se onda ustosim lepo se vratim u Kinu i naucim njega neke stvari :lol:

Ajooj i ja se bojim da ce Kockica ostati nadimak zauvek :eek: iako nije ruzno ali opet... :neutral:

Moj muzic nase bebce zove mrvice. A meni je to jako smesno jer se odmah setim moje lude drugarice koja je kao slon i ima muza koji ima 120kg i zovu se "mrvice". E odmah me asocira na mrvicu od 120kg i puknem od smeha. :)

Moje mrvice su sada 12-ta nedelja, dobro su, napreduju, nista me neboli sto je valjda najbitnije samo se gojim kao prase, lezim vec tri meseca i jedva cekam da me puste da se malo svrckam po gradu pa da nakupujem tonu one slatke uske trudnicke garderobe pa da se puvam sa mojim ogromnim stomakom. :)

Nije mi jasno nešto, jel to važi ako si u sobi sa bebom?
Ja ništa od ovoga nisam nosila, ni jod, ni rivanol, ni bivacin, pelene, benkice, spavaćice...
Ponela sam uloške i mrežaste gaćice, a za bebu baš ništa, osim ono kad izlazi iz porodilišta.
Porodila sam se u gradskoj na Zvezdari pre dve godine i nisam bila sa bebom u sobi, možda je drugačije ako jesi.
A posete nisu bile dozvoljene, ali su ljudi dolazili normalno na kratko da nas ne snimi neki doca. ;)

da važi ako si u sobi sa bebom u Novom Sadu...sve navedene stvari sa liste bile su mi potrebne i potrošila sam...stvarno je skroz različito od bolnice do bolnice..

Cao svima...Evo me ponovo...

Pravili smo bebu proteklih dana...i sad me cekanje ubija...tako sam radoznala...

Za sad nemam nikakve simptome, ne bole me grudi isl. Jedino malkice osecam nesto u donjem stomaku, a mozda tripujem...Usla sam sad u neplodne dane. Citam po forumima da su prvi znaci jako slicni kao kad treba da dobijes> bole grudi,donji stomak, nervoza...i pominju taj metalni ukus u ustima...E, sad, ja treba da dobijem za 10 dana tek...

Zanimljivo da smo mi uvek koristili kondom, nikad nisam htela da rizikujem sa racunanjem plodnih i neplodnih dana, a sad kad smo prestali, odjednom sam u tripu> E sad su neplodni i nema teoretske sanse...Kupila sam testove, ali tek cu na moru za nedelju dana da isprobam..

Eto, malo da vam se poverim...Drzite mi fige...
Inace, od nestrpljenja uvatila me luda, pa non stop radim nesto po kuci. Danas sam prala prozore (sto inace jaaaaaaaako retko radim):D

Pa, nemojte odustajati zato sto su ti neplodni dani. Period ovulacije traje kod svake zene drugacije i vecini se moze izracunati pomocu kalendara, ali gotovo svakoj od nas se desi neki mjesec kada ovulacija sasvim izostane, produzi se ili se pomjeri za koji dan tamo vamo...
bez pritiska, nije to fizicki rad. Djeca se prave sa puno ljubavi i strpljenja i sa istom tom ljubavlju se odgajaju.

Inace, ja sam pred trudnocu, tj ustanovljenje trudnoce, manijakalno prala i cistila, mada smo bili na odmoru kod prijatelja na smjestaju - covjek je ludio koliko sam trcala okolo da olizujem parkete i perem kuhinju! :)

Cao svima...Evo me ponovo...

Pravili smo bebu proteklih dana...i sad me cekanje ubija...tako sam radoznala...

Za sad nemam nikakve simptome, ne bole me grudi isl. Jedino malkice osecam nesto u donjem stomaku, a mozda tripujem...Usla sam sad u neplodne dane. Citam po forumima da su prvi znaci jako slicni kao kad treba da dobijes> bole grudi,donji stomak, nervoza...i pominju taj metalni ukus u ustima...E, sad, ja treba da dobijem za 10 dana tek...

Zanimljivo da smo mi uvek koristili kondom, nikad nisam htela da rizikujem sa racunanjem plodnih i neplodnih dana, a sad kad smo prestali, odjednom sam u tripu> E sad su neplodni i nema teoretske sanse...Kupila sam testove, ali tek cu na moru za nedelju dana da isprobam..

Eto, malo da vam se poverim...Drzite mi fige...
Inace, od nestrpljenja uvatila me luda, pa non stop radim nesto po kuci. Danas sam prala prozore (sto inace jaaaaaaaako retko radim):D

Znam kako ti je i drzim ti fige:super:

Angi,nikako ne odustajte...ja sam mislila da su mi neplodni dani kada sam ostala trudna,ali samo mi se sve malčice pomerilo oko ovulacije...naravno mi smo tada već dugo želeli bebu,i eto,kad nije bilo pritiska i desilo se...samo opušteno...ne razmišljaj puno, nego se mazite i volite,i eto bebac na putu...

Hvala vam na podrsci:)

Danas mi je 22 dan ciklusa, cisto sumnjam da moze toliko da se pomeri ovulacija...Ali, naravno, ako nam bude do mazenja...;)

Na odmoru sam, pa sam opustenija, nadam se da ce i to pomoci...

E, da, jedno pitanjce...Jeste li vi koristile kreme za depilaciju u trudnoci. Ja tako sredjujem prepone, ali sam nesto citala da nije dobto jer hemikalije prodru i gde ne treba. A opet neke zene su koristile.

Pozz

Hvala vam na podrsci:)

Danas mi je 22 dan ciklusa, cisto sumnjam da moze toliko da se pomeri ovulacija...Ali, naravno, ako nam bude do mazenja...;)

Na odmoru sam, pa sam opustenija, nadam se da ce i to pomoci...

E, da, jedno pitanjce...Jeste li vi koristile kreme za depilaciju u trudnoci. Ja tako sredjujem prepone, ali sam nesto citala da nije dobto jer hemikalije prodru i gde ne treba. A opet neke zene su koristile.

Pozz

ne,ja sam se depilirala voskom,ali ja se uvek depiliram voskom...ne znam,možda ja ne bih...te kreme strašno smrde,tako da verovatno nešto i prodre dublje nego što bi trebalo...

Plodni dani - neplodni dani. Ja sam pre prve trudnoće dva puta išla na folikulometriju i oba puta su mi rekli ''idi kući sada ti je ovulacija, pravi bebu''. Naravno oba puta se ništa nije desilo, kao i narednih 10-11 meseci. Desilo se kada sam na kratko prestala da mislim na to i kada smo vodili ljubav a nismo pravili bebu. Moja struka jesu tehnika samim tim i matematika, ali u ovom slučaju računica ponekad ne pomaže i u mnogim slučajevima je samo veće opterećenje nego olakšica. Opustite se i biće sve u redu. Mnogi faktori utiču na ovulaciju i ona bez obzira na savršeno redovan ciklus nije uvek ispog dana.

Meni ciklus traje od 29-32 dana, tako da nikad ne znam ni teoretski kad mi je tacno ovulacija, verovatno oko 16tog dana. Nekako mislim da je najveca verovatnoca izmedju 10.-20. dana da mozes da zatrudnis. Jedino ako sam fenomen pa imam dve ovulacije...

Jel znate nekog ko je ostao u drugom stanju neposredno pred menstruaciju ili cim se zavrsila?

Mislim da, sve dok ne napravimo bebu, necu moci reci> Vodili smo ljubav i uopste mi nije palo na pamet da mogu da zatrudnim. Ta misao je tu sve vreme, ali treba se sto manje opteretiti.

U svakom slucaju, nadam se da necu doci u fazu da jurim muza po kuci sa termometrom uz onu cuvenu iz americkih filmova>" Honey, it's time, I'm ovulating!":)

Eh devojke evo i mene opet najzad sa vama!!! U petak uvece sam prokrvarila i to dosta, otprilike oko 2 sake krvi, i zavrsila u bolnici oko 23h... :sad2: zadrzali su me u istoj do danas, nadobijala sam se 10 inekcija u guzu (koja je polu modra sad), bezbroj pokusaja uzimanja krvi iz ruku sa sve masnicama da bi mi na kraju izvadili krv iz noge... elem Kockica nasa mala je prezivela i u redu je... ne znaju sta se to desilo i zasto se desilo, ali evo sad su mi dali da pijem Vitamin E i Progesteronske neke tablete... Rekli smo im da se to desilo dok smo tek krenuli da vodimo ljubav, ali lekari su rekli da to sa tim nema veze, iako imamo sex zabranu do 12 bebine nedelje... znaci jos 4 nedelje :dash:
Stvarno posle sve te krvi smo mislili da smo izgubili bebu i bilo je veliko olaksanje i iznenadjenje kad su nam rekli da je bebac ok... :klap: :worth: :heart:

Meni ciklus traje od 29-32 dana, tako da nikad ne znam ni teoretski kad mi je tacno ovulacija, verovatno oko 16tog dana. Nekako mislim da je najveca verovatnoca izmedju 10.-20. dana da mozes da zatrudnis. Jedino ako sam fenomen pa imam dve ovulacije...

Jel znate nekog ko je ostao u drugom stanju neposredno pred menstruaciju ili cim se zavrsila?

Mislim da, sve dok ne napravimo bebu, necu moci reci> Vodili smo ljubav i uopste mi nije palo na pamet da mogu da zatrudnim. Ta misao je tu sve vreme, ali treba se sto manje opteretiti.

U svakom slucaju, nadam se da necu doci u fazu da jurim muza po kuci sa termometrom uz onu cuvenu iz americkih filmova>" Honey, it's time, I'm ovulating!":)

I meni je duzina ciklusa slicna...posto sam malo duze u toj prici ukapirala sam kako oni to racunaju...npr.ako ti je duzina ciklusa 30dana onada je 16dana ovulacija jer je drugi deo ciklusa(posle ovulacije) fiksni kod svih 14dana, znaci 16+14=30, ili 18+14=32dana...

Eh devojke evo i mene opet najzad sa vama!!! U petak uvece sam prokrvarila i to dosta, otprilike oko 2 sake krvi, i zavrsila u bolnici oko 23h... :sad2: zadrzali su me u istoj do danas, nadobijala sam se 10 inekcija u guzu (koja je polu modra sad), bezbroj pokusaja uzimanja krvi iz ruku sa sve masnicama da bi mi na kraju izvadili krv iz noge... elem Kockica nasa mala je prezivela i u redu je... ne znaju sta se to desilo i zasto se desilo, ali evo sad su mi dali da pijem Vitamin E i Progesteronske neke tablete... Rekli smo im da se to desilo dok smo tek krenuli da vodimo ljubav, ali lekari su rekli da to sa tim nema veze, iako imamo sex zabranu do 12 bebine nedelje... znaci jos 4 nedelje :dash:
Stvarno posle sve te krvi smo mislili da smo izgubili bebu i bilo je veliko olaksanje i iznenadjenje kad su nam rekli da je bebac ok... :klap: :worth: :heart:

Ja sam ovako izgubila prvu bebu:sad2:, ali ja sam sacekala 12nedelja, tako da nemojte da se igrate, znam da 9meseci izgleda mnogo, al iskulirajte...

verujem da ste se prepali...
al` dobro da je sve sada ok. :D

Kockice, ja sam imala malo manje krvarenje od tebe i nisam bila svesna koliko je situacija ozbiljna. Zato ti savetujem da se primirš i ležiš što više možeš. Kada su mi pričali da se tako ponašam nisam im verovala, sve u fazonu od kada je ležanje lekovito kada se ja dobro osećam. Nisam bila u pravu. To se sigurno nije desilo zbog vođenja ljubavi, beba je zaštićena na više načina. Kod mene je bio problem prenisko postavljena posteljica u odnosu na matericu. Dobijala sam progesteron ali i neki dicinon za zaustavljanje krvarenja.
Sada u drugoj trudnoći nema ni traga tim simptomima ali je ostao strah, toliki da kad god odem u kupatilo gledam ima li tragova na gaćicama.
Konsultuj lekare i primiri se što više možeš.

Jao kockice pa jesi li ti sada ok? Jesi li se malo oporavila?
Kako je to strasno, i ja sam krvarila od samog pocetka trudnoce i primam progesteron sve vreme, evo sada sam 12-ta nedelja (pozadina mi je u katostrofalnom stanju) i valjda ce prestati da me bockaju i da me kljukaju sa kojekakvim lekovima..
Drzim vam palceve, mazi trbu i MIRUJ.
Ja sebe nisam mogla da zamislim da prelezim ni prehladu 2-3 dana a ne da lezim tri meseca ali.. Sve covek moze!!!!
Samo ti sada lezi i uzivaj! Pozdrav

Ok sam sad kolko tolko, samo preplasena... :sad2: ja bas nisam navikla da lezim... ali izgleda da cu morati... ipak ne mogu muzu da ostavim da sredjuje ves, to bi bio blagi disaster... to moram da uradim... ali se odmah posle toga vracam u krevet... malo pitanjce: jel sedeti isto mogu na duze, jel to slicno lezanju ili moram bas da lezim?! :eek:

@ennna: hvala na savetu i drzacemo se toga dok doktorka ne kaze da mozemo opet, a kad bude opet dozvoljeno... eeee jadan moj muz onda :rotf:

@Maslachak: Hvala ti puno na brizi! :heart:

@Jovanca Micic: da taj strah ja sad imam, non stop proveravam gacice... uzas... a sto me malo iznerviralo je da sam bila u bolnici, izvadili mi krv, davali inekcije a ja nista ne razumem nit sta nije u redu, nit kakvi su mi nalazi, itd. Na kraju su lekari rekli prevodiocu da je sve ok, da ne znaju zasto je doslo do krvarenja, ali su mi davali silne neke boce :sad2: a ja se jos bojim igli... :sad2: :sad2: :sad2:

@sandradj: ja sam kako tako :neutral: hvala puno sto brines :heart: hvala Bogu da sam nasla vas inace bih posandrcala od brige... :klap: :cmok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back