sandradj
Zainteresovan član
- Poruka
- 176
Meni su mucnine pocele tek u drugom sesecu, tj u 7nedelji, jos uvek traju, mada imam trojke i nemala toliku mucninu. sada povrcas i mrsavis a posle klopas ko zmaj i gojis se.. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

de bi onaj spisak - shta spremiti za poneti u bolnicu?
de bi onaj spisak - shta spremiti za poneti u bolnicu?
treba mi neki uopshteni spisak.
mislim, kontam da mi treba peshkir, papuche, spavacica i to...
al` interesuje me dal` mi treba neshto posebno?
eto, npr. to za pavlovicevu mast nisam znala.
inache, ne poradjam se u bg.
a i ne idem u shkolu za trudnice, to ovde nema.
valjda ide po principu - nisi nas pitala kako da zatrudnish, shta ima da nas pitash kako da se porodish?![]()
verena zdravstvena knjižica,lična karta isto barem još 6 meseci važeća,zvaničan izveštaj o krvnoj grupi i Rh faktoru potpisan i pečatiran,rezultat testa za žuticu(radi se u 9.mesecu trudnoće),rezultat analize vaginalnog sekreta(isto se radi u 9.mesecu),medicinska dokumentacija vezana za trudnoću i rezultati poslednjih UZ i ginekiloških pregleda(8. i 9.mesec),rezultati poslednje analize krvi i urina,uput za porodilište,za CARSKI REZ još treba vreme krvarenja i koagulacije,PTT,urea,keratinin,mokraćna kiselina i ŠUK(ovi laboratorijski nalazi se rade 3 nedelje pre termina)
elene Pampers(može i Huggies,Dipers,samo da bude za jednokratnu upotrebu 10 komada minimum),platnene tetra pelene(obavezno 5kom,trebaće ti toliko),benkice ili bodići 2 kom,pokrivač ili peškir da pokriješ bebu,Pavlovićeva mast,vlažne maramice(malo pakovanje,jel će inače sestre koristiti i za druge bebe ako daš veliko),bebi sapun(Merima ili Seba med ti preporučujem),vreća za bebe(obučeš benkicu ili bodić pa onda u ovaj džak,da nogice ne ostanu nepokrivene)

posle 7 meseci braka nam je najzad uspelo da imamo bebce
bilo je tu dosta frustracija sa moje strane, jer stvarno mi je zivotni san da budem mama
bejbisitujem ceo zivot i svi su mi uvek govorili da sam ko rodjena za to, iako sam relativno mlada (23 god.) 
ne postoji jogurt, sir, povrce i voce neko tropsko.. znaci jedva smo se snasli, kao da smo u drugi univerzum dosli
da nije to malo?! Ili termin mozda nije pravi?! 
Inace ja imam i dosta kila viska, tako da i tu treba da pazim, ali sam uradila krvnu sliku i ona je idealna
kinez doktor nije mogao da veruje da su to moji nalazi 
sad me zanima gde mogu da saznam do kog meseca mogu trudna da putujem avionom?! Ja sam mislila da otputujem natrag u Srbiju negde oko 6og meseca... ipak ne bih ranije ni muza da ostavljam jer ga necu videti skoro pola godine i vise 

. Meni je mnogo veca frka bila voznja jugicem po Bgd, negoli prelet Atlantika u 6om mesecu trudnoce
Nije mi jasno nešto, jel to važi ako si u sobi sa bebom?
Ja ništa od ovoga nisam nosila, ni jod, ni rivanol, ni bivacin, pelene, benkice, spavaćice...
Ponela sam uloške i mrežaste gaćice, a za bebu baš ništa, osim ono kad izlazi iz porodilišta.
Porodila sam se u gradskoj na Zvezdari pre dve godine i nisam bila sa bebom u sobi, možda je drugačije ako jesi.
A posete nisu bile dozvoljene, ali su ljudi dolazili normalno na kratko da nas ne snimi neki doca.![]()

ali tu se onda i postavlja pitanje avio kompanije... jer mislim da i oni postavljaju neka pravila do kog meseca trudna zena moze ici istom... uzas moram to da proverim...
hmm... to ce biti malo teze, jer ipak mi je malo tesko ovde i da budem kod lekara kad ga nista ne razumem, a muski prevodioc treba da stoji pored mene svo vreme...
ja to aman ne mogu... ali taj dubble test sam evo zapisala i napomenucu! To je znaci samo UZ?! 

@behind nine hills:
Hvalaaaaaevo sad sam ustala posle 15 casovnog sna
Aha znaci do 36te nedelje!ali tu se onda i postavlja pitanje avio kompanije... jer mislim da i oni postavljaju neka pravila do kog meseca trudna zena moze ici istom... uzas moram to da proverim...
Ehh daaa mrvica... moj muz kad je video UV samo je rekao: "Vidiiii kockicaaaa..."
Nego znaci sve to treba ovde da proverim?!hmm... to ce biti malo teze, jer ipak mi je malo tesko ovde i da budem kod lekara kad ga nista ne razumem, a muski prevodioc treba da stoji pored mene svo vreme...
ja to aman ne mogu... ali taj dubble test sam evo zapisala i napomenucu! To je znaci samo UZ?!
Samo sad nesto razmisljam ja kad se vratim u Srbiju ionako cu morati sve analize da ponavljam, jer moj karton ovde skroz na kineskom tako da me sve ovo mnogo smara... razmisljam vec da se vratim, ali gde muza da ne vidim skoro godinu dana...![]()
zapamtila 
hmm nadam se da je i kod Kineza takva praksa... prosli ponedeljak sam bila na ultrazvuku i sad u ponedeljak opet idem kod lekara... spomenuli su nesto kao da se cuje bebino srce ali ja sve razmisljam da je malo rano za to
:???: 
@kockica
Draga Anja, cestitam!
Sto se tice putovanja avionom, ako je trudnoca ok moze se putovati do 36nedelje, posle toga treba potvrda od doktora. To je ipak najbezbedniji vid saobracaja, i nema indikacija da je stetan po bebu. Meni je mnogo veca frka bila voznja jugicem po Bgd, negoli prelet Atlantika u 6om mesecu trudnoce
.

dal za trudnice postoje neke olaksice?! Tipa specijalno mesto ili tako nesto... posto sam cula da bi u avionu pogotovo tako dugi letovi bilo pozeljno da zena digne noge u vazduh