Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh, povede se cela polemika oko mora...Nemojte da me plasite:(

Bebu tek treba da pravimo, jer sad imam menstruaciju...pa cim prodje prionucemo...Znam da je mala verovatnocad a upali iz prve ali morala sam da se raspitam "sta ako".

Nesto sam optimista za avion i da mi more nece naskoditi...Vise me brinu te mucnine...tj. da li mogu u 3. nedelji trudnoce po zvanicnom racunanju tj. 10-15 dana posle stvarne trudnoce, odnosno plodnih dana...

Angi, evo ti mog iskustva.
beba je napravlejna nenamjerno i mada je u pitanju jako zeljeno dijete, nismo ga bas tog mjeseca ocekivali i nismo ni razmisljali o soluciji trudnoce.
Bila sam u tzv. 4. sedmici trudnoce (od toga si svega 2 sedmice trudna zaista, a ovo prije je od menstrualnog ciklusa do trudnoce) kada smo otputovali u Juznu Afriku (Dubrovnik-Frankfurt oko 2h leta, pa 7h cekanja na aerodromu, pa Frankfurt-Cape Town 12h leta!). Tamo sam plivala na +17 stepeni i bacala se po nemilosrdnim talasima okeana, navukla neku infekciju koju sam na svoju ruku (vrlo glupavo, ali sta da radim u inostranstvu) lijecila nekom sjajnom kremom tamo proizvedenom koja je pomogla, potom dobila alergiju zbog cvjetanja (decembar, a tada je tamo pocetak ljeta) i uzela kapi i tablete protiv alergije, pri tom pila antibiotike (dovicin), popila jedan brufen nakon puta, vozala se na najludjim roller coasterima u zabavnom parku i vozila bicikl na mountain bike stazi sa uzasnim skakaonicama, padala i lomatala se, da bih tek na kraju odmora pomislila da ciklus mozda ne izostaje samo zbog promjene klime i ustanovila jos tamo da sam vjerovatno trudna i to u tzv 6. sedmici.

Poenta price nikako nije - sada svi divljajte, nece bebi nista da bude, jer je mene i bebu, sacuvala samo luda sreca koja je ocigledno jaca od mog nemara. Samo ti hocu reci, da se jako tesko ista moze dogoditi i ako eventualno zatrudnis, a odes na more :) Svakako se mozes konsultovati sa svojim ginekologom.
Srecan put i lijep odmor ti zelim, a prije svega da nam po povratku sa odmora javis lijepe vijesti :)

Caos devojke, evo i ja da se prikljucim vasem klubu trudnih.. :)
Trudna sam vec devet nedelja, radila sam VTO i od vracenih tri embriona uhvatile su mi se sve tri bebice (kada se nisam slogirala).Jedini problem je sto ce sada da mi izvade jednu zbog sigurnosti, kaze doca da se boji da cu izgubiti sve tri u 25-26 nedelji sto mi je stvarno jezivo, tako se grozno osecam, toliko smo zeleli bebe i jeste da ih je dosta ali mi je i dalje zao a i da nelazem bas me je strah. Pa sam ja htela da pitam vas dali je neko imao slicno iskustvo i ako moze da mi pomogne da prezivim jos sest dana do tog cina..:)
Kaze meni doca da nije nista strasno ali ja sam paranoja a i Boze kako nije strasno vadi mi bebu u 10-toj nedelji.. Uf ti doktori.. :) Hvala vam unapred puno, pozdrav!

Bebu tek treba da pravimo, jer sad imam menstruaciju...pa cim prodje prionucemo...Znam da je mala verovatnocad a upali iz prve ali morala sam da se raspitam "sta ako".

Nesto sam optimista za avion i da mi more nece naskoditi...Vise me brinu te mucnine...tj. da li mogu u 3. nedelji trudnoce po zvanicnom racunanju tj. 10-15 dana posle stvarne trudnoce, odnosno plodnih dana...

Angi, idi bez brige. Ja sam u 6 meseci trudnoce putovala iz Moskve u Beograd i nazad i par puta od Moskve po Petrograda bez problema.

Caos devojke, evo i ja da se prikljucim vasem klubu trudnih.. :)
Trudna sam vec devet nedelja, radila sam VTO i od vracenih tri embriona uhvatile su mi se sve tri bebice (kada se nisam slogirala).Jedini problem je sto ce sada da mi izvade jednu zbog sigurnosti, kaze doca da se boji da cu izgubiti sve tri u 25-26 nedelji sto mi je stvarno jezivo, tako se grozno osecam, toliko smo zeleli bebe i jeste da ih je dosta ali mi je i dalje zao a i da nelazem bas me je strah. Pa sam ja htela da pitam vas dali je neko imao slicno iskustvo i ako moze da mi pomogne da prezivim jos sest dana do tog cina..:)
Kaze meni doca da nije nista strasno ali ja sam paranoja a i Boze kako nije strasno vadi mi bebu u 10-toj nedelji.. Uf ti doktori.. :) Hvala vam unapred puno, pozdrav!

Opusti se. Samnom u bolnici je bila zena u istoj situaciji - ja sam cekala porodjaj a ona intervenciju kao tvoju. Moras da lezis u bolnici nekoliko dana, sama intervencija traje kratko, ona se sve vreme dobro osecala. Bez brige! Slusaj docu i samo polako

Angi, ja mucnine nisam ni imala. U drugom sam letela sama avionom sa 70kg prtljaga, u trecem mesecu sa u kolima prolandarala pola Evrope, u sedmom letela avionom i sve je bilo OK

feelgooood, cestitam od srca i neka je mala bebica ziva i zdrava! Poljubac za nju i cestitke mami i tati :)
Angi, ja sam do danas Bogu zahvalna na mnogim stvarima koje sam pregurala i koje smatram cudom Bozjim apsolutno. Ti se opusti i zelim ti da se super provedes, sto manje brines i da se jako obradujes :)
sandra, samo slusaj ljekara u kog imas povjerenja. Srecno!

Jovana, imaju vaginalete koje se tada koriste ;)

Joj, tako jedva cekam da prodje ovo ljeto. I jedva cekam da upoznam mog sincica :)

@Angi7

Ovo sto si pitala za mucnine..
Evo konkretnog odgovora:
prva i najvaznija stvar koju treba da znas o trudnoci je da je ona INDIVIDUALNA, da se razlikuje ne samo kod svih zena, vec i kod iste zene svaki naredni put.
I ne postoji mogucnost da se utvrdi prosek javljanja mucnina.
Evo ja bih ti skroz poremetila prosek-nijedan jedini dan nisam imala mucnine :D
Zelim i tebi srecnu i lagodnu trudnocu! :heart:

Naravno da je sve individualno...
Cisto me zanima da li ima slucajeva..."Juce sam spavala sa muzem/deckom, a vec za par dana krenule su mi mucnine"?

Niko se jos nije javio sa takvim iskustvom pa se ndam da ja necu biti prva:)

Naravno da je sve individualno...
Cisto me zanima da li ima slucajeva..."Juce sam spavala sa muzem/deckom, a vec za par dana krenule su mi mucnine"?
Niko se jos nije javio sa takvim iskustvom pa se ndam da ja necu biti prva:)

Ma nema sanse, treba tek da ti izostane menstruacija da bi telo ukapiralo da se nesto desava...inace te mucnine nisu nista lose, one upravo pokazuju da je sve u redu, jer na taj nacin nase telo samo sebi slabi imunitet da ne bi odbacilo bebu kao strano telo(slicno funkcionise i presadjivanje organa, prvo ti oslabe imunitet da bi bila sto manja sansa da telo odbaci novi organ)...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back