Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok sam sad kolko tolko, samo preplasena... :sad2: ja bas nisam navikla da lezim... ali izgleda da cu morati... ipak ne mogu muzu da ostavim da sredjuje ves, to bi bio blagi disaster... to moram da uradim... ali se odmah posle toga vracam u krevet... malo pitanjce: jel sedeti isto mogu na duze, jel to slicno lezanju ili moram bas da lezim?! :eek:

@ennna: hvala na savetu i drzacemo se toga dok doktorka ne kaze da mozemo opet, a kad bude opet dozvoljeno... eeee jadan moj muz onda :rotf:

@Maslachak: Hvala ti puno na brizi! :heart:

@Jovanca Micic: da taj strah ja sad imam, non stop proveravam gacice... uzas... a sto me malo iznerviralo je da sam bila u bolnici, izvadili mi krv, davali inekcije a ja nista ne razumem nit sta nije u redu, nit kakvi su mi nalazi, itd. Na kraju su lekari rekli prevodiocu da je sve ok, da ne znaju zasto je doslo do krvarenja, ali su mi davali silne neke boce :sad2: a ja se jos bojim igli... :sad2: :sad2: :sad2:

@sandradj: ja sam kako tako :neutral: hvala puno sto brines :heart: hvala Bogu da sam nasla vas inace bih posandrcala od brige... :klap: :cmok:

e a sad počni lepo da kuliraš...ležanje znači ležanje i neka tvoj mužić pužič sređuje veš...a ti striktno leži...ležanje ne znači sedenje nego ležanje...inače ima da te izudaramo po dupeto pa da se pridržavaš pravila i čuvaš sebe i bebicu...:bye:

E, ta definicija lezanja je i meni problem. Dr mi predlozio da dnevno odmorim jedno sat vremena lezeci na lijevom boku. Ma nema teorije...
Ipak, kockcie, sve je dobro proslo, budi sada dobra i fina, miruj, cuvaj se. Poljubac veliki!

evo, nocima vec ne spavam.
znachi, osim shto mi treba vremena i vremena da se namestim, onda i kada zaspim krenu ti valunzi...
preznojim se u trenutku do gole kozze.
sve bude mokro...
pa posle bude ok, pa opet....

shizim.
inache u 9om sam mesecu.
el se nekoj to josh deshavalo?

evo, nocima vec ne spavam.
znachi, osim shto mi treba vremena i vremena da se namestim, onda i kada zaspim krenu ti valunzi...
preznojim se u trenutku do gole kozze.
sve bude mokro...
pa posle bude ok, pa opet....

shizim.
inache u 9om sam mesecu.
el se nekoj to josh deshavalo?

Hi, hi...
Slatko mi to.
Ja nisam imala problem sa spavanjem, samo mi je bio problem da se namestim.
Zadnij par nedelja sam se osecala kao morz.
A najsmesnije mi je bilo kad sam se posle porodjaja jos izvesno vreme ponasala kao da i dalje imam stomak.

Kockice
Ležanje, ležanje i opet ležanje. Poznajem ženu koja je održavala trudnoću tako što je ustajala smo da ode do kupatila. Užas. Kao baš moraš da sređuješ veš, neka ti bude, ali ostale poslove gde ima cimanja, potresa, savijanja, čučkanja i slično ZABORAVI!!!! Muž će ti biti više opterećen no obično ali ta beba je Vaša zajednička želja. Sećam se da sam ja mog muža molila da neki dan pauzira sa posetama dok sam bila u bolnici, nije pristajao i ako je bio premoren. Sve to prođe, cilj je da se ti lepo porodiš, a što će u međuvremenu stan biti u haosu nema veze.
Velika je verovatnoća da ćeš u zadnjim mesecima moći da se slobodno krećeš naravno konsultuj lekara.

Eh devojke evo i mene opet najzad sa vama!!! U petak uvece sam prokrvarila i to dosta, otprilike oko 2 sake krvi, i zavrsila u bolnici oko 23h... :sad2: zadrzali su me u istoj do danas, nadobijala sam se 10 inekcija u guzu (koja je polu modra sad), bezbroj pokusaja uzimanja krvi iz ruku sa sve masnicama da bi mi na kraju izvadili krv iz noge... elem Kockica nasa mala je prezivela i u redu je... ne znaju sta se to desilo i zasto se desilo, ali evo sad su mi dali da pijem Vitamin E i Progesteronske neke tablete... Rekli smo im da se to desilo dok smo tek krenuli da vodimo ljubav, ali lekari su rekli da to sa tim nema veze, iako imamo sex zabranu do 12 bebine nedelje... znaci jos 4 nedelje :dash:
Stvarno posle sve te krvi smo mislili da smo izgubili bebu i bilo je veliko olaksanje i iznenadjenje kad su nam rekli da je bebac ok... :klap: :worth: :heart:

ja sam prokrvarila i bez seksa.....neki hematom......sada je sve ok.....
moras da se pricuvas.....

lezanjeee :thumbdown:... eh elem da ne bih dobila batine ne samo od zie nego od svih vas ja lezim... iako dosta vremena i sedim zavaljena u stolicu koja se naginje lepo na pozadi, mmm milina sedeti tu... inace mi sad mnogo prija muzevljeva paznja... sinoc mi napravio spagete... mmm mljackala sam kao mala bebe i jela ih u krevetu :lol: a i lepo sam mu rekla da danas pozove spremacicu neku da sredi malo stan, sto ce i uraditi... Hvala bogu :rotf: inace Kockica ne voli slatkise, ali ubija za kiselim (to sam vec i pre obozavala!), jabukama i mesom (e ovo nisam pre toliko volela...)! Tako da me muz sad zeza posto je on mesozder, da sve vise licim na njega... :neutral:

Inace hvala vam puno devojke i zene sto se brinete, mnogo mi to znaci :super: :cmok: cmok svima iz Kine! :heart:

lezanjeee :thumbdown:... eh elem da ne bih dobila batine ne samo od zie nego od svih vas ja lezim... iako dosta vremena i sedim zavaljena u stolicu koja se naginje lepo na pozadi, mmm milina sedeti tu... inace mi sad mnogo prija muzevljeva paznja... sinoc mi napravio spagete... mmm mljackala sam kao mala bebe i jela ih u krevetu :lol: a i lepo sam mu rekla da danas pozove spremacicu neku da sredi malo stan, sto ce i uraditi... Hvala bogu :rotf: inace Kockica ne voli slatkise, ali ubija za kiselim (to sam vec i pre obozavala!), jabukama i mesom (e ovo nisam pre toliko volela...)! Tako da me muz sad zeza posto je on mesozder, da sve vise licim na njega... :neutral:

Inace hvala vam puno devojke i zene sto se brinete, mnogo mi to znaci :super: :cmok: cmok svima iz Kine! :heart:

slušaj ovako,motika je spremna...pa ako ne budeš slušala ima da dobacim ko prava olimpijska sportašica i udri po dupetu...e a sad šalu na stranu,stvarno je lepo što tvoj mužić obraća pažnju,i drago mi je da čujem da će doći neka žena malo da pospremi...nemoj da te bude sramota...Kockica ti javlja iz stomaka da treba da miruješ,i to i uradi...videćeš tek kasnije koje ćeš još kompromise zbog bebana da napraviš...zanimljivo mi je da slušam žene,kojima se promeni ishrana u trudnoći...ja nikada nisam imala nagon za kiselim,ili kao što pričaju da mešam slatko i kiselo,slano i slatko...ali sestro povraćala sam ko luda,nisam ni imala apetit...e a sad lepo u tu fotelju,zvuči dobro,i krevet....a tvoj mužić neka ti i večeras napravi neku mljac klopicu a ti uživaj...:bye:

tuj sam.
nije josh krenula, ochekujem ga za dve nedelje.
:D

redovno posecujem kutak za trudnice....
mogu samo da kazzem da je trudnoca ok stanje.

samo shto kompletni utisak sjebu ona prva tri meseca i poslednje dve nedelje trudnoce. :D

Pa nisi se oglasila i ja odmah pomislila da je krenula...
Meni je cela trudnoca bila bajna, nisam imala mucnine, nisam oticala. Imala sam mali problemcic sa ledjima negde u 7 mesecu cini mi se, ali me je onaj pojas za trudnice spasao. Jedino sto sam se poslednje 2 nedelje osecala kao krstarica i nekako bila ogromna...

Evo kako sam izgledala 18 dana pred porodjaj.
Svaki put kad vidim ovu sliku bas se slatko ismejem.

Draga moja mamice,strpi se,uskoro ce bebce napolje.I ja sam imala stravicne bolove,ali sam ipak radila - manijak.I to u preponama i dole - kao da me je neko sutnuo nogom.Nikola je bio strasno nisko.Na ulasku u 9 zamalo da se porodim na stolu kod ginekologa.
Nocno bdenje je priprema organizma za dolazak bebica i naravno bdenje nad njima.Ja nocima nisam spavala i nije mi bilo nista.Pre toga,ako ne spavam 1 noc prekosutra padam na nos - kraj,prekid filma. U trudnoci,sve je drugacije.Mozes da ne spavas nocima i nista.A sto se tice mesa mmmmmmesoooo.I ja sam mesozder.Moj muz kaze da sam ja najsrecnija ispred izloga sam mesnim preradjevinama :hahaha: I nije prvi koji mi je to rekao. Samo se ti nama lepo izodmaraj jer kad dodje malisan neces imati vremena ni da sednes posteno
cmokic

Kockice, jesi li uspela da te pregleda neki lekar koga možeš da razumeš, bilo na engleskom bilo preko prevodioca? Da li su ti rekli šta je bio mogući uzrok krvarenja?
Nadam se da je sada sve u redu. Ponekad majka priroda želi da nas malo opomene...

@zia75: Iju motika!!! :eek: :sad2: elem muz se brine o meni ko nikad, sto mi bas prija u svakom smislu i trudim se stvarno da ne mrdam mnogo... eh a za kompromise u buducnosti znam... mislim prvo mi je dete ali sam dosta pazila i tudju, iako to nije isto, ali sam osetila sta znaci podrediti sve detetu i iskreno jedva cekam! :heart:
A moja ishrana ce me jos ubiti... evo jutros da pojedem sendvice koje uvek jedem... ne mogu da progutam, ne svidja mi se... kornfleks koji sam uvek jela... ne svidja mi se... aman zaman bebo jel se tebi NESTO svidja?! :rotf: Muzic veceras valjda pravi govedinu... videcemo kako ce se to bebi svideti :hahaha:

@Maslachak: Jaooo kako ja jedvaaa cekam da prodje ovo prvo tromesecjeee... :dash: a ti se drzi tamo uskoro ce vremeeee, jedva cekamooo :super: :heart:

@esperanca137: eh kakvi uskoro... ima da se nacekamo jos ihaaaj :sad2: :whistling: :dash: ali dobro sta je tu je, bitno je da je bebac tu i dobro :ok: u pocetku trudnoce stvarno nisam morala da spavam po nekoliko dana, a sad ko prava kako sat otkuca ponoc meni se oci sklapaju... muz mi umire od smeha :rotf: A da meso... neverovatno sta kockica napravi od mene koja meso nisam volela... :dontunderstand: hvala na savetima i ohrabrenju :cmok:

@Jovanca Micic: elem oni ne znaju zasto je doslo do krvarenja... tako je lekar rekao mom prevodiocu, ali su na kraju rekli da ja za svaki slucaj lezim 24/7 i da pijem lekove i to je to... zato bas i zelim da odem kod svekrve da budem kod nje, tamo ce mi makar lekar reci nalaze i sve, a ne ko ovde da nista ne razumem... :sad2: ali ja se sad ok osecam, ponekad me malo strecne tiba ali iskuliram lezeci... cmoook :heart:

eh imam ideju....da li je iole išta barem na latinskom napisano o uzroku???????????????..ako jeste na Krstarici imaš lekare,pa na pp možeš nekom da pošalješ nalaz pa da ti barem toliko koliko objasni šta tamo piše...međutim ako je sve na kineskom ne znam šta da ti kažem stvarno...onda ti što pre kod svekrve...znam da želiš što više da ostaneš sa mužem,ali aman ženo sada je beba na prvom mestu...a nek se tvoj mužić snađe,i doleti 2-3 puta i poseti vas...ni moj muž nije bio sa mnom u vreme trudnoće,tako da znam šta pričam,ali sad je Kockica na prvom mestu i nema kompromisa oko toga..

eh imam ideju....da li je iole išta barem na latinskom napisano o uzroku???????????????..ako jeste na Krstarici imaš lekare,pa na pp možeš nekom da pošalješ nalaz pa da ti barem toliko koliko objasni šta tamo piše...međutim ako je sve na kineskom ne znam šta da ti kažem stvarno...onda ti što pre kod svekrve...znam da želiš što više da ostaneš sa mužem,ali aman ženo sada je beba na prvom mestu...a nek se tvoj mužić snađe,i doleti 2-3 puta i poseti vas...ni moj muž nije bio sa mnom u vreme trudnoće,tako da znam šta pričam,ali sad je Kockica na prvom mestu i nema kompromisa oko toga..

Mislim da to nije pametno, posto joj se desilo to sto se desilo mislim da je najbolje da miruje, nikakva putovanja...sve je to cimanje, mislim da je mnogo rizicnije nego da je lece kineski lekari...ne znam neka sama proceni

Kockice ne brini za hranu to je tako normalno, ja sam u pocetku dusu ispovracala, cak i sada kada vidim nesto gadljivo na tv-u ja otrcim do moje najbolje drugarice wc-solje (inace sam jako gadljiva) :) meni su se svi smejali a meni uopste nista nije bilo smesno.. Elem, moja sestra je morala da lezi svih 9 meseci u bolnici.. Jadna, prelezala je celu celcijatu trudnocu i mukica se nije zalila a ja lezim tri meseca i hocu da poludim. Znam kako ti je, ali lezi i odmaraj, neka muzic radi sve, to radi i moj i nista mu ne fali. Meni je sve zao pa ustanem da mu pomognem da napravim neku klopu a on odlepi, i stvarno nisam normalna, sta se ja tu trtim kada ne smem. Tako da lezi i uzivaj, drzim ti palceve da sve bude kako treba.Pozdrav!

Pa nisi se oglasila i ja odmah pomislila da je krenula...
Meni je cela trudnoca bila bajna, nisam imala mucnine, nisam oticala. Imala sam mali problemcic sa ledjima negde u 7 mesecu cini mi se, ali me je onaj pojas za trudnice spasao. Jedino sto sam se poslednje 2 nedelje osecala kao krstarica i nekako bila ogromna...

Evo kako sam izgledala 18 dana pred porodjaj.
Svaki put kad vidim ovu sliku bas se slatko ismejem.
ja se osecam kao krstarica i visim na krstarici. :D

@zia75: ama bas nista na latinskom... sve je u kineskim znakovima... :sad2: a kad budem otisla kod snajke, a to necu jos zbog bebe i svega sto se desilo cu lepo sacekati da mi lekari daju zeleno svetlo, onda necu videti dragog jer ne mozemo da si priustimo po 1,500 evra za kartu... pa sad ti racunaj 2, 3 dolaska :eek: :eek: :eek: :thumbdown: neee neee... kad ja odem u Shabac on ce doci kad bude dobio odmor i to je to... a on i ja smo bas vezani jedno za drugo... vec dok sam bila u bolnici 3 dana smo kukali... no dobro i da dodje do toga da ja odem kuci, izdrzacemo sta drugo :sad2:

@ennna: hvala sto brines! :cmok: da za sad jos nista od svekrve, tek za mesec dana tj 14. 08 idem na check pa sve ali bas sve zavisi od tog dana i sta ce lekari reci... :neutral: tako da ima jos ovde da me trpite :roll: :mrgreen:

@sandradj: da da... hvala bogu povracanje mi se malo smirilo! :ok: ali ovo ludilo sa hranom... o bozeee... :dash: inace muzic mi se sad zaludeo u kuhinji, kao sad ce on malo da eksperimentise... :eek: nagrabusila sam... :rotf: juce je spremio meso sa rostilja, bas je bilo super i ja kao a sta ce biti sutra. A muz mi rece da ce napraviti veceru ko u restoranu: govedju supu, govedje meso, pire krompir i neke kolacice... ja ga gledam :eek: :eek: :eek: i pitam: A jel znas ti to sve da spremis?! A on: Ne ali cu pogledati na netu kako!!! :rotf: :rotf: :rotf: o majkooo milaa... :hahaha:

@Maslachak: hehehehe, a kako ti sedis ispred kompa ili imas lap top?! jer nekako ne mogu da zamislim stomak kako udara u sto :eek: :mrgreen:

Kockice muž ti je zakon...neka ga,nek pogleda na internetu pa šta bude...a ti ako i ne uspe jelo samo hvali na sve strane,tako se muževi dresiraju,pa ćeš videti,on će i posle porođaja da sprema...pamet u glavu,i dresiranje muževa buduće mame...nije zezanje,i u školici kažu da to treba početi na vreme,i stvarno je tako...a što se male kockice tiče naravno da trebaš sačekati sledeći pregled,i odluka o tvoj dolasku za Srbiju zavisi od toga,samo ti kažem da izdržiš još ovo malo,a ako ti daju zeleno svetlo paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaali...tvoj muž ako je već sada ovako ažuran,shvatiće da se to mora,a imate internet,telefon,pa će to malo olakšati da niste zajedno...a posle biće mnogo slađe kad se vidite...e sad ti ja tu nešto kao lupetam,ali pokušavam da ti ulijem malo optimizma u vezi toga da ćete biti razdvojeni...znam šta pričam...ja u Novom Sadu a muž mi u Saudijskoj Arabiji...pa sad ti vidi...čuvaj se,i čuvajte svoju kockicu...

Hvala zia!!! :heart: ma znam ja i da mi je muz zakon i sve to, samo moram vec malo da kukam unapred nekako mi tako lakse :dash: a za dresuru.. hmm pa nisam neki pobornik... zavolela sam ga kakvog jeste i takvog cu ga uvek voleti, ali bi mi smetalo da se sledom dogadjaja (dobrih ili losih) ne promeni u skladu sa njima ako treba... ali posto je moj meda najbolji ne zalim se uopste i volim ga jos vise!!! :cmok:

Inace me danas nesto stomak boli ceo dan, ali nema krvarenja hvala bogu, non stop zagledam... :thumbdown: a i imam problema sa spavanjem, ne mogu se namestim! Ali UOPSTE!!! :eek: nijedna poza ili krevet ili sama sebi ne odgovaram...

Jos jedno pitanjce: kad su vama krenule grudi da rastu?! Meni se sve cini da su moje ocvrsle i porasle malo... a tek 8 ili 9ta nedelja... hmm... :dontunderstand:

Hvala zia!!! :heart: ma znam ja i da mi je muz zakon i sve to, samo moram vec malo da kukam unapred nekako mi tako lakse :dash: a za dresuru.. hmm pa nisam neki pobornik... zavolela sam ga kakvog jeste i takvog cu ga uvek voleti, ali bi mi smetalo da se sledom dogadjaja (dobrih ili losih) ne promeni u skladu sa njima ako treba... ali posto je moj meda najbolji ne zalim se uopste i volim ga jos vise!!! :cmok:

Inace me danas nesto stomak boli ceo dan, ali nema krvarenja hvala bogu, non stop zagledam... :thumbdown: a i imam problema sa spavanjem, ne mogu se namestim! Ali UOPSTE!!! :eek: nijedna poza ili krevet ili sama sebi ne odgovaram...

Jos jedno pitanjce: kad su vama krenule grudi da rastu?! Meni se sve cini da su moje ocvrsle i porasle malo... a tek 8 ili 9ta nedelja... hmm... :dontunderstand:

pa meni su grudi počele da rastu negde krajem 6 meseca,a do 8 sam nosila isti broj kao na početku trudnoće...inače grudi su mi jako malo narasle, već nosim stare grudnjake...a ti se čuvaj,bez puno pokreta i uživancija...

Kockice,moguce je da su ti bolovi u stvari kontrakcije.Koliko si bese trudna?Ako je prvi trimestar odlican lek za kontrakcije je Utrogestan.Ja sam ga pila i sacuvala bebu.Ovde se prodaje ispod zita jer nasi nisu otkupili licencu.Ovi drugi lekovi koje doktori prepisuju su manje-vise dobri.
Posto su ti rezultati na kineskom vidi dal u konzulatu mogu da ti prevedu sta pise,pa nam se javi da ti damo neki kontakt ovih nasih doktora koji ce mozda hteti da ti pomognu putem mejla ili telefonom.Pomazi to pilence maleno za mene i Nidzu:kiss:

Izvinite trudnice sto vam upadam na temu, necu da je citam- zdravije je za mene:lol:
Samo hocu da kazem da ja sebe ne mogu da zamislim da moram da lezim i da se ne krecm mnogo. Ove trudnicke i porodjajne price meni zvuce kao ratnicka tema, opasno
Pozdrav svima i svaka vam cast:heart:

Cao svima! Pisem sa mora. Nadam se da me se secate...Pravili smo bebu pre mora i evo situacije posle 10tak dana. Uradila test dva dana za redom na moru i bila je oba puta bleda roze linija! Trudna sam?!:):???::confused:

Ali.,..Mi se taman ponadali kad pre dva dana se pojavi braonkasto na vesu i jos traje.,.Sve vreme me boli donji stomak kao da cu da dobijem ili sam dobila...Koliko sam upoznata mnogima se desavaju lazne mentruacije, ali kao, nikad nisu intenzxivne kao prave...Svakako cu otici posle mora kod lekara, ali sad me interesuje vase misljenje...Nisam jos nikom rekla osim muzu...Da li smem da popijem brufen i ako ne sta smem protiv bolova?

Nemam druge simptome, ne bole me grudi itd...Pisite brzo...sutra se kacim opet...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back