Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče sam bila u DZ kod moje dr koja nije htela ni da pogleda rezultate iz Gradske bolnice i prokomentariše to što mi nije videla da imam spuštenu posteljicu. Pitala sam je za bolove koje sam imala preko vikenda i ona kaže da je to najverovatnije pesak u bubrezima, mada su mi nalazi urina dobri.
Danas sam išla da vadim krv u privatnoj laboratoriji jer su mi u gradskoj rekli da treba da uradim neki Torch. To je analiza krvi na viruse. Šokirala sam se kada sam trebala da platim, jer košta 7000din. Na nalazu mi piše da treba da radim i neki cervikalni bris, jer radila to neka od vas?

TORCH je analiza iz krvi na Toksoplazmozu Rubeolu Citomegalovirus i Hepatitis. I jeste prilicno skupo a uglavnom ne priznaju uput vec traze da se plati. I ja sam to radila pocetkom godine posle spontanog. Bez brige, to uglavnom uvek bude OK.
Evo ja sam sada ponovo u drugom stanju, u 12. nedelji, i rednovno pratim sta pisete.

ciao devojke...
evo nije me bilo par dana i vidim da se bas ispisalo strana i strana....
lepo..ja se vratila sa puta, dobila rezultate amniocenteze...sve ok i cekamo jednu devojcicu!!! :)
presretna sam pa sam htela moju srecu da podelim sa vama...

Jugogirl
Cestitam na devojcici!
Ja sam zelela i mastala o devojcici, al kad sam rodila sina osvojio me istog momenta i vise nikada nisam ni pomislila na devojcicu.
Savet trudnicama, nemojte se plasiti ni trudnoce ni porodjaja, ja sam bila od onih koje su se strahovito plasile (moze se videti iz mojih postova od letos), al verujte da od kako uzivam sa svojom bebom kod kuce ne secam se vise ni trudnickih mucnica, ni teskoca, ni porodjaja, sve mi je strasno daleko kao da je bilo pre 10 godina a ne pre mesec dana...Verujte, sve zaboravite kad uzmete bebu u ruke, a na neke teskoce kroz koje ste prosle postanete ponosne i jace kad vidite koji je rezulltat

Jugogirl, cestitam na devojcici i dobrim rezultatima...:razz:
Tamara, pa oni su stvarno uzasni, cudi me da taj torch ne moze u 29. da se uradi, s obzirom da ja svakog meseca radim toxoplazmozu kod njih i besplatno je ili je mozda tvoju doktorku mrzelo da pise uput... A i ja sam radila taj cervikalni prosle godine u frontu, nije nista strasno, moguce je da imas cervikalne bakterije pa zato imas bolove..
Devojke, ja danas krenula na vezbice u Front i ne mogu da verujem kako sam prijatno iznenadjenja ponasanjem osoblja, jednostavno su divne sto je prosto cudo za nase zdravstvo, bar je to moj prvi utisak, mada i devojke koje dolaze od ranije kazu da je super i da su puno naucile...:wink:

Jugogirl baš mi je drago što je sve u redu i što ćeš dobiti devojčicu. I ja sam želela jednog malog devojčurka i ostvarilo mi se.
Amos, mene ništa ne čudi. Kad treba da ti daju uput ponašaju se kao da daju nešto iz svog džepa. Juče sam bila besna zbog toga, ali šta ću, moram sve da uradim za mog beberonca.

hvala na cestitkama devojke!
ja sam presrecna....danas obavila i eksperti i sve ide kako treba...hvala bogu!
osecam se divno, konacno.
ZEZA1, posto vidim da si iz Novog Sada, kao i ja, rezultati amnioc. se cekaju od 5 nedelja pa navise..
iskreno ti savetujem da nadjes neku vezu jel cekanje rezultata je ubitacno. ja sam preko veze cekala 4 nedelje i mogu ti slobodno reci da je bilo ubedljivo najgore cekanje u mom zivotu.
pre par dana sam konacno dobila rezultate i sve je u najboljem redu. tripl test je bio pogresan. Ili mozda bolje receno indikacije koje je pokazivao da su negativne su bile samo zbog povecanog stresa u mom zivotu i nista vise.

ne mogu da verujem! ja sam se upravo vratila sa kafenisanja sa Savom....Mali svet! Nemam reci!
I svaka tebi cast sto si povezala sve...dogovor je sledece nedelje na kafi.ti odluci kad jel ja u principu mogu da "smugnem" sa posla kad hocu...

zdravo devojke! evo citam, citam, nema sanse da iscitam svih 69 strana sada a jako me zanima nesto.
ne zivim u bg a upravo sam se vratila od doktorke kojoj sam pokazala home test sa plusicem i ona je lepo to uzela zdravo za gotovo, nije mi uopste vadila hcg, uradila mi krv (leukociti, gvozdje i to) i mokracu i to je to! kao za mesec dana dodji (????)
nije mi jasno, zar ne bi trebalo proveriti progesteron i hcg u svakom slucaju? pliz pomoc...

Pa naravno da bi trebalo, ali su meni takođe u obe trudnoće verovali na reč da sam trudna, u prvoj nisam ništa odreagovala, a u drugoj sam rekla da bi trebalo da mi da uput za labotatoriju - čisto da ne bude "suze lijem u glavu se bijem" - rekla mi da sam bezobrazna, a ja njoj da je mi u prvoj trudnoći radila samo UZ preglede tokom cele trudnoće i da sam sa porođaja izašla sa 40 spoljnjih konca - pa promenila ginekologa.

Danas mi drugarica javila da je trudna... a znamo se iz bolnice kada smo lezale zbog odrzavanja nasih cerki... Bas me je obradovala! Uh kad se setim sta je sve ceka, a cerka jos nije izasla iz pelena...

hvala ljupce puno!
mislim u totalnom sam haosu, kao znam da sam trudna ali da odem kod lekara i kao, ok, stapic ti je rekao... sta sam dolazila?! ali mi nije jasno da me pusti da ulazim u 2 mesec bez da mi proveri progesteron a zna da sam sa hormonima haoticna, imam hashimoto tireoditis i nisam ni imala ovulacije i sve to i kao nista... prestravljena sam i preeesrecna!:razz:
ali, idem ja sutra opet, da se osiguram i veselim!

hvala puno!! ovde malo komplikuju, treba da imas uput od doktora za sve ali sam ja uradila jos jedan stapic :lol: mislim, ja znam da sam trudna, osecam se tako, kasni mi vec 12 dana sto je za mene mnoooogo i sve, nego mi je taj stav bio totalno lud.. jako mi je drago sto napokon ucestujem ovde :-P jedino sto me brinucka je sto imam malu temperaturu a ne znam bas koliko je to ok... ali sam jako happy!!!!!

Cao svima, evo i mene opet, posle poduze pauze... Ne mogu da pohvatam sta je bilo u medjuvremenu, vidim da jugogirl i Tamara cekaju devojcice i da ima jos novih trudnica, to je tako super! Ja nosim decaka, napokon smo saznali prosle nedelje :)
Bojalina, ne brini zbog temperature, ako nije bas visoka, normalno je da trudnice na pocetku imaju malo povisenu temperaturu. A hcg rade u privatnim laboratorijama za par stotina dindzi, rezultati budu gotovi dok popijes kafu. Onda odes na ultrazvuk + double test u 9. nedelji (racuna se od poslednje menstruacije), u principu ok je i da odes u 12. prvi put, ali vazno je da do tad to uradis. Sad samo uzivaj i... uzivaj :)

ciao molly...lepo te je opet videti.
cestitam za decaka! konacno da cujem da neko ceka malog frajera. iskreno da ti kazem da sam se uplasila posto skoro nisam cula da neko ceka decaka.
ja imam jos 2 sestre koje su trudne u ovom momentu i sve cekamo devojcice!
meni se zelja ispunila ali je zabrinjavajuce kako sve cekamo devojcice.

Ćao devojke, evo i mene. Bila sam malo prehlađena pa par dana pa nisam dolazila na posao. Kako je grozno lečiti se bez lekova, prehlada nikako da prođe. Juče sam bila da vidim svog beberonca. Dobro je, raste i stalno se rita. Beba se već okrenula u položaj glavom na dole i tako bi trebala da ostane do porođaja.
Molly Bloom čestitam na dečkiću.
Bojalina dobrodošla među trudnice!

Super tamara bas mi je drago da je bebica dobro:) Polako procice prehlada,znam da je tesko ali sad si jaka za dvoje:) Moj decak vec ima 1300 tako su mi rekli prosli put,ugojila sam se 12kg pa sam pomalo zabrinuta jer su mi rekli da ne bi trebalo vise od 15 a tek cu u naredna dva dobiti jos na tezini a i bebac..Bas mislim da ne jedem mnogo ali eto:-( Molly cestitam za decaka,konacno si saznala:)

hvala vam svima! blago vama sto u okolini imate trudnice i bebe, ovde sam prva od devojaka s kojim se druzim i nemam iskustva sa trudnocom pa sam bas u frci...:confused: moracu da se oslonim na vasa iskustva :-)
zakazala sam jos jednu doktorku za subotu pa da vidim sta ce da uradi.. tada cu i da odlucim kod koje cu da nastavim. nisam bas srecna sto se dvoumim i mislim i isprobavam ali...
btw, meni softwer bas sporo ubaci poruke, tek nakon 2-3 sata vidim svoju poruku..

Super tamara bas mi je drago da je bebica dobro:) Polako procice prehlada,znam da je tesko ali sad si jaka za dvoje:) Moj decak vec ima 1300 tako su mi rekli prosli put,ugojila sam se 12kg pa sam pomalo zabrinuta jer su mi rekli da ne bi trebalo vise od 15 a tek cu u naredna dva dobiti jos na tezini a i bebac..Bas mislim da ne jedem mnogo ali eto:-( Molly cestitam za decaka,konacno si saznala:)

nista se ne sekiraj za kilazu. Naravno gledaj da se hranis zdravo, zdravije:) Ja sam se ugojila 25 kg do kraja trudnoce, ali sam zato bila prava mrsavica pre toga tako da mi je mali visak kilograma dobro dosao. Isto tako doca je gledao koliko dodajem u odnosu na kilazu koju sam imala ranije, tako da me samo malo opominjao:) ali i u zadnjim mesecima ces se oteci od vode. Tako da racunaj da ce se i to regulisati. U svakom slucaju kilogrami su se istopili uz bebca, a i uz vezbe visemesecne. SAmo ti hrani bebca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back