Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Amos imaš temu na Dom i porodica koja govori o lekarima u Gradskoj bolnici. Svi preporučuju neke dr a ja idem kod one najgore koju su ispljuvali ne znam zbog čega. U stvari rekli su da je bila krivično gonjena za uzimanje pare, kao da ovi ostali ne uzimaju pare. Danas idem pa ću ti javiti kako je bilo. Kažu da je tamo manja gužva pa više imaju vremena oko tebe. Čini mi se da su devojke i žene uglavnom imale dobro iskustvo sa Gradskom bolnicom.

Za tvrdu stolicu: ujutru na prazan stomak uzeti kašiku meda sa čašom vode.

ja imam oduvek problem sa stolicom....pogotovo sad u trudnoci...
isprobala sam sve moguce ali je zbilja najbolje kasika meda sa toplom casom vode.
prvih dana topla voda je fuj...ali se posle naviknes...i nema sanse da ne funkcionise

ARAMATA...gde si u Italiji?
ja sam zivela tamo jakkoooooo dugo...vratila sam se da zivim u Ns od prilike pre godinu dana... :)
sta radis u italiji?

Ja zivim ovde dve i po godine..Prvo smo ziveli u Mestre(mestashce pored Venezie),pa je moj muz zapoceo sopstveni biznis i onda se preselili u Trst..Trenutno ne radim:D,imam bebu od 10meseci,a ranije sam davala casove srpskog i engleskog i cuvala klince..

Samo da vam javim da mi je dr najzad rekla da ću dobiti nemirnog devojcurka, što sam od samog početka znala i htela. Ni jednog trenutka nisam drugačije ni mislila.
Bila sam u Gradskoj bolnici i tamo provela 3.5 sata zbog ulazaka kod dr preko veze. Doktorka nije loša ali ipak neuporedivo su bolji u privatnim klinikama. Bio je to moj prvi susret sa bolnicom i razmišljala sam kako će mi biti kad budem morala da ležim tamo. Malo mi je sve to bilo jezivo.
Što se tiče moje spuštene posteljice dr kaže da ja ipak mogu da se porodim prirodnim putem a ne carskim, barem bi tako trebalo. Poslala me da radim neke analize na Torlaku ili privatnoj laboratoriji, neki Turch, jel znate šta je to?

Tamara,

drago mi je sto ti se ispunila zelja da imas djevojcicu. Ja sam se navikla na to da imam jednog skakutavog malisu u sebi, i muz i ja uveliko smisljamo imena za njega.
Pozdrav i za sve ostale; zelim vam lijepo proveden ostatak trudnoce :)

ja imam oduvek problem sa stolicom....pogotovo sad u trudnoci...
isprobala sam sve moguce ali je zbilja najbolje kasika meda sa toplom casom vode.
prvih dana topla voda je fuj...ali se posle naviknes...i nema sanse da ne funkcionise
Ista sam bila što se tiče stolice; a u trudnoći, to je jedina muka koju sam imala (osim jedno mesec dana kiselinu :mad:). recept sam dobila u školici. Ubaci se u blender čaj od sene, suve šljive, suvo grožđe i suve smokve Razmera je valjda svega po 200 g, a sene 100g. Svako veče jednu kafenu kašičicu i svako jutro - pravac klozet:razz: Prirodno je i stvarno odlično deluje; a pogotovo kad imaš to i posle porođaja, pa tako sečena i sa hemoroidima, a neće da te otpuste iz bolnice dok ne obaviš nuždu :shock:

Tamara, drago mi je zbog tebe, ja se nadam decaku mada se se ne vidi na uz jer je stalno u nekom bez veze polozaju. Hvala za informacije o gradskoj jer sam i ja cula da je tamo manja guzva i da imaju mnogo vise razumevanja nego u ostalim bolnicama. Inace ja sam u nedelju bila u visegradskoj zbog bolova u stomaku i sve mi se ono cini prilicno ne humanim, cak mi doktorka koja je radila pregled nije napisala kakav je bio uz vec samo kakav je bio pregled, a nije mi dala nikakvu terapiju i ako sam jedva hodala i naravno cekala sam nekih 2 sata, tako da je moja doktorka u domu zdravlja bila zbunjena....:? Tamara reci mi kako sada tvoja posteljica, jel se pomerila bar malo..:?:

CEESTITAM tamara, bas mi je puno drago sto je devojcica zbog toga sto si tako zelela:lol: Super sto ces moci i prirodno da se porodis,bas se radujem da je sve ok:D Meni je danas bilo uzasno,ruke su pocele da mi naticu prvo ispod laktova a onda i sake bas sam se zabrinula i odem kod lekara,kaze da nije nista, verovatno sam se mnogo umarala pa su zbog toga natekle,malaksala sam i nemam snage u misicima,bas se plasim. Doktor nije bio moj,tako da i nije nesto posebno bio zainteresovan vise eto da kazes da odradi,bez nekog preteranog slusanja mog objasnjavanja zasto sam dosla...Samo izmerio pritisak koji je bio 130 sa 80. Da li se nekoj od vas to desavalo? Bas sam u strahu:(

Naticanje saka je bormalno.
Izvini ali nisam sigurna u kojoj si nedelji trudnoce,pred kraj je to ihhhhhh.
Ja sam prstenje skinula vec skoro na pocetku trudnoce u 4 mesecu, sake su vec tada krenule polako da mi naticu.
Samo polako,nemas razloga za paniku ako je dr. rekao da je uredu.

Devojke nemojte se optericivati bolnicama tamo u svakom slucaju provedete max 4 - 5 dana.
Ja sam se porodila na carski i 5 dan izasla.Da su bolnice ko u Svajcarskoj nisu ,nazalost kad odete kod privatnika lepsi je tretman ali ne znaci uvek i da je strucnost bolja.

Tamara super sto cekas devojcicu,uglavnom su se radjali momci.Samo polako i opusteno,uzivajte svaki dan sa svojim bebama.

Nista se ne zahvaljuj .nema potrebe, tu smo da pomognemo koliko koja cura moze savetom.
Ja sam se skoro porodila pre 2 meseca isto prva trudnoca sa 37 godina....
Mnogo toga sam saznala bas ovde i uvek kad sam imala neko pitanjce dobnila bi odgovor.
Samo uzivaj i opusteno jos malo i eto BEBE:):)

Da vam ne bi oticale noge i ruke jedite sto manje zacinjene hrane i sto manje soli jer so zadrzava tecnosti u organizmu, to savetuju i u skolicama za trudnice. Ja nisam imala problema s oticanjem, mada nemora da znaci da je to zato sto ne jedem zacinjenu i neslanu hranu, mozda je samo moj organizam takav.

Dubanasta, nemoj da se nerviras zbog oticanja i meni se to desava, mada mi ne oticu bas mnogo ruke, ali se vidi...i sto kaze zlatna koka smanji zacinjenu hranu i obavezno so ona najvise izaziva otecenost. E, a kada je tebi termin, posto sam i ja u sestom, tj.25 nedelja, a termin mi je 20. februar:?:
Moram da vam se zalim posto me je za vikend uzasno boleo stomak mislili su da nije slepo crevo, e posto hirurg kaze da nije i posle analiza krvi i mokrace ispostavilo se da mi je krenuo pesak i jednostavno sam poludela jer me boli citava desna strana i jedva hodam, a sada moram kod urologa i na uz bubrega...itd, a ja taman htela da krenem u skolicu i jos malo da skitam dok nije puno hladno i tako sada sam sva bljaaak...:-x:cry:

Hvala vam devojke. Pa moja devojčica će imati baš veliki problem da izabere između toliko dečkića koje čekate.
Posteljica se nije pomerila i dr kaže i da neće ali da se ona proteže celom celom stranom i dolazi do ivice grlića materica što je manje rizično nego da prekriva ceo grlić.

Rosarium baš sam pomislila na tebe, nema te da se javiš, pa sam mislila da si prestala da radiš. Kako je tvoj bebac? Koja su imena u opticaju?

Amos kako si sada, jel te i dalje boli stomak? Baš mi je žao što ti se sve to sada dešava, kao da trudnoća nije dovoljno komplikovana.

Dubanasta tupaja probaj da jedeš ne začinjenu hranu. Moja drugarica koja je ušla u 9. mesec otiče odavno i dr joj je zabranio so u potpunosti ali i ograničio joj je unos tečnosti na najviše 1l. Pre dva dana pritisak joj je bio 135 sa 80 i dr joj je rekla da to nije dobro i dala da pije neke lekove. Inače upoznale smo devojku u bolnici koja je zbog pritiska od 130 morala da leži u bolnici nedelju dana dok se nije stabilizovao. Ne želim da te plašim ali ni ja nisam znala da pritisak ne sme da poraste na 130. Opet neki kažu da je normalno da pred kraj trudnoće. Ali ti si ipak 6. mesec, odnosno zar nisi ušla u 7? Probaj da koriguješ ishranu pa ćeš videti.

Snežac jel ono tvoja bebica na slici?

Cure su u pravu probaj da potpuno izbacis so i zacinjenu hranu, ja sam bila otecena strasno, cini mi se da mi je i glava bila veca, o nogama da ne govorim, kao balvani. Ako ti je pritisak u redu (nizi) nemas cega da se bojis, to je normalno. Meni je trebalo bogami jedno mesec dana posle porodjaja da splasnem, nisam mogla ni svoju obucu da nosim. Ja sam pila i kiselu vodu ona pospesuje izmokravanje. Bez brige i uzivaj.

Skorz zaboravi za tu so,ako mozete sto manje soli ili koristite kalijumovu so ima po marketima da se kupi i zdravija je.
So zadrzava vodu setite se onog glupog primera kad przite mleveno mese solite na kraju da bi izasla sva tecnost.

Da Tamara to je moja beba on sada ima 2 meseca i 7 dana.

Dubanasta, nemoj da se nerviras zbog oticanja i meni se to desava, mada mi ne oticu bas mnogo ruke, ali se vidi...i sto kaze zlatna koka smanji zacinjenu hranu i obavezno so ona najvise izaziva otecenost. E, a kada je tebi termin, posto sam i ja u sestom, tj.25 nedelja, a termin mi je 20. februar:?:
Moram da vam se zalim posto me je za vikend uzasno boleo stomak mislili su da nije slepo crevo, e posto hirurg kaze da nije i posle analiza krvi i mokrace ispostavilo se da mi je krenuo pesak i jednostavno sam poludela jer me boli citava desna strana i jedva hodam, a sada moram kod urologa i na uz bubrega...itd, a ja taman htela da krenem u skolicu i jos malo da skitam dok nije puno hladno i tako sada sam sva bljaaak...:-x:cry:

Amos,
sada nas je dvoje. I ja sam imala tih problema, isti bol mi se javljao 5-6 puta do sada i bio je uzasaaan. Isto tako, nisam uopste mogla da se oslonim na noge koliko je boljelo. Doce su mi rekle da je (najvjerovatnije) u pitanju pijesak. Proslo je mjesec dana od kada me je posljednji put zabolio stomak zbog toga i mogu vam reci da je zivot lijep kada su pauze među napadima tako velike. Ja sam samo pocela da se vise utopljavam, pa me sve kolege u cudu gledaju :shock: jer sam pocela da nosim cizmice kada su se jos nosile baletanke. Inace, jedna moja drugarica je imala istih problema u trudnoci, cak je i krvarila dok je mokrila, pa se strasno prepala, ali i ta krv je bila uzrok kretanja pijeska. Ovo kazem za slucaj da ti se tako nesto desi, pa cisto da ne panicis odmah, jer je ona mislila da je pobacila.

Tamara, tu sam, sve vas redovno citam, nego nema nikakvih narocitih novosti, sjutra cu najvjerovatnije kod doce, ako bude u jutarnjoj smjeni. Jos uvijek radim. Bebac non-stop skakuce i prevrce se. Sad vec "golim okom" mogu da vidim kako se i stomak mrda :D A sto se tice imena, uopste nismo sigurni, meni se svidja Nikola, muzu ne, Ognjen tu i tamo, Vladimir opet vise meni, nego njemu, a u igri su i Matija i Pavle. Sva moguca smo precesljali i nema nijednog kojim smo se odusevili :-(
Inace, off topic, ako se ko sjeca onih mojih postdiplomskih, izgleda da ih necu upisati, jer su nadlezni za određivanje cijena skrenuli pamecu i povecali cijenu sa 1000 eura na 2000, pa su onda rekli da mozda ni to nije posljednja cijena i da je vrlo moguce da ce ponovo poskupiti :shock: :shock: :shock:

Eto, raspisala sam se, sad ne moram nista sljedecih nedjelju dana :p

Tamara, sada sam bolje mada me i dalje boli, ali ne tako intezivno kao pre par dana. Sutra idem kod urologa pa cu vam javiti kako je bilo...
A to za pritisak kisela voda vam nije bas najbolje resenje, trebalo bi da se izbaci, znam po mom suprugu koji je imao povisen pritisak pa su mu pored soli, zacinjene hrane i przene naravno zabranili i kiselu vodu,moze mineralna negazirana, ona je ok. Inace ja sam zavrsila sportsku akademiju pa sam dosta toga ucila u skoli, a i kao i svi sportisti dosta me zanima ishrana, mada normalno se ne pridrzavam bas puno zdrave ishrane...pa ako vas nesto zanima pitajte, a ako ne znam provericu u knjizicama...:shock:
Rosarium, nisam ti ni ja nista bolja sto se tog peska tice, samo nisam imala napade oko dve godine, pa sam se bas iznervirala, sto bas sada...inace imam drugaricu koja je takodje trudna i skoro je imala problema sa krvi u mokraci, ali hvala bogu sve je bilo ok, popila neke antibiotike i to je to... E dosadna sam vise...kissic za sve cure:razz::grin:

Zdravo devojke, došlo vreme da se prijavim u klub :)
Pre par dana sam saznala svoju krvnu grupu, rezus faktor negativan, moj suprug je pozitivan.
tek u ponedeljak imam zakazano kod doktora te molim ako je neko imao slično iskustvo,
da mi kaže šta se dešava u tom slučaju. Ovo mi je osma nedelja trudnoće. Hvala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back