Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa u tome i jeste fazon, normalno da su pune, kad izmuzavas mleko. Tvoje telo ne razlikuje pumpicu i detetovo sisanje. Koliko trosis, toliko se proizvodi. Tako bolje ni da ne pocnes sa izmuzavanjem...Tako su nam pricali i na casovima u trudnoci, a na sopstvenom primeru se pokazalo ispravnim..
Takodje i da ne postoji "imam mleka" ili "nemam mleka", sve zene imaju, samo sto neke ne istraju u tim prvim pokusajima da podoje bebu, zbog nadrazenih i bolnih bradavica i sl, pa mleko prestane. Prosto, ponuda i potraznja

Tacno je da svaka zena ima mleka, ali neke kao ja imaju vise nego sto je potrebno bebi, jer beba nekad sisa vise nekad manje, a telo ne moze da zna da li ce bas u datom trenutku da sisa vise,a u nekom drugom manje, a ako se ne izmuzes na vreme mogu da se stvore grudvice, koje izazivaju mastitis, a to ne samo da boli i mora da se leci antibioticima, vec moze tako da se iskomplikuje da nagnoji, pa da gnoj mora operativnim putem da se izvlaci. To su ekstremni slucajevi, ali.... Ti si jednostavno imala srece da ne moras da se izmuzavas, ali vecina zena mora, bar u prvom periodu bebinog zivota, dok ona ne ojaca da moze da posisa svo mleko koje majcin organizam stvori.

Ej tamara ne da se nema vremena ni za sta nego jos gore! prosto covek da ne poveruje. evo dok sad pisem 1 rukom u drugoj drzim sina. nocas sam spavala samo sat i po jer je imao grceve. on urla jadnicak a meni pada glava od sna, jedva ga drzim. ludilo.
kad danju spava moram da izaberem izmedju toga da li cu i ja da odremam, ili cu da okacim ves, ili cu da rucam... obicno mi ostavi vremena samo za 1 stvar.
imam apetita za desetoro:-D ali ponekad ni ne stzem da jedem :-\.
ugojila sam se u trudnoci 11kg, od toga 4 samo u poslednjem mesecu! iz bolnice sam izasla sa -6kg. u naredne 2 nedelje su otisle jos 2 kile. posle se nisam merila ali vidim da ulazim u stare pantalone. dakle cure nema frke!!!. sve se topi dojenjem. :-) jedino sto se uvecalo su grudi. pre trudnoce sam nosila jedinicu a sad sam bogata petica! :-D eh kad bih ostala ovako...
i ja sam se bojala da cu morati da se izmuzavam jer su u mojoj familiji svi patili od upale mlecnih kanala od silnog priliva mleka. samo sam ja "falican" slucaj. kad mali sisa sa jedne strane tece mi mleko samo od sebe i sa drge bradavice i to u jakom mlazu tako da se grudi same od sebe prazne. malo je nezgodno jer moram da drzim casu ispod da nas ne okupam. :shock: mleka imam stvarno ko u prici! ovaj moj sincek sisa ko lud i za mesec dana (u ponedeljak mu je bio rodjendan) je sa 2,7kg dogurao do 4kg! jadna moja ledja... :-)

citam vas cesto kad dojim al eto nemam nikad vremena da napisem koju rec...

Verovatno ću sve to shvatiti tek kad se beba bude rodila i stigla kući. A ja sam se pitala šta ću da radim po ceo dani kako da ispunim vreme s obzirom da neću raditi na poslu.

Ovo je sjajno, potpuno iskreno... Kada beba stigne, naucicete da koristite i onih 10 min. izmedju nanosenja balsama i susenja kose... Nije to za brigu, neka deca budu dobro i zdravo, a bice opet slobodnih trenutaka... Cim uspostavite sistem. I ne zaboravite muzeve, nadjite vreme i razumevanje i za njih, umece to da cene...

I ne zaboravite muzeve, nadjite vreme i razumevanje i za njih, umece to da cene...

A jel misliš da je to u redu? Uvek smo mi te koje treba da nađu razumevanje za njih. A ko će mene da razume što ću po ceo dan biti oko bebe, što ti kažeš nenaspavana, zapuštena jer ne stižem sebe da sredim, pa još skuvaj ručak, sredi kuću a on dođe sa posla, poigra se pola sata sa bebom a onda ode da spava ili da radi nešto svoje. Možda nisu svi muževi isti i ja još ne znam tačno kakav će moj biti ali ne verujem nešto u neku njegovu veliku pomoć. Pre nego što sam ostala u drugom stanju govorio mi je: samo ti rodi dete ja ću sve da radim oko njega. Već sada nije tako a kako će tek biti?

Da, stojim iza onoga sto sam napisala. Zaista ne znam ko ce tebe da razume, mene moj covek vrlo dobro razume i znam kakvu vrstu pomoci od njega mogu da ocekujem. Ako dete treba da ide napolje i da se sredi kuca znam da bira usisivac, ne zato sto ne voli sa njom napolje nego zato sto usisavanje krace traje i trazi manje paznje. I hvala mu na tome, meni je ta pomoc dobrodosla.
Nema razloga da zena bude zapustena, kad beba stigne u kucu. Taj mit stvorile su one koje imaju poteskoce sa organizacijom posla i vremena. Fakat da je beba prioritet, ali to kao opravdanje za nedepiliranje, masnu kosu, kvarne zube... ne priznajem izgovor.

Nigde nisam napisala da majka mora da bude nenaspavana, koliko to zavisi od bebe zavisi i od toga kako je mama navikava na red i raspored...

jesam za to da nadjemo vremena za muzeve i pored djeteta ali ako oni to razumijevanje imaju i za nas

npr da se ne mozemo u jednom trenutku preobratiti iz domacice (koja je upravo zavrsila sa pranjem wc solje) u seksi zavodnicu i da ne moramo skakat u krevet kad god pozele

a za ovo JA CU SVE RADIT OKO NJEGA... :lol:
bar sto se tice mene licno, cast izuzecima

mozda ces upravo ti bit ta sretnica da imas takvog muskarca

uglavnom dok on razumije mene razumit cu ja njega

Slažem se sa tim da ne treba da dozvoliš da se zapustiš i to nikad nisam ni dozoljavala. Uvek me nerviralo kad mi kažu npr. kad krenem u prodavnicu: Šta se sređuješ, kao da će neko da te vidi. Ali tu stoji opet ona priča da žena treba da bude: domaćica u kući, majka svojoj deci, ***** u krevetu. A šta oni čine za nas?

mackice pa i ti si iz ns! lepo.... mislim da smo jedine na forumu iz ns. sve devojke su iz beograda uglavnom. bas smo juce pricale da cu izgleda morati do bg-a zbog garderobe. vise mi nista ne pase a ja ovde znala samo za baby boom! moram otici i do radosnice da vidim.... :)
Juče sam sasvim slučajno videla na Bulevaru Oslobođenja, tamo pored Dutchmana i Majskog; ima butik i na izlogu piše - imamo garderobu za trudnice:wink:

Evo vam Folco na prvoj slici kad je imao 4 dana a na drugoj 10.
1551650495

photostream

Da, stojim iza onoga sto sam napisala. Zaista ne znam ko ce tebe da razume, mene moj covek vrlo dobro razume i znam kakvu vrstu pomoci od njega mogu da ocekujem. Ako dete treba da ide napolje i da se sredi kuca znam da bira usisivac, ne zato sto ne voli sa njom napolje nego zato sto usisavanje krace traje i trazi manje paznje. I hvala mu na tome, meni je ta pomoc dobrodosla.
Nema razloga da zena bude zapustena, kad beba stigne u kucu. Taj mit stvorile su one koje imaju poteskoce sa organizacijom posla i vremena. Fakat da je beba prioritet, ali to kao opravdanje za nedepiliranje, masnu kosu, kvarne zube... ne priznajem izgovor.

Nigde nisam napisala da majka mora da bude nenaspavana, koliko to zavisi od bebe zavisi i od toga kako je mama navikava na red i raspored...

U pravu si! Zapustene zene imaju samo manjak volje i losu organizaciju, a vreme s tim nema nikakve veze. Idem da perem kosu!!!:)

Pozdrav svima
ja sam se porodila 05.10. u Visegradskoj, rodila prelepog decaka:p, dobila epidural , pre porodjaja sam zaglavila u bolnicu zbog visokog pritiska zato me nije bilo ovoliko. Kod kuce smo vec 4 dan, uhodavamo se, nije lako, al oboozavam ga, osvojio me na prvi pogled. Termin mi je bio 15.10. al onaj sluzavi cep mi je ispao sutradan po ostajanju u bolnici, i posle 12 dana lezanja dr. mi je stavila vaginaletu i tako je sve krenulo. Imam bebu tek 9 dana al svoj zivot ne mogu da zamislim vise bey njega
javljacu se kad god bude slob vremena ako neku nesto interesuje neka pita

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back