Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemate pojma, ja nikad bolje nisam izgledala; nego posle recimo 6 meseci (i još uvek:wink:) od porođaja. A ugojila sam se (:oops:) 25 kg u trudnoći:lol:
U prva tri mneseca je otišlo (bukvalno - samo od sebe) 15-ak kg:)

Dojenje troši 1500 kalorija dnevno8-)

mackice pa i ti si iz ns! lepo.... mislim da smo jedine na forumu iz ns. sve devojke su iz beograda uglavnom. bas smo juce pricale da cu izgleda morati do bg-a zbog garderobe. vise mi nista ne pase a ja ovde znala samo za baby boom! moram otici i do radosnice da vidim.... :)

ja sam se vec ugojila 5kg....a tek u 4 mesecu! sta ce biti tamo 7,8.... ?!
strasno je sto uopste ne jedem nesto puno a gojim se k'o luda!

Ja sam se za sada ugojila oko 2.5 kg ali se juče pogledam u ogledalo dok sam se tuširala i iznenadim se koliki mi je stomak odjednom. Mislim, nije stvarno mnogo veliki kad sam obučena ali sam sebi izgledala smešno onako gola.

bogami moj je vec po prilicno velik! ne mogu da verujem da je vec ovoliki! mislila sam da ako sam punija stomak se vidi kasnije...no, izgleda da je to greska.
kad ja vec moram da kupujem trudnicku garderobu u 4 -om mesecu mogu da zamislim sta ce biti tek u 9 ?!?!?!?

Ja sam iz vise izvora cula da je beba u 7 mjesecu teska oko 1 kg, tako da mi se kao laiku 1,5 kg pri kraju sedmog ne cini malo. A sto se tice mog stomaka, cisto sumnjam da ce da prestane da raste. Beba sada ima u prosjeku oko 350 gr, zivo me zanima koliki ce stomak da mi bude kad ona bude 10 puta teza :confused:

ja sam tokom trudnoce slijepo vjerovala ultrazvucnoj procjeni bebine kilaze do samog porodjaja
rekli su mi da cu se brzo poroditi jer beba ima oko 2700

a on 3800
nemojte paniciti
bebe iako budu nesto manje cesto brze nadoknade tu kilazu od tezih beba
vazno da su zdrave

Kažu da veličina stomaka ne ukazuje na veličinu bebe, tako da beba može da raste a stomak se samo malo poveća.

E da vam se pohvalim, danas je mom dragom i meni 2 godine braka. Sigurna sam da je zaboravio ili nije našao vremena za bilo kakvo iznenađenje a ja bih tako volela na bilo koji način da me iznenadi.

Za merenje kilaze by Uz dr je objasnjavala studentima dok sam ja bila na pregledu (a bila sam X puta u bolnici, i puno studenata je zavirivalo u svasta): sve zavisi od proizvidjaca uredjaja, japanski proizvodjaci imaju drugacije standarde nego npr. evropski, sto je i realno, Japanci su mnogo sitniji od Evropljana, tako da postoje skale velicine zavisno od podneblja.

Ako je beba od 8 meseci po nasim kriterijumima, a zna se koji se parametri mere, duzine npr. 45 cm, ta japanska beba je sitnija, to znaci to, samim tim i duzina butne kosti npr. se razlikuje.
Nema potrebe za ovako glupim komentarima, gospodjo iz ns. Sigurna sam da ste se vrlo informisali od svog lekara za vreme svoje trudnoce . Ili se bolje informisite naknadno, nije naodmet, opsta kultura.

Pa ne znam to za različite aparate, ali meni sa drugim detetom pogodili, čim sam ušla u deveti (prvi put tada otišla u bolnicu, pre toga sam išla samo u DZ Niš:evil:), tamo imaju taj neki novi super UZ i rekli su mi 3500g, htela sam u nesvest da padnem! I stvarno, pošto sam se porodila na dan termina, dasa bio 4000g i 56cm!
Inače, ne opterećujte se kilažom, može da se vrati na staro, to je stvar samokontrole i mogućnosti organizacije (kada beba malo poodraste naravno). Ja ovih 10kg nisam skinula jer sam počela da jedem normalno i da deci stalno nešto mesim, pa ne mogu da odolim a posao mi je sedeći uglavnom, a popodne pišem domaći sa ćerom (prvak) i provodim vreme sa klincem, žao mi je da ih ostavim i idem na neki vid rekreacije, a kao student sam vozila bajs po 50km skoro svakog dana (Niš-Svrljig, sankcije, nigde kola), mogla sam da pojedem šta hoćeš, ali sada treba ponovo, a ja sada želim pored lepog tela i nešto drugo, to "drugo" mi je bitnije...
Inače, ko je genetski mršaviji, da se tako izrazim, nema problema kao ja, moja drugarica je rodila dete u 36-toj, bio Vasilije 3450g i 53cm, a posle porođaja je mogla da obuče minjak i prošeta gradom, nikom ne bi palo napamet da se porodila nekoliko dana pre toga:) Samo hrabro, bitno je da ste dobro(i fizički i mentalno), kada ste zadovoljne sobom i svojim životom drugo se sredi, možda ne tako brzo kao što želite, ali dođe na svoje;-)

Bolje veruj Tamara da se ne bi iznenadila;-)
Zamisli samo hranjenje na svaka 2-3 sata, u međuvremenu presvlačenje pelena, pa je uspavljuješ po pola sata da bi pola sata odspavalo; pa nosanje zbog grčeva satima i satima (dnevno-noćno)... A gde je tu tvoje spavanje?

Ja bukvalno ništa nisam radila osim što sam bila sa Stefanom non-stop (ni kuvala, ni prala, ni peglala, ni spremala) u prva dva meseca i mislim da nisam uspela da sastavljam ni po 4-5 sati sna. I tako iz dana u dan.
Dobro, on je baš bio teška beba i imao je užasne grčeve; neću da vs plašim. u stavri nema šta da vas plašim, i u tome sam uživala, kad ga držiš tako malešnog u rukama i znaš da si mu samo ti potrebna, nema umora:-)

Ne zaboravi izmuzavanje!

Sta ima da se izmuzava?
Sta znam, ja nisam ni jednom koristila tu pumpicu, dojim bebu vec 3.5 meseca (iskljucivo dojenje), super napreduje, i nemam nikakvih problema sa grudima. Priroda se za sve postarala, bitno je da redovno dojis bebu, od pocetka, a mleka se stvara tacno onoliko koliko bebi treba (potraznja=ponuda).

Ja se bas ne bih slozila sa prethodnim postom. Ja nisam znala gde cu sa tolikim mlekom, taman podojim bebu, on zaspe i za 10 minuta grudi su opet pune, zato sam stalno morala da se izmuzavam. Valjda je to individualno, neko ima mnogo, neko malo a neko taman koliko treba. Bar je tako u pocetku, e kasnije kad se uspostavi laktacija onda se stvara koliko treba.

Pa u tome i jeste fazon, normalno da su pune, kad izmuzavas mleko. Tvoje telo ne razlikuje pumpicu i detetovo sisanje. Koliko trosis, toliko se proizvodi. Tako bolje ni da ne pocnes sa izmuzavanjem...Tako su nam pricali i na casovima u trudnoci, a na sopstvenom primeru se pokazalo ispravnim..
Takodje i da ne postoji "imam mleka" ili "nemam mleka", sve zene imaju, samo sto neke ne istraju u tim prvim pokusajima da podoje bebu, zbog nadrazenih i bolnih bradavica i sl, pa mleko prestane. Prosto, ponuda i potraznja

Cao devojke, ja sam nova na forumu redovno citam vase porukice i super su, dosta toga sam naucila od vas i pokupila brdo informacija, inace sam u 21. nedelji trudnoce i za sada sam skroz ok, ugojila sam se oko 5 kilograma do sada i vec se uzasno nerviram jer ne mogu vise nista da obucem...pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back