Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao svima... Ja jedva prezivela noc, necu sad da vas gnjavim i traumiram, ali definitivno je najbolji savet da slusate svoje telo, manite sve ostalo...

Samo cu ovo da radim... :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash:
Nijedna od vas ne razumeeee da vam ja savete tipa LEZI, NE USTAJ, ODMARAJ, JEDI NESLANO, NE PRETERUJ, SMIRI SE itd. dajem za rad vaseg zdravlja i zdravlja vasih malih.... a ne da bi vas kinjila, kritikovala itd. To su dobro namerni saveti ali vi me u 90% slucajeva ne slusate... :rtfm: :rtfm: :rtfm: :rtfm: :rtfm: :rtfm:

Caos svima,:bye:

DEVOJKE,CESTITAM ULAZAK SVIMA ULAZAK U NOVU NEDELJU:klap::klap::klap::super:....ja inace ulazim ponedeljkom u novu nedelju....
Ne osecam se bas najbolje...izgleda ce me hvata GRIP....uf,jos to mi fali...:dash:

Cekamo da se carobna javi....sta li joj se desilo....?:dontunderstand:

Kockice, cini mi se da ti i ja imamo nesto zajednicko sto se davanja saveta tice - i ja volim da pomazem drugima ako mogu, ali ne da bih se pravila pametna vec ako ja nesto znam kako funkcionise a to moze da pomogne - zasto onda da ne podelim sa nekim? E ,sad, druga je stvar kako ce to ko shvatiti. Uglavnom, dobra namera je uvek tu!:andjeo:

Ludnice,
Sta osecas?Pij caj,cedi limun i popij paracetamol ako imas,moras da ojacas imunitet...:cmok: cuvaj se

Ma Bonzi
sve sam nesto malaksala,i bole me kosti u telu i grlo me grebucka....pijem paracetamol,uzimam kivi i ostalo voce_(cula sam da kiwi ima najvise vitamina c) i odmaram se citam vas....
Kako si ti,kako noge i oticanje?
Juce sam kupila carapkice za bebu...;)i rekla muzu da bih volela da zajedno kupujemo za bebu a ne posle kad se porodim...a on kaze...pa sto mi lepo ne kazes sta zelis:dash:ko da nije mogao da pretpostavi...uf

Cao...
Samo da se javnem...Ja bila u setnji...Proletnji divan dan...Idem sad opet malo, sad sam odmorila, pa idem negde da sednem na sokic...
Hvala na cestitakama...Srecna nova nedelja i Kockici i Carobnoj:)
Kockice,\Kad ces znati za istanbul? Na koliko bi to bilo? Istanbul je prelep...

Nasla sam vezbe za okretanje bebe...Ima smesnih, pisacu vam posle...

Carobna,
Sta ti se desilo?

Cuvajte se virusa...Evo i moj brat i tata zaglavili, pa sad ne mogu do mojih...

Bonzi, begaj malo od kompa nevaljalice i lezi da odmoris noge...

Evo mene opet, ne znam sta da radim. Ja sam se naime pravila pametna pa odlucila da probam da spavam na strani, kao sav normalan svet, svi kazu savetuje se na levoj strani itd... Znala sam vec od ranije da to kod mene ne ide, jer posle deset minuta se probudim sva ukocena... E pa, nocas sam zaspala na levoj strani, i ostala tako verovatno par sati. Probudila se jutros, leva strana bukvalno oduzeta, grudni misic na levoj strani (oko srca) boli ludacki (boli me jos uvek, i u ruci mi je neki utrnut osecaj)... Ocigledno sam spavala pritiskajuci neku arteriju ili nesto zbog cega cirkulacija nije funkcionisala kako treba. U svemu tome, beba mi je bas aktivna, osecam pokrete celo vreme, i ja odlucim da ne zovem lekara. Stomak mi je celo vreme tvrd i osecam tup bol (kontrakcije), ali nisu redovne. Sad cekam da vidim hoce li ovo proci, i u zivotu vise necu slusati nikoga nego svoje telo... A jos mi je lepo lekar savetovao da sebe treba da slusam i nikog vise, i da uopste nije naucno dokazano da je leva strana bolja od desne, da su to babine gatke. Isto tako, na ledjima nije dobro spavati ako se lezi ravno, ali ako se sedi to je OK, polovina zena tako spava zadnji mesec, zbog stomaka ne mogu drugacije... Prsti na levoj ruci su mi nateceni vise nego na desnoj...
Uf, neverovatno kako covek moze da bude glup. :(

Carobna,
neznam zasto ti se to desava ,ja spavam i na levoj i na desnoj i na ledjima i to na niskom jastuku,onaj za vrat,i ja se poneka ukocim tako ako spavam na boku,ali prodje me kad promenim polozaj,i kod mene nekad bebac vise lupa,ja se onda namestim sad valjalo to ili ne namestim se kako meni odgovara a i bebcu,u sustini spavam vise na levom boku,ali ti treba da vidis sta ti odgovara i menjaj cesto polozaj..meni prsti preko noci isto oteknu uzasno ujutru kad se probudim nemogu da ih pomerim...sad neznam sto je leva ruka vise otecena,ali da te utesim meni uvek leva noga duplo vise otice od desne...nego te kontrakcije me brinu,lezi sad,nema brisanja ciscenja i spremanje ruckova...cuvaj se jos malo nam je ostalo...evo ja lezim i zezam se sa kompom(lezim,ovo je za angi :))

Vidis carobna tvoj doca ne savetuje da se spava na ledjima nisko nego u polu sedecem polozaju,a ja vec dva tri mes spavam bas na ravno,tj na nisko i hvala bogu dobro smo i ja i bebac!Zato treba slusati svoje telo,pratis sta tebi odgovara a i bebcu i nikog neslusaj,sto je za nekog dobro nemora da znaci da je i za tebe..;Ljubimo vas :heart: cuvaj se,i javljaj kako ti je,ako te bas zabrinjava i ako se nastavi tako vidi pozovi cisto da se konsultujes sa njim...mada mislim da ce proci samo odmaraj i nek te muzic malo izmasira...da bi se poboljsala cirkulacija...

Cao...
Samo da se javnem...Ja bila u setnji...Proletnji divan dan...Idem sad opet malo, sad sam odmorila, pa idem negde da sednem na sokic...
Hvala na cestitakama...Srecna nova nedelja i Kockici i Carobnoj:)
Kockice,\Kad ces znati za istanbul? Na koliko bi to bilo? Istanbul je prelep...

Super da si se malo prosetala, stvarno je prelep dan, samo gledaj da ne preteras... ja nisam nigde isla, jer me sve boli... plus cudna stvar od jutros sam isla vec 4 puta u WC da kakim i imam diareju :eek: :dash: mozda se Maki najzad sprema... ja se sve nadam :worth:
Za Istanbul ne znam jos nista tacno, ovo je sve pod znakom pitanja ali cim nesto saznam, vi ste medju prvima koje ce od mene saznati! :D

Evo mene opet, ne znam sta da radim. Ja sam se naime pravila pametna pa odlucila da probam da spavam na strani, kao sav normalan svet, svi kazu savetuje se na levoj strani itd... Znala sam vec od ranije da to kod mene ne ide, jer posle deset minuta se probudim sva ukocena... E pa, nocas sam zaspala na levoj strani, i ostala tako verovatno par sati. Probudila se jutros, leva strana bukvalno oduzeta, grudni misic na levoj strani (oko srca) boli ludacki (boli me jos uvek, i u ruci mi je neki utrnut osecaj)... Ocigledno sam spavala pritiskajuci neku arteriju ili nesto zbog cega cirkulacija nije funkcionisala kako treba. U svemu tome, beba mi je bas aktivna, osecam pokrete celo vreme, i ja odlucim da ne zovem lekara. Stomak mi je celo vreme tvrd i osecam tup bol (kontrakcije), ali nisu redovne. Sad cekam da vidim hoce li ovo proci, i u zivotu vise necu slusati nikoga nego svoje telo... A jos mi je lepo lekar savetovao da sebe treba da slusam i nikog vise, i da uopste nije naucno dokazano da je leva strana bolja od desne, da su to babine gatke. Isto tako, na ledjima nije dobro spavati ako se lezi ravno, ali ako se sedi to je OK, polovina zena tako spava zadnji mesec, zbog stomaka ne mogu drugacije... Prsti na levoj ruci su mi nateceni vise nego na desnoj...

Hmmm... mozda je stvarno to sto si napisala da si prikljestila neku arteriju... :think: meri molim te bebine pokrete i vidi lekara... :cvet: nemoj da se brinemo... :cmok:

Elem devojke moji se vracaju za sat vremena iz Beca, baba je Marti nakupovala stvari tonu :roll: :hahaha: i Sling Maramu, bas da je vidim... :aha: ali to isto znaci da me od sad opet nece biti na forumu cesto, 1 dnevno kao i pre... :sad2: steta... bas mi je ovo prijalo i skracivalo mi dane... :besna:

U kontaktu sam preko mobilnog sa nekoliko vas, tako da i ako dodje do necega, a ja bih volela jer sam ipak vec danas usla u 38+0 tj 39tu nedelju, ja vam javljam :klap:
Danas i sutra jos odmaram, u nedelju u 9h ujutru imam pregled kod Dr. Terzica, pa vam pisem... budite mi dobre, drzite se i volimo vas Maki i ja... :cvet: :cmok: :cao:

Vidis carobna tvoj doca ne savetuje da se spava na ledjima nisko nego u polu sedecem polozaju,a ja vec dva tri mes spavam bas na ravno,tj na nisko i hvala bogu dobro smo i ja i bebac!Zato treba slusati svoje telo,pratis sta tebi odgovara a i bebcu i nikog neslusaj,sto je za nekog dobro nemora da znaci da je i za tebe..;Ljubimo vas :heart: cuvaj se,i javljaj kako ti je,ako te bas zabrinjava i ako se nastavi tako vidi pozovi cisto da se konsultujes sa njim...mada mislim da ce proci samo odmaraj i nek te muzic malo izmasira...da bi se poboljsala cirkulacija...
Bonzi, hvala puno sto brines za nas. :heart:
Moj doca mi je jedini celo vreme govorio da samo treba da slusam sebe i svoje telo, babica mi je govorila ovo za spavanje na strani da je bolje nego na ledjima, i da na ledjima ne valja ravno... Zaista i ne vidim kako bebi moze da bude bolje nesto od cega je nama gore, zato je najbolje da svako radi kako vidi da mu najbolje odgovara. Otok mi je splasnuo, ali me jos uvek boli ovaj misic i ruka mi je utrnula, nadam se da ce proci...

Elem devojke moji se vracaju za sat vremena iz Beca, baba je Marti nakupovala stvari tonu :roll: :hahaha: i Sling Maramu, bas da je vidim... :aha: ali to isto znaci da me od sad opet nece biti na forumu cesto, 1 dnevno kao i pre... :sad2: steta... bas mi je ovo prijalo i skracivalo mi dane... :besna:

U kontaktu sam preko mobilnog sa nekoliko vas, tako da i ako dodje do necega, a ja bih volela jer sam ipak vec danas usla u 38+0 tj 39tu nedelju, ja vam javljam :klap:
Danas i sutra jos odmaram, u nedelju u 9h ujutru imam pregled kod Dr. Terzica, pa vam pisem... budite mi dobre, drzite se i volimo vas Maki i ja... :cvet: :cmok: :cao:
Cuvajte se i pisite odmah ako bude nekih novosti. :cao:
Veliki poljubac od nas! :zag:

kockice,
Aj javi sta doca rekao...i slikaj sta je baba kupila...Nadamo se da ce maki uskoro da nam dodje na ovaj svet :heart:
Carobna,
Bice bolje procice i to,samo nek ti muzic izmasira vrat i ruku...i od sad prati sta tebi odgovara...:cmok:

meni, carobna, leva strana isto nesto ne odgovara...nisu ovako dramaticne reakcije kao kod tebe, ali mi ne prija bas...ukocim se, ruka mi utrne nocu, ceo dan imam neki cudni osecaj u saci...kad se prebacim na desnu stranu odmah se odmorim.
bas se secam da dugo vec spavas u sedecem polozaju, al eto dovoljan je jedan trenutak da se zaboravis i da vec imas problem...reci muzu da te budi svaki put kad vidi da si slucajno nekako zaspala na levoj strani.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back