Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E zene ja bila kod doce,zamislite okruglo 20kg ja sam se :eek:
Al kaze ima sigurno 4l vode,zabranio mi je so,nikako,i dobili smo recept za carape sire posto su mi one male,dao mi neku kremu i da se masira prema srcu(to vazi i za tebe carobna)prema srcu nikako suprotno,i dao mi je uz za noge,i neku kremu za ovo oko usta,nije herpes,neka pomada antibiotik za stafilkoke i streptokoke...i za grlo nesto da ispiram jer me boli...
I rekao je da nema rizik za bebu jer mi je pritisak 11/7,samo mora da mi kontrolise redovno...i rece da je glavica na gore...pritiskao stomak,kaze beba protestuje...

Bonzi kolica su plave boje,malo svetlija boja...dala nam popust kostaju 770 franaka ali sa popustom platili smo ih 670 franaka...inace nisam uzela sa ruckama jer ne volim,imaju tri velika tocka ustvari su high trek/bebeconfort...mislim da i ti imas takva
A set za bebu nema broj ...sve je onako komotno pa mislim da je 56 broj

Jooj meni se jako svidela ta high trek al nisam ta uzela ubedili su me da su vise za sela,za setnje,odlicna su za svaki teren ali ja zivim u gradu i nikako mi nece odgovarati necu moci u busu...ja sam uzela loola up bebe confort...
Ja se razmisljam koju velicinu da uzmem al obicno trazu za novoredjence 50...al se mislim sta ako bude vece,ili ako mu recimo uzmem 54,a ono manje ima da mu visi...to je ono sto mu odmah obuku cim se rodi...

Jooj meni se jako svidela ta high trek al nisam ta uzela ubedili su me da su vise za sela,za setnje,odlicna su za svaki teren ali ja zivim u gradu i nikako mi nece odgovarati necu moci u busu...ja sam uzela loola up bebe confort...
Ja se razmisljam koju velicinu da uzmem al obicno trazu za novoredjence 50...al se mislim sta ako bude vece,ili ako mu recimo uzmem 54,a ono manje ima da mu visi...to je ono sto mu odmah obuku cim se rodi...

E pa svajcarska je jedno veliko selo:lol:
ja tesko da cu bus da koristim:think:ali zato kola i pravac planina:hahaha:
Ma nema veze ako je vece odelce za bebu....pa neka mu visi malo....tako barem ja mislim a ne da mu bude malo...inace na kutiji pise=set za novorodjence,pa sad ce vidime:mrgreen:

Pa da bolje je vece,i to sto kazes:think:
ajde slikaj taj set bas bi volela da vidim :cmok:
Cini mi se da si rekla da zivis u tom delu gde nema puno radnjice,vise je to deo naseljen,znaci mozete da setate do mile volje i necete nikom smetati...ja jos uvek zalim za ta kolica al sta cu .....dobra su i ova...

Bonzi,
I tebi se bebac nije okrenuo?:eek: E, sad smo na istim mukama..Jel ti nesto dr govorio o tome...Jel se tamo zakazuje carski kad je beba karlicno? Ima jos vremena da se okrene, ali sve su manje sanse, jer se najcesce do 36te nedelje okrene beba, a posle moze da se desi ali je malo procenat. Ako hoces poslacu ti link sa vezbama za okretanje bebe...Kazu treba biti uporan i da ima sanse da se okrenu...

E, smesne ste mi s tim velicinama...Meni sve mame govore da nisam trebala da kupujem ni 56 jer ce par dana nositi, a ja sam kupila bar za te prve dane da mu ne bi bilo veliko 62.
Ali stvarno mislim da je velicina 50 bas za male bebe, mozda mali Fleca to moze...
A,bar ovde, jako se razlikuju velicine zavisno od proizvodjaca...

jao drustvo, pojavile su mi se strije na stomaku
slabo se vidi
ali kad skupim kozu znam da su strije, i to bas na mestu gde mu je istrcena guza, on mora napolje nocas, inace ja cu cela da ispucam, sta bi bilo da imam 30 kg viska
koza mi je izgleda katastrofa

Bonzi,
I tebi se bebac nije okrenuo?:eek: E, sad smo na istim mukama..Jel ti nesto dr govorio o tome...Jel se tamo zakazuje carski kad je beba karlicno? Ima jos vremena da se okrene, ali sve su manje sanse, jer se najcesce do 36te nedelje okrene beba, a posle moze da se desi ali je malo procenat. Ako hoces poslacu ti link sa vezbama za okretanje bebe...Kazu treba biti uporan i da ima sanse da se okrenu...

E, smesne ste mi s tim velicinama...Meni sve mame govore da nisam trebala da kupujem ni 56 jer ce par dana nositi, a ja sam kupila bar za te prve dane da mu ne bi bilo veliko 62.
Ali stvarno mislim da je velicina 50 bas za male bebe, mozda mali Fleca to moze...
A,bar ovde, jako se razlikuju velicine zavisno od proizvodjaca...

Pa ja mislila da je vec zauzeo taj polozaj sa glavicom na dole,al ovaj danas mi rece da je glavica na gore kod rebra sa desne strane,znaci to veliko tvrdo to mu je glavica da znate,ne guza nego glavica...nama je babica rekla do 37ned da se okrece beba,al sad neznam, 23idem kod ginekol pa cu videti..Kad ti ides kod ginekol?Aj posalji mi link za te vezbice...nadam se da ce da nam se okrenu bebironi da ce biti sve ok...
Moramo margo da pitamo koju velicinu fleca nosi...jer stvarno nemam pojma koju da kupim...

jao drustvo, pojavile su mi se strije na stomaku
slabo se vidi
ali kad skupim kozu znam da su strije, i to bas na mestu gde mu je istrcena guza, on mora napolje nocas, inace ja cu cela da ispucam, sta bi bilo da imam 30 kg viska
koza mi je izgleda katastrofa

E ti si jos tu,ajde bre begaj :P
Jer su crvene linije,kasnije valjda po bele...Joooj i ja se plasim,sad kako sam dodala ove kile,neverujem da cu proci bez strija :sad2:
koliko si se ti ugojila,sta ste odlucili za ime?
E reci mi to sto kazes da mu je guza jer je tvdo?Jer menja polozaj,jer je mozda nekad na desnoj nekad na levoj strani?

Dobro jutro...

Bonzi,

Bebe su nam sad velike da bi se okretale, ali moze da im dodje u jednom trenutku da se okrenu...http://www.beautiful-births.com/content/resources/breech.html
Ovo su vezbe za okretanje (nadam se da znas engleski). Moj je skorz u sedecem stavu, znaci glava gore desno od pupka pa kicna vertikalno, dole guza i na levo noge.
Meskolji se izvija, ali ne menja polozaj vec dva UZ je u istom. Poenta vezbi je da podizes karlicu da njemu glava bude na dole, pa da ukapira da moze da istrazuje.
Ona sa klecanjem je kazu najdelotvornija, ali je tesko ostati i 5min u tom polozaju a ne 15.
Javi kako ti ide...Sad gasimo komp, dolazi majstor za neku uticnicu, pa idemo na rucak posle...Pisemo se veceras...

E ti si jos tu,ajde bre begaj :P
Jer su crvene linije,kasnije valjda po bele...Joooj i ja se plasim,sad kako sam dodala ove kile,neverujem da cu proci bez strija :sad2:
koliko si se ti ugojila,sta ste odlucili za ime?
E reci mi to sto kazes da mu je guza jer je tvdo?Jer menja polozaj,jer je mozda nekad na desnoj nekad na levoj strani?

guza mu je uvek na desnoj strani, tvrdo je i retko kad se prebaci na levu stranu, ako se prebaci onda je to na kratko, i tu gde mu je guza tu ima strija.

nismo jos nista odlucili za ime, jako se nerviram, sad me boli glava strasno.mi smo se dogovorili za ime jos odavno, ali sad je on cuo kako neka zena zove lazara pa mu se jako svidelo. a mene lazar asocira na dedu sa stapom, ne mogu tako da zovem bebu. a od svih mojih predloga njemu se nista ne dopada, stefan aleksa mateja....

oo margo pa gde si ti, nema te sto godina. kako ti je sa flecom, jel te slusa, kad budes imala vremena napisi nam koje iskustvo sa porodjaja, mada nam je tvoj muzic sve lepo preneo ali iz njegovog ugla, vrlo simpaticno... ako bi ti imala sta da dodas ....

pozdrav

Samo da vam javim na brzinu posto krecemo...
kockicu su zadrzali u porodilistu zbog visokog pritiska 15/90. Treba da bude do srede. Maki ima oko 3.300g. Otvorena je 1cm...Ona prizeljkuje indukciju..

Javljace nam redovno stanje...:cmok:

kockicu su zadrzali u porodilistu zbog visokog pritiska 15/90. Treba da bude do srede. Maki ima oko 3.300g. Otvorena je 1cm...Ona prizeljkuje indukciju..

Joooj super jos jedna beba dolazi nam :zurka:
Bolje sto je ostala tako ce da prate pritisak ...
Hvala ti za link...Nego nerazumem ako mi je bebac sa glavicom na gore zasto sinoc kad sam legla isto se nesto trci sa desne strane skroz kod rebra i poceo je da stuca al oseca se skroz dole kod besike,mora onda da mu je glavica na dole...:think:...nista nerazumem...

guza mu je uvek na desnoj strani, tvrdo je i retko kad se prebaci na levu stranu, ako se prebaci onda je to na kratko, i tu gde mu je guza tu ima strija.

nismo jos nista odlucili za ime, jako se nerviram, sad me boli glava strasno.mi smo se dogovorili za ime jos odavno, ali sad je on cuo kako neka zena zove lazara pa mu se jako svidelo. a mene lazar asocira na dedu sa stapom, ne mogu tako da zovem bebu. a od svih mojih predloga njemu se nista ne dopada, stefan aleksa mateja....

Tina,
nista se ne sekiraj za ime....ja sam sanjala kao STIZE tinin STEFAN:) pa sam brze bolje pozurila da vidim jesi li na forumu....:heart:

Cao! Znaci, stize nam i Maki! :klap:
Nadam se da ce sve biti OK, koliko moze da potraje to kad je otvorena 1 cm? :think:
Maki je pjaaaava bebica, 3.300 je idealno. :super:
Mi smo nocas bolje spavali, ali od jutros opet kontrakcije sa sve onim bolom u donjem delu stomaka. :confused: Opet me hvataju jutarnje mucnine, muka mi kad pomislim na hranu, a istovremeno sam stalno gladna, znaci kombinacija i po. :neutral:
Bonzi, nadam se da ce ti biti bolje sa novim carapama i lekovima koje si dobila, samo izbaci so, molim te, izdrzi, to je samo mesec dana. :heart:

Joooj super jos jedna beba dolazi nam :zurka:
Bolje sto je ostala tako ce da prate pritisak ...
Hvala ti za link...Nego nerazumem ako mi je bebac sa glavicom na gore zasto sinoc kad sam legla isto se nesto trci sa desne strane skroz kod rebra i poceo je da stuca al oseca se skroz dole kod besike,mora onda da mu je glavica na dole...:think:...nista nerazumem...
Bonzi, beba se u toku dana stalno okrece gore-dole, sve dok se u 36-7 nedelji ne namesti za stalno i vise se ne okrece. Sasvim je normalno da je ujutro kad si bila kod lekara glava bila gore, a navece dole. Zato ne brini, sledeci put kad odes kod lekara verovatno ce se biti namestio za stalno, i tada ce ti reci u kom je polozaju glavica.

Carobna i ja se nadam....inace :(
Neznam zasto imas te kontrakcije bolne....trebalo bi malo vise da odmaras,a ti si non stop na nogama spremas cistis,pa valjda ima jos koje zensko tu :rtfm: sad bas treba da odmaras...
mene je pocela da boli karlica tako zna da zaboli da nemogu da hodam,kao da sam zardjala :lol:
da dolazi nam i maki i uskoro i stefan :heart::heart::heart:
Jeste smislili vi ime za malog?

Bonzi, beba se u toku dana stalno okrece gore-dole, sve dok se u 36-7 nedelji ne namesti za stalno i vise se ne okrece. Sasvim je normalno da je ujutro kad si bila kod lekara glava bila gore, a navece dole. Zato ne brini, sledeci put kad odes kod lekara verovatno ce se biti namestio za stalno, i tada ce ti reci u kom je polozaju glavica.

Pa ja imam kod ginekol zakazano 23 ,a tad cu biti pune 37+4dana,tako da morace da zauzme odlucujuci pravi polozaj koji treba inace dobice po guzi kad izadje :D

Carobna i ja se nadam....inace :(
Neznam zasto imas te kontrakcije bolne....trebalo bi malo vise da odmaras,a ti si non stop na nogama spremas cistis,pa valjda ima jos koje zensko tu :rtfm: sad bas treba da odmaras...
mene je pocela da boli karlica tako zna da zaboli da nemogu da hodam,kao da sam zardjala :lol:
da dolazi nam i maki i uskoro i stefan :heart::heart::heart:
Jeste smislili vi ime za malog?
Jeste, trebalo bi malo vise da odmaram... trebalo bi neko da me sveze za krevet, to je jedini nacin. :lol: Mene s vremena na vreme zabole krsta sa leve strane, to kad me uhvati, kao isijas, ne mogu uopste da se krecem, srecom ne traje puno. Sto kazes, kao da sam zahrdjala, kad prohodam malo, otkocim se. :lol:
Ja isto imam problem sa imenom, samo jedno norvesko mi se svidja, a to se ne slaze sa ostalim, nije lako uklpoiti dva imena i dva prezimena. :p
Ima jos vremena, pa smislicemo nesto...

Jupiiiii:klap::klap:...stize nam makiiiii:brus::brus:
Volela bih da se nekako cujem sa kockicom....:rtfm:

Ajde mame vi koje se dobro znate sa njom....ocekujemo da nam pisete redovno o stanju i zbivanju sa kockicom....

Jel znate devojke gde se kockica poradja,u koju bolnicu?

ludnice, izgleda da si pogodila bice stefan, meni je krivo sto ne mogu da mu ispunim zelju, jako mu se svidja ime lazar, krivo mi je ali ne mogu sebe da zamislim nikako da viknem i da me neko cuje kako vicem lazareeeeeeee, hehe. mozda sam malo komplikovana ali ime je za ceo zivot. nije odelce broj 50.

znaci MAKIIIIIIIIIIIIIII ce pre STEFANA. kazem ja vama svi cete vi pre mene. ja nemam nikakvih siptoma, idem normalno da piskim ko pre trudnoce, sve normalno.

carobna ti si sada usla u 9 mesec, samo malkice spusti loptu. normalno da zabolu krsta, videces kad pocnu sredina ledja da bolu.

bonzi nemoj ga po guziiiiii heheehe. ja mog ne smem da tapkam vise po guzi, bojim se da ce jos koja strija da iskoci, joj muke moje samo sam se toga bojala. nema sanse da ga nateram da predje na levu stranu.

sutra imam kontrolu redovnu na termin porodjaja. ja cu sada da im kazem da ne mogu toliko da cekam, necu izdrzati bolove u celom telu posle tri sata cekanja.

carobna ti si sada usla u 9 mesec, samo malkice spusti loptu. normalno da zabolu krsta, videces kad pocnu sredina ledja da bolu.

bonzi nemoj ga po guziiiiii heheehe. ja mog ne smem da tapkam vise po guzi, bojim se da ce jos koja strija da iskoci, joj muke moje samo sam se toga bojala. nema sanse da ga nateram da predje na levu stranu.

sutra imam kontrolu redovnu na termin porodjaja. ja cu sada da im kazem da ne mogu toliko da cekam, necu izdrzati bolove u celom telu posle tri sata cekanja.
Tina, nisam jos usla u 9., ja nisam punih 36, nego u 36-oj nedelji. Sto se tice ledja, boli me sve, i vrat i ramena, i sredina, i krsta, sve na smenu, a kad puno stojim uhvati me sve odjednom. Ubise me nespavanje i bolovi u ledjima, al sta da se radi.
Za strije sam i ja panicila u pocetku, pocela da se mazem bademovim uljem u poslednje vreme, samo stomak. A strije se, verovali ili ne, pojavile na ledjima! :mrgreen:
Ej, zivote... :dash:

Jaooj strije :sad2:
Carobna,
na ledjima?mislis tamo gde su bubrezi?Ja obavezno mazem grudi,stomak,sa strane ledja gde su bubrezi,pa guzu i butine...Mada nesto gledam izgleda imam vec neku na butinama :sad2: kako i nebi kad sam dodala tolike kile :(
Tina,
Ajde bre nadam se da ce sutra da te zadrze tamo....e super je ime stefan...
E jer ti je veliki stomak?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back