Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:DCao devojke,:bye:

samo rekoh da se malcice javim.Drago mi je sto ste sve koliko-toliko dobro:klap::klap:.Pratim vas svakodnevno kao spansku seriju:D:D ali bilo mi je malcice mrza da kuckam uz ove probleme koje imam-evo vec dve nedelje kuburim sa zatvorom :thumbdown:odnosno konstipacijom a uz to imam i uzasne hemoroide:dash:.Tako ti ja posle 10 dana ne idenja u wc posetim bolnicu i urade mi klistiranje.to je bilo sad u ponedeljak.E sad je petak i ja od ponedeljka ponovo ne idem u wc, nije da ne zelim nego nemam potrebu.I tako-nadula sam se kao zaba:worth: i samo kukam:sad2::sad2:.Rekla mi babica da uzimam semenke lana svako jutro i svezi djus i jos kojekakve stvari ali meni to stvarno ne pomaze.Imate li neko drugo resenje(naravno sve drugo osim suvih sljiva suvih smokvi i tako tih uobicajenih stvari?):think:
Bonzita, procitala sam da ti koristis nesto protiv konstipacije,pa te molim ako mozes napisi koji je taj sirup koji tebi pomaze, jer ja pijem neki GALTINAR ali nema nikakve vajde!!!!!!!Uz to mi babica rece da stavljam neke glicerinske supozitorije.....lele kakva je to atomska bomba,neznam da li samo znate:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

POMAGAJTE:rtfm:

Nije atomska bomba:rotf:...nama je to preporucila babica posle porodjaja posto 99% porodilja dobije zatvor...meni su pomogle, stavis ih i u roku od 10min. trcis u WC...s oprostenjem, nema preteranog napinjanja sto je bitno posle porodjaja jer imas ranu+mnoge dobiju hemoroide od porodjaja...probaj, mislim da uopste nisu stetne kada ih daju porodiljama koje treba da doje...

Evo nas!
Bili smo u laborat,rezultate uzimam u ponedeljak uvece,vadili su mi dve puta krv,prvo cim sam otisla dala urin i vadili krv,i popila glukozu,i posle 2h opet mi vadili krv,urin ne,cudno,ovde je drugacije,bile su jos dve trudnice,i obe cekaju decake,bas je 2009 sve sami deckici :mrgreen: I nije lose ona glukoza,kako nisam jela slatko dva dana,bas mi je prijala,a i ima ukus narandze,neznam dali je ko radio test na helikobakteriju,e to je strasno,odvratnog ukusa,a ovo je nista naspram toga :ok: :cao:

:DCao devojke,:bye:

samo rekoh da se malcice javim.Drago mi je sto ste sve koliko-toliko dobro:klap::klap:.Pratim vas svakodnevno kao spansku seriju:D:D ali bilo mi je malcice mrza da kuckam uz ove probleme koje imam-evo vec dve nedelje kuburim sa zatvorom :thumbdown:odnosno konstipacijom a uz to imam i uzasne hemoroide:dash:.Tako ti ja posle 10 dana ne idenja u wc posetim bolnicu i urade mi klistiranje.to je bilo sad u ponedeljak.E sad je petak i ja od ponedeljka ponovo ne idem u wc, nije da ne zelim nego nemam potrebu.I tako-nadula sam se kao zaba:worth: i samo kukam:sad2::sad2:.Rekla mi babica da uzimam semenke lana svako jutro i svezi djus i jos kojekakve stvari ali meni to stvarno ne pomaze.Imate li neko drugo resenje(naravno sve drugo osim suvih sljiva suvih smokvi i tako tih uobicajenih stvari?):think:
Bonzita, procitala sam da ti koristis nesto protiv konstipacije,pa te molim ako mozes napisi koji je taj sirup koji tebi pomaze, jer ja pijem neki GALTINAR ali nema nikakve vajde!!!!!!!Uz to mi babica rece da stavljam neke glicerinske supozitorije.....lele kakva je to atomska bomba,neznam da li samo znate:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

POMAGAJTE:rtfm:

Caos :cao:
To je strasno,ja imam problem sa usporenim tranzitom,i pre trudnoce imala sam jake probleme sa konstipacijom,morala stalno po nekoliko kesica laksativa da pijem da bih isla u toalet,i kad sam ostala trudna pitam docu dal cu da imam probleme i dalje kaze ako neides i dalje po 8-10dana u toalet,moraces da ides da te klistiraju(jer nedaju nikakve laksative trudnicama)ja sam se :eek: jer to najvise mrzim,sve mogu da izdrzim al to nekako ne,medjutim sad od ovog sirupa(to pijem zato sto sam anemicna) od njega moze se imati diareja,(i enzo mi lupka ispomera creva)tako da mi super pomaze sto se tice toga jos da vidimo u ponedeljak dal mi je bolja krvna slika :think: ,sirup se zove ferrostrane,ako ti nesto znaci,pitaj docu,ali to je za anemiju,sad ako imas probleme sa gvozdjem dobro ce ti doci jer ujedno resavas dva problema :super: i ja pijem vodu hepar,ona ima dosta magnezijuma i jako je dobra za tranzit,i ja sam probala svasta i jabuke,i kruske,i suve sljive,ma sve i nista,pij sto vise vode 2l na dan,i jedi mango,ili uzmi sok od njega to je :ok: ako nadjes onu sto sam ti vec rekla vodu ako ne nadji neku koja najvise ima magnezijuma jer to pomaze! I probaj to sto ti je babica dala,bolje nego da ides tamo kod njih,ovako si kuci i cas posla,bice ti lakse,joooj znam kako je to strasno :sad2: :cao:

Caos...

Mi smo upravo imali goste...Baku, deku i prabaku naseg bebca:)

Ritamo se samo tako, izvodimo neka salta, piruete i ko zna sta sve...:D

Margo,

I ja sam do sad dobila samo 4kg, tako da cu verovatno ici slicnim tempom kao ti...

Od kad lezim, odmah sam smrsala 1kg i sad se vratio, pa nisam dobila nista od tad...

Jedi redovno i zdravo i nece biti problema...
Meni nekad ne bude svejedno kad vidim da vise od dve nedelje nisam dobila ni gram, ali opet se tesim da je do sad bebac uvek lepo napredovao.Ako mi sutra kaze da je kako teba, necu vise da se obazirem na to kako idu kilogrami...

Gde nam je Kockica da javi kako je bilo kod doce sinoc?

ma ne brinem stasno...samo me nervira taman sam se ponadala da sam krenula da se gojim kad ono.....izgleda da sam ona 2 kg dobila od slatkisa....meni je dr rekla da je to super sto se ne gojim mnogo i da jednosavno nisam sklona tome....i ako smo ja i beba dobro da je sve ok.....imam super strukic i loptu...:hahaha:......
sutra smo osmi mesec........ako se racuna po terminu........
znaci tvoj mali pravi zurku.....:klap:......
nadam se da ce dr da ti kaze da smes bar malo da se svrckas.....

Poslednja izmena:
gde ste :bye:

ja sam se do sad ugojila manje od 1kg, tacnije 700g. ne uzbudjujem se oko toga sve dok je bebac dobro. osecam se super, snage imam, mogla bih da trcim sve vreme :mrgreen:
a za secer nisam ni znala da ne treba da se jede slatko dan pre vadjenja krvi. ja to nikad nisam postovala, ali mi je uvek bio 4.6.

Joj, Margo i ja se nadam da cu moci bar jednom dvaput nedeljno da izadjem iz kuce...:worth: Ej, a kad ces na vezbice? Pa vec si osmi, cestitam!!!!!!!
Ajde molim te postavi opet onaj link za knjigu, nisam onda citala.

Bananice,
Smes da jedes slatko dan pre vadjenja krvi ali nemoj uvece jer onda bude veci secer...

Meni je od palacinke sa eurokremom koju sam pojela oko 21h, ujutro bio 5 secer, a inace mi je 4.3.

Bonzita,

Gde su ta kolica?:) Koliki si imala secer pa si rasila taj test?

joj zenske ja sam se skroz izbedacila. hematom mi je sve veci, secer mi je jako povecan i jako se lose i depresivno osecam. jedino me cerkica uveseljava. totalno drugacija sam sada u trudnoci nego u prvoj.

koja si nedelja.....
ja sam do cetvrtog meseca imala stalno hematome.....jedan je veliki je puko pa sam imala strasno krvarenje.....nisu ugrozavali bebu.....krvarenja sam imala svaki drugi dan samo idi cesto kod dr-a da prate sta se desava......da li su ti dali nesto da pijes......meni su reli da su hematomi privikavanje materice na trudnocu.....
izbaci beli hleb....predji na crni i to tri parceta dnevno.......

Poslednja izmena:
kockice debelice nemoj da filozofiras sa nedeljama znas :azdaja::azdaja:
Mazite stomake..javljam vam se ili preko pp ili ovako ..kako me uhvate lutke :cao::cao:

Dobro dobro, u 30oj sam nedelji, tj sto bi Angi rekla 31a :heart:
Mazi i ti tibu! Cmok :zag:

Gde nam je Kockica da javi kako je bilo kod doce sinoc?

Eve me... :cao: kod doce je bilo ok, sve je u redu! Bolnica lepo izgleda, pogotovo taj renovirani deo... ajd pisem vam sutra danas sam bas i ja u nekoj depresiji... ljubim vas sve... :cmok:

joj zenske ja sam se skroz izbedacila. hematom mi je sve veci, secer mi je jako povecan i jako se lose i depresivno osecam. jedino me cerkica uveseljava. totalno drugacija sam sada u trudnoci nego u prvoj.

Drzi se, tu smo za tebe... :heart:

Cao svima! :cao:
Angi, Bonzita, hvala na cestitkama... Naravno, opet sam zaboravila. Postala sam totalno rasejana, inace sam freak sto se tice reda i organizacije i u svako doba dana i noci znam gde sta stoji i te stvari, ali u poslednje vreme... :besna:
Nedeljama pokusavam da nadjem neke vazne papire i bozicnu cestitku sa poklon-karticom od prosle godine (na kartici je lepa suma novca), a koja ce isteci za desetak dana.
Haos. U kuci su mi svi bolesni (virus gripa), muz juce zaglavio, a za danas bili isplanirali da idemo u mega kupovinu u Svedsku ( Bozicni pokloni i oprema za bebu), ja pravila spisak dva dana, na kraju nista. Sad zivim u strahu, znam da me nece zaobici ovaj virus, i najvise se bojim zbog grla jer imam velike probleme s krajnicima, a sad ne smem ni pastile... :sad2:
Ne stigoh sve da procitam, vi sto imate probleme sa ispucalim usnama, potrazite u apoteci Vazelin za usne (nadam se da ima kod nas), ovde je pakovan u kutijicu kao krema za cipele, meni to super pomaze (nema nikakav miris, zato to koristim od pocetka trudnoce). ;)
Bonzita, HVALA sto si me ubedila da uzimam gvozdje, sada me manje boli glava. :)
Bolje i spavam, jer sam se preselila na sofu za stalno i spavam sedeci, dignem noge na tabure, i tako. Zabole me kolena posle nekog vremena, ali ne zalim se, ovako mi beba ne pritiska besiku i ne ustajem nocu po pet puta, samo dva. :p
Pozdravljam vas sve, uzivajte u vikendu i mazite tibe. :zag:

Poslednja izmena:
joj poludecu ne znam kako vi spavate ali ja kako dodje noc tako se osecam da mogu na trcanje da idem a ne da legnem da spavam, strasno.nije zbog bebe, ne smeta ona meni cak me ni nocu ne budi iako je osetim,naravno to kad zaspim, ali tesko mi je da zaspim. sta ce biti posle, hocu da spaaaavam dok moguuuuuuuuu. posle cu plakati koliko ce mi se spavati kad dodje bebica.

znam da lap top greje ali ponekad kad mi je jako neudobno onda ga stavim u krilo inace bas izbegavam u zadnje vreme koliko mogu
Tina, nema veze sto stavljas laptop u krilo ako ne koristis bezicni Internet, ako koristis, onda ga niposto ne stavljaj u krilo jer jako puno zraci. Pozz. :cao:

kod lekara sam svaki dan. sto se tice hematoma on je na jako nezgodnom mestu kod posteljice gde ako jos malo poraste odvaja se posteljica i trudnoci mogu samo da kazem dovidjenja. pijem lekove i dobijam inekcije. beba jako lepo napreduje sto me jedino uveseljava. hvala vam svima na podrsci.

Mislim da je najbolje da nasa sludjena Kockica:hahaha: lepo ukuca datum poslednje menstruacije u kalendar trudnoce na roditelj, portal pa da vidi u kojoj je nedelji...

Kockice,

Nije moja fix ideja da kad napunis npr. 30 usla si u 31.nedelju...To ti je prosta matematika...Zamisli da imas dve jabuke i da treba da jedes jednu za drugom...Kad pojedes prvu, sa njom si zavrsila, kreces da trosis drugu:)
Kao sto kad napunis 23 godine, kreces da trosis 24tu, samo sto te niko ne pita u kojoj si godini, nego koliko imas godina, pa kazes 23, a stariji ljudi kazu "uzela je 24tu"...

A u trudnoci je upravo tako..."U kojoj si nedelji", a ne "koliko imas nedelja"...

Slusaj starije, nemoj da ti Margo i ja dodjemo:azdaja:

Poslednja izmena:
Bila sam jutros kod doktorke.Zdrava sam,hvala Bogu,ciste se nisu vratile,nema vidljivog razloga zasto mi kasni.Dr kaze da mi verovatno samo kasni,ali da sacekam jos jedno desetak dana,pa da onda opet radim test,ukoliko ne dobijem ranije.Tako da se iscekivanje nastavlja.

kockice....da li je tvoja beba naprednija ili si pobrkala datum zadnjeg ciklusa....
cak i ako ti je veca beba ti si i dalje ista nedelja koja si bila.....

Mislim da je najbolje da nasa sludjena Kockica:hahaha: lepo ukuca datum poslednje menstruacije u kalendar trudnoce na roditelj, portal pa da vidi u kojoj je nedelji...

Kockice,

Nije moja fix ideja da kad napunis npr. 30 usla si u 31.nedelju...To ti je prosta matematika...Zamisli da imas dve jabuke i da treba da jedes jednu za drugom...Kad pojedes prvu, sa njom si zavrsila, kreces da trosis drugu:)
Kao sto kad napunis 23 godine, kreces da trosis 24tu, samo sto te niko ne pita u kojoj si godini, nego koliko imas godina, pa kazes 23, a stariji ljudi kazu "uzela je 24tu"...

A u trudnoci je upravo tako..."U kojoj si nedelji", a ne "koliko imas nedelja"...

Slusaj starije, nemoj da ti Margo i ja dodjemo:azdaja:

Daaaaa boginje moje :worth: dobro dobro slusam vas... elem eto mi za nedelju dana koliko kapiram ulazimo u 8. mesec! Bravo mi... :heart:

Ljubim vas sve... :zag:

bravo vi....da li si bolje volje......

Eh onako... danas mi nije dan ama uopste... kao prvo i osnovno zbog cega sam bas bila bljak je sto smo Goga i ja pre tacno godinu dana izgubili nasu prvu bebu tj pre godinu dana sam abortirala... :sad2: a onda se na to nadovezalo da sam zamalo ispala iz autobusa zbog jednog cice debila (hvala Bogu pala sam na kolena), pa mi je crkla klima ovde u Shabcu i sad sam u ledari... moracu ovde i da spavam ko za inat... :besna: znaci ako u ovoj sobi sad ima 10 stepeni bice dobro... :sad2: i takooo... samo da prodje ovaj dan...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back