Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne verujem da ce da me salje da radim test zato sto sam jednom vec imala 5.8.......samo prinam da sam krkala slatkise i sve je ok......stvarno sam preterivala...slave.... ..rodjendani......babe posalju pitice....
idem u ponedeljak kod dr da joj nosim rezultate i da se dogovorimo za vezbe i bolovanje....ceo decembar je na odmoru........

visok mi je secer....5.8....sama sam kriva cele nedelje samo jedem slatkise.........

Smanji slatkise draga i sve je ok! :ok: :heart:

Znam za uvin caj od ranije, i ja sam morala da ga pijem, grozan ukus, bljutav.
Nego, procitala sam da se u trudnoci preporucuju caj od brusnice i od persuna, a uvin se ne preporucuje.
Zatim mi je muz rekao da ne smem da jedem svez persun jer izaziva kontrakcije, a ovde neko rece i da caj od persuna izaziva kontrakcije. Caj od brusnice se ne sme piti neposredno posle porodjaja, valjda moze da pogorsa krvarenje...
Sta ja znam, vise nisam pametna. :confused:

Da li urinarne infekcije mogu da naškode mojoj trudnoći?

Urinarne infekcije su relativno česte u trudnoći i manifestuju se učestalim mokrenjem, pečenjem pri mokrenju, bolom u predelu bubrega, pa čak i pojavom krvi u urinu, uz temperaturu. Ukoliko imate te simptome, potrebno je da uradite pregled mokraće da bi se videlo da li imate bakterije i koje su, nakon čega će se dati odgovarajući antibiotici. Teške urinarne infekcije mogu da dovedu do pokretanja drugih komplikacija, poput prevremenih kontrakcija i sledstvenog pobačaja ili prevremenog porođaja, te je važno da se leče. Ako osetite da imate takve tegobe, javite se lekaru, a dok ne dobijete odgovarajuće lekove, pijte što više tečnosti, nezaslađene i negazirane, a kao vrlo dobar se pokazao i uvin čaj. Bitno je da pijete što više tečnosti, da bi se “ispirali” bubrezi i mokraćni putevi.

E to sam nasla za Uvin caj i sad sam nazvala jednu majcinu drugaricu i pitala nju za isti, ona kaze da se moze piti max. 2l dnevno, vise od toga ne treba... cajevi koje ona ne preporucuje uopste u trudnoci je caj od maline, svi ostali su ok :klap:

Hvala vam svimana podrsci. Ja imam 39 godina i sto se tice trudnoce svi su se iznenadili. Na poslu su se shokirali. Ja sam danas radila, a od ponedeljka sam na bolovanju. A za trece dete se dobijaju dve godine porodiljskog plus dve godine uvecanja radnog staza. Ja to nisam ni znala do pre neki dan. Zakazala sam razgovor u genetskom savetovalistu na Institutu za majku i dete i dubl (dabl-nemam pojma kako se pise) test. Na UZ sam cula otkucaje srca bebe, sto nije bilo u prve dve trudnoce, dobila sam i slicicu. Moj stariji sin je ljubio slicicu bebca sa UZ. malo sam dekocentrisana, mnogo mi se spava. Sve vas ljubim i pozdravljam.

E pa dobro nam dosla i da uzivas sa nama! :D :cao: :cmok: nadam se da ce ti trudnoca biti laka... :heart:

Kockice nemoj da pijes vruc caj..jer je tada stvarno bljak, a ni skroz hladan , nego onako mlak..tada je jos podnosljiv..Ja sam pre pila uvu, a isto sam cula da se ne pije u trudnoci..proveri to...Mazi Martu i cuvaj se !!!!

Nasla sam foru kako da ga pijem! :mrgreen: znaci pola solje odjednom sljustim i onda liznem malo cokolade! :hahaha: evo mazim Maki i hvala sto brinete! :heart:

visok mi je secer....5.8....sama sam kriva cele nedelje samo jedem slatkise.........

Margo,
Smanji slatkise,kad ti se nesto slatko jede,uzmi neku vocku,ili sargarepu pa grickaj,joooj ko ti prica,takva sam i je ;videcemo koliki ce moj da bude :whistling: a ko za inat bas mi se jede slatko,imam kolace sto mi moji poslali i juce muz kupio isto,znaci kako da stoje u frizideru :sad2:

Natasa,
Gde je slikica?:rtfm::heart:
Carobna nam pobegla :think:

bonzita....super je ganjati druge za slike......GDE SU TVOJE??????????

ma ne jedu se meni bas toliko.....i kad jedem to su male cokoladice......nego mi stavljaju pod nos......pa moram...:whistling:......

Poslednja izmena:
Jeste Bonzita, a meni samo stajes na muku, ja ne znam gde mi je dupe ,a gde mi je glava u ovom haosu..:hahaha::hahaha: a ni kabal ...sta da radim :);)

KOckice opasnice samo trazis izgovor da jedes cokoladicu..:manikir:;)

Jao Margo blagish se tebi, i ja sam htela da idem na vezbice i radovala se tome, ali sam morala da ostanem u krevetu:neutral:

KOckice opasnice samo trazis izgovor da jedes cokoladicu..:manikir:;)

Ja inace ne volim cokolade! :eek: :think: tako da je ovo cudo... :hahaha:
Maki i ja smo opet u bolovima, ona me je lupkala sto bi rekla bonzita bas skroz dole u vagini sam je osecala, ali se posle vratila gore :heart: dok se ona namesti... :aha:
Jos 20min i da popijem lek pa da spavam... a onda opet za 6h lek... :roll: uzas...
Ajd ljubimo vas devojke i laku noc!!! Mazite tibe... :heart: :cmok:

Ahaaa... ok ajd imas izgovor... :D
Ja cekam jos 10min da popijem lek... :roll: da sam zaspala do sad, ne bi se probudila 100% za njega... :dash: tako da jos malo i odoh i ja, bas sam umorna, Maki lupka non stop, pritisak gornji mi visok, bolovi malo njevaju pa se opet vrate i tako u krug... :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back