Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lazna uzbuna,nisam trudna.Jutros sam uradila jos jedan test,bio je negativan,a sat vremena nakon toga dobila sam menstruaciju.Nije mi jasno zasto je onaj test juce bio pozitivan,doduse crta je bila bas,bas slabo vidljiva.Malo sam se rastuzila,ali bolje je ovako,sada nastavljamo po planu,ukoliko nas opet ne iznenadi.Budite mi dobre i zdrave i uzivajte sa vasim bebicama,vidimo se neki drugi put.

Kazu da kada bi sve zene svakog meseca radile test, videlo bi se da je to sa dve crtice, pa onda dobijes ustvari izuzetno cesta pojava. Objasnjenje je nesto tipa: spermic i jajasce se spoje, hormoni pocnu da rade, ali se doticni spoj iz raznih razloga ne zakaci u materici... vrlo pojednostavljeno objasnjenje, kako je moj amaterski mozak upamtio... uglavnom, kazu doce, sasvim normalna i prirodna pojava.
Nadam se da ces nam se pridruziti uskoro.

Vuk....super ime dala bih ja svom detetu ali mi se muz tako zove........

Heheheh pa mozda onda Vuk junior!! :mrgreen:

Lazna uzbuna,nisam trudna.Jutros sam uradila jos jedan test,bio je negativan,a sat vremena nakon toga dobila sam menstruaciju.Nije mi jasno zasto je onaj test juce bio pozitivan,doduse crta je bila bas,bas slabo vidljiva.Malo sam se rastuzila,ali bolje je ovako,sada nastavljamo po planu,ukoliko nas opet ne iznenadi.Budite mi dobre i zdrave i uzivajte sa vasim bebicama,vidimo se neki drugi put.

Smrc... :sad2: steta... :sad2: bice bice... samo polako... :cmok:

Evo i mene sa ekspertskog UZ u Institutu za majku i dete. Bebac je vec 6.7cm:) Kaze za sada je sve u redu, vadila sam krv za Dabl test, mada ne znam koliko je on uopste bitan jer sam radila biopsiju hor.cupica. To im nisam ni rekla. Inace, bilo mi je cudno sto neke parametre nije merio...nije merio nosnu kost npr, a znam da se to meri i jos neke organe. Videla sam kod devojke pre mene sve to popunjeno. Pitala sam sestru, kaze sve to zavisi...Ma sta to znacilo...

Cim je stavio UZ rekao je-gojaznost, slaba vidljivost:confused:...Inaca visoka sam 175, teska 66kg, imam par kg viska, ali sta li tek kaze stvarno buckastim devojkama?! Stomak mi inace jos uvek nije izrazen, tek malcice se zaoblio.

Kockice, radi Kegelove vezbe za stezanje misica koji kontrolisu mokrenje.
Ukucaj na google, ima dosta o tome. Ja redovno stiskam;)

Zao mi je :( ,bice drugi put!To je izgleda bila biohemijska trudnoca,tako nesto se zove,ocekujemo te uskoro!:cmok:

LAZYCAT-koja si nedelja,jer znas ti pol?
ANGI7-Super :super: :super: mali napreduje dobro,samo neka raste,koliko si tacno nedelje,moj bebac je bio 66mm u 12 ned i 4dana,kazu da odgovara 13ned,tako su mi pomerili termin za 7 dana ranije,merili su mu vratni nabor,velicinu,velicina glave,gledali nogice,rukice i mozak,rekli su da je sve u redu,ja nisam radila dabl test,trebali su da ti kazu termin,jer sad se gleda koliko je napredovala tako da znaju priblizno kad je taj dan :mrgreen:
Ja sam nesto kilava danas,idem popodne za rezultate,nadam se da je sve u redu :worth:

Cao, samo da vam se javim...Sa nama je sve ok, bila sam na drugom ultra zvuku i cula se srcana radnja...sada sam usla u 10-tu nedelju(9nedelja i 1 dan)...u 12nedelji radim dabl test i ponovo UZ...inace sada sam na odmoru, kuci sa sinom(krenuo je na adaptaciju u vrtic), pa ne stizem da sednem za racunar...samo da vam se pozalim..uzasno mi je muka, za sada ne povrcam al se uzasno osecam...nekad prelezim celo poslepodne(sto nije lako sa klincem od 2godine)...moracu da se strpim jos 2-3nedelje da prestanu tu mucnine(u prvoj trudnoci su prestale sa punih 12nedelja i par dana)....Ljubim vas puno i pozdrav svima...nadam se da cu se sada cesce javljati(kada mali krene u vrtic po ceo dan)

Cao, samo da vam se javim...Sa nama je sve ok, bila sam na drugom ultra zvuku i cula se srcana radnja...sada sam usla u 10-tu nedelju(9nedelja i 1 dan)...u 12nedelji radim dabl test i ponovo UZ...inace sada sam na odmoru, kuci sa sinom(krenuo je na adaptaciju u vrtic), pa ne stizem da sednem za racunar...samo da vam se pozalim..uzasno mi je muka, za sada ne povrcam al se uzasno osecam...nekad prelezim celo poslepodne(sto nije lako sa klincem od 2godine)...moracu da se strpim jos 2-3nedelje da prestanu tu mucnine(u prvoj trudnoci su prestale sa punih 12nedelja i par dana)....Ljubim vas puno i pozdrav svima...nadam se da cu se sada cesce javljati(kada mali krene u vrtic po ceo dan)

Super :klap: samo neka raste,neznam sta da ti kazem,ja sutra ulazim u 16ned i jos uvek mi je muka,slabo jedem,ali krastavce tamanim,to mi jako prija,kao i sveza crvena paprika,grozdje,breskve i sljive,to mi prija ,ublazi mi mucnine,ne povracam sto je dobro,pronadji nesto sto odgovara tvom zeludcu,i jedi po malo ali cesce,nadam se da ces ti imati srece sa mucninama da te sto pre prodju!:kiss: za tebe i klinca pa nam se javljaj cesce :bye: Cuvaj se

Poslednja izmena:
Enna, drago mi je da si se javila...Bas sam htela da pitam gde nam je Enna kad eto tebe...:)

Nadam se da ce ti uskoro prestati te mucnine.

Bonzita.. Meni je danas 12+3, a po UZ 12+6. Inace, dr je samo sestri diktirao neke brojeve. Jedino sam ukacila da je vratni nabor 1.2mm sto je ok i pise velicina bebe. Pise posteljica na zadnjem zidu materice, ne znam je li to ok ili ne.

Meni je danas 12+3, a po UZ 12+6. Inace, dr je samo sestri diktirao neke brojeve. Jedino sam ukacila da je vratni nabor 1.2mm sto je ok i pise velicina bebe. Pise posteljica na zadnjem zidu materice, ne znam je li to ok ili ne.[/QUOTE][/U]

Jeste, u redu je što je posteljica na zadnjem zidu. To im je jedan od parametara sa količinom plodove vode za urednu trudnoću.:) Izmedju ostalog.

Enna, drago mi je da si se javila...Bas sam htela da pitam gde nam je Enna kad eto tebe...:)

Nadam se da ce ti uskoro prestati te mucnine.

Bonzita.. Meni je danas 12+3, a po UZ 12+6. Inace, dr je samo sestri diktirao neke brojeve. Jedino sam ukacila da je vratni nabor 1.2mm sto je ok i pise velicina bebe. Pise posteljica na zadnjem zidu materice, ne znam je li to ok ili ne.

Jeste u redu je što je posteljica na zadnjem zidu.To je jedan od parametara koji prate sa količinom plodove vode , pozicijiom bebe mada se ona mijenja tako da trenutni položaj glavom ili zatkom ne znači da je definitivan.:)

Hi drustvo.
Bonzito nisi jedina koja ne zna pol, ne znam ni ja. Usla sam u 17. nedelju, idem kod doce krajem meseca, ali mislim samo po bolovanje. Ne znam kad mi je sledeci uz, ali valjda cu tad znati.:???:
Angie, ja mislim da ti ne treba da se smaras sa double i triple, kad si vec proverila sigurnijom metodom. Ne zelim da znam sta bi meni taj tvoj doca rekao za gojaznost - jeste da sam visoka 180, ali dogurala sam vec do 70kg. To je 5-6kg za 4,5 meseca. :dash:
Galilea, sad si me zbunila... jel to znaci da je lose kad je na prednjem zidu? Ja mislim da mi je doca tako nesto rekao na zadnjem uz. Na netu sam samo procitala da kome je posteljica na prednjem zidu, brze mu raste stomak i vise ga beba posle suta u kicmu. :think:

Super :klap: samo neka raste,neznam sta da ti kazem,ja sutra ulazim u 16ned i jos uvek mi je muka,slabo jedem,ali krastavce tamanim,to mi jako prija,kao i sveza crvena paprika,grozdje,breskve i sljive,to mi prija ,ublazi mi mucnine,ne povracam sto je dobro,pronadji nesto sto odgovara tvom zeludcu,i jedi po malo ali cesce,nadam se da ces ti imati srece sa mucninama da te sto pre prodju!:kiss: za tebe i klinca pa nam se javljaj cesce :bye: Cuvaj se

neverovatno,i ja iste stvari tamanim samo tako :) jedino bih dodala sladoled
meni su konacno tek pre 10tak dana prestale mucnine,doduse nisu bile toliko intenzivne kao u prvoj trudnoci,ali ipak .....

Gde ste devojke! Nadam se da ste sve dobro, evo Marta i ja samo da vam se javimo i da se pohvalimo... sinoc smo ustale do WCa samo 1om... :worth: i to oko 4h ujutru i onda nisam mogla da zaspim do 6h pa spavala do 9h... ludilo! :hahaha: sutra ili prekosutra opet idem u BG malo tj na 2 dana... lepo sam se opustala ovih dana, sad mi treba opet malo akcije! :mrgreen:

Volimo vas i ljubimo Maki i ja... CMOK :cmok: :heart:

Drage moje jer mi neka moze reci za proteine u urinu,do kada je normalno?Zabrinuta sam :sad2:
Uzela sam rezultate,toksoplazmoza -negativno :worth: ,samo moram da pazim jer nemam imunitet na nju,znaci proveravacu svakog meseca
urin-proteini-0,17,i glukoza 0,O9

Umrecu ,nemogu da se smirim,neznam sta mi bilo navalila kao luda na mocarelu,ali nisam sigurna dali je od zivog mleka ili pasterizovanog,pitala sam nekoliko osobe ali nisu sigurni,pomozite mi molim vas :cry: znam da je to za bebu opasno :cry: :dash:

Googlala sam malo za mocarelu - kazu nekada se pravila od nepasterizovanog, a sad uglavnom pasterizuju, ali treba procitati na pakovanju za tog konkretnog proizvodjaca. I jos neki mikrobiolog kaze kako je mogucnost neke zaraze, i kad je od nepasterizovanog, u danasnje vreme i u uslovima kako se sada pazi na higijenu u proizvodnji svedena na minimum minimuma, posto obicno nije samo mleko nesto zarazeno nego su opasnije prljave ruke onih koji rade. Eto, sad svasta znam, cudo ovaj google. :mrgreen:

Kada je toksoplazmoza u pitanju treba malo zaobići mačkice koji su prenosioci uzročnika.I ne opterećuj se sa nalazima , da nešto ne valja vjerovatno bi ti doktor skrenuo pažnju.Mislim da mocarela nije opasna.Da živiš na nekim područjima bivše države problem bi bio sa proizvodima ovčijeg porijekla zbog bruceloze.No sikiriki.

Umrecu ,nemogu da se smirim,neznam sta mi bilo navalila kao luda na mocarelu,ali nisam sigurna dali je od zivog mleka ili pasterizovanog,pitala sam nekoliko osobe ali nisu sigurni,pomozite mi molim vas :cry: znam da je to za bebu opasno :cry: :dash:

Joooj bonzi dete smiri se aman! :rtfm: a ako si navalila na mocarelu pa sta... ja sam je jela pre neki dan jer lekar mi je rekao mocarela sa paradajzom i bosiljkom = milina! Smiri se samo... :cmok:

Googlala sam malo za mocarelu - kazu nekada se pravila od nepasterizovanog, a sad uglavnom pasterizuju, ali treba procitati na pakovanju za tog konkretnog proizvodjaca. I jos neki mikrobiolog kaze kako je mogucnost neke zaraze, i kad je od nepasterizovanog, u danasnje vreme i u uslovima kako se sada pazi na higijenu u proizvodnji svedena na minimum minimuma, posto obicno nije samo mleko nesto zarazeno nego su opasnije prljave ruke onih koji rade. Eto, sad svasta znam, cudo ovaj google. :mrgreen:

Hvala ti mila,ovo je prava mocarela,tj original iz italije,ali na pakovanju nepise kakvo je mleko,joooj jako se bojim za moju bebicu :cry: i ja sam nesto gledala ali negde pise zdravo je ali ne konzumirati puno a negde da moze da izazove pobacaj :???::cry:

Ma sve i da nije pasterizovano mleko - veca je verovatnoca da ti sad padne cigla na glavu iz plafona, nego da bas taj jedan tvoj primerak sira ima u sebi neke bacile koji bi ti uticalli na trudnocu. Opusti se i uzivaj.

Stvarno??Jer si ti imuna na toksoplazmu?Ma nemogu sad da veceram,a neverujem ni da cu spavati,to sam sigurna :cry:

Pa pazi meni je moj lekar posle triple testa rekao da mogu sve da jedem, samo ne sushi i ziva mesa, ali sireve sve smem (dimljene, mocarela, cak i one budjave - ali ih ja ne volim!)... a koliko ja znam toksoplazmozu pre moze da se dobije mesom, manje sirom... ali ako se toliko bojis, jer ovo sve za mene vazi, sutra idi do lekara i reci sta se desava... :cmok: <---- evo poljubac za tebe od nas! :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back