Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Blago vama vi ce te imati patronaznu sestru,a ja ne :???: :sad2: Cmoko prirodan porodjaj to je ono bez anestezije?Jer postoji kod nas porodjaj u vodi ?
Kockice-pa gde si nam ti,kako si danas?Sta nam radi princezica Marta?I ja ustajem nocu po 3-4puta,mislim da je to normalno,ali ti si dve nedelje "starija"trudnica tako da neznam ,valjda je normal.sve dok te ne pece,ipak bolje je da ti neko iskusniji odgovori.
Gde li su ostale trudnice,nema ih nesto :think: Pozdrav i :kiss: za sve

Pa dobro i ja cu imati patronaznu sestru par dana ali zato ne muza :sad2: pa ti biraj sta je bolje/gore... :think:
Elem evo mene, uzivam, igram se sa muzem igrice preko neta, spavam, jedem... ma ovo je raj! :mrgreen: danas sam ok, samo malo umorna jer stvarno bas bas cesto ustajem da bih piskila... a princezica Marta se ocigledno lepo sprijateljila sa maminom besikom pa prave lude zurke tamo unutra i onda mama trci do WCa ko luda nasta :rotf: :hahaha: nista me ne pece samo me probudi, pa trcim :whistling:

Kockice,
hoće povremeno da se učesti mokrenje, ali to prijavi dr. kad ideš. Uglavnom ti daju uput za urinokulturu da se proveri da li ima nekih bakterija. Ako se desi da nema, onda je to normalno, zbog pritiskanja bebice na bešiku.
Moguće je tokom trudnoće da će ti se dešavati da nalaziš pečate mokraće na gaćicama. Nemoj da te to sekira, nevoljno mokrenje je česta pojava u trudnoći, baš zbog tog pritiska na bešiku. Ja ipak, kada god primetim nešto novo prijavim to svojoj dr. na prvom sledećem pregledu.

Bonžita,
prirodno znači prirodno :lol: Hoću reći, bez epiduralne anestezije.
Ne verujem da kod nas ima porađanja u vodi, da ima sigurno bi masa žena išla..

Kockice,
hoće povremeno da se učesti mokrenje, ali to prijavi dr. kad ideš. Uglavnom ti daju uput za urinokulturu da se proveri da li ima nekih bakterija. Ako se desi da nema, onda je to normalno, zbog pritiskanja bebice na bešiku.
Moguće je tokom trudnoće da će ti se dešavati da nalaziš pečate mokraće na gaćicama. Nemoj da te to sekira, nevoljno mokrenje je česta pojava u trudnoći, baš zbog tog pritiska na bešiku. Ja ipak, kada god primetim nešto novo prijavim to svojoj dr. na prvom sledećem pregledu.

Bonžita,
prirodno znači prirodno :lol: Hoću reći, bez epiduralne anestezije.
Ne verujem da kod nas ima porađanja u vodi, da ima sigurno bi masa žena išla..

Vec sam uradila urin i sve je ok! Nego kao sto rekoh princezica i moja besika prave zurke tamo unutra :roll: :hahaha: tako da osecam kao da mi je non stop pritisak na besici... i da pecati i upiskane gace malo jesu glupe, ali desava mi se... jer primetim vec samo kad sam na WC solji... taman kad mislim da sam zavrsila, mlaz sam nastavi :eek: doslo mi da se zezam da Marta piskiiii li piskiiiiiiii... :mrgreen: :heart:

Ajoj u vodi to bih i ja volela i zelela :ok: bas steta sto toga kod nas nema... :sad2:

Evo i mene, posle jedne lepe dremke...:) A i sta bi se drugo radilo po ovom vremenu...;)

Sto se tice ustajanja za pish, pish nocu, ja ustajem za sad jednom, nekad pred budjenje drugi put, ali danju mi se cini da idem non stop.

Da li se vama desava da imate ubrzan rad srca? Meni se poslednjih par nedelja desava da odjednom dobijem puls od oko 100. iz ista mira...Rekao mi dr da je normalno, zbog veceg protoka krvi, ali ako potraje kod kardiologa...Pritisak mi je ok, malo nizi. Ne znam koliko bi to trebalo da traje da bih otisla kod kardiologa...
Inace, juce sam usla u 13tu nedelju...Jos malo pa drugo tromesecje, kad treba uvesti vitamine za trudnice. Koje vi uzimate? Mnogima je muka od Mamavita?

Kockice, svidjaju nam se slicna imena...:)
Marta je lepo...a moze i Masha:D

Odoh da pravim spanac...njam,njam...:) Mora ovaj deckonja zdravo da se hrani.:)

Kockice,
test urina i urinokultura nisu isto. Ovaj drugi testira prisustvo bakterija i tačno posle toga znaš da li imaš neku i koju i dr. ti prepisuje terapiju..

Angi,
prijatan ti ručak. :) Bacila si se na gvožđe, za malog Popaja :lol:
Meni je tokom cele trudnoće normalan pritisak (kao i pre), a samo mi se povećao puls. Šeta od 75 čak do 90. Ipak, ako ga izmeriš kad se probudiš ujutru, videćeš da je normalan, negde do 65. Znači, svaka dalja aktivnost malo utiče na nas trudnice ;)

Što se tiče vitamina, možeš da pitaš svog dr. da li ti nešto preporučuje. Konkretno, u ovim školama roditeljstva su nam rekli da to uopšte ne mora da se uzima ako dr. ne preporuči, jer to samo farmaceutske kuće forsiraju svoje proizvode. Npr. kada je jedna mama pitala da li i u toku dojenja da nastavi da uzima Mamavit, ova joj je rekla da može, ali nije da joj nešto spec. pomaže. Ilustrovala je to ovako primerom: ''kada iscedite limun u čašu, on npr. ima 160 korisnih sastojaka vitamina C, a šumeće tableta vitamina C možda samo 15ak.. pa vi vidite da li ćete da bacate pare. Neće da vam škodi, ali..''
Ja sam npr. sada kada pijem gvožđe ubacila i po jednu tabletu vitamina C dnevno, ali pored toga pijem limunadu, jedem svežu papriku-unosim ga i na prirodan način..

Ma pitaj dr.! :ok:

Zenice evo mene,bila sam kod doktora,obradovao se kad je video slicice i nalaz sa ultrazvuka,beba napreduje super,kaze ubedjen je da je devojcica,da ste videli reakciju mog muza,poginula sam od smeha :rotf: :rotf: zacrveneo se,kaze kako moze tako da kaze jer nezna :hahaha: :hahaha: posle kaze ma neka bude i devojcica,samo da bude sve u redu, sta li ce biti kad mu kaze ginekolog,smejacu se kao luda :hahaha:
Rezultati od urina su dobri,rekao je 1,5l vode(obavezno),za bris grla kaze da bi trebali lekovi jer imam kandidu,ali su lekovi opasni za bebu,tako da dao mi je bikarbonu 1kasicicu razmutiti u velikoj casi od koka kole,pa tim rastvorom ispirati usnu duplju,i pomaze u beljenju zuba.E sad dalje,dao mi ja za kontrakcije neke tablete,kao i magnezijum,i folnu kiselinu :super: (napokon su mi je prepisali),pitala sam dali smem da jedem dimljenog lososa,kobasice,susi(sto cu ipak proveriti i kod mog ginekologa),kaze mozes sve da jedes samo ne sireve od nepasterizovanog mleka,obavezno dobro pecena mesa, salate i voce dobro oprano,imam poverenja u njega :ok: Drage ugojila sam se jos,usla sam sa 51kg,nevidi se samo sam malo nabacila u struku,znaci za prvo tromesecje imam 3kg plus,jer je to normalno?Nije puno?:bye:

Poslednja izmena:
Moj doktor mi je napisao kako se racuna po nedeljama trudnoca:
1MESEC-1,2,3,4,od 14dana,tj kad je trebala da bude ovulacija(to dokt gledaju) ILI
3,4,5,6ned od prvog dana poslednje menstruacije
2MESEC- 5,6,7,8
7,8,9,10ned od prvog dana poslednje menstruacije
3MESEC-9,10,11,12,13
11,12,13,14,15ned od prvog dana poslednje menstruacije
4MESEC-14,15,16,17
16,17,18,19ned od prvog dana poslednje menstruacije
5MESEC-18,19,20,21,22
20,21,22,23,24ned od prvog dana poslednje menstruacije
6MESEC-23,24,25,26
25,26,27,28ned od dana prvog poslednje menstruacije
7MESEC-27,28,29,30
29,30,31,32ned od prvog dana poslednje menstruacije
8MESEC-31,32,33,34
33,34,35,36ned od prvog dana poslednje menstruacije
9MESEC-35,36,37,38,39
37,38,39,40,41ned od prvog dana poslednje menstruacije

Eh slicna reakcija je bila i kod mog dragog kad je saznao da je Kockica devojcica :roll: :hahaha: :rotf: ja uopste nisam pratila svoju kilazu sve do sad... sad znam koliko kila imam, pa cu malo vise pratiti,... ali se u sustini ne opterecujem time, a pobogu nemoj ni ti... meni svi kazu da je normalno stalno piskiti! :neutral: ma najgore kad ovako pitas 100 ljudi, pa ti svako ili odredjen broj kaze jedno, a ovi drugo, pa oni trece... samo se zbunis! Zene radjaju vec dugo i nismo prve... a imamo instinkt za to hvala Bogu, pa onda i ako nesto nije u redu oseticemo... meni je Marta vise smesna sa ovim piskenjem nego da sam zabrinuta i gledacu da ovako i ostane do kraja trudnoce za sve boljke koje osetim... :mrgreen: :heart:
Inace bonzi dimljeni losos ne znam, ali sushi ne smes da jedes! :!:
Ja danas evo jela supicu, jaja i spanac... mljac :super: svekina kuhinja je zakon! :cmok:
Sve vas ljubimo... :heart:

E super bozni sto si to napisala.. meni moj doktor rekao da svima pricam po prvoj tabeli, znaci kako lekari gledaju jer mnogi ipak misle da trudnoca traje 9 meseci pa onda kad kazes 18ta nedelja znaci 5ti mesec... :ok: da ne zbunjujemo ljude sa 10 meseci, lunarno, ovo ono... elem Marta i ja smo vec u 17toj nedelji :mrgreen: :heart:

Muskarci :mrgreen: zasto svi zele sinove,ja sam pre isto volela ali sada potpuno mi je svejedno,mozda bi i bas volela jednu princezicu kao ti.Kockice jer si ti u sedamnaestoj ned po tabeli od dokt.ili od prvog dana ciklusa?JOOOJ blago tebi za tvoju svekrvu,imas srece,moja je sasvim druga prica,stranci su,a i malo vise voli da vodi glavnu rec,sto je normalno kod francuza,zena je u kuci,sad kad sam ostala trudna brine se kao,a pre toga nismo imale nikakav kontakt,i cisto sunjam da ce mi nesto pomoci oko bebca,boli nju d..e,tuzno je sto je tako,ali hvala bogu svekar je druga prica,a i muz mi je zlato,sami zivimo,tj uskoro bicemo troje :mrgreen: :D :cmok: I ja mislim za susi,opet je to ziva riba,a i meni je dole imunitet na toksoplazmu,inace bih sad smazala 20komada :rumenko::mrgreen:ali ne ,sta pricam , :rtfm: nesmem .

Vidim da su uglavnom vasi muzevi navijali za sinove...Moj je navijao za cerku, a dobice sina...:)Inace, u nasoj okolini sve vise tata navija za devojcice...

Bonzita, nije mi bas jasna tvoja tabela...
Sta ti znaci npr. 3mesec 9.1011.12.13, a ispod do 15?

Ja sam sebi napravila jednostavnu racunicu...ako trudnoca traje 40 nedelja, Kad se podeli na 9 to je 4.4 nedelje svaki mesec.

Poslednja izmena:
Da da muskarci nasi... ali citala sam negde da je ta zelja za detetom kao nesto genetsko... jer kao musko dete nastavlja lozu itd... a razmisljam se, gde nestade onaj matrijarhat... ipak otac moze da bidne svako a majka je jedna... :mrgreen: bas sam grozna, a?! :rotf:
Inace sam u 17toj nedelji gledano od prvog dana poslednje menstruacije... :klap:
I da definitivno, kakvih sam sve prica cula, sam presrecna sto imam moju sveki Laki... :cmok: :heart: obozavam je i zahvalna sam sto ona postoji... :super:
Odupri se porivima... sex je bolji od sushija... bolje taj poriv izivljavaj... :hahaha:
E kad sam kod sexa... meni se trazi... a nema Goge,.... majke mi smor... :sad2:

ANGI -Sta ti nije jasno,treci mesec pocinje od 11ned do 15ned,to je od prvog dana poslednje menstr.a ono drugo dokt racunaju kao sto svi znaju da ovulacija se desava 14dana od ciklusa,(ne desava kod svih)tako oni racunaju,meni je bolje ono od prvog dana,tako je lakse.Znaci 16ned to ti je pocetak 4meseca.Trudnoca traje 41ned,svi su meseci po 4ned jedino su treci,peti i deveti po 5ned,zasto neznam,ali tako je.
Kockice-Dobra ti je ova za susi :hahaha: :hahaha:,jaooj jadan moj muz,ja nemam uopste zelju za sexom,kako sam imala one kontrakcije,bojim se,a i popodne me nesto streckalo dole,bolje da pricekamo ,zabranila sam mu :nono::nono::( sad u petak pitacemo doktora i onda ...:tajna: :cmok: :mrgreen:

Jao žene šta Vam je sa tim piškanjem. Meni se to počelo dešavati tek pre neki dan u 30 nedelji. Nalaz urina pokazuje malo prisustvo bakterija, lekar smatra da ne treba raditi urinokulturu jer je sve to normalno i često se dešava da običan nalaz pokaže prisustvo bakterija a urinokultura ne. A i čini mi se da mi je naglo porastao stomak pa pritiska li pritiska.

Devojke ja vam se izgleda pridruzujem ,opet.Pre mesec dana sam prestala sa Diane 35,juce sam trebala da dobijem,ali zbog nekih simptoma kojih se secam iz prve trudnoce,uradim jutros test i pokaze se druga jako,jako slaba crtica,sacekacu jos 2-3 dana da uradim jos jedan test,pa ako je + onda pravac kod doktora.Ako sam trudna,trudnoca je neocekivana,planirala sam je za 3 godine,ali eto to mi govori da se takve stvari retko mogu isplanirati,ali sto vise razmisljam o tome,bas se radujem :).

Jao žene šta Vam je sa tim piškanjem. Meni se to počelo dešavati tek pre neki dan u 30 nedelji. Nalaz urina pokazuje malo prisustvo bakterija, lekar smatra da ne treba raditi urinokulturu jer je sve to normalno i često se dešava da običan nalaz pokaže prisustvo bakterija a urinokultura ne. A i čini mi se da mi je naglo porastao stomak pa pritiska li pritiska.

Eh pa stvarno ne znam... :dontunderstand: evo sinoc sam "samo" 3 puta isla u WC, ustajem na svaka 2h... malo sam neispavana zbog toga... ali ok... sta je tu je, kad je ovakva smizla vec sad sta li ce mi raditi za par meseci ne smem ni da pomislim... :eek:

Devojke ja vam se izgleda pridruzujem ,opet.Pre mesec dana sam prestala sa Diane 35,juce sam trebala da dobijem,ali zbog nekih simptoma kojih se secam iz prve trudnoce,uradim jutros test i pokaze se druga jako,jako slaba crtica,sacekacu jos 2-3 dana da uradim jos jedan test,pa ako je + onda pravac kod doktora.Ako sam trudna,trudnoca je neocekivana,planirala sam je za 3 godine,ali eto to mi govori da se takve stvari retko mogu isplanirati,ali sto vise razmisljam o tome,bas se radujem :).

Jeeeej jos jedno bebce! Ja cu cestitam tek kad doca potrvdi, da ne malerisem! :ok: :mrgreen:

CESTITAM :super: :klap: To je to :ok: Jos jedna trudnica :klap: I mi isto nismo sad planirali,tek za dve tri god ali desilo se,ned dana kad sam trebala da dobijem,uzasno su me bolela ledja,tj kao presecanje preko donjeg dela kicme,i stomak me boluckao i ponekad zigne sa strane prema jajniku,i bila sam jako jako nervozna :otkacio: moj doktor je tada bio na odmoru,i ja odem kod drugog sto ga zamenjivao,on mi kaze imas problem sa diskom,i cistu na jajniku,da mi neke jake lekove na bazi morfijuma,strasno,hvala bogu nisam ih pila,jer da jesam izgubila bi bebu odmah to mi je receno kasnije.Uradim ja test cetri dana pre nego sto treba da dobijem i pojavi se druga crtica jedva se nazirala,posle dva dana uradim jos jedan bile su dve bas vidljive :klap: :klap: kasnije odem da uradim betu sto isto potvrde.DOBRO NAM DOSLA :klap:

KOCKICE-i ja sam sva nikakva danas,tj neispavana,i ja sam nocas ustajala na svaka 2h cak sam i ostajala na wc solji i po pola sata,i to ide ko ludo :rumenko: stalno,cak sam i zadremala dok sam pish pish,sta nam rade bebci :mrgreen::heart: sta li ce tek biti u 8-9mesecu :???::hahaha: Ja ci sad da ruckam spremila sam spagete sa sos bolonez...njam,njam,posle cu malo da odremam :mrgreen:

KOCKICE-i ja sam sva nikakva danas,tj neispavana,i ja sam nocas ustajala na svaka 2h cak sam i ostajala na wc solji i po pola sata,i to ide ko ludo :rumenko: stalno,cak sam i zadremala dok sam pish pish,sta nam rade bebci :mrgreen::heart: sta li ce tek biti u 8-9mesecu :???::hahaha: Ja ci sad da ruckam spremila sam spagete sa sos bolonez...njam,njam,posle cu malo da odremam :mrgreen:

Ok znaci dobro je nisam jedina... sto kaze moj muz: Marta misli da je besika neka igracka... :rotf: i da to 30min piskanje me izludjuje... taman pomislim ok stalo je, kad se ono nastavi a da ni ne osecam pritisak... :eek: mmmm spageeteee... ja ne znam sta ce biti za rucak, ali se radujem palacinkama za veceru :mrgreen: :heart: a sad odoh i ja malo da leksarim i dremam dok se Marta opet ne odluci za zurku na besici :whistling:

Kockice,piskis stalno jer ti se kengurce namestilo tik do besike ili ti je leglo na besiku pa ti se zbog tok pritiska stalno piskiriki.To je sasvim normalno.Ja u trudnoci nisam smela nigde da idem gde nema wc jer sam piskila po 10 puta ko kravce a nisam imala nikakve bakterije. Sasvim normalno za trudnocu. Ako tu u urinu ne pise masa bakterija nemas bakterije,a pogotovo ako su ti leukociti u mokraci do 2-5.Cim ti se nivo leukocita poveca i pise dosta ili masa bakterija znaj da je neka upala.
Ja ti preporucujem jogurt sa acidofilnim bakterijama i neces imati problema nisakakvim sabakterijama u mokraci:super:.
Ne moze svako bas sve da zna;)

Kockice,piskis stalno jer ti se kengurce namestilo tik do besike ili ti je leglo na besiku pa ti se zbog tok pritiska stalno piskiriki.To je sasvim normalno.Ja u trudnoci nisam smela nigde da idem gde nema wc jer sam piskila po 10 puta ko kravce a nisam imala nikakve bakterije. Sasvim normalno za trudnocu. Ako tu u urinu ne pise masa bakterija nemas bakterije,a pogotovo ako su ti leukociti u mokraci do 2-5.Cim ti se nivo leukocita poveca i pise dosta ili masa bakterija znaj da je neka upala.
Ja ti preporucujem jogurt sa acidofilnim bakterijama i neces imati problema nisakakvim sabakterijama u mokraci:super:.
Ne moze svako bas sve da zna;)

Joj samo kad se setim kako te Nidza nindza lupio u oko... :sad2:
Elem hvala na prosvetljavanju... ipak je svaka trudnica drugacija, ali opet smo na neki nacin i sve iste... eto bonzitica ima iste boljke kao i ja... :whistling: bas sad pogledah kompletan pregled urina i lepo pise mikroskopski pregled, bakterije MALO... milina :mrgreen: evo sad sam ruckila lepo, a zivim za palacinke veceras sto Sveki pravi! Znaci ubicu se od palacinaka i onda sam mirna pola godine! :hahaha: hmmm Marta trazi opet WC... znaci zvacu Maki besikara kad se rodi... :rotf:
CMOK svima!!! :cmok: :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back