Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E vec napisah na Porodjaju da negde ne smes da unosis torbu nego sve to u kesama :? Ja cu ici u Gradsku, ne znam da li neko ima iskustva sa tom bolnicom.I jos jedno mnooogo glupo pitanje, ali me bas interesuje - placaju li trudnice kartu u gsb-u? Jedni vicu da, drugi ne.Juce mi upali ridzovani, ali nisu stigli do mene, a bas sam se bila naostrila...I da - ja ulazim u bus, a zena u ranim pedesetim me preskoci i u skoku sede na jedino prazno mesto.Ja stanem pored nje.,a ona baca pogled u daljinu...katastrofa...

A sto cutis?
Ja sam bila prisutna kad je majstor zaustavio bus u sred Kneza Milosa i nije teo da krene dok neka kretenka, koja je isto tako uletela preko trudnice nije ustala. A posto se bunila na kraju joj je uredno otvorio vrata i zamolio ju je da izadje,:super:

Jos je i dobro prosla - pola busa bilo spremno da je lincuje! I treba!:otkacio::otkacio:

Trudnice ne plaćaju prevoz u GSPu, ali moraju da imaju povlasticu sa ograničenim trajanjem.
Za to ti treba overeni papir od ginekologa, sa datumom termina, da bi ti na povlastici napisali do kada važi. I ono, formular, slika..
Vidi već na njihovom sajtu ili ih pozovi.
U svakom slučaju, poenta je da imaš povlasticu za povlašćenu kategoriju, a markicu ne kupuješ.

Što se tiče pakovanja stvari za bolnicu, bitno je samo da to bude onako vrećasta torba za preko ramena (kao npr. plažna), da ti stane sve unutra za prvi dan, a da cela torba može da stane u kasetu. Zato ''zabranjuju'' torbe, jer su neke trudnice ulazile u bolnicu sa koferom ili putničkom torbom, koju ne mogu da smeste u kasetu ''pod ključ''.
Moj ti je savet da poneseš u nekoj tako vrećastoj najvažnije za početak, a već tokom prve posete će ti tvoji doneti sve glomazno što ti treba.

Poslednja izmena:
Što se tiče pakovanja stvari za bolnicu, bitno je samo da to bude onako vrećasta torba za preko ramena (kao npr. plažna), da ti stane sve unutra za prvi dan, a da cela torba može da stane u kasetu. Zato ''zabranjuju'' torbe, jer su neke trudnice ulazile u bolnicu sa koferom ili putničkom torbom, koju ne mogu da smeste u kasetu ''pod ključ''.
Moj ti je savet da poneseš u nekoj tako vrećastoj najvažnije za početak, a već tokom prve posete će ti tvoji doneti sve glomazno što ti treba.

Kada sam se ja porađala pre 3 god, u Frontu su stvari mogle da se unesu samo u kesi! Poneseš samo ono što ti treba za porođaj (peskir, sapun, papir za wc, ulošci i mobilni), a ostalo ti donesu kad dođu da vide tebe i bebca!

Ja sam imala miom veličine pesnice ali operisan prije 3 godine.To je vrlo individualno , zavisno od veličine , lokalizacija itd...možda da to ipoak riješoš prije trudnoće ...sve eventualne komplikacije svesti na minimum....:think:

Samo 3-4 meseca kasnim :hahaha: vec sam trudna, fazon je sto ga pre trudnoce nije bilo... ili je bio toliko mali da ga doca nije video, uglavnom tek sad je i vise nego ocigledan. Procitala sam u medjuvremenu svasta na tu temu, kazu da je uobicajeno da u trudnoci rastu, zbog hormona, i da retko prave ozbiljnije probleme, pa sam sad cool... cutim i cekam sta ce dalje biti... ionako tu nema sta da se radi sad, pa bolje da se ne nerviram .

Ma ok je Cmoko.Ja nisam zlopamtilo;) Razumem te u potpunosti. I ja sam se prestravljivala od svakojakih prica i stvarno ih ima mnogo ruznih i tuznih, ali i lepih. Moj vam je savet kao bivsa trudnica i sadasnja mama da se ne prepadate od takvih prica vec da mirne duse saslusate i mislite pozitivno.Ne to se meni nece desiti,ja cu super proci i sa takvim pozitivnim mislima krenite na porodjaj. Boli,to nemoj niko da vas laze i to bas,bas,ali nam je majka priroda dala snagu da sve to izdrzimo.Posle se brzo zaboravi,sve se to potisne onda se okrenes svojem prekrasnom smotuljku.
Ovo su istine: secenje boli (neku zenu ne,al mene je bolelo),usivanje - mene nije (neku jeste jer se ohladila i dejstvo injekcije je oslabilo, kontrakcije - sve zavisi od vrste. Ja sam prvo imala menstrualne,pa sam posle 7 sati imala sa udarima na cmar i besiku bez pauze. E to boli oci ispadaju,al se pregrmi. Te kontrakcije moze da dobije svaka 50 mama,tako da nije bas da ce to svi imati.I nemojte se bojati carskog reza,nekad je bolje da seku stomak nego dole:( I jos nesto.Nemojte se drati i zapomagati.Ja sam se vise istraumirala od onih zena koje su urlale ko da ih kolju nego od svojih kontrakcija. Mene je sigurno vise bolelo nego tamo neke,al ajd sad da ne ulazim u to.To vam kazem iz licnog iskustva i iskustva drugih porodilja.Ako se derete samo nervirate babice i doktore i posle vam strada "gospodjica" iseku vas ..... Budite koliko je to moguce koncentrisane da porodjaj privedete kraju i da vam beba ne bude dugo u kanalu jer je to opasno za nju.
Ako neko jos nesto bude hteo da pita nek pita slobodno,jer ja necu nikoga da lazem i pricam kako ne boli i kako te tamo maze i drze za ruku. Kad se budete porodile vrlo je vazno da mirujete na stolu i da ne zaspite tih prvih dva sata. To vam kazem iz razloga sto se moze desiti da pocnete da krvarite pa morate odmah da zovete doktora ili babicu da intervenisu.To se meni desilo.NIje mi se zatvorila materica pa sam iskrvarila.Da nisam obratila paznju i reagovala na vreme sad nebih pricala sam vama. To se desava vrlo retko tako da nemojte to da vas muci.Ako imate parica,je vam preporucujem epidural jer je onda stvarno porodjaj pesma. Ovo sam vam sve ispricala da biste bile pripremnjenje psihicki na to sta vas stvarno ceka u porodilistu.
Glavu gore buduce mame.Najvaznije je da porodjaj prodje kako treba i da beba bude ziva i zdrava.Sve ostralo je nebitno:super:.

Mislim da je ovo sto si napisala bezveze, a i zastrasujuce.
Da li ce se prilikom porodjaja izvrsiti epi ne zavisi od toga da li se neka na porodjaju dere ili ne...

Samo 3-4 meseca kasnim :hahaha: vec sam trudna, fazon je sto ga pre trudnoce nije bilo... ili je bio toliko mali da ga doca nije video, uglavnom tek sad je i vise nego ocigledan. Procitala sam u medjuvremenu svasta na tu temu, kazu da je uobicajeno da u trudnoci rastu, zbog hormona, i da retko prave ozbiljnije probleme, pa sam sad cool... cutim i cekam sta ce dalje biti... ionako tu nema sta da se radi sad, pa bolje da se ne nerviram .
Koja si nedelja?Samo opusteno i budi pozitivna,redovne kontrole i bice sve ok:ok::super:

14-15 nisam sigurna. Bice ok, samo se ja na prvu uspanicim. Moj doca ne prica i ne objasnjava mnogo, pa onda ja pocnem da citam po netu, pa nadjem najteze i najkoplikovanije slucajeve... :otkacio: Nekada pozelim da sam nepismena :mrgreen:

Зато је мени супер чика доктор. Прво што увек уради јесте да ме смири и опусти, а онда као малом детету лепо објасни, и ја онда нема потребе да се плашим! А траумирале су ме углавном "добронамерне" колегинице!!! Зато никог не слушам, осим чика доктора, или ако их и чујем "на једно уво ушло, на друго изашло".
А ти покушај да се не нервираш (лакше рећи него учинити, слажем се!), због бебе. Сад треба прво и једино на њу да мислиш. Буди позитивна, мисли на бебу и све ће бити у раду!!!

14-15 nisam sigurna. Bice ok, samo se ja na prvu uspanicim. Moj doca ne prica i ne objasnjava mnogo, pa onda ja pocnem da citam po netu, pa nadjem najteze i najkoplikovanije slucajeve... :otkacio: Nekada pozelim da sam nepismena :mrgreen:

Čestitam.Najbezveznija moguća stvar je švrljanje po netu ,ja sam na žalost iz zdravstvene branše i pokušavam se ponašati kao da veze nemam ni o čemu jer bih počela da ozbiljno prokišnjavam vrlo brzo.:whistling:

Ja sam 14ned,zadnju menstr.imala sam 2juna,i moj ginekol je isti takav,neprica puno i malo je cudan,ali imam poverenja u njega,super je doktor:D objasni mi ono najbitnije sto treba da znam,a za ostalo tu je moj lekar opste prakse,koga udavim pitanjima,obozavam ga,kaze nadam se da ces da imas cerkicu pa da me i ona tako davi:mrgreen:
Na netu svasta pise i sto jeste i sto nije,bolje ne citaj samo mozes da se nerviras i da se plasis,bolje sve sto te interesuje pitaj strucnu osobu za takve stvari,objasnice ti lepo:super: Uzivaj u trudnoci :cmok::heart:

mi smo se dogovorili da bude....on zeli....a zelim i ja......
sigurno nece manje da boli ali mi sve zajedno radimo....cak smo zajedno i pravili bebu.....
ne znam da li je istina ali cula sam da zena lezi sama u sali sve dok porodjaj ne krene i tek onda pozovu muza....da li neko zna kako to ide......

Ne znam kako je tu,ali ovdje cak preporucuju da neko bude sa tobom tokom porodjaja. Moj muz se nije odvajao od mene od trenutka kada smo napustili stan. Ja i mm smo bili sami u radjaoni dok nije poceo porodjaj a i tada je dosla samo babica. Puna dva sata PRAVIH bolova i bebac nam je bio u rukama!!!

Trudnice ne plaćaju prevoz u GSPu, ali moraju da imaju povlasticu sa ograničenim trajanjem.
Za to ti treba overeni papir od ginekologa, sa datumom termina, da bi ti na povlastici napisali do kada važi. I ono, formular, slika..
Vidi već na njihovom sajtu ili ih pozovi.
U svakom slučaju, poenta je da imaš povlasticu za povlašćenu kategoriju, a markicu ne kupuješ.

Ne znam odakle ti ova informacija posto nije tacna u potpunosti.Trudnice placaju markicu ali ne punu cenu kao zaposleni nego cenu kao studenti i nezaposleni.Tako je bar bilo pre godinu dana,a ne verujem da se nesto specijalno promenilo. Dobije se nova povlastica sa datumom otprilike kad ti je termin i do tada mozes da je koristis i kupujes jeftinije markice;)

KOCKICE-Drzim ti palceve!Nadam se da si ovo puta uspela:super: ,i da ces se brzo javiti iz nase Srbije :mrgreen: :bye:

I ja se iskreno nadam da će ovoga puta uspeti da se "otkači" od tih Kineza.

Hvalaaaaaaaaaaaaaaaa devojkeeeee... evo mene i Kockice kod drageee svekiiii... :klap: :klap: :klap: uh kako je prijao Jogurt!!! Kakav silne zatvor pored njega :rotf: :rotf: :rotf: uh ljudi kamen mi pao sa srca... ali sam i plakala u avionu... jadan moj Goga, moj nadrazi... osecam se sad malo pogubljeno bez njega... :sad2:
Sutra pardon danas u pola 16h snajka ide kod lekara, onog kod kojeg mogu i ja, pa ja idem sa njom, da vidimo kako i sta sa Kockicom!!! :ok:

OBOZAVAMOOOO VAAAASS!!! :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back