Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zene epidural je zakon ne boli ni kad secnu ni kad usivaju...
trudnice nemojte se plasiti jer sve je drugacije kad se to tamo desava na licu mesta nego kad mi ovde piskaramo o tome, nijedna od nas nije hrabra kad treba da ide da se poradja...

lepo si rekla : epidural je zakon i ko ima parica neka odvoji za to (ne znam dal se jos uvek placa-valjda je u Visegradskoj besplatno a u drugim 10.000)
Ja sam jedva cekala da se porodim da vidim svog sincica,a i dozlogrdilo mi je da lezim 28h u bolnici pa sam rekla sebi ajde vise se porodi(pa sta bude nek bude) i idi sa detetom kuci da te ovaj krevet vise ne vidi

da da da,meni su dali da popijem i ricinus,a i klistirali su me:(

Jao strasno :eek: :sad2: to najvise mrzim,jednom su mi to radili,slepo crevo kad sam operisala,:sad2: ali kad se mora,mora,bolje nego da slucajno dodje do infekc kad beba bude izlazila :???: :eek: :mrgreen:
Kockice jer sve u redu?Kako je kockica?:mrgreen: Kad rece bata ili seka,ja sam se jutros bas nasmejala:hahaha: kazem ja muzu kako sam nesto sanjala,ali posto od kako sam trudna , uvek imam kosmare,i uvek tumacim snove sto mog muza nervira :p i opet mi isto kaze jutros da ne obracam paznju jer cu samo da se sekiram,a ja mu kazem sanjala sam da smo zajadno bili u sali i da sam rodila decaka,kaze daj boze,bas lep san,mozda je tacno,bice decko,to znaci to,siguran sam:lol: ,:mrgreen: Ja bila kod doce,sutra idem da mi rade bris grla,manje me boli ali bolje da proverim :ok:
Kako su ostale trudnice danas?

hej bonzitice nemoj da se nerviras,meni je posle nekoliko dana tvrde stolice doslo ko melem na ranu.Jeste malo neprijatno,ali se kasnije super osecas (ispraznjeno hahahahhah)
U Bgd ne daju ricinus,samo klistir,tako da se ne sekiras(to se sve zavrsi za max 5min,ma ni toliko.
Mada,mozes to i sama kod kuce da uradis.Ima da se kupe mikroklizme (klistir u tubici) i zavrsis posao kod kuce na miru.Posle im kazes da si to vec uradila i ok.

hej bonzitice nemoj da se nerviras,meni je posle nekoliko dana tvrde stolice doslo ko melem na ranu.Jeste malo neprijatno,ali se kasnije super osecas (ispraznjeno hahahahhah)
U Bgd ne daju ricinus,samo klistir,tako da se ne sekiras(to se sve zavrsi za max 5min,ma ni toliko.
Mada,mozes to i sama kod kuce da uradis.Ima da se kupe mikroklizme (klistir u tubici) i zavrsis posao kod kuce na miru.Posle im kazes da si to vec uradila i ok.

Jao zeneee :eek: Jer to kad rade sama si u toj prostoriji ili ne?Ja imam grozno iskustvo,kad sam imala tu operaciju sl creva,kod nas u srbiji,to su mi uradili u sobi a bilo je desetak kreveta,znaci desetak ljudi,jako neprijatno :rumenko: ,strasno,

Kokice, dosla si!!!!! :drunk:

U zemlju u kojoj teku bureci i jogurt!!!!

Puno :kiss: za tebe i za malu kokicu!

Hvajaaaa... danas za rucak bilo pasuljaaaa... i sava hleeeeb... mmmm... ljudi ja sam na nebu!!! :mrgreen:

:orkestar: DOBRODOSLA KOCKICE!

Ja vas sve obozavam... :heart:

Kockice jer sve u redu?Kako je kockica?:mrgreen:
Kako su ostale trudnice danas?

Gde si bonzitice?! Kako si nam ti?! :cmok:
Mi cmo dlagi nasi danas bili kod cika doce i to srpskooog!!! On nas je pohvalio da lepo napredujemo i nisam mogla da odolim, gledala sam bebu u 4D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i onda shvatih da cmo jos bas mali za to... ali dobro, mama je malo se vise brinula za Kockicu i onda nije mogla drugacije... cika doca je ok, veoma ozbiljan i kompetentan covek... dao mi je lekova za zube, sekret, kalcijum i tako jos svasta nesto... u ponedeljak u 8 ujutru idem opet da mi uzmu krv pa ce rezultati tripl testa stici 2 dana posle toga, znaci u sredu... pa opet kod njega da vidimo sta i kako... ali on kaze da je Kockica dobro, lepo izgleda... :super: samo sto je Kockica pajkila a cika doca mrdao tibu da se probudi sto se Kockici ama uopste nije svidelo! U znak protesta je mlatarala rucicama i na kraju njima pokrila glavu tj okice i okrenula doci ledja :rotf: vec je ista otac! Ko da njega vidim ispred sebe kad ga budim ujutru za posao! :hahaha: i eto... mamica je sad malo bolje, ne toliko nervozna, uzivam u djakonijama svoje sveki (danas smo rucali pasuljjjjj i sava hleeeeb!!! :ok: ), dobro se osecam, pricala sa taticom preko skypa i to 2 puta... prvi put kad smo pricali ja plakala, pa me tata izgrdio kakav sam ja to primer bebi treba da se smejem za nju, i onda me zasmejavao i sad sam bolje! :super: eto toliko od Kockice i mene... slike sa UZa su dosta mutne tako da cete cekati za 4 nedelje sledeci UZ kad cemo najverovatnije znati i sta je... :cmok: :heart:

Bas mi je drago zbog tebe i male kockice,samo neka raste i budemo veeiiki :klap: ,mama mora da bude jaka i pozitivna,bebac to oseca,jer ti rekao doktor koja si nedelja?Koliko je kockica velika?:cmok: :super: Ja triple radim tek 19sept kad odem na kontrolu pa dace mi za laborat.to se krv vadi,zar ne?
Inace dobro sam,malo me jos grlo boli,ali sutra idem u labor zbog brisa pa videcu,cudno :think: danas samo po prvi put osetila kontrakcije,tj kao ziganje 1cm od pupka na dole,pre sam ih osecala dole u uterusu ,a sad valjda beba je malo gore,Jer ti osecas tako nesto?:bye:

Meni stigli rezultati triple, sad se ubih googlajuci da ih rastumacim. Cini mi se da su ok, na grafikonu mi je neka crtica u polju zelene boje, ispod cut off - pretpostavljam da je zeleno dobro a crveno opasno :dontunderstand:
Jedino mi je age risk malo zeznut 1:217, ali imam 36 godina pa valjda zato. Jel zna neko koje su normalne prihvatljive vrednosti?

:klap: Dobro nam dosla Kockice :klap:

Da, Bonzito, vadi se krv, i radi se ultrazvuk, pa onda to sve porede i racunaju + te pitaju da li je u porodici bilo problematicnih trudnoca, koliko imas godina, kila.... i na osnovu toga svega sracunaju neku verovatnocu koja nema dijagnosticki znacaj - lepo pise na rezultatima :whistling:

dobrodoshla kuci. :D

sad svima mozzesh da prichash da si u kinu u stvari ishla da bi gledala olimpijadu... :D

Hahahahahah hvala na dobrodoslici! Ta ti je dobra fora... :mrgreen: :heart:

Bas mi je drago zbog tebe i male kockice,samo neka raste i budemo veeiiki :klap: ,mama mora da bude jaka i pozitivna,bebac to oseca,jer ti rekao doktor koja si nedelja?Koliko je kockica velika?:cmok: :super: Ja triple radim tek 19sept kad odem na kontrolu pa dace mi za laborat.to se krv vadi,zar ne?
Inace dobro sam,malo me jos grlo boli,ali sutra idem u labor zbog brisa pa videcu,cudno :think: danas samo po prvi put osetila kontrakcije,tj kao ziganje 1cm od pupka na dole,pre sam ih osecala dole u uterusu ,a sad valjda beba je malo gore,Jer ti osecas tako nesto?:bye:

Eh i meni je drago... iako mi se bebac cinio malo neuhranjen bukvalno, videla sam mu rebra :eek: a nedelja sam 16ta, ali ipak jedva cekam ponedeljak i trpl test pa cu valjda u sredu, cetvrtak znati vise... :ok: a za tripl se vadi krv i analiziraju ga sa statistikama sa UZa, tako sam ja razumela... hvala Bogu krvi nema, doktor mi rekao da to nije bilo nista strasno... prosto menstruacija, to zna da se desi pogotovo kod debljih mama... a ovi u Kini hteli da abortiram... :rtfm: uzas,,, :dash: ja osecam leptirice ponekad i sve se nadam da je to bebce... ali nekako je isuvise malo... ma samo nek je ono meni zivo i zdravo, pa kad je prvi put osetim nije mi bitno... :super: :cmok: :heart:

Hahahahahah hvala na dobrodoslici! Ta ti je dobra fora... :mrgreen: :heart:

Eh i meni je drago... iako mi se bebac cinio malo neuhranjen bukvalno, videla sam mu rebra :eek: a nedelja sam 16ta, ali ipak jedva cekam ponedeljak i trpl test pa cu valjda u sredu, cetvrtak znati vise... :ok: a za tripl se vadi krv i analiziraju ga sa statistikama sa UZa, tako sam ja razumela... hvala Bogu krvi nema, doktor mi rekao da to nije bilo nista strasno... prosto menstruacija, to zna da se desi pogotovo kod debljih mama... a ovi u Kini hteli da abortiram... :rtfm: uzas,,, :dash: ja osecam leptirice ponekad i sve se nadam da je to bebce... ali nekako je isuvise malo... ma samo nek je ono meni zivo i zdravo, pa kad je prvi put osetim nije mi bitno... :super: :cmok: :heart:

Pa uskoro ces mila, uskoro.
Samo je pitanje da li ce, kao vecina beba da se muvka kad lezis i odmaras, ili ce, kao sto je bio slucaj sa jednim od mojih sinova, da se seta kad i ti...:D
Dobro vi nama dosli i uzivajte!:heart::heart::heart:

Pa uskoro ces mila, uskoro.
Samo je pitanje da li ce, kao vecina beba da se muvka kad lezis i odmaras, ili ce, kao sto je bio slucaj sa jednim od mojih sinova, da se seta kad i ti...:D
Dobro vi nama dosli i uzivajte!:heart::heart::heart:

Pa ja se nadam da ce se ritati kad god... samo nogicu ne u moja rebra a sve ostalo cu valjda istrpeti! :mrgreen: shvatam ja i bebce, zeli malo da se proteze :rotf:

Cao,svima!

Vidim da ste se raspisale ovih dana...Prvo Kockici da pozelim dobrodoslicu:bye:
Drago mi je da si vise pobegla od tih Kineza...

Bonzita, tebi je termin na moj rodjendan:D

Inace, ja sam standardno, spavam kad god mogu...tj. cim dodjem s posla komiram se nacisto...slabo sta u kuci uspem da uradim. Evo danas sam nesto vreda, pa sam brisala prasinu i oribala kompletno kupatilo:klap:
Kako vi stojite sa kucnim poslovima? Malo mi je frka od udisanja hemikalija u kupatilu, jos sam u prvom tromesecju.
Sad sam po UZ u 11. nedelji, a po posl.menstr.vec sam 12.ta. Jos mi je slab apetiti, pa nisam dobila ni gram, a stomacic se tek nazire;)

U utorak imam biopsiju horionskih cupica-CVS...Uh, samo da to dobro prodje...Dali su mi slobodan dan posle, da bih mirovala. Vec sutradan su rezultati, a znacu i pol bebe:)
Svi misle da je musko oko nas, ne po nekim babskim znacima, nego cisto kao imaju osecaj, a MM i ja nemamo pojma, da se ne lazemo...Sta god da je, ne znam sta mi je draze...

Jel neko pije Revitu, tj. maticni mlec za imunitet? Meni rekli da je to dobro da se pije...kao napitak, ima prijatan ukus.

Angi7,
potpuno te razumem! U tom periodu trudnoće, meni se često spavalo. Dobro nisam spavala poslepodne, ali znam da sam uredno uveče legala ranije :D
Što se tiče kućnih poslova, ja sve radim normalno. Koliko je meni dr. rekla, treba izbegavati neko dugotrajno izlaganje hemikalijama, ali klasično ribanje je ok, uz otvoren prozor ili već neku ventilaciju. Samo da koristiš sredstva kao i do sada, a izbegavaš kupovinu kojekakvih kiselina na kojima postoje posebna upozorenja..
Jedinu stvar koju sam izbacila u sređivanju stana je pranje prozora i zavesa.. hoću reći, to istezanje, tako da mi tu mužić pomaže :)
A sad onaj slađi deo-kog god pola da je beba, biće divno! Mi smo se bili podelili, muž je želeo dečaka, ja devojčicu. Kada je došao dan za proveru, zove me kuma i pita da li sam uzbuđena da saznam pol, međutim, ja uopšte nisam bila-bilo mi je samo važno da je i dalje sve ok, da je bebica zdrava, a već sam se toliko vezala za nju.. Onda kada je dr. rekla da je dečak, pogledala sam u muža misleći da će da sija od zadovoljstva, međutim, on je izgledao sasvim opušteno. Posle sam ga pitala za reakciju, a on kaže: ''sad je stvarno svejedno, naše je i zdravo i to je najvažnije, i da je devojčica, ja bih se isto radovao''. :super:

Vidim da ste se raspisale ovih dana...Prvo Kockici da pozelim dobrodoslicu:bye:
Drago mi je da si vise pobegla od tih Kineza...
Inace, ja sam standardno, spavam kad god mogu...tj. cim dodjem s posla komiram se nacisto...
Kako vi stojite sa kucnim poslovima? Malo mi je frka od udisanja hemikalija u kupatilu, jos sam u prvom tromesecju.
U utorak imam biopsiju horionskih cupica-CVS...Uh, samo da to dobro prodje...Dali su mi slobodan dan posle, da bih mirovala. Vec sutradan su rezultati, a znacu i pol bebe:)
Svi misle da je musko oko nas, ne po nekim babskim znacima, nego cisto kao imaju osecaj, a MM i ja nemamo pojma, da se ne lazemo...Sta god da je, ne znam sta mi je draze...

Hvala Angi :D
Uh mogu ti reci i ja sad spavam ko luda... ne znam zasto, ali mozda i promena klime i Jat Lag... ali mi bas prija da lezim i uzivam non stop! :mrgreen:
A sto se kucnih poslova tice moram priznati... ne radim nista :rumenko: nit mi Sveki dozvoljava! :whistling:
Jaooo blago se tebiii sto ces saznati poooll... hocu i jaaa :sad2: znaci to jedva cekam, sad kad sam mirna sto se bebinog zdravlja tice... ustvari nisam 100% mirna, jer tripl tek radim ali sam makar optimisticna vise i ne panicim toliko... :ok:

ANGI7 -Sta je to biopsija horionski cupica cvs,kakvo je to snimanje?Bice sve u redu :) Ja odmaram sto vise mogu,moj muz mi dosta pomaze :D;) inace nespava mi se uopste,kasno idem na spavanje,imam nesanicu,a ni preko dana nemogu,jedino ujutru malo duze odspavam :cmok::zaljubljena:
Inace jutros sam bila do laborat.uzeli mi bris grla i urin pa rezultati u sredu uvece,videcemo.

Meni stigli rezultati triple, sad se ubih googlajuci da ih rastumacim. Cini mi se da su ok, na grafikonu mi je neka crtica u polju zelene boje, ispod cut off - pretpostavljam da je zeleno dobro a crveno opasno :dontunderstand:
Jedino mi je age risk malo zeznut 1:217, ali imam 36 godina pa valjda zato. Jel zna neko koje su normalne prihvatljive vrednosti?

:klap: Dobro nam dosla Kockice :klap:

napisi kakvi su ti rezultati pa da uporedimo.....meni je rizik godina 1:350....to nema nikakve veze ako su ti ostali parametri ok....svima je isti u tim godinama......

Hvala Angi :D
Uh mogu ti reci i ja sad spavam ko luda... ne znam zasto, ali mozda i promena klime i Jat Lag... ali mi bas prija da lezim i uzivam non stop! :mrgreen:
A sto se kucnih poslova tice moram priznati... ne radim nista :rumenko: nit mi Sveki dozvoljava! :whistling:
Jaooo blago se tebiii sto ces saznati poooll... hocu i jaaa :sad2: znaci to jedva cekam, sad kad sam mirna sto se bebinog zdravlja tice... ustvari nisam 100% mirna, jer tripl tek radim ali sam makar optimisticna vise i ne panicim toliko... :ok:

Hvala Bogu da će ti sveki sve udovoljavati, pa koliko su te namučili mali žuti tamo u nedođiji..
Samo ti odmaraj i skupljaj snagu za svoju bebu i za aktivnosti koje predstoje..
Jedva čekam da završiš sa svim ispitivanjima, pa da se najzad opustiš i uživaš maksimalno u svojoj trudnoći! :klap:

napisi kakvi su ti rezultati pa da uporedimo.....meni je rizik godina 1:350....to nema nikakve veze ako su ti ostali parametri ok....svima je isti u tim godinama......

AFP 28,40 U/L ............... 1,00 MoM
HCG 23500,00 U/L ........... 1,00 MoM
uE3 3,70 ng/ml ................1,62 MoM

Gestation age 15+2

Triple Test 1:670 Age Risk 1:217

Trisomy 18 screening - risk < 1:10000. There is no ststistical indication for trisomy 18 risk.
Neutral tube defects screening - risk < 1:10000. There is no ststistical indication for spina bifida/anencephaly.

Na netu kazu da je sve vece od 1:250 ok, i da nije potrebna amniocinteza, posto je rizik na amnio 1:250, i da sama cifra godina igra veliku ulogu zato sto se sa nekim koeficijentom godina sve mnozi... a sta kaze lekar uzivo jos ne znam posto mu jos nisam odnela rezultate. :rtfm: :???: :dontunderstand:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back