Ma, nije to do toga odakle je ko.
Moja baka koja je nosila mog oca prije punih 50 godina (znaci pola vijeka) je kupanjem u moru dobila djecju paralizu i cudo nebesko je sacuvalo bebu (koja danas ima, kako rekoh 50 godina i dvoje djece i evo, uskoro i unuce, tj. mog sina

), ali je baka opako zrtvovala svoje zdravlje i od tada ne moze da se krece kako treba, imunitet joj je znacajno opao, a bila je vitalna i pokretljiva zena.
Dakle, nije to novitet neki, a reklo bi se da je prije tih 50 godina more bilo makar i malcice manje zagadjeno nago danas. Ali...
Bas iz tog razloga ja cekam da ljeto prodje, a kvasim se samo do koljena, malo po rukama i grudima, ne ulazim u vodu, jer je citava porodica, na celu sa mojim muzem protivkupanja, a meni nije problem da se suzdrzim jedno ljeto.
Onda znam za uzasan sluacaj o kome ne bih da govorim na ovoj divnoj temi... Slucaj iz Becica. Ne bih da kvarim promet ovom naselju, ali Becici svakako nisu kupaliste za male bebe i za trudnice, ma koliko atraktivni i zanimljivi bili.
Ali zato postoje mjesta koja nisu ni upola zanimljiva, ali su sasvim cista i nezagadjena.
Znam i za ruzne price na ovu temu iz Bugarske i Grcke...
Prosle godine sam bila u Tunisu, bilo mi je fantasticno, ali defintiivno ne bih radila sve ono da sam bil atrudna (niti bih plivala u moru niti u bazenu)
Mada, Angi jos ne zna da li je trudna i ako jeste trudna je sasvim malo. Ja sam u tom razdoblju, ne znajuci da sam trudna plivala u Indijskom Okeanu u J.Africi i evo me zive i zdrave, ali da sam znala ne bih.