KUTAK, svrati na trenutak! / Da li neko zna?

• Začetnik teme Začetnik teme nakindjuren
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam sve detalje, ali treba ti kartica. Mislim da se u Srbiji može dobiti Visa Virtuo, koja je jednostavna i bezbjedna. Kad se nakači poštarina i razne čudne dadžbine, platićeš minimalno 30 dolara. Sve to važi ako je Srbija uopšte na spisku zemalja u koje se dostavljaju pošiljke. Možda bi jednostavnije (i jeftinije) bilo da odeš u neku knjižaru koja inače prodaje strane knjige i pitaš da li mogu da ti nabave tu knjigu. Tako ja radim.

Ja ne živim u Srbiji, pa ne mogu precizan savjet da ti dam. Znam da u Bg strane knjige prodaje Plato, Mamut i ona knjižara na Trgu Republike u suterenu (ne kogu da se sjetim imena). Cijena ne bi trebala baš da ode sa 15 na 45 dolara, ali će te izaći oko 25-30 dolara. Ja u Sarajevu imam relativno malu knjižaru preko koje sve naručujem. Oni su zadovoljni jer nabave knjigu za koju unaprijed imaju kupca, a ja jer platim ipak malo manje nego da samostalno naručujem.
E, sad sam se sjetio, ima sajt www.knjizara.com, oni sve mogu da ti završe: http://www.knjizara.com/amazon/.

Elem zanima me ako ikako nadjem da kupim,sledece knjige:Karbonel kralj machaka i 13 chasovnika?Prastare knjige,chitah ih josh '80 i koje,bajke ali prelepe...Nekako sam emotivno vezan za te knjige pa ako neko SLUCHAJNO iskopa informaciju,ima kuci a ne treba mu, viidi negde ili bilo shta slichno,ja cu biti JAKO ZAHVALAN na informaciji...(ime pisca ne znam ne secam se)I da,od E.R.Buroughsa Tarzan,ceo komplet od 7 knjiga?

U četvrtak, 03. maja, u 23.59h, ističe rok za slanje radova za literarni konkurs "357 - Trenutak inspiracije". Konkurs u organizaciji web stranice tamaralujak.art-anima.com i sajta Art-Anima, raspisan je za crtice dužine tri, pet ili sedam REČI (više o propozicijama konkursa pročitajte ovde). Budući da se radi o izuzetno kratkim formama, još uvek imate dosta vremena pred sobom, jer za pisanje ovakvog nečega potreban vam je samo trenutak inspiracije. Svoje radove možete slati na e-mail adresu: artanima_konkurs at yahoo.com

Žiri u sastavu: Lidija Beatović, Miodrag Milovanović, Ilija Bakić i Dragan R. Filipović oceniće pristigle radove, a prijatelji konkursa, izdavačke kuće "Okean", "Neor", "Evoluta" i "Alma" autorima najkvalitetnijih radova dodeliće nagrade u vidu knjiga.

Razgovor o konkursu i dodela nagrada zakazani su za ponedeljak 7. maja 2007. godine u klubu društva ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić", na prvom spratu beogradskog Doma omladine (ulaz iz Makedonske ulice) s početkom u 19 časova.

Да ли неко поседује сабрана дела Достојевског (издање ИК "Рад" у 20 књига из 1981.) и вољан је да га прода? 8-)

Уколико постоји неко ко има понуду, може ми оставити приватну поруку ("private").
Хвала унапред.

Дакле, у суботу видим у Политици да је умро Зоран Константиновић, наш врло угледни познавалац (светске) књижевности и професор на бгд. Уни, баш онај кога сам пре неки дан онако опширно цитирала на Рилкеу. А прошле недеље је умро Миливоје Јовановић, мој омиљени слависта. Плашим се ових тужних одлазака, јер нисам сигурна да ће имати ко да их замени. Ово су били људи старог кова и класичног образовања ("бечка школа"), а да ли ће нова генерација бити на нивоу задатка? Неки "млади кадрови" које знам -- нису ми баш по вољи. Али, наравно, то може бити само случајност (надајмо се).

divlja:
Preminuo akademik Nikola Milošević
Sreda, 24. januar 2007. 16:18

Akademik Nikola Milošević preminuo je u utorak uveče na Bežanijskoj kosi posle duge i teške bolesti u 78. godini života, potvrdjeno je Tanjugu u Demokratskoj stranci Srbije.

Milošević je rodjen 1929. godine u Sarajevu, gimnaziju je završio u Beogradu, gde je diplomirao filozofiju na Filozofskom fakultetu. Na istom fakultetu je magistrirao i doktorirao. Bio je redovni profesor Teorije književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu od 1969.godine do penzionisanja. Redovni član SANU je od 1991. godine.

Kao autentični renesasni čovek bavio se filozofijom, književnim radom, publicistikom i književnom kritikom. Bio je predsednik Zadužbine "Miloš Crnjanski".

Autor je više knjiga, književno istorijskih i književno teorijskih studija, kao i velikog broja eseja, predgovora, recenzija i književnih kritika. Učestvovao je u mnogim književnim i političkim javnim tribinama.

Najpoznatije su mu knjige: "Antropološki eseji", "Roman Miloša Crnjanskog", "Negativan junak", "Ideologija, psihologija i stvaralaštvo", "Andrić i Krleža kao antipodi", "Zidanica na pesku","Šta Lukač duguje Ničeu", "Filozofija strukturalizma", "Dostojevski kao mislilac", "Marksizam i jezuitizam", "Psihologija znanja", "Antinomija marksističkih ideologija" i "Pravoslavlje i demokratija".

Dobitnik je Oktobarske nagrade Beograda i nagrade "Isidora Sekulić" 1982. godine, koju je odbio da primi.

Bio je lider Liberalne stranke Srbije i poslanik na izbornoj listi DSS.

Tek sam sad cula. :cry:

.... :shock: A, ja tek sada !!!

Back