Kultni dan - Sudnji Dan

evo mene..mozda sa zakasnjenjem..ali ja iskreno ne verujem i to da ce uopste biti sudnjeg dana...bar ne tako kako je napisano ili kako ja to tumacim.Milijarde ljudi bi bili na jednom skupu u istom momentu i Bog bi ih delio itd.
Ne sumnjam u Bozije sposobnosti ali verujem da je Sudnji dan za svakog coveka onaj dan kad ode Bogu na istinu.
Da on tada vec vrsi odluku...
Inace poznato je da Hriscana ima samo 1/3 od ukupne populacije tj 33% gle simbolike...:aaa:
Znaci 66% jos mozda (66,6 %) su pripadnici drugih religija ili uopste nisu vernici :confused:

Bez obzira što su, sudnji dan je sudnji dan za sve...:worth::worth::worth:

Pa mozda onda je Hriscanstvo jedina "prava" religija...a mozda je to cista slucajnost ?
U svakom slucaju...Nesto ne verujem da ce biti u tom obliku sudnji dan...mislim da Bog svakodnevno vrsi selekciju na ovaj ili onaj nacin...

Sve monoteističke religije (judaizam, hrišćanstvo i islam) de facto su nastajale jedna iz druge, i SVE na isti način opisuju propast svijeta...:worth::worth::worth:

A sta ako medju tim koje je Bog "uzeo" u tajfunima ima i ljudi koji su dobre napacene duse a Bog ih kazni zato sto nisu bili Hriscani a oni nikad ni nisu bili u mogucnosti da se prikljuce hriscanstvu nije fer

Kraj sveta neće biti onakav kako ga zamišljaju hrišćani. Naprotiv!
Kada sveti Gavrilo na svojoj trubi zasvira "Ustaj, ustaj vojsko!" i pođipaju svi oni od Adama pa nadalje, Bog će pogledati kroz prozor i reći: "Ujbte! :o Šta ga ih je! Petre, kolko mi ono imamo ležajeva ovde? ... Uf, nezgodno. Znaš šta, drž ti ta vrata i zagovaraj ih kolko možeš, a ja idem da pozovem žandarmeriju sa šmrkovima i suzavcem. :sad2: I ako me neko traži reci da sam na odmoru. I ne znaš kad ću se vratiti"

A sta ako medju tim koje je Bog "uzeo" u tajfunima ima i ljudi koji su dobre napacene duse a Bog ih kazni zato sto nisu bili Hriscani a oni nikad ni nisu bili u mogucnosti da se prikljuce hriscanstvu nije fer

A, ko kaže da će Bog ikoga kažnjavati zato što nije Hrišćanin? Koliko ja vidim, kriterijum će biti da li je neko voleo svog bližnjeg kao sebe samoga ili ne.

Ali...mozete li da zamislite koincidenciju...bas dok sam ja zavrsavala svoju teoriji Sudnjeg dana..u kancelariju (da surfujem dok sam na poslu valjda to svi rade...al evo poceh i kuci...zarazih se krstaricom...
Nego udje Rimo katolicki svestenik u kancelariju i onda ga pitah kakav ce biti Sudnji dan.
I on mi je potvrdio da ce biti bas tako kao sto u ovom uvodu pise :neutral:
A zatim mi je rekao kad je bio na Bogosloviji da su ucili o anonimnom krstenju a to je pojava kad je covek dobra dusa i kad se ponasa kao Hriscanin a nije krsten.
Tako da ce i ti ljudi verovatno biti spaseni.On mi je jos rekao da tog dana mnogi biti iznenadjeni jer ce se saznati istina o svakoj osobi posebno

A sta da rade oni jadnici sto nikad nisu imali mogucnost ni da vide crkvu ili gradjevinu tog tipa,ili se upoznaju sa hriscanstvom.
Na pr.eskimi ili neka plemena u Africi ili ti jadnici iz nekih Azijskih vukojebina.
Tipa onih koji zive negde u Kini ili oni u pustinjama :confused:?
Mi smo recimo slucajno tu ali mogli smo da budemo i slucajno u nekim vukojebinama i da nikad ne vidimo nikog sem nasih najblizih.:eek:

A sta da rade oni jadnici sto nikad nisu imali mogucnost ni da vide crkvu ili gradjevinu tog tipa,ili se upoznaju sa hriscanstvom.
Na pr.eskimi ili neka plemena u Africi ili ti jadnici iz nekih Azijskih vukojebina.
Mi smo recimo slucajno tu ali mogli smo da budemo i slucajno u nekim vukojebinama i da nikad ne vidimo nikog sem nasih najblizih.:eek:

E, ovo ti je relativno. :mrgreen:
Naučno je dokazano da bog beži od velikih naselja, izvora električne energije, veštačkog svetla... Nešto kao Yeti. Ima ih čak koji tvrde da je reč o izmišljenom liku. Ko zna?
U svakom slučaju, vukojebina bi bila prikladno mesto za susret ove vrste. :mrgreen:

Re: Kultni dan - Sudnji Dan

:dontunderstand: ovo...

A šta će da bude sa onima koji itekako veruju, sa ono ''malo'' budista,muslimana ...Idu li i oni na sudnji dan...

:bye: :bye: :bye:

Ne razumeš moje razmišljanje? :)
Htedoh reći da se bog povukao u ilegalu i čeka neku mega-katastrofu, pa da se vrati među ljude. U međuvremenu verovatno igra tabliće sa Ben Ladenom i Mladićem i ogovara komuniste i naučnike koji su sve zakuvali na čelu sa Amerima.

Inače, kriterijum sudnjeg dana je jednostavan - ovce levo, jarci desno. Koze, ćurke i ovnovi - kud koji. Verska i politička pripadnost ne uzimaju se kao okolnosti. :lol:

’’A kad dođe sin čovečiji u slavi svojoj i svi sveti anđeli s njime, onda će sesti na prestolu slave svoje.
I sabraće se pred njim svi narodi, i razlučiće ih između sebe kao pastir što razlučuje ovce od jaraca.
I postaviće ovce s desne strane sebi, a jarce s leve.
Tada će reći car onima što mu stoje s desne strane: hodite blagosloveni oca mojega; primite carstvo koje vam je pripravljeno od postanja sveta.
Jer ogladneh, i daste mi da jedem; ožedneh, i napojiste me; gost bijah, i primiste me;
Go bijah, i odenuste me; bolestan bijah, i obiđoste me; u tamnici bijah, i dođoste k meni.
Tada će mu odgovoriti pravednici govoreći: Gospode! kad te videsmo gladna, i nahranismo? ili žedna, i napojismo?
Kad li te videsmo gosta, i primismo? ili gola, i odenusmo?
Kad li te videsmo bolesna, ili u tamnici, i dođosmo k tebi?
I odgovarajući car reći će im: zaista vam kažem: kad učiniste jednome od ove moje najmanje braće (ljudi koji su u očima ovog sveta mali, bezvredni i prezreni) meni učiniste.
Tada će reći i onima što mu stoje s leve strane: idite od mene prokleti u oganj večni pripravljeni đavolu i anđelima njegovim.
Jer ogladneh, i ne dadoste mi da jedem; ožedneh, i ne napojiste me;
Gost bijah, i ne primiste me; go bijah, i ne odenuste me; bolestan i u tamnici bijah, i ne obiđoste me.
Tada će mu odgovoriti i oni govoreći: Gospode! kad te videsmo gladna ili žedna, ili gosta ili gola, ili bolesna ili u tamnici, i ne poslužismo te?
Tada đe im odgovoriti govoreći: zaista vam kažem: kad ne učiniste jednome od ove moje najmanje braće, ni meni ne učiniste.
I ovi će otići u muku večnu, a pravednici u život večni.’’ (Jevanđelje po Mateju 25, 31-46)

Kako na vas utiču ove reči? Kakav utisak ostavljaju na vas?

Za mene je ovo obično trućanje (pričanje bez veze).

Njima će se suditi na osnovu njihove čovekoljubivosti, kao, uostalom, i nama. Da li smo hranili gladne, pojili žedne, oblačili gole, posećivali bolesne, brinuli o ljudima, bili sa njima kada im je bilo teško, bili strogi prema sebi, a blagi prema drugima, činili drugima ono što želimo da i drugi čine nama? To je suština. U Carstvo Nebesko će ući oni koji će se tamo dobro osećati. Šta će samoživ čovek tamo? Njemu bi to bilo mučenje.

Za mene je ovo obično trućanje (pričanje bez veze).

Nije namenjeno tebi. Zato ne razumeš. Namenjeno je ovcama. :mrgreen:

Krajem leta probiru se ovce i koze (koje se često napasaju zajedno u ekstenzivnim eksploatacijama). Životinje se pažljivo pregledaju i one koje su dobre za rasplod ostavljaju se za seledeću reproduktivnu sezonu, a one koje su bolesne, prestarele itd. odvajaju se i intenzivno prihranjuju kako bi dobile na težini i bile isporučene klanici.

I drugi deo je takođe čista ekonomija. Isus i njegovi sledbenici propovedali su život kao šetnju po zelenim poljima, pokazivali su jedan drugom nebeske ptičice koje ne kopaju i ne žanju, a ipak ih neko hrani.
Naravno, i njih je neko trebalo da hrani, pa su zato propovedali da treba hraniti gladne, oblačiti gole i tako to. Verovatno bi bilo jednostavnije da su se prihvatili kakvog poštenog posla, pa niko ne bi trebalo da ih hrani i oblači, ali tako bi čitava predstava izgubila na verodostojnosti. :mrgreen:

Zazijavalo
Re: Kultni dan - Sudnji Dan

Ne razumeš moje razmišljanje?
Htedoh reći da se bog povukao u ilegalu i čeka neku mega-katastrofu, pa da se vrati među ljude. U međuvremenu verovatno igra tabliće sa Ben Ladenom i Mladićem i ogovara komuniste i naučnike koji su sve zakuvali na čelu sa Amerima.
Inače, kriterijum sudnjeg dana je jednostavan - ovce levo, jarci desno. Koze, ćurke i ovnovi - kud koji. Verska i politička pripadnost ne uzimaju se kao okolnosti.

Ne da samo razumem tvoje razmišljanje,već mu se pridružujem.Šta ću kada nisam znao da se verska i politička pripadnost ne uzimaju kao okolnsoti.

Uz :hahaha: i :bye: :bye: :bye:

Back