Kultni dan - Sudnji Dan

Da, nijesu ni krivi toliko;
premami ih nevjera na vjeru
ulovi ih u mrežu đavolju.

Što je čovjek? Ka slabo živinče!

E, sad još da mi identifikuješ onoga ko te premami i ulovi u mrežu djavolju,
pa će mi sve biti jasno.
Bilo je ovako:
Prvo si ti pogrešio, pa onda sam ja pogrešio, pa onda je domaćin pogrešio. Jel' tako? Sada bi najbolje bilo da se ne ponavljamo. Sve najbolje!

pa užas.
žao mi je jako onda.

kako neko može da kaže da batalimo hrišćanstvo? na osnovu čega?
jezivo.

zato sto je lista zlocina pocinjenih pod tom "firmom" preduga i preJEZIVA da bi vas/ih itko shvacao iole...ozbiljno
ili sam ja jedina koja se najezi kad papa/patrijahrh krenu o "ljubavi & milosrdju" ???? :shock:
ako nista drugo, licemjerno je, al bas...:roll:

btw procitaj i komentar na koji sam replicirala...

to Snaga & friends - kad gurnete nos npr. u steker dogodi vam se nesto prilicno...neprijatno -> naravoucenije - ne guraj nos gdje mu nije mjesto...

Па кад тебе нису казнили за онај пост на филозофији, неће ни мене - ово моје је дечја игра у односу на твој пост.

А човеку, односно жени, која другачији језик не разуме, ја немам другачији начин за обраћање као одговор кад ме спомене у свом посту.

Па кад тебе нису казнили за онај пост на филозофији, неће - ово моје је дечја игра у односу на твој пост.

А човеку, односно жени, која другачији језик не разуме ја немам другачији начин за обраћање као одговор кад ме спомене у свом посту.

scroll je iz "raja" izasao...:roll:

btw sto ne pitas svog "ortaka moda" ko je kaznjen i zasto,
ja stojim iza svojih rijeci i djela, a ti..."superzen balavce"? :cool:
ma...uostalom, ionako ste kultne pretvorili u...jaslice...aj poz :mrgreen:

E a ova Vragana sve postove počinje sa "btw", a nastavlja sa "bla bla", sa "truc", još malo joj fali da počne da govori "šatro, gistro, ekstra, vrh"... Pratio sam je neko vreme i cepao se od smeha... i da ne zaboravim - "poz"...

U stvari, najbitini je iskreni saobraćaj sa Bogom. Ni Budisti niti pripadnici bilo koje religije, pa ni oni koji su se suočili sa Bogom na ličnom planu, nisu ništa više udaljeni od Njega nego što su Hrišćani. Crkve kao hrišćanske institucije nipošto nisu skrenule sa Božjeg puta. Istina je da su kroz istoriju imale (skoro sve) trenutaka sa kojim se ne mogu po dobru pohvaliti, ali sve one uviđaju svoje greške i u hodu ih ispravljaju. Nikako ne treba zazirati od osoblja u mantijama niti se plašiti odlaska u crkvu. Na protiv.

Poslednja izmena:
Тачно, људима су непотребне, овцама су потребне.

Pa, ne bih se baš složio da crkve nisu potrebne ljudima. Verniku je potrebno društvo vernika. I apostol Pavle opisuje Crkvu kao jedan organizam.
Problem je u tome što se Crkva iskvarila. Katolička crkva koja je na lomačama palila ljude slobodnog uma, protestanti koji su takođe bili vrlo netolerantni prema svojim neistomišljenicima, pravoslavci koji su sekli jezike bogumilima (a, i danas crkve brljaju) - sve to čoveku stvara konfuziju u glavi, pa se ljudi pitaju: ''Zar je to Hrišćanstvo?''.
Važno je shvatiti da je ''Isus Hristos isti juče, danas i sutra'', i da čovek koji želi da ide u Crkvu, ide tamo zbog Njega i ljudi sa kojima želi da ima zajedništvo (prvenstveno zbog zajedništva sa ostalim vernicima, jer Bog je svugde - ne treba Mu nikakava građevina! Isus je rekao: ''Gde su dvoje ili troje skupljeni u moje ime, i ja sam sa njima''), bez obzira šta ljudi na vrhu te institucije radili i kakvu politiku vodili.
Dalje, čovek ne mora da prihvati sve što čuje u Crkvi, već treba da razmišlja svojom glavom. Bog nam je dao um da bismo se njime koristili. Zašto bih ja morao da se u svemu složim sa onim što je sveštenik rekao? Jevanđelista Luka pohvaljuje vernike u Vereji: ''Ovi pak bijahu plemenitiji od onih što žive u Solunu;oni primiše reč sa svim srcem, i svaki dan istraživahu po pismu je li to tako'' (Dela apostolska 17:11).
To je otprilike moj stav.

Poslednja izmena:
Не, овцама је потребно друштво оваца јер нису сигурни ни у себе, ни у оно што верују. Вернику је потребно друштво Бога.

Ne bih se složio. Verniku je potrebno i društvo Boga i društvo drugih vernika. O tome jasno govori apostol Pavle. Odlazak u Crkvu (na grčkom ''eklesija'' - skupština) nije znak slabosti.

Back