Kultne žene

Crash and Burn

Iskusan
Poruka
5.180
Zena je... zena je - zena. KULT. Otvaram ovu temu posvecenu zeni. Pisite o zenama koje su bile znacajne u istroriji, umetnosti... Dakle, o kraljicama, princezama, knjizevnicama, glumicama.. A mozete i o sopstvenoj zeni.
 
Evo ja cu malo o Gangi. Ovo sto cu napisati je vrlo skraceno, i procitao sam gde pre oko godinu dana.

Jednom na nebu se dogodila stvar, zbog koje se jedan kralj naljutio i prokleo je Vasuse da se se roditi na zemlji.
Vasusi su vatrena (vatra, oganj) Bozanstva, i ima ih 8 komada. Neznam im imena i tacnu funkciju.

No oni posto su dobili tu kletvu da se moraju roditi kao bica na zemlji, trazili su nekog ko bi ih rodio na zemlji
i onda ih utopio odmah u reki da bi se vratili ponovo na nebo. I nekako su uspeli ubediti Gangu da ona uzme zenski
oblik lepe devojke, i da sidje sneba uzme muza, i da se svih osam rode kroz nju.

Ali kada je uzela svog muza, dogovorila se sa njim da sto god da ona ucini, da se on nece smeti buniti i da nesme
da se umesa. I tako je i bilo. Kada su dobili prvog sina, Ganga ga je uzela i utopila u reci Gange, a iako muz nije razumeo
zasto je to ucinila, nije se smeo buniti i cutao je. Isto tako je bilo i sa drugim, i trecim i svima. Dok kada je zadnjeg, tj osmog
Vasusa rodila, njen muz se umesao i progovorio i bunio se da nece dati da se to dogodi vise, i pitao je zasto to cini?

Ona mu je sve ispricala, i tako su onda sacuvali na zivotu osmog Vasusa. Dali su mu Ime Devavrata.
I to je bio taj strasni Bhisma, koji je bio nepobediv na bojnom polju, upoznat sa svakom duznoscu morala i Ksetrije,
imao je snagu za svih sedam prijedjasnjih Vasusa. Kada se borio na bojnom polju, Bogovi sa neba i njegova braca su zeljno
gledali kakav je hrabar ratnik a uz to i covek od dobrote, uvek nasmejan, i milostiv prema svim zivim bicima.
 
znaci..strasno
ide 8. mart a nase vaskoliko clamstvo ne mere "iskopat" ni jednu jedinu "kultnu zenu"
ako ako...evo, ja cu...

The Notorious Betty Page

"With locks as dark as midnight and a smile as bright as day, Bettie Page was much more than a beautiful pinup model, she was simply the best. A legend as much today as during her modeling days, every facet of Bettie's life and personality captures the interest and devotion of the thousands of fans that followed her career until the day of her mysterious disappearance.

Bettie's numerous contradictions undoubtedly added to her charismatic personality. Nice and naughty, shy and daring, simple and exotic, Bettie shone with a freshness never before seen in the modeling industry. Without elaborate props, costumes, or set-dressings, Bettie produced some of the most beautiful shots to ever grace the covers of hundreds of magazines. Bettie's smoothly tanned skin, deep blue eyes and coal-black hair with her trademark bangs, were enough inspiration to spark the imagination of even the least experienced photographers. Her "girl next door" look and innocent smile only complemented that explosive combination of features...."

http://www.bettiepage.com/about/bio.html

mrzi me da prevodim, al ocu ako bas bas mora...8)

bikini9.jpg


mag21.jpg


color2.jpg


color14.jpg


e sad...zasto je Betty kultna zena - Betty je npr. Betty Boop; Betty je inspiracija strip crtacima i drugim umjetnicima, Betty je prototip vamp zene...Betty je jedna zaebana zena i mnogo vise od lijepog lica...ona je sublimirana zenska sexualnost...:cool:
 
Е само кад би још прочитала то што линкујеш... где би ти био крај :)

Started as a political event, the holiday blended in the culture of many countries (primarily Russia and the countries of former Soviet bloc).
 
Е само кад би још прочитала то што линкујеш... где би ти био крај :)

Started as a political event, the holiday blended in the culture of many countries (primarily Russia and the countries of former Soviet bloc).

" The first IWD was observed on 28 February 1909 in the United States following a declaration by the Socialist Party of America. Among other relevant historic events, it commemorates the Triangle Shirtwaist Factory fire (New York, 1911), where over 140 women lost their lives. ..."

jel imas jos neko "pitanje"?

btw Slabosti;
shark_sign.jpg


znas, bice jos zena na ovoj temici pa da ne bude poslije...covjecanski ti kazem...;)
 
Baš sam nešto razmišljala, pa, pošto nisam mogla da se odlučim između Majke Tereze, Arete Frenkin i Modesti Blejz, reših da se poklonim njenom Visočanstvu, prototipu ženstvenosti i seksipila, Normi Džin Bejker alias Merilin Monro.

m_81f5eeb61b.jpg


Horoskopski znak: Blizanci :mrgreen:
Osobeni znaci: 90-60-90, platinasto-plava kosa, senzualan glas, zamagljen pogled, mladež iznad usne.
Mesto prebivališta: večnost
IQ: diskutabilan, mada mnogi tvrde da je bio na zavidnom nivou, što dematuje mit o 'glupim plavušama'. U svojoj autobiografiji, Filmske zvezde, običan svijet i ja, režiser Džošua Logan je napisao: "Shvatio sam da je Merilin jedan od najvećih talenata svih vremena... Iznenadilo me da je bila mnogo bistrija osoba nego što sam zamišljao, a mislim da sam tada prvi put shvatio kako inteligencija i oštroumnost nemaju nikakve veze s obrazovanjem."
Reference: 31 film, dobitnica Zlatnog globusa za ulogu u komediji 'Neki to vole vruće' (1960)
Karma: loša. Predodređena da živi strasno i kratko, poput vilinog konjica. Njena smrt je i dan-danas misterija.

Marilyn-Monroe-Posters.jpg
 
Margaret Tacer

Poznata kao i Gvozdena Lejdi,bukvalno je promenila ekonomsku sliku Britanije,unistila sindikate,privatizovala firme,povecala ukupnu proizvodnju za 30% i postala jedna od najvecih i najuticajnijih politickih figura ikada.

Ostala je zapamcena po odlicnim odnosima sa Ronaldom Reganom i po veoma samouverenom nastupu,uvek je govorila ono sto misli.:tick:
 
čoočook stana....horopskopski znak lav....lepa i hrabra......žena hajdook veljka....
porodici doseljenih Hercegovaca, u Sikolu je rođena Stana, oko 1795. godine. Imala je dve sestre, Stojnu i Stamenu, i brata Mihajla.

U Srbiji je običaj da se pripremaju darovi za svatove, pa je tako Stani sledovalo da joj se posle petnaeste godine života priprema devojačka sprema. A ona je baš bila razlog da se sretne sa Hajduk Veljkom u Poreču, gde je otišla da se požali na neke bećare, koji su pohodili Sikole i odneli joj deo opreme. U kući Nikole Abraša posle susreta nije se vratila u selo. Hajduk Veljko je uze sebi a zatim seoženi njome, potkupivši neke popove da crkva ozakoni njihovu bračnu vezu. To mu je bio drugi brak u kome nije bilo poroda.

Sa hajduk Veljkom je Stana išla ponekad u pobedonosne pohode pošto je znala da rukuje oružjem i konjem.

Mala i krhka (zbog čega je i dobila nadimak „Čučuk“) uvek je opremala Hajduk Veljka pred bojeve i juriše. Dočekivala bi ga premorenog i ugađala mu život ali nije sa njim bila za sofrom. Takvi su bili običaji, prihvaćeni od Rusa. Gostila je i služila sve bećare koji su pozivani da dođu na Baba finku, njihovo porodično stecište. I Ruse je susretala, ali se držala „dalje od stola“. Posle Hajduk Veljkove pogibije, izbegla je i živela u Pančevu.

Udala se zatim za kapetana Georgakisa, jednog od vođe Heterističkog ustanka u Grčkoj. Prateći ovog junaka, prognanog ustanika, prelazi da živi u Vlaškoj. Posle turskih naleta sa ciljem da ih likvidiraju sklonili su se u Bukureštu.

Čučuk Stana je već imala troje dece: Milana, Aleksandra i kćer Jevrosimu, tako da je to bio osnovni razlog da pređu u rusiju a zatim da žive u Hotinu, gde su senalazile i grupe srpskih ustanika. Posle izbijanja ustanka Heterista 1821. godine, među kojima je biolo i Srba, kapetan Jorgać (Georgakis Nikolau Olimpos) se sa svojih 480 saboraca smestio u manastiru Seku, u severnoj Moldaviji. U toku ratnih operacije bili su opkoljeni jedinicama Velike turske vojske. Izlaz su našli u samoubilačkom paljenju baruta i eksploziva. Zajedno sa Heteristima u vazduh su odleteli i Turci.

Čučuk Stana se 1842. godine zajedno sa decom, preselila u Atinu gde je umrla i sahranjena 1849. godine.

„Nije doživela da još jednom vidi rodno Sikole i planinu Deli Jovan“.
 
ako imamo neku zensku osobu koja bi mogla nisti naziv diva to je dolespomenuta adelina.
pored sarma, harizme, lepote i ostalog, po meni je broj jedan zato sto je uvek bila ispred vremena, kako po imidzu, tako i po hrabrosti da uvede u pesmu nesto novo, makar sto se nas tice.
koga intersuje, na you tube imate na desetine njenih pesama, a ja cu postovati par slika

Adelina Ismajli (her surname is also spelled Ismaili) was born on 14 December 1979 in Pristina, Kosovo. She is one the most popular female Kosovo Albanian pop artists throughout Albania, Kosovo, the Former Yugoslav Republic of Macedonia and in the ethnic Albanian villages in Montenegro, also known as Malësia.

Ismajli is best known for her controversial and politically charged songs and lyrics, including “Uragan Çohen Krenarët,” “Në Kosovë Luhet Kumorë,” and “Skenderbe.” She is also highly recognized as a sex symbol for her outrageous and sexually provocative videos and performances on Albanian local television stations. [1]

Ismajli’s records, including four chart-topping albums (100% Zeshkane, S'jam Sex Bombë, Prej Fillimit, and Mbretëreshë E Robëreshë), have become instant successes and best sellers in Albania, Kosovo, Malësia, and the United States [2].

In an early 2006 interview, Adelina dismissed claims that Albanian musicians had developed a habit of borrowing tunes from neighbouring Balkan languages, as is often the case across the region. In an outspoken appearance, she gave evidence that in cases where the Albanian melody matched that of the neighbouring version, it had mostly been the Albanian which was found original.

646937111small1ph4ve4.jpg


adelinanq4.jpg


adelinaismajli001ci2.jpg
 
ova vasa Adelina, sta ce biti kad poraste - Ceca?
katastrofa...kako god okrenes - Ceca, Cica, Adelina...
sorry Ademe, al te ribe koje zaboravljaju obuci donji ves, naoruzane mikrofonima i stileto (jel se tako kaze za one tanke kojim mores neprijatelju izbit oko?) stiklama...mislim, sta reci...

btw; ako se u narednom zivotu rodim npr. ko kamiondzija kupicu "kompakt CD DVD" i zalijepicu poster iznad sjedista da me grije na dugim putovanjima...
do tad, ovo je...pa nemam pojma sta - nerazumljivo, meni...skroz. 8-)
 
ako imamo neku zensku osobu koja bi mogla nisti naziv diva to je dolespomenuta adelina.
pored sarma, harizme, lepote i ostalog, po meni je broj jedan zato sto je uvek bila ispred vremena, kako po imidzu, tako i po hrabrosti da uvede u pesmu nesto novo, makar sto se nas tice.
koga intersuje, na you tube imate na desetine njenih pesama, a ja cu postovati par slika



646937111small1ph4ve4.jpg


adelinanq4.jpg


adelinaismajli001ci2.jpg
Ovo neka Cecina kopija...
 
Poslednja izmena od moderatora:
Ред је да и ја убацим неку култну... у питању је први "супермодел"...

Gia Marie Carangi (January 29, 1960 – November 18, 1986) was an American fashion model during the late 1970s and early 1980s. Carangi, who was of Italian, Welsh and Irish ancestry, was considered by some to be the first supermodel, although that title has also been given to others including Janice Dickinson and Dorian Leigh. Cindy Crawford, who also appeared on the covers of several fashion publications during her time, was later referred to as "Baby Gia", due to her resemblance to Carangi. Carangi was also the first to present unusual poses, facial expressions and gestures. She is credited by many at the upper echelons of fashion to have created a new style of modeling, emulated by models since then to the present.

Carangi was featured on the cover of many fashion magazines, including Vogue, April 1, 1979; Vogue Paris, April 1979; American Vogue, August 1980; Vogue Paris, August 1980; Italian Vogue, January 1981; and several issues of Cosmopolitan between 1979 and 1982.

After becoming addicted to heroin, Carangi's modeling career rapidly declined. She later became infected with HIV and died in Philadelphia. Her death was not widely publicized and few people in the fashion industry knew of it. Carangi is thought to be one of the first famous women to die of AIDS.

headsho064ht.jpg

1148246476_5b8ba7c87b.jpg

10033194863.jpg


Портретисана у истоименом филму - http://www.imdb.com/title/tt0123865/

http://en.wikipedia.org/wiki/Gia_Carangi
http://www.gia-carangi.com/
http://giacarangi.org/
http://www.thegiacarangiproject.com/
http://www.giacarangionline.com/
http://www.thegiacarangifoundation.org/index2.html

Too Beautiful To Die. Too Wild To Live. Everyone Saw The Beauty, No One Saw The Pain.
 
URSULA K. LE GUIN, americka spisateljica;
jedan od najboljih (SF) pisaca danasnjice (ikada, ako mene pitate...;) ).

"...Much of Le Guin's science fiction places a strong emphasis on the social sciences, including sociology and anthropology, thus placing it in the subcategory known as soft science fiction.Her writing often makes use of unusual alien cultures to convey a message about human culture in general, for example, the exploration of sexual identity through the hermaphroditic race in The Left Hand of Darkness. Such themes place her work in the canon of feminist science fiction. Her works are also often concerned with ecological issues
...."

http://en.wikipedia.org/wiki/Ursula_K._Le_Guin
http://www.ursulakleguin.com/UKL_info.html

btw koji ce vam moj slika...
 
Ovo neka Cecina kopija...siptarska ceca

to oko kopije se cuje i kod nas ponekad, mada nisu u pravu ni nasi ni vasi. ona je sex simbol vec petnaestak godina, peva sasvim drugu muziku, pocelaje kao dete,valjda sa sedam0osam god. njena pojava na sceni ostavlja bez daha, i, moje misljenje, ceca joj nije ni za prici. mahom sama pise svoje tekstove, ubedljivo vodi u "inovacijama", to sto je ona radila pre deset i vise god. neke pevaljke tek sada rade itd.itd. ja znam da o ukusima ne vredi, ali rekoh, ona je nasa nacionale, i san svake nove estradne zvezde je da bude njena kopija. i jos jedna stvar, nikada nisam cuo-procitao da je neka druga estradna licnost rekla nesto lose o njoj.
 

Back
Top