KULINARSKO ĆOŠE

Evo i mene sa zakasnjenjem, ali kazu za isrkene zelje nikad nije kasno
SVE NAJ NAJBOLJE U NOVOJ GODINICI vam zelim :zjelka: zdravlja, to mora biti prvo definitivno, a onda ce sreca, osmjeh na lice a i parice vec samo da se sabira...
Ljubim vas puno puno :zjelka2:
 
Da se i ja pridruzim cestitkama, srecna nova i od mene.....:zskace:
Ja od nove pun gas....ako ce takva biti citava odma cemo se 2014 i ja posvadjati.....:zimag: MM rodjendan bio prekjuce, mpjoj Milici juce, i tako ja umesto da odmaram malo za praznike kao sav normalan svet ja samo mutim, filujem , dekorisem, sto za nas sto za musterije, da prezivim jos danas pa sutra zasluzeni odmor i rucak kod mame z:lol:
 
Poslednja izmena:
E sad, da vidimo sta se zadnjih dana desavalo.
Prvo, prekljuce prvi put pravila PAPRENJAKE, samo onaj ko ima puno, puno strpljenja i jaaaako voli da ih jede i ima veliku ljubav prema njima iz bilo kog razloga moze da se uhvati u kostac i udje u tu avanturu. Recept koji mi je proslijedila zena sto mi je i poslala kalupe je sa coolinarke i jos je komantarisala da je tijesto jako prhko, tesko ga umjesiti. Uh, nisam se nadala da je to toliko zeznuto, teksa muka ga u ejdnu veliku kuglu umjesiti i ujednaciti sve sastojke, pa kasnije da se to fino razvije i jos ono utiskanje i nije neki problem, ali kada se sve to fino isjece i onda treba prenijeti sa stola na tepsiju a da se kolacic ne polomi, toliko je to sve prhko, ali bas bas jeste... Zato je ukus mmmmmmmm
Drugo, juce prvi put bila kod Kate u Somboru, isli smo svo 4 rekla sam da drugacije ne dolazi u obzir, ima da se kompletiramo pa makar. Rizik je sjesti u nasu 128, ali dokotrljasmo se u oba pravca vec nekako... U gostima nam je bilo divno, nista radile nismo, ni dotakle fondan, niti bilo sta u vezi torti sem pricanja, naravno istrtljale se samo tako, mi svoje teme, muski svoje, nema kraja... Djeca su bila SUPER, na cudjenje svih nas, moja Duki kao po obicaju se na pocetku malo stidila, ali poslije kao kod svoje kuce, opusteno. Stvarno su bili dobri, poslusni, ma eto kada su za ruckom smazali supu bez trunke prenemaganja. Kod Kate velika kuca, kolce mozes igrati, milina jedna, o njenom kutku za pravljenje figurica necu da pricam, odmah me neka ljubomora uhvati :zstidljivko: djeca poslusna, oni fino na drugi kraj kuci imaju svoje carstvo i svima potaman, sta reci, idila z;)
Trece, danas na Badnji dan ja pravim kolacice za nas, juce od svrckanja nisam stigla, ali ne mari :zblesav: I htjedoh da pravim praline pa nekim kokos filom da ih punim, ja nikako nisam uspjela fino namazati cokoladu u toliko slojeva kako to pise, posto u sredini tog mog kalupa ima neka izbocina koja na pralini treba predstavljati udubljenje i stalno mi se tu prelomi kada vadim coko napolje, nikako nisam uspjela dovoljno na zidove toga u sredini namazati cokolade da bi bilo crvsto. A i inace, bez obzira na to, kada mazem 2 i 3 sloj coko ona bude jel' te topla i kada prelazim cetkicom kao da mi topi onaj predhodni sloj i sve me to toliko zezalo da sam odustala na kraju.
A onda sam htjela od Ive momento da pravim ono coko korpice sa musom od malina, ali posto nemam adekvatne oblike u koje da mazem cokoladu za korpice, ja se odlucim peci od tijesta korpice, imam neke recepte od prije. Tako da sam prvi put i to radila ( ovih dana sve nesto prvi put z:) prva tura mi je podeblje tijesto, drugu se malo opametih, pa vidjecemo.
Idem sada da pecem jos sto mi od parenjaka ostalo tijesta, pa da umacem cupavce u cokoladu i kokos...
i da ne zaboravim SRECAN BADNJI DAN svima koji slave i predstojeci praznik
 
( i u poverenju , Daca je htela da nešto radimo , ali se ja nisam dala :-) )

Istina, ja ponijela shemu za kopacke, ali Kata je striktno naglasila da se taj dan ne radi nista z:p i ja postovala naravno (tako jedino kada me neko natjera moze proci jedan dan bez ikakvog doticanja fondana, sto je naravno uveliko prijalo), nisam imala tu privilegiju da sjednem u njemo cose za figurice i stvarno ih i pravim tamo. Ali, sve i jednu ladicu smo otvorile da se uvjerim da su pune dupke, ljudi ziva istina z:shock:, nema cega nema tamo, a to je dokaz da joj treba jos ladica, jos polica, jos... :znamiguje:
Pa ja evo dosla kuci sa odmaranja citav dan, klopa i sve sto uz to ide, slijedi kupanje djece i sve po redu a onda Daca pravi kopacku na Bozic... sta da se radi, jedino me tjesi sto kazu da se valja na Bozic nesto novo poceti, a posto ce to biti moja prva kopacka, racunam da je to u redu iako mi se iskreno uopste nista ne radi
 
Poslednja izmena:
Evo domaćice sa utiscima. :)

Sasvim slučajno me žena obavestila da sam dobila nagradu četvorodelni kurs za izradu cvetova. Niti sam učestvovala u nekoj nagradnoj igri, niti sam lajkovala nešto, nego tako, iz čista mira. Kada sam već dobila za dž (moje je samo da finansiram put do Batajnice) rešila sam i da iskoristim. Iako sam bila skeptična po pitanju mene i pravljenja cvetova, jer je to vrlo pipav posao, a ja sam neko ko iz dna duše mrzi da pravi figurice, nisam sebe videla ni u cvetovima. Međutim, sam način rada te žene, postupnost, strpljenje je mene zainteresovalo, tako da sam ja postigla rezultate daleko bolje no što sam očekivala. Sada mi to sve ne izgleda tako strašno kao na početku, čak mislim da bih mogla to raditi u trenucima dokolice. Ono što me sada muči je manjak alata, boja, a najviše sredstava za nabavku svega toga. A imam još 1,5 - 2 meseca fore da to vežbam dok sam u kući, kada pukne proleće, adio kućo, adio cvetovi...Do sledeće zime, i novog slobodnog vremena, dobro će biti ako budem znala kako se ja zovem, a ne kako se prave cvetovi.

Onima koji su početnici, a imaju alat, ili pare da ga nabave, i volju da to rade, toplo preporučujem.Mislim da ta četiri dela koštaju oko 15 000 dinara.
 

Back
Top