KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala drugari! z:kiss:
Htela sam one Disney avione da nalepim na fondan i nakačim na štapiće, a izgleda da samo Slaki radi na onom tankom papiru :( Inače su vrlo profesionalni, izgleda da im se nešto desilo...
Svakako imam vremena da ih napravim od fondana za četvrtak, ali sam htela da uštedim vreme. A mogu i da odštampam na običnom papiru, ne moraju da ga jedu :)

Kako ste devojke, nadam se da je i kod vas lepo vreme kao kod mene. :) Zvao me jedan čovek, trebaju mu tri torte koje nisu ukrašene, samo šlag, i jedna ukrašena. Pa će dete da pošalje sliku da vidim šta želi, ona šalje sliku torte na 3 sprata, a treba joj torta za maksimum 30 ljudi... I ja ih opet pozovem, objasnim kolika je ta torta, da njima ne treba ništa više od jedne okrugle torte, sračunam cenu i on mi kaže da ima mnogo kvalitetnu čokoladu iz inostranstva pa da bi da u tortu stavim tu čokoladu, kao javiće se sutra da se dogovorimo kad da donese i kad da ja odvezem torte. I više se ne jave. Pa lepo bre kaži odmah skupo mi je, ne odgovara mi i gotovo, a ne da ja čekam i odbijam druge ljude, a ti se više ne javiš. Strašno!

Ja sam davno predlagala da otvorimo temu o otkačenim mušterijama i njihovim željama. :roll:

Mene zove žena, ispita me sve u sitna crevca, u nedelju, i kaže mi da joj torta treba za sredu. Ja joj lepokažem da ako hoće tortu, mora da mi javi u ponedeljak pre podne, jer imam gužvu cele nedelje. Prolazi ponedeljak polako, kad u 18 h ona se javlja. Kada sam joj rekla da ne mogu da prihvatim porudžbinu, bila je užasno razočarana. Pa je zvala ženu od koje je dobila moj telefon, da ova zove da urgira da prihvatim. Naravno da ova nije ni zvala, jer zna da ako kažem da sam u gužvi, to znači da nemam vremena ni do wc - a da odem.

E sad me nasmeja sa tim da nemaš vremena ni do wc-a da odeš, ali nažalost to je istina. :D A to sa urgencijama mi je najsmešnije. Kod mene najčešće posle zovu moju mamu da me zamoli da ipak prihvatim tortu ali i ona odmah kaže da ako sam rekla da ne mogu, to znači da stvarno nikako ne mogu da stignem.

Dobro jutro devojke moje, jeste li mi vredne, mene jutros probudilo dete da nece vise da spava, i odem ja u dnevnu sobu da upalim grejanje i vratim se u krevet dok se ne ugreje pa onda lezimo zajedno jedno desetak min dok se ne ugreje, to su neki nasi jutarnji rituali :)......i na kraju ona zaspala a ja sedim sama vec sat vremena i pijem kafu :) a sto je nagore imam brdo posla a nikako da se nakanim poceti raditi.....ova zima me cini strasno lenjom, ne znam jel to slucaj samo sa mnom ili nisam jedina?

Evo konacno na sajtu Sab travela zvanicna ponuda za sajam Sigep-Rimini.
http://sab.travel/ponuda/sajmovi/sigep-rimini-2014

Napisacu i ovde opet da vodic koji vodi i organizuje ovo putovanje vodi 100% i njegova grupa je vec formirana. Vecina putnika koja je preko kompasa isla sa njim godinama na ovaj sajam sada je presla u Sab travel jer je to aranzman upravo vodica Vlade koji je do skoro radio u pomenutoj agenciji.
Znam da su devojke vec uplatile rezervacije, ali prenosim samo informaciju vodica da on tvrdi 90% da kompas nece skupiti potrebnu grupu za Rimini i da nece voditi na put ili ce svakako svoje putnike pripojiti njemu. Zaista nemam nista od ovoga, samo sam isla sa covekom i prosto imam poverenja u njega. Nisam pametna, ali nista jos nije kasno preduzeti. Ko zeli mogu mu poslati broj. mob vodica a sada ima i zvanicno na sajtu agencije pa se mozete raspitati.
Ima jos vremena za prijave, bitno je da on sigurno vodi i da ima neophodan broj putnika, a uvek se mogu dodavati mesta u busu i hotelu za one koji se kasnije odluce. Ja sam prosli sajam uplatila iza Bozica :)

Vidim niste nesto bash aktivne ovih dana... u guzvi od svog dnevnog posla i smisljanja slavskih kolaca za Sv. Nikolu i ja se ulenjila :D

Da li je neko probao ili cezne kao ja za ovim? :per: http://www.cbt.rs/mikseri/kenwood_mikser_km262-17975

Mislim da ce ovaj koji trenutno imam Gorenje mixer od 20+ godina uskoro da rikne, nije navikao kod moje mame toliko radnih sati da ima :hahaha: Ljubav prema kuvanju sam ocigledno nasledila od tate :D

A nene, kolaci nikad vise, haha uvek se setim zd....e tako sad i ja, ma rekla sam da ni sebi vise ne pravim.....kod nas u poslasticarnici su 650 din, extra kolaci prste da polizes, dok sam bila kod mame uvek smo kod njih kupovali....ma nisam mogla verovati kad sam neki dan saznala cenu.......meni je to jeftino.......a breskvice na pijaci kod nas 600 din kg....e ja ih za te pare vala ne bih pravila ni u snu.......koliko samo oko njih ima posla......ja sam danas vodila borbu sa decom, ustale sa temperaturom i borba citav dan....sad odoh da zavrsavam figurice....

I kod mene kolači samo za moju dušu..... Za 650 dinara nek pravi minjončiće i ukrašava ko god hoće. Ta cena je niska ukoliko se kolači prave od kvalitetnog materijala. Ovo po prodavnicama po 400din/kg - je keks, šećer, margarin, aroma i malo boje, a ja treba da objašnjavam zašto su kod mene kolači toliko i toliko, jer stavljam orahe, lešnike, suvo voće itd..:udriglavu: ..... Neću i kraj!!!
Danas ću da šarm medenjake (nadam se da mi neće niko poremetiti plan) sa mojom ćerom, a to zadovoljstvo će biti veće od zarade na 3kg kolača!

Poslednja izmena:
Dole kolači!!!

Pita me pre neko veče rođaka mm da li pravim kolače. Ja kažem da ne pravim, i preporučim joj dve žene, kod jedne su 700 din/kg, kod druge 800. Ona kaže, htela je da naruči iz Mačvanske Mitrovice, vrše isporuku na kućnu adresu, odlični su i 380 din/kg su. :eek: Ali je zakasnila, jer su prebukirani. :aha:

I što b.elly kaže, sada ja treba da objašnjavam da na 800 dinara imam 150 din/kg zaradu, i da se zezam za dve, tri kile, jer svi kupe kolače tek da se zove da ih imaju, i da kidam moje živce...Samo ako hleba ne budem imala da jedem, vratiću se na kolače.

Jao, al sam se sada isplakala, majko moja mila, citam za tu djecicu sto su izgorila u kuci, jao jos ne mogu doci sebi
Placem zbog glupe DRZAVE sto nema nacina da za ne rjesene situacije u porodici pomogne, placem zbog ovpg naroda sto nas i onako nema i samo izumiremo, a troje djece malenih dusa strada... placem zbog tate kojis e ozenio i boli ga briga, i te babe i dede koji sada opleli po svojoj kcerki, sto nisu preduzeli nesto... glupa drzava, glupi narod, stid i sramota da se prijavi nesto sto svi znaju da ne valja, a i niej smao to, nego i onaj ko bi i otisao da prijavi zna da ce ga odvratni sistem uzeti pod svoje pa ce ga ispitivati i ko zna sta traziti od njega, a djeci niko opet pomoci ne bi htjeo niti mogao.
I sada pisem, kucak kao budala i sigurno imama brdo gresaka, sta me briga, samo mi suze padaju i geldam u tastaturu i ne gledam na ekran. Glava me zabolila a u stomaku mi muka, odoh da kuvam i pecem...

Docice mi glave sitni kolaci :dash: sredu na cetvrtak nisam uopste spavala jer sam imala obaveza oko svog dnevnog posla a poruceno 20kg kolaca, nesto mrsno nesto posno + posna torta
Vidim vase cene, ja sam ih prodala sve po 900 din/kg, vidim da su se neki neckali zbog cene kad sam im rekla ali su mi svi poslali poruku da su kolaci odlicni tako da mislim da se nisu pokajali... U celoj guzvi sam slikala samo jednu vrstu :( ali laptop je crko, saljem sliku kad se popravi :)

Ladyns tu si??? Evo ja svratila da vidim šta se ovde dešavalo preko vikenda......a ono ne baš mnogo.....

Kolače ne spominjem....... još nisam ništa za Božić napravila a danas imam još dve torte da završim za sutra:dash:, kuća mi u haosu itd.... jedva čekam iduću nedelju... Ne radim od 28.12.-05.12.:D a nisam primala ni tortice za taj period... treba malo odmoriti i biti sa dečicom i mužićem:per:

I kod nas svi kupuju te kolače od 300 - 400 dinara i kažu da su baš dobri. Ja imama nekoliko žena koje su već uzimale kolače kod mene, prodavala sam po 750din/kg i nisu se bunile, čak je jedna rekla da je cena mala sobzirom na kvalitet. Tako da se ja držim toga da radim manje ali da radim ono što bih i ja jela, a ko uspe da napravi kolače za 350 dinara i da tu i zaradi, svaka čast. Ovog vikenda sam se malo više bavila medenjacima, torte sam radila bez ukrašavanja, tj. samo sa šlagom i radila sam jedan voćni sto. Ne znam za vas ali kad je ovakvo vreme ja sam hronično umorna i pospana.

B.elly sad sam tu :) jel treba sta....samo vici....:)
Joj Ivana da znas, i hronicno umorna i neispavana, najgore od svega mi je ustati u jutro, letos sam bez po problema ustajala u pet da radim a sad ni u osam mi se neda.....dal je do ove zime i hladnoce ili pak nesto trece ne znam, ali da sam se ulenjila, bome jesam......valjda cu sa toplijim vremenom i ja opet doci u normalu....jedina prednost zime mi je sto se filovi ekspresno hlade, da ne spominjem kako se napolju na hladnoci steze bc.... nafilujem tortu, iznesem je na terasu i za dva sata mogu je dekorisati kako se extra stegne,stavim bc i dok razmesim i razvucem fondan bc se stegao..... milina.........z:lol:

Poslednja izmena:
E, za t se slažem, za filove je zima dlična. :D Imam jedno pitanjce za vas. Kako reagujete kada vam neko traži recept za tortu? Znam da se skoro vodila neka polemika oko toga, nadam se da neću opet da izazovem raspravu. Ja imam sledeći problem, imam odličan recept za medenjake, nekima odavde sam ga i prosledjivala i nije mi problem da ga podelim sa vama ali kao što neko reče vezano za recept neke torte, nije mi u interesu da ga svi iz mog mesta imaju, posebno što sam u poslednjih godinu dana baš razradila posao sa medenjacima. I sad, kako da reagujem kad mi neko traži recept? Rekla sam pre par dana jednj poznanici da ne želim da širim recept, a ona je tražila da dam samo njoj u poverenju, neće da širi dalje. Ovih dana mi je inbox na fb zatrpan porukama gde traže recept, muka mi je da pogledam poruke. A mnogo njih traži i da im objasnim kako da ukrase, da poklone deci za Novu godinu. Ispadam bezobrazna ali mi je stvarno više preko glave, a skoro mi je opet jedna žena tražila "malo one mase za torte" pa će sama da napravi detetu pošto joj treba samo nekoliko medenjaka. :dash:

Back