KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E Kato, ti si bar pala sa stolice, a Rade na ravnom i suvom i...aaaaa poludecu.
Jutros mu skinuli gips i tek sad ne moze da makne bez staka :(((((((( Poslednjih nedelju dana je isao s gipsom bez staka, a sad opet stake :dash: Jel i tebi bilo tako?

E pošto sam se ja sve nešto kasno organizovala :zblesav:, Zorica iz Mrčajevaca nema viška onih okruglih kao za figurice plastičnih kutija
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/533526_563697273656561_1209890899_n.jpg
pa da pitam da nema neko kod sebe možda par komada a da mu trenutno ne trebaju, a da dolazi na sajam?! Neke ukrase da pakujem u njih

- - - - - - - - - -

Jutros mu skinuli gips i tek sad ne moze da makne bez staka :(((((((( Poslednjih nedelju dana je isao s gipsom bez staka, a sad opet stake :dash: Jel i tebi bilo tako?
Uh, pa onda jel nam dolazite na sajam, ja baš htjela zvati Radeta da pitam jel treba nova tura kakaa, da odem kupiti

Kako misliš kakav? Kao i svaki u boji, promenljivog kvaliteta, ali uglavnom dobar i može sa njim da se radi. Jedna od onih boja koje redovno kupujem. I da, kupujem svetlo crvenu, ona je baš, baš crvena.

Uglavnom sam mislila na kvalitet. Neiskusna sam sa fondanom pa ako je iskusnijima pravio problem kod presvlačenja šta onda ja da očekujem? Hvala svima koji su se oglasili po mom pitanju.:hvala: Naručila sam.

Jel moze mali savet? :sad2:

Pravila sam i ranije tortu sa fondanom (jednom) ali za kucnu upotrebu... Ne znam kako se fondan ponasa ako duze stoji na torti? Koliko pre preuzimanja torte da krenem da je presvlacim i dekorisem? Treba da je preuzmu u 10h ujutru u subotu, da li smem vec u petak popodne-uvece da je presvucem i dekorisem ???

Ako se vidimo na sajmu ispitacu vas tamo ali s obzirom da sam do sad pripremala sve za dekoraciju tesko da cu ustati... jedino da ne spavam uopste :D

Hvala :super:

Razmisljala sam cak ako bude opet nocas -2 da je ostavim na stolu pored terase sa otvorenim vratima :think:

Sprema se Dacina coko, kapri od ZD ako sam dobro videla ko je okacio recept i moskva snit :D sva sreca pa ne volim da jedem slatko, samo da spremam :D

mora proći bar dva tri dana dok noga ponovo ne profukcioniše . Prvo mi bila i nevidjena frka osloniti se uopšte na nju , ali posle par dana , sve normalno ...

Devojke, videla sam neke sli;ice sa sajma i mgu samo da vas pohvalim, svaka čast, baš ste se potrudile. A čujem i da je bilo nekih nagrada. :zper: Čestitam vam svima na onim divnim stvarčicama kje ste napravile, a posebne čestitke nagradjenima.
E sad, pošto sam se skoro žalila na restorane u mom kraju, evo sad i da neke pohvalim. Danas sam bila u Sokobanji, u hotelu "Banjica". Išla sam ujutru da sredim voćni sto, a uveče sam morala da vozim tortu. Kad sam sredjivala sto, ispostavilo se da je to prstenasti sto u čijoj sredini je velika palma, a mlada mi je rekla da je četvrtasti, klasični sto pa sam ja ponela samo jedan stoljnjak. Šef sale je sam ponudio da mi daju njihove stoljnjake, bio je problem oko uključivanja čokoladne fontane pa su doneli merdevine i peli se da spuste produžni kabl sa plafona (tu imaju neku utičnicu za svetla), kad sam pitala za tanjirić i nož za tortu, konobar mi je rekao da ne brinem ništa, oni sve spremaju, oni seku tortu... Prosto neverovatno, samo da poželite da saradjujete sa njima.

Verujem ti, ja sam je prekjuče pravila i to isto sa šlagom. Baš sam se iznervirala oko nje. Na kraju je nisam ni slikala to veče jer sam bila besna, a sutradan je uzeli pre nego što sam došla kući. I sad mi malo krivo, nije uopšte ispala loše ali me iznerviralo što se, pored svega što danas može da se napravi i vidi, ljudi hvataju za barbiku nabijenu u mlevenu plazmu.

Poslednja izmena:
Već sam mislila da sam jedina koja voli zimu. Ja volim zimu, jer mi je u kući sve pod konac, veš ispeglan, sudovi oprani, imam vremena da sve obaveze natenane završim, napolju hladno, ali kada obavim jutarnju nabavku, iz tople kuće ne moram više da izlazim...Ostala tri godišnja doba provedem u frci i trci, pod stresom i konstatnom tenzijom, tako da je sasvim razumljivo zašto volim zimu...

Ja sam sedam godina provela radeci na otvorenoj pijaci, nikada necu zaboraviti to smrzavanje zimi na minus i kusur, zato se sad najezim kad vidim zimu i kroz prozor i cenim toplotu svog sporeta i na plus 40 leti......
A u kuci mi nije pod konac ni leti ni zimi, samo u jutro dok deca jos spavaju.....:zcepanje:

E sad, nema veze da li je volim zbog drugih zimskih carolija (jer obozavam snijeg i planinu, moje planinarenje do vrha Trebevica sa pokonjim ocem, e to je uspomena iz djetinjstva...)ali moram jasno i glasno reci OBOZAVAM KADA PRORADI MOJ ZIMSKI FRIZIDER, terasa sa sjeverne strane, preko dana zadnjih 24h je bilo oko 5C maximalno, nocu ode u -, pratim temp redovno, sta ces :znamiguje:. Znaci, hladnije od frizidera, tri torte koje u ova dva nisu stale su u kutijama napolju, dvije Zoje i jedna coko kremasta, hajde ove kinder i ostale vocne sam ipak stavila u klasicne varijante hladjenja
E sad, da vam prepricam moju vecerasnju zezanciju. Oko 23.30 skontam NEMA MLIJEKA ni trunke, a ceka me zalivanje coko kremaste 3 kom za kore, pa bar jos jedna tura mucenja sl. pavlake, tu mi treba samo 1dl, ali ni toliko nema :zelenko: Mm pere sudje (fino sam ga vaspitala...) i vidi ja ludim 100%, sta da radi, ostavlja to sve i pita gdje da ide traziti, sjetim se ovih pekara uz Bg put, one rade non-stop, neka kupi par komada i onih od 2dl dugotrajnih, bice dobro. Hajde, kao ja cu ga postediti, nastavicu to pranje, vidim u serpi na dnu ostalo malo supe, pogrijacu jer nisam ni vecerala. Ubrzo provjerim supu da se ne pregrije, ona ladna kao led, jaaaaaooooo ukljucila sam suprotnu ringlu (to vam je kada kupite novi sporet, obrnut raspored tih zezancija ) a na ukljucenoj ringli je plastika sa filom za Zoju, kompletno se zalijepila i dno istopilo, fil iscurio z:shock: sta reci...
Naravoucenije:vazda u rezervi imati barem jedno dugotrajno mlijeko od 1l i nikad, ali NIKAD ne ostavljati fil na ringli, nikad!!!

Naravoučenije dva: Podignite cene svojih torti, jer ih kvalitetno radite i po ukusu, i po izgledu. Smanjiće vam se broj torti, a para ćete imati isto, samo što ćete imati veće šanse da spavate noću (jer noć je za spavanje, i još ponešto :zper: )te nećete dolaziti u situaciju da večeravate u ponoć i pogrešno uključujete ringle, i cimate muža po mrazu da ide i traži namirnice. :cmok:

Dobro jutro. Mojoj sveki danas rođendan. Žito torta čeka u frižideru. Upućujem javni poziv ciletu da svrati, jednom prilikom je rekla da joj je to omiljena torta.

Back