E sad, nema veze da li je volim zbog drugih zimskih carolija (jer obozavam snijeg i planinu, moje planinarenje do vrha Trebevica sa pokonjim ocem, e to je uspomena iz djetinjstva...)ali moram jasno i glasno reci OBOZAVAM KADA PRORADI MOJ ZIMSKI FRIZIDER, terasa sa sjeverne strane, preko dana zadnjih 24h je bilo oko 5C maximalno, nocu ode u -, pratim temp redovno, sta ces

. Znaci, hladnije od frizidera, tri torte koje u ova dva nisu stale su u kutijama napolju, dvije Zoje i jedna coko kremasta, hajde ove kinder i ostale vocne sam ipak stavila u klasicne varijante hladjenja
E sad, da vam prepricam moju vecerasnju zezanciju. Oko 23.30 skontam NEMA MLIJEKA ni trunke, a ceka me zalivanje coko kremaste 3 kom za kore, pa bar jos jedna tura mucenja sl. pavlake, tu mi treba samo 1dl, ali ni toliko nema

Mm pere sudje (fino sam ga vaspitala...) i vidi ja ludim 100%, sta da radi, ostavlja to sve i pita gdje da ide traziti, sjetim se ovih pekara uz Bg put, one rade non-stop, neka kupi par komada i onih od 2dl dugotrajnih, bice dobro. Hajde, kao ja cu ga postediti, nastavicu to pranje, vidim u serpi na dnu ostalo malo supe, pogrijacu jer nisam ni vecerala. Ubrzo provjerim supu da se ne pregrije, ona ladna kao led, jaaaaaooooo ukljucila sam suprotnu ringlu (to vam je kada kupite novi sporet, obrnut raspored tih zezancija ) a na ukljucenoj ringli je plastika sa filom za Zoju, kompletno se zalijepila i dno istopilo, fil iscurio

sta reci...
Naravoucenije:vazda u rezervi imati barem jedno dugotrajno mlijeko od 1l i nikad, ali NIKAD ne ostavljati fil na ringli, nikad!!!