KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mamina devojka hoda ko velika dva dana pred prvi rodjendan....mora mama da se pohvali....pocela se pustati pre jedno nedelju dana ali juce se definitivno ohrabrila i samo seta po kuci .....:D a moje srce veliko ko kuca....sad odoh dekorisati njene torte za sutra jer sutra je krstimo i proslavljamo prvi rodjendancic :)

Srecan rodjendan i krstenje male princeze:kitis:
Bravo za prve korake :klap:

Ladyns, bravo za korake i srećan rodjendan. :)

A sad da vam ispričam kako je meni ovog vikenda. Imala sam dve torte, i kad sam ih završavala u petak uveče moj momak i moja mama komentarišu da je dobro što se desilo jednm da u subotu nemam posla, uz njegovu opasku: "Ako ne iskrsne još neka...!", našta moja mama odgovara da se još nije desilo da neko baš traži tortu da je pruzme istog dana. Ujutru ustanem da nakačim figurice na tortu i slikam, ljudi treba da pruzmu tortu u 9:30 ali u 8:30 neko zvoni na vrata i još se ja čudim što su poranili. Kad otvorim, stoji moja školska drugarica, plače i moli me da joj pomognem. Uvedem je unutra i ona mi priča kako slave rodjendan tog dana i ona je pravila dve torte i nijedna nije uspela i došla je da vidi da li imam neku tortu da joj dam. Bilo mi je žao i ja prihvatim i tako završim sa još jednom tortom, na veliku radost mog momka.

Posle toga smo otišli da odvezemo auto u garažu, bio je kod majstora zbog neke sitnice, i on ga dovezao i ostavio kod mene u ulici. I dok sam ja otvarala garažu, moj momak je otvorio haubu da nešto pogleda pošto je nešto lupalo, kad tamo, majstor je iz samo njemu znanog razloga odvio onu šipku koja drži akumulator i vratio samo nju, a nije je zašrašio i ona je treskala po haubi. Osim toga, skinuo je i poklopac kajša motora. I vrhunac, dok sam se vraćala prema autu ja vidim da je auto izgreban iznad zadnjeg levog točka. I to ne malo izgreban, negoo IZGREBAN. Kao da je očešao neki zid. Što je najgore, čvek tvrdi da je sve to bilo tako kad sam mu dovezla auto. Posle je priznao da su vadili akumulator, ali nije hteo da kaže zašto, a i da su skinuli poklopac motora i ostao je kod njega, vratiće mi ga. Šrafove od akumulatora je izgubio. A za ogrebotinu ne priznaje, valjda da ne bi plaćao štetu. Baš sam se raspisala, ali toliko sam besna da ne mogu da vam opišem. Nije toliki problem za štetu, platiću sama, srediću ali me nervira toliki bezobrazluk i pokušavanje da napravi budale i od moje majke i od mene samo zato što smo žene i računa na to da se ne razumemo ni u šta.

Ladyns, srećan rođendan lepotici, a ja jedva čekam da vidim torte. :)

Iza mene je buran vikend, pun torti, za mene ogromnih devet komada. Otežavajuća okolnost je to što sam i u sredu i u četvrtak morala da idem u Bg, tražili Dušanu stan. Našli smo stan, torte sam završila i isporučila, ali sam evo sva šmrkava i nikakva, valjda sam pokupila neku virozu. :(

Ladyns, bravo za korake i srećan rodjendan. :)

A sad da vam ispričam kako je meni ovog vikenda. Imala sam dve torte, i kad sam ih završavala u petak uveče moj momak i moja mama komentarišu da je dobro što se desilo jednm da u subotu nemam posla, uz njegovu opasku: "Ako ne iskrsne još neka...!", našta moja mama odgovara da se još nije desilo da neko baš traži tortu da je pruzme istog dana. Ujutru ustanem da nakačim figurice na tortu i slikam, ljudi treba da pruzmu tortu u 9:30 ali u 8:30 neko zvoni na vrata i još se ja čudim što su poranili. Kad otvorim, stoji moja školska drugarica, plače i moli me da joj pomognem. Uvedem je unutra i ona mi priča kako slave rodjendan tog dana i ona je pravila dve torte i nijedna nije uspela i došla je da vidi da li imam neku tortu da joj dam. Bilo mi je žao i ja prihvatim i tako završim sa još jednom tortom, na veliku radost mog momka.

Posle toga smo otišli da odvezemo auto u garažu, bio je kod majstora zbog neke sitnice, i on ga dovezao i ostavio kod mene u ulici. I dok sam ja otvarala garažu, moj momak je otvorio haubu da nešto pogleda pošto je nešto lupalo, kad tamo, majstor je iz samo njemu znanog razloga odvio onu šipku koja drži akumulator i vratio samo nju, a nije je zašrašio i ona je treskala po haubi. Osim toga, skinuo je i poklopac kajša motora. I vrhunac, dok sam se vraćala prema autu ja vidim da je auto izgreban iznad zadnjeg levog točka. I to ne malo izgreban, negoo IZGREBAN. Kao da je očešao neki zid. Što je najgore, čvek tvrdi da je sve to bilo tako kad sam mu dovezla auto. Posle je priznao da su vadili akumulator, ali nije hteo da kaže zašto, a i da su skinuli poklopac motora i ostao je kod njega, vratiće mi ga. Šrafove od akumulatora je izgubio. A za ogrebotinu ne priznaje, valjda da ne bi plaćao štetu. Baš sam se raspisala, ali toliko sam besna da ne mogu da vam opišem. Nije toliki problem za štetu, platiću sama, srediću ali me nervira toliki bezobrazluk i pokušavanje da napravi budale i od moje majke i od mene samo zato što smo žene i računa na to da se ne razumemo ni u šta.

Sto se tice prve teme, nedavno se i meni desila hajde da kazem slicna stvar. Srijeda oko 4h sjedimo za ruckom, pita mene muz:"Ti si sve kore ispekla za vieknd?" "Da, za subotu i petak da, za nedelju vidjecu kad cu, ali nemam puno!" On se krsti covjek i kaze:"Cudno, ali Hvala Bogu da nije guzva!" Nije proslo bukvalno 2s zvoni mobilni, nepoznat broj:"A ne, nikako to ne mogu da stignem uraditi za subotu, toliko figurtica nemam kad da napravim..." I sa tim riejcima sam otisla u drugu sobu da razgovaram a naravno vratila se sa 2 dogovorene torte u obliku glava Miki i Mini Maus. Mm je samo odmahivao glavom i rekao:"A tako bi bilo ovo lijepo popodne bez mixera i rerne!!!"

E sad, druga tema, citaju pricu od pocetka, odmah sam se iznervirala u tom smislu kako je taj majstor bas tako postupio boli ga briga sta je gdje ogrebano i u kakvom je stanju predao auto, pa tu samo dvije ZENE koje veze nemaju ni sa cim, samo u kuhinju ih treba zatvortiti i to je to, kreten

Hvala svima na lepim zeljama u Jocino ime :) Bilo je lepo, veselo, malo smo plakali na krstenju ali izdrzali smo i to :) Jos da nam slavljenica nije bila bolesna i pod temperaturom....al sta se moze......bila je dobra mamina maza......e sad odoh peci kore dok mala maza spava a druga moza je kod babe ......jao juce mi je u sekundi pokidala plocicu od fondana sa natpisom sto mi ide na slag, pa ima kaznu i ne sme u kuhinju dok radim :) al mislim da joj je upala kasika u med sto je kod babe.....ona bi se tamo preselila samo da moze jer joj baba sve dozvoli a kod mene nema sale......
Ivana bas mi je zao, takvi su majstori bahati i bezobrazni i nisu takvi samo prema zenama vec prema svima, mm hteli zeznuti kad je kupio auto, oterao auto na servis i zove majstor , znas nemas airbag kod vozaca da ti stavim novi, to je 10 000, jos se mm predomisljao al kaze aj drugi put.......i tako nikad nismo ni stavili na kraju....i sad kad smo pre par meseci prodavali auto dodju kupci sa mehanicarem, ovaj prikljuci kompjuter i komentarise naglas, izmedju ostalog da su svi airbegovi na mestu i da su ispravni.....znaci ladni bi uzeo 10 000 a ni malim prstom ne bi mrdnuo.....uzas......

Poslednja izmena:
Strašno, uzimaju pare kako stignu. Taman sam isplanirala koje alatkice ću da kupim, a sad ću te pare da dam za sredjivanje auta. Nego da ne znate koliko bi mogla da kštaju kolica za izvoženje torti i gde bih to mogla da kupim? Definitivno moram da smislim šta ću jer su mi već najavili za kraj novembra za jednu svadbenu tortu da moram da dovezem i svoja kolica. :dash:

cao drustvo, ah majstori prevaranti sa njima treba samo strogo .....
zene hocu da pitam da li je neka porucivala stapice za popse i da li su plasticni sa profila Sve Za Torte , ja hocu da porucim (naravno ako mi se zena uopste javi :( ) i jos u paketu je 150kom ako neko hoce da podeli ja sam zainteresovana :) mislim tek jedna zena ih porucila inace me niko i ne pita za to :)
znam da je forum sve slabije posecen i sve manje se pise ipak puno poljubaca za sve koji su tu (redovno ili u prolazu) :cmok2:

Za štapiće ne znam ali čudi me da se dsta vas žali kako ne odgovaraju na tom profilu, meni su uvek odgovarali brzo i bili baš ljubazni.
Ja imam njen broj mobilnog, a inace i komsinica mi je u anselju, mada je stalno, ali stalno na putu, ja je zezam da bi se od nje i mene mogla napraviti ejdna normalna zena, ja vazda kuci, a ona vazda na tockovima. Skupa je dosta i ondako po malo otresita, ali kada pitas sta ti konkretno treba zna sta ima na stanju, ili kad ce nabaviti ako nema i to ej to. Meni je na FB prije nego sam nabavila broj odgovarala skoro odmah

samo da kazem da se zena javila i poslace iduce nedelje paket :) , mozda je meni neobicno kad mi neko ko radi preko Fb-a neodgovori ceo dan na poruku jer ja obavezno bar jednom (kad ima vremena i nekoliko puta ) otvorim profil u toku dana da odgovorim na poruke :)

ZD ako je zmu stidljiv mozda popije kafu ako ga ucenim :zper:

a sad odo da spremam dorucak pa da se nadjem sa prevoznikom za paketic :mrgreen:

Strašno, uzimaju pare kako stignu. Taman sam isplanirala koje alatkice ću da kupim, a sad ću te pare da dam za sredjivanje auta. Nego da ne znate koliko bi mogla da kštaju kolica za izvoženje torti i gde bih to mogla da kupim? Definitivno moram da smislim šta ću jer su mi već najavili za kraj novembra za jednu svadbenu tortu da moram da dovezem i svoja kolica. :dash:

Evo nađoh par oglasa pa pozovi za cenu :9

http://www.kupujemprodajem.com

http://termos.rs/proizvodi/ketering-i-ugostiteljstvo/61-prohromska-kolica-za-transport-hrane.html

A potraži po ovim oglasima, mislim da će ti polovna sasvim lepo poslužiti...

Evo nađoh par oglasa pa pozovi za cenu :9

http://www.kupujemprodajem.com

http://termos.rs/proizvodi/ketering-i-ugostiteljstvo/61-prohromska-kolica-za-transport-hrane.html

A potraži po ovim oglasima, mislim da će ti polovna sasvim lepo poslužiti...

Hvala ti, ovaj oglas za polovna kolica sam našla i ja ali mi se niko nije javljao kad sam zvala. Pokušavaću još neki put. Mada i dalje tvrdim da su ovi ugostitelji pukli skroz kad su zapeli za kolica. Kako su krenuli, uskoro će da traže da donesemo i naše tanjiriće da u njima posluže tortu.

I ja se to cesto pitam.. i uvek nekako mislim na kraju da stvarno nemaju predstavu.
Meni tako s vremena na vreme traze krive torte ali ja imam drugi cenovnik za njih, trecinu su mi skuplje nego regularne, retko ko se na kraju i odluci :D
Ja bogami uzivam, ispunila sam sopstveno obecanje, ovaj vikend sam napravila pauzu od torti... ako ne racunamo jednu za sutra koju prosto nisam mogla da odbijem jer mi je zena od pocetka musterija i stalno uzima torte za klince, vrlo je korektna. Bilo mi je bezveze da je ispalim.
A sad se lagano spremam pa muzic i ja odosmo na koncert Vaya con Dios za koji sat, jedva cekam!

veče , cure moje ... ona koza za " krivu " tortu mi se ni ne javlja . Inače je to moja bivša koleginica kojoj sam , da tragedija bude još veća , već pravila par torti i uvek je to borba prsa u prsa za kilažu ... ali nema veze ... moja ( prsa ) su i tako veća :zkez:

Dok nasa Stasa uziva, blago njoj, ja epcem mafine, za sutra ujutro u 7 imama 30kom, plus nekih jos 6 i devije torte, jako mrzim kada pored dekorisanja se uplete pecenje, filovanje, i jos zavrsavanje figurica. A tako mi je od cetvrtka... uh... a danas mi se stalno pegla lijepila za fodnan, valja opet enka vlaga napolju.
I da, naravno jos danas mm i svekar odvezu tortu u neku vilu na Palicu, mladenacka na 3 sprata, bas su mi sve 3 visoke oko 12cm bile, pa jos Katine figurice mladenaca, sve to bilo fino i mocno i stavila ja nju na onu gornju duplu tacnu od Zoranovog stalka, prvi put sam, tako imala veliku tortu na tome. Kazem muzu da ponese aparat da kada je stavi na onaj dio sa kristalcicim sve to slika. Malo sutra, zaboravio, a ja :evil: uhvatila me nervoza zbog prevoza, jer svekar kada je dosao kaze:"Au, ni ejdna nije bila ovako visoka?!" Dobro ej sve proslo, samo ja ostadoh bez slike u kompletu sa stalkom

Back