KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jbg moja mama radi jos uvek pa se ne mogu osloniti na nju....a sveki je u penziji i jos u istom dvoristu pa mi je to dobitna kombinacija.....a i mali su jos ovi moji pilici...Milica je jos i dobra, das joj malo fondana i neke cvetice i krugove i ona cuti i igra se...a zato je Jovana pravi urnebes :zcepanje: sa njom nema kompromisa, ona kad poludi ostavljaj sve i uzimaj je.....

Sandi jeste li prijatelji....meni se desilo da m,i je par osoba poslalo poruku za torte i posto nismo prijatelji ne ubaci u poruke vec u folder ostalo koji se vidi kad udjes u poruke pa kliknes malo udesno na na taj folder...ja videla poruke nakon par meseci :) i to sasvim slucajno.....i koga god pitam nema pojma za taj folder?
a svi ga imaju :)
mozda si i ti tako prosla....

:rotf: I ja nisam imala pojma za taj folder i sad kad sam pročitala, kao 'ajde da bacim pogled, kad tamo gooomila poruka. Što ne pokrenusmo ranije ovu temu? :D

Lady, prijatelji smo na FB, a ima na FB i ona opcija da ti prikaze u koliko sati je neko procitao poruku, mnogo dobra stvar ;) Tako da znam da je videla sigurno... jedino ako je htela posle da odgovori pa je zaboravila. Isto mi se desilo i sa profilom Sve za torte. Pitala sam ih istu stvar, ova druga mi je bar rekla da njih narucuje samo kad joj traze a kad sam je pitala koliko bi cekala na isporuku i koja bi bila cena - cvrc, opet nihc.
I sad nemam pojma gde da trazim te puder boje ovde kod nas, bas mi trebaju, pisala sam svojevremeno, jurim ih zbog figurica, redovno mi porumene kad stavim obicnu roze boje u prahu.
Onda su mi Jelena iz CreamDreamCakes i jos jedna zenica savetovale te boje al' dzaba kad ne mogu da ih nadjem.
Inace, uzela sam od Eve iz Slatkog dekora onu silikonsku masu za pravenje kalupa, odlicna je, napravila sam kalupe za lice, cak sam i slikala ali nikako da stignem da okacim slike. Sad jurim neke lepe lutkice, barbike imaju mnogo usko lice a dugacko pa njih koristim za vece figurice samo, za ove manje mi ne zavrsavaju posao :)

Hocu, obecavam, prvom prilikom. Ovaj septembar samo cekam da prodje da me ogreje sunce. Em polazak u novi vrtic, em polazak u prvi razred, em posao, em torti ima dosta, ne znam gde udaram.
U proseku za jedan kalup ode izmedju 30-40 gr a pakovanje je od 300 grama, ja sam napravila 3 komada i sad jurim lutkice pa da pravim jos. Ima da napravim biznis od toga hahaha :lol:

Evo i mene konačno, malko da se javnem.
Hvala svima na lepim željama u vezi kućice. I da znate, da je super. Sad je malo zahladnelo i pada dosadna jesenja kiša, ali valjda će još biti i lepih sunčanih dana.
Imala sam problema sa netom, pa nisam mogla ni da zirnem ovamo.
Inače je ludo, još se nisam sasvim raspakovala, a kad će to biti, ko zna. Ali, to što je potrebno za normalan život je na svom mestu.
Podrum je super, ali je zakrčen kojekakvim vašarom. Moja radionica će biti prostorija odmah pored kuhinje, nekim 15 - tak metara veličine, ali meni će to biti valjda za sada dovoljno. U podrumu nema ni vode, a bez nje je teško peći tortice. Ali, polako će biti sve.

Lady, prijatelji smo na FB, a ima na FB i ona opcija da ti prikaze u koliko sati je neko procitao poruku, mnogo dobra stvar ;) Tako da znam da je videla sigurno... jedino ako je htela posle da odgovori pa je zaboravila. Isto mi se desilo i sa profilom Sve za torte. Pitala sam ih istu stvar, ova druga mi je bar rekla da njih narucuje samo kad joj traze a kad sam je pitala koliko bi cekala na isporuku i koja bi bila cena - cvrc, opet nihc.
I sad nemam pojma gde da trazim te puder boje ovde kod nas, bas mi trebaju, pisala sam svojevremeno, jurim ih zbog figurica, redovno mi porumene kad stavim obicnu roze boje u prahu.
Onda su mi Jelena iz CreamDreamCakes i jos jedna zenica savetovale te boje al' dzaba kad ne mogu da ih nadjem.
Inace, uzela sam od Eve iz Slatkog dekora onu silikonsku masu za pravenje kalupa, odlicna je, napravila sam kalupe za lice, cak sam i slikala ali nikako da stignem da okacim slike. Sad jurim neke lepe lutkice, barbike imaju mnogo usko lice a dugacko pa njih koristim za vece figurice samo, za ove manje mi ne zavrsavaju posao :)

i ja sam kupila tu masu , ODLIČNA JE i nije komplikovano , jedino je vrlo precizna pa uzorak mora biti ekstra precizan da bi se lepo napravio . ja sam skidala kalup sa Mie iz Barvala i baš sam tamo kod njih birala izmedju 7-8 figurica koja je najpreciznija i opet je na jednom mestu kalup pokupio neku vrlo malu nepreciznost . Naravoučenije : odlična stvar ali birajte za kalupe vrlo precizno odradjene stvari . i stvarno se isplati kupiti , može se napraviti brdo stvari . moja računica je bila sledeća : trebali su mi silikonski kalupi za lice ( naravno toga nikad dosta ) za dugmiće i za točkove . to bi otprilike bilo 1600+500+1100 - 3200 a ova masa košta 2500,00 300 gr i sve ovo kad sam napravila ostalo mi pola ( a napravila sam 4 lica , 2 točka , 10 dugmadi i možda sam nešto i preskočila više ne znam . Uf ala sam se raspisala ....

- - - - - - - - - -

i ja sam kupila tu masu , ODLIČNA JE i nije komplikovano , jedino je vrlo precizna pa uzorak mora biti ekstra precizan da bi se lepo napravio . ja sam skidala kalup sa Mie iz Barvala i baš sam tamo kod njih birala izmedju 7-8 figurica koja je najpreciznija i opet je na jednom mestu kalup pokupio neku vrlo malu nepreciznost . Naravoučenije : odlična stvar ali birajte za kalupe vrlo precizno odradjene stvari . i stvarno se isplati kupiti , može se napraviti brdo stvari . moja računica je bila sledeća : trebali su mi silikonski kalupi za lice ( naravno toga nikad dosta ) za dugmiće i za točkove . to bi otprilike bilo 1600+500+1100 - 3200 a ova masa košta 2500,00 300 gr i sve ovo kad sam napravila ostalo mi pola ( a napravila sam 4 lica , 2 točka , 10 dugmadi i možda sam nešto i preskočila više ne znam . Uf ala sam se raspisala ....

sve u svemu isplati se

Dobro jutro svima, vredne li ste...ja sam ispekla kore i sad kafica.....e sad ste me pobunile sa tom masom, odmah bi i ja....ja ko mali majmun....nedavno sam uradila kalup za lice sa obicnim fondanom i mogu vam reci da nije lose....verovatno ce se vremenom pokidati ali valjda ce posluziti svrsi...nije los otisak...precizan je.....bas sam se iznenadila....

Mu uzecu garant, sad samo smisljam sta praviti od njega :zcepanje: ja sad ko malo dete....samo nek se kupi....:zcepanje:
Nego gde uzimate saten trake sa tackicama, one za dekoraciju mini maus torti......nrgde sam to videla ali sad kad mi treba nigde ne mogu pronaci....

Poslednja izmena:
Eto vidiš Kato, zato sam ja to prestala odavno da govorim, dok ne dodje četvrtak veče. Onda sam na 90% sigurna, da neće biti puno više torti od toga, što je već poručeno. Ja nemam torte ni nikakvo pečenje preko nedelje, nego samo za vikend i najčešće mi se u četvrtak završavaju porudžbine sa onima koji misle da ja samo na njih čekam.
Jeste li se lepo družile Kata i Daca? Baš vam zavidim na trač partiji.
Nama se pokvarila kola, Astra i to onako pošteno, da popravka košta više, nego je vrednost kola. Sad razmišljamo kako da rešimo problem kola, kad je i sa parama problem. Ali, biće nekako. Verujem i sigurna sam u to.

Da li sam se ja pre neki dan hvalila na slobodnom vremenu i jednoj torti ? Bolje da sam se ugrizla i za jezik i za guzicu ...:poludeo:

E Kato meni je nasa Daca davno rekla da to nikad ne govorim, jer uvek bude belaja :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Ha, Daca od mene šizi što malo - malo an FB napišem da su mi termini popunjeni. A ja namerno napišem, iako nisu, zato što se posle tog napisanog statusa, obavezno javi bar još dvoje kojima treba torta baš za taj datum kada su meni popunjeni termini. :) Stari marketinški trik. ;)

Pa dobro zene gdje ste vi, bone ne bile. Ako vam se cini da sam totalni prolupitis i pricam ne povezano, naravo uz to ide i lupanje po tastaturi vecinom kako ne treba (ha, kao da to ne radim kada sam i u normalnijem stanju :zcepanje:), uglavnom, moj zadnji suster sa krevetom je bio u cetvrtak na petak noc i to od 4 do 7 ujutro, od tad pa na dalje i ubuduce se nismao druzili, cak su ukucani poceli na moju stranu anseg zajendickog kreveta ostavljati raznoranze drangulije jer znaju da ce ih tamo opet naci. Znaci, gori vikend i gora situacija uopste po mene u ovom poslu ne da nije bila, nego stvarno sam se raspala. Hajde petak na subotu, tome sam se i nadala, ali kasnije ova predhodna noc, e to mi nije trebalo, am ni sat vremena nisma moga otici jer kako god pogledam dokle stigoh sa poslom i u sat, nesto se ne slaze, nije po planu. Ma sve je unistilo moje panicenje od utorka da u petak na subotu noc kada nafilujem sve torte koje su za nedelju i ove vec dekorisane za subotu, da necu u friziderima imati gdje drzati sve to, a napolju jos nije dovoljno hladno. Pa zovi ove sto prodaju iz Europe, pa idi geldaj, razmisljaj... ode vremena i vremena.
Moji juce ujutro otisli u Bg jer se slavi neki 18 rodj, nije bitno, uglavnom, bliska rodbina, super su ljudi, ali naravno umjesto mene isla je torta. Sad sam upravo obigrala coko plocicama zadnju vikend tortu, cekam da je pokupe, geldam sudje i mislilm se, onako cu ja to prati, jal sad, jal sutra kad Duki bude u obdanistu. Ma vala necu sad, pospremicu ovaj svoj torteni rusvajs astola i okoline, a sudje neka ceka. Uzmem tefter i citam sljdeci vikend kad ono :eek: jedna mala okrugla od 2-3kg ja zapamtila da je za cetvrtak, a ona za UTORAK!!! :rtfm: :dash:
E posto sma se vec raspisala kao luda, da en zaboravim da mi je bila moja simbioza, kako nam je fino bilo, same u tisini, svaka je imala spisak da se nesto od zacrtanih stvari ne zaboravi, saznali su se neki novi fazoni, jos da mi se nije spavalo i da nisam imala posla... ali hajde, mora mama ici svojim pilicima.
Ljubim vas, ja ipak moram oprati sudje jer ne vdi se rerna od gomile

tu sam ja cituckam vas redovno,ali imala sam jako tezak period u zadnjih 4meseca,polako se vracam u normalu, torta tu i tamo, vise nema nego sto ima, tako da sto se toga tice nemam cime da se pohvalim .ali zato se divim vasim torticama :)

Back