KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mene ubise torte, zato slabo i pisem....pa kad imam neke u sred nedelje kao sada onda mi poremete sav ritam rada....najvise volim onu klasiku...ponedeljak i utortak figurice, sreda pecenje, cetvrtak filovanje, petak, a nekad i subota dekorisanje......i jos mi stalno dolaze musterije na neke dogovore pa po sat vremena izgubim sa njima.....a posla preko glave.....eto sad se izjadah pa odoh dekorisati dve torte za sutra.....za utehu bar su mi presvucene.....
A najgore u svemu tome Jovani su mi nikla dva zuba u dva dana pa je kisela ko kiseli krastavac i samo bi kod mene......Sad sam je stavila na spavanjac i odoh biti vredna...ljubim vas sve......

Ja sam sa starijom cerkicom imala teske muke, po citavu noc ne spavam sa njom, samo je nosam i ona tako drema na meni a cim pokusam da je spustim budi se i place....na kraju sam spavala u polusedecem polozaju i ona tako na meni......aaaaa kad se setim sad odmah mi nije dobro....:) Jovana srecom iako danju zeza nocu bar mirno spava....I hvala dragom Bogu na tome.......

Devojke jeste vredne....ja sam poranila i zavrsila sve za danas i sad na miru pijem kaficu dok deca i muz spavaju :)

A ja ovih dana opet uz rernu, iako za vikend imam samo jednu plazmu. Svako popodne idemo negdje kod prijatelja jer nismo se dugo druzili, pa u nedleju ejdna poklon tortica, u utorak mafini a i pekla neki kolac za dijabeticare, svekar i moja mama nista moje sto napravim ne jedu pa sam i to malo experimentisala. A isto ima neka dugovanja prema mojim bivsim kolegama, sto majstori koji su mi pravili stopgod od palstike, ili plexiglasa, moram sada da palim rernu i da za njih napravim nesto pa cu sutra do firme bivse da im odnesem, neka se malo pocaste. Pa u nedelju u Rodicu sretnem jednog covjeka koji je dobio moju karticu sluzbenu koja mi je i sluzila za torte dok sam radila, mrsko mi bilo nosati dva mob. Pa sada ko god od musterija jos nije vidio na FB da sam pisala obavjestenje za izmjenu broja, ili jednostavno imaju moj broj memorisan u mob pa ni ne gledaju koji je to... oni zovu njega i cimaju covjeka i nedeljom (ovdje je to sveti dan, u podne rucak, popodne dremka i aksnije opet odmaranje, cak se nedeljom ni ne ide u goste da se ne uznemiravaju...) On onda dalje ih presumejri na moj novi br i eto, pomogne mi da ne izgubim musterije. Sta da radim, sada idme paliti rernu da pravim njemu neku torticu, sutra poslije pasla ce doci po nju, a i neku madjaricu da smuckam za ove majstore, cini mi se da je ona najpogodnije za transport i za klopanje u pogonu a i izdasna je i ukusna, naravno.

EEEE Daco i ja ću ovih dana mađaricu za majstore u firmu gde MM radi. Pravili tepsiju i neki kalup od prohroma pa moram da se odužim i ja. Za vikend nemam tortice pa ću verovatno negde na kupanje.... a uveče pekmez od šljiva.. Moje šljive zrele:)

E koliko je to blago, citav dan dans pecem tu jednu tortu i madjaricu, uz neke musterije koje su bile, evo sada ih tek zavrsih, ulijenila se zemska skroz na skroz, kako cu sljedeci vikend da se trznem,a jos najavljuju veci pakao od vrucine

Da Vas pozdravim cure moje, nije me bilo par dana imala jednostavno strku u životu, ali navikla ja na to pa samo lagano šetam kroz to, samo se nadam da će brzo da stane... ovde stvarno mir i tišina, ali pretpostavljam da je to jer se spremate na tulum kod ZD, e kako Vam zavidim ;)....lipo se provedite i nauživajte...

Stigle, stigle naravno i nas dvije, vec u pola 9 smo bile u Su, mislim sta reci za mog brzinskog sofera. BILO JE SUPER!!! Samo ja u aparatu tako malo slika imam, glupe baterije, ali zato msneki ne mogu docekati da svoje postavi, posebno one iz bostan atara, ma jedva cekam

Dobr jutro devojke. Baš vam zavidim na druženju ali kad ste mi sve na drugom kraju ove naše velike države pa smo daleko. :D Ja trebala da idem na turneju sa folklorom pa da ne budem uopšte ovde za vikend ali su nam u poslednjem trenutku otkazali, pa ja prihvatim da odradim jednu tortu. I sva sreća da je bilo tako jer ne znam kako bih sve stigla da sam imala više torti juče. Pravila sam gitaru i ništa ne bi bilo komplikovano da juče nije bilo 37 stepeni u 7 sati uveče (ja merila na terasi koja je osunčana samo ujutru), a meni u sred posla procuri klima. I onda sam non - stop trčkarala od stola do frižidera da bih zamenila delove toorte koje radim, da se ne otope. Poludela sam. Sva sreća od večeras najavljuju zahladjenje pa ću valjda moći da odradim torte za sredu i četvrtak, a doo tad će valjda i majstor da ddje da sredi klimu. Meni vrućina ne smeta ali u kombinaciji sa šporetom i tortama nikako ne valja.

E sada da vas pitam, u pitanju su ovi stalci i separatori sa nakitom, cirkonima, ili kako li se to zove. Prvo sam htjela naruciti od MM stil-ali, ali eto, posto je nasa forumasica Jelena trenutno na prodjajnom, a prije se uviejk na profilu sa njom kominiciralo i davala je za nas sa Krstarice 10% popusta. Sada meni bilo bas bzv da to pitam i njenu mamu, ali zaista su im skupi stalci. Nema sumnje da su super i da to sve izgleda svjetski. I tako moj jedan drug meni nudio da ce mi on napraviti, ali posto on nije u Su i nekako ipak se nisam htjela u sve to uplitati, u zadnji cas ja napisem Zoranu iz Jagodine poruku i covjek prihvati da mi napravi stalak 35cm sa separatorom 20cm i stvarno je jeftiniji od MM Stil-a. E sad, tacne su od medijapana pa nisu tako fino providne i sto je sve to dosta teze. Na kraju ce mi zbog tezine biti veca postarina pa ce taj stalak ukupno biti isto para kao i plexiglas :dash: A i definitvno po FB svi koji imaju takve stalke imaju od plexiglasa a ne ove.
Sutra stalak stize pa javljam utiske, za subotu ga koristim ali htjedoh cuti i vase misljenje o svim tim stalcima. I planirala sam da na se druzenju fino uzivo raspitam o tim stalcima, ali zaboravih.
Koliko dugo sam o tome razmisljala i odlucivala se, na brzinu narucih i eto sta god da bude. Sve se nadam da cu ipak na kraju biti srecna i zadovoljna

Poslednja izmena:
Dobro jutro devojke, jeste vredne, peku li se kore....pita menu mm jutros u sest kad cu ustati,( posto sam rekla da cu malo poraniti da pecem kore dok deca spavaju ) reko kad mi se bude dalo :zcepanje: aaa kaze dobra ta tvoja firma.....:zcepanje: I tako, sad sam strpala dva wow biskvita a poranila bas i nisam nesto :) malo da vidim sta mi vi radite pa odoh nazad u kuhinju jos malcice dok se Jovana ne javi da je budna
Daco moja od mene ti nema pomoci....al valjda ce se javiti neko sa iskustvom oko tih postolja sa kristalima.....

Stalak je stigao :okok: :srecan: super je lagan, a to me najvise brinulo.
Samo mi krivo, trebala sma uzeti veci precnik donjeg dijela od 35, ali dobro, samo da ja njega ubacim u promet, da on meni donese jos svadbenih is vecanih tortica, pa lako cemo... Sutra slicice

Poslednja izmena:
Jao sto mrzim da pecem koru za kinder, vazda imam tremu hoce li biti kako treba, da ne spalasne itd...
|Nego, da vas pitam, ladyns mi je rekla da joj ventilator na novoj multifunkcionalnoj rerni oduva na jednu stranu masu za WOW biskvit prilikom pecenja, dok je ZD rekla da njoj ne... Jel ima jos neko iskustvo sa tom rernom i takvim biskvitima koji se duze peku od kojih se kasnije sijeku 3-4 korice

Daco ja imam multifunkcionalnu rernu nisam ni ja imala problem sa time da mi uduva na jednu stranu,pecem koru na onu opciju donji grejac i ventilator.
nego da vas pitam, da li je neko pravio pecarosa, ubih se da nadjem nesto ali mi ne polazi za rukom...

Poslednja izmena:
Evo i mene konačno da se javnem i ovde. Bila malko na produženom vikendu kod kuće, kum me uzeo malo sa sobom na izlet u isti naš zavičaj. Bilo je vrućeeee, i radno. Napešačila sam se za mesec dana unapred. Ali, preživela sam. Bila malo mamu da vidim i tom prilikom malo sela sa Ladyns, na čašicu razgovora. Bilo je kratko ali slatko. Biće još druženja, samo dok ja ukradem kola mm, nakupim malko para i odo ja sama u naše krajeve. Valjda će i toga biti ovog leta.

Back