KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jao ženskice kako vam se divim nemate pojma. :worth: Frljate se sa brojkama 8, 10, 12 i to sve za jedan dan.Pa ja ne bih mogla da razgledam tolike torte a kamo li da ih napravim. Uvek i svugde vas hvalim kako ste vredne i sposobne (verovatno sam i samom Bogu dojadila) jedino mije žao što i nagrada uvek nije adekvatna, ali će i to jednom da se dovede u red. :heart:

a ne, ne, ne,ne..... plafon 5,6 :D (mislim nedeljno :zcepanje: ) ali i dvoje dece, rucak, peglanje, nabavka , bazen, muz (i ono sto se podrazumeva sa njim :zper: ), shooping, kafa sa drugaricom , igraonica, park , kej, nedeljno obidjem moje roditelje, njegove ..... ma za mene i previse :lol:, da je drugacije nest od navedenog bi ispastalo a to ne dolazi u obzir :manikir:

E ovako, nisam napisala dvanaest filova vec filove za 12 kom, a to je velika razlika.....znaci da su neki bili i dupli, jer cesto se neke torte i ponavljaju.....a imala sam duplu coko kremasru i milka tortu....e sad ja imam plinski sporet sa dva velika plina i na njima kuvam filove, mleko provri ocas posla, dok ja zbuckam zumanca, secer i sta treba i mleko je skoro vec provrilo, dok za to vreme na drugoj ringli vec imam izmereno mleko za drugi fil, i eto, u startu krenem sa dva mleka i onda samo picim....vazi, buckaj, kuvaj, istresaj na tacne....jedna serpa uvek potopljena, dve na ringli, i tako se vrtim u krug, i stvarno zacas sve skuvam pod uslovom da me niko ne ometa i da ne moram prekidati......zato i poranim da to sredim dok deca jos spavaju......
ma nije meni problem kuvanje filova, meni oduzme citav dan filovanje tih torti.......
A i od 5 do 9 sam imala citava 4 sata, malo li je.......

a ne, ne, ne,ne..... plafon 5,6 :D (mislim nedeljno :zcepanje: ) ali i dvoje dece, rucak, peglanje, nabavka , bazen, muz (i ono sto se podrazumeva sa njim :zper: ), shooping, kafa sa drugaricom , igraonica, park , kej, nedeljno obidjem moje roditelje, njegove ..... ma za mene i previse :lol:, da je drugacije nest od navedenog bi ispastalo a to ne dolazi u obzir :manikir:
Ja se tebi divim, super je kada od ovog posla ne zivis i mozes sebi da napravis ogranicenje i naravno da uz sve ostalo je i ta cifra 5-6 PUNO!!! I to takvih torti i figurica kao sto su tvoje :ok: Kod mene sve, ali bukvalno sve od toga sto si nabrojala ispasta :sad2: :rumenko:, ni rucka nema, pasteta, pavlaka, paradiz, paprike se jedu po citav dan

Kod mene od rucka bude samo supa :zcepanje:, to mi je najlakse i najbrze, jedan dan je skuvam i onda svaki dan zakuvam i eto ti supe za 5min. Ali glavno jelo, to obicno su endeljom kod jedne ili druge babe i onda dobijemo sta je ostalo od rucka, to klopamo u ponedeljak, e sad, za utorak jos i stignem napraviti nesto sto je za dva dana, ali onda su cetvrtak i petak kriticni. Prije nego sam se ovim bavila stalno sam nesto novo isprobavala, rolovala meso sa svim i svacim, punila pilice ma bas sam uzivala u tome, crveni kupus na razne nacine, pa neke od povrca pljeskavice, zapecene tikvice, patlidzani u rerni, sta znam, sad samo ono najjednostavnije i da sto manje grije kucu, i naravno da je za DVA DANA.

Poslednja izmena:
Ja imam srecu sto mi je mama tu, u istom dvoristu smo, ona 90% vremena uskace sto se rucka tice, ja kuvam samo vikendom, a nekad ni tad. Inace, nemam pojma kako bih stizala pored osmocasovnog radnog vremena i torti jos i to... ajd, deca, oni jedu u vrticu, ali nas dvoje bi ziveli stalno na sendvicima :D

E da ne zaboravim, msneki kod ZD nas je upozorila: u bilo kom obliku krompir da se drugi dan ne smije ni primirisati, zbog tog blesavog kreatina ili kako li se zove u bubrezima :rtfm: Sada i to znam, pa vise necu ni praviti musaku, jer vazda sam je pravila u vecoj tepsiji da bude i drugi dan rucak. Svi je volimo, ali od sada samo kada su dvije porodice na rucku, da se pojede isti dan

Tri pune nedelje a biće sad i četvrta imam neke torte i figurice radnim danima . Volim ja kad ima posla , ali sam sad toliko smorena , da ne mogu da dodjem sebi . Ništa ne stižem , sve radim u zadnji čas i svaki dan sam za šporetom . A tek me čeka frka krajem meseca ... :sad2: Zato se slabo i javljam , prozujim i ovde i na fb , sve u trku ... a uskoro će i škola ...:dash: i sve obaveze koje dolaze s njom

ps Nato , mislimo i mi na Tebe :cmok2: Fališ !

Ja ni ne kukam ovde, samo Daci na fb i telefonom, ali na ivici nervnog sloma. Prilično torti, posla na njivi previše, spremanje robe Draganu za pijacu...Znači, ne znam gde udaram. Imala sam jednu tortu za danas, i 6 za sutra, a juče do 15h (od jutra) nisam imala struje. :sad2: Zato sam sada kao samlevena...

Moja su bar deca velika, pa ne brinem ni oko škole, ni oko školskog pribora, domaćih zadataka, sami vode računa o svemu. Ali 10 dana peglu nisam videla, idemo izgužvani kao krave da su nas žvakale. Doduše, po kući, jer nigde ni ne mrdamo, sem Dragana. A on kaže da mu ne smeta što je izgužvan, ionako se isprlja čim stigne u Bg.

Pozdrav drage moje, i od mene. Kod nas je sinoć bilo nevreme, kišurina, vodurina, vetar, hladnoća. Danas sam izašola sa mm malo u grad, da vidim stare zanate, što su nam došli u grad, i smrzla sam se živa. Tako hladan vetar je duvao, strašno. Sad smo bili malo sa komšijama na jezerima u večernju šetnju i sedenje kod muzike i dobro se nisam smrzla. Mrzelo me da se oblačim u sred leta. ali zima je zima.
Ja imam za sutra jednu torticu na sprat i gotovo do daljnjih porudžbina. Divim se i Ladyns i svako od Vas, koja stižete toliko torti nedeljno da odradite sa toliko strpljenja i pedantnosti. Ali, sve je to u organizaciji i navici.
Ni ja ne smem da radim sa mikserom posle 22.00, jer probudim i mrtve sa njime, koliko landara. Ali, od 1. septembra se selimo u kućicu i tamo ću moći da zvrndam do mile volje, kad mi ćefne, jedini, kome ću možda smetati će biti mm, ali kad se radi o parama nezvrnda mi. Jedino, kad radim do ranih jutarnjih sati, kad malo dremne, dodje po mene, da idem i ja da spavam.
A kuvanje? Imam super mm, koji kuva i kad ja imam vremena i kad nemam vremena, samo da mu napúravim malčice mesta u kuhinji, i odma je ručak gotov.

E ja za danas imala jednu za 18 rodj, doduse to su opet one 3+1 torte sa sminkom i tim zezancijama na kako ga ja zovem cik-cak stalku i jos jednu malu srce po koju su trebali u 17h doci. Upali jos neki mafini i tako. JA vidim ovih po srce torticu nema pa nema, vec 8 navece, ja joj na FB napisem poruku:"Od 17h vas cekam da dodjete po vasu torticu, nadam se da je sve u redu u vezi preuzimanja?!", nema odgovora do negdje u 22h, a i tad mi napisala VIDIMO SE!!! Sta vidimo se, kad, sta, kako... i tako ja dodjem iz grada kad ono brdo poruka na telefonu, na FB da je ona us tvari mislila da je danas 89, da njima torta treba onda za sutra jer je to ona mislila da je 10. avgust :dash:
Jeste imali takvih situacija? Ja se samo nadam da torti nece sutra nista faliti, milka torta je u pitanju, slag koji ide u fil sma mutila sa dugotrajnim mlijekom. Jeste da je juce bio bas pakao od vrucine, ali jednostavna je dekoracija, za cas sam ja to sve napakovala na nju

- - - - - - - - - -

Tri pune nedelje a biće sad i četvrta imam neke torte i figurice radnim danima
Samo da se zna, za ove muke oko figurica nisam ja kriva, nego se proculo da moja simbioza to SUPER radi, pa eto, uhvatili je sada i njeni somborci u masinu

Devojke,samo da vas pozdravim i posaljem poljubac:heart:,kod mene neka ocajna zivotna faza,pa ni ne izlazim ovde.....ali mislim na vas:):):)

Drži se Natali i vrati nam se što pre, nedostaješ nam.

- - - - - - - - - -

Ma kakav crni nervni slom, vidis da je Boskic uletio u pravi cas, sada neka ima pocasno mjesto u kuhinji. A vi za koji dan na brckanje pa da te ne cujemo, ne vidimo do septembra :whistling:

ZD neka je sa srećom Boskic i da te lepo služi, a za nervni slom ne brinem - vidra si ti, sve stigneš.

Ja sam u frci vec mesec dana, nista osim torti ne stignem....kuca je u haosu, spremim samo tako na brzaka....u peglanju da ne pricam, sreca pa se decije i moje stvari gotovo i ne peglaju a mm majice opeglam po dve tri i tako u krug.....ma ne znam vise gde mi je glava od posla i umora,evo 6 dana kako ustajem u pet a lezem posle ponoci.... i pukao mi je film.....sledeci vikend imam dve torte i resila sam da vise ne primam ni pod tackom razno.....malo da dovedem kucu u red, malo da se odmorim, da uzivam sa decom i muzem, da se pripremam polako za more, valja i potrositi malo parica u gradu.....:D e to cu sa zadovoljstvom :zcepanje:

Zd kako si zadovoljna mikserom? ja jos uvek imam onaj klasicni obicni ali sve cesce razmisljam da nabavim neki bolji sto sam muti :) mislim da bi mi znatno olaksao posao......

ja pravim okruglu tortu pa dodam okrugle usi....a tamo u predelu brade samo malo tu okruglu tortu nozem odsecem da dobijem taj oblik koji treba....ili pecem kore na iscrtanom papiru, znaci odmah i glava i usi zajedno......

cure, treba mi postupak ili kako vec vi pravite tortu u obliku miki maus glave :confused::confused::confused:

ja pravim okruglu tortu pa dodam okrugle usi....a tamo u predelu brade samo malo tu okruglu tortu nozem odsecem da dobijem taj oblik koji treba....ili pecem kore na iscrtanom papiru, znaci odmah i glava i usi zajedno......

Ja pečem kore u pravougaonom plehu, pa izvadim krugove. Veliki za glavu i dva manja za uši. Tako mi je najbolje, od svih načina koje sam probala.

A sto je veselo ovde :zcepanje:
Gde ste cure, jeste vredne....ja cekam da moje devojcice odu na spavanjac pa da uradim neke figurice na brzinu......juce sam citav dan nesto skitala i lutala po gradu i opet pola stvari nisam stigla obaviti.....

Ja citav dan se nesto nerviram jer mi toliko zahtjevne fazone salju da im radim i da cu da izludim totalno, pa se neka predomislila pa mi zeznula vikend kada sam mogla najlakse da se organizujem za putovanje za Bg da se druzim sa kumom iz Kanade i tako, kompletno sam nervozna.
Evo, juce bila zena, treba joj 20 mafina, odabrale stalak i sve zivo, tortu i tako to, trajalo je to trajalo i sada mi slaje poruku moze li nesto drugo, gore da bude spratna varijanta ali da bude isto u okviru te torte od 3,5kg, UH!!!!

Evo i mene, tu sam. Kod nas je dobro zahladnelo, skoro da je jesen. Nije baš toliko moralo, ali šta da mu radimo. Mi se polako pakujemo za selidbu. Konačno idemo u kućicu, sa malenim dvorištem. Deca sa sela živela 7 godina na 11-tom spratu, pa nam je malo dojadilo i sva sam srećna da idemo u kućicu. Po stanu same kutije, selekcija stvari i tako to. Selidba dobro dodje, da se čovek reši nepotrebnih stvari.

Back