Zadovoljna domacica
Buduća legenda
- Poruka
- 25.695
Zemske moje, imate li kakvih informacija o registrovanju firmi, naravno, za proizvodnju kolaca i torti?
Naime, moj muz je bio i traze skoro od popa usi, rekoh da vidim sa vama ima li koja caka?
Ili cemo i dalje raditi na crno ;-)
Mene licno, sami teraju na to...
I mene to zanima pošto sam čula da treba hiljadu nekih stvari, gomila uslova koji moraju da se ispune... Razmišljala sam o tome da registrujem radionicu ali ako stvarno traže sve što sam čula, više mi se isplati da nastavim ovako.
b.elly dobro nam dosla natrag i sada si napunila baterije za nove radne pobjede.
A sto se tice registrovanja firmi znam da su mi i Marcete a i Zoka iz Conoplje pricali da je to uzas zivi i da im ne pada na pamet da se ozvanice... kod Marceta u Jagodini je bolja situacija jer je tamo smao bitno da se radi, to je izgleda najbolji grad u Srbiji sto se tice bilo kakvog posla, nema opterecenja nikakvih, bitno je da se pare obrcu i da su ljudi zaposleni. Kod nas u Vojvodini je malo drugacija atmosfera po tom pitanju... ali u svakom slucaju uopste se ne isplati ovaj posao zvanicno raditi osim ako imate bas industriju. Doduse, moja jedna drugarica prodaje sitne kolace kod nas na pijaci u centru grada i ima prijavljenu kao firmicu, to znam jer sam preko nje uzimala neke stvari od Lukac-a na veliko, ona ih sve nabavlja preko racuna bez PDV-a. Bas je moram pitati kako je ona registrovana, jer je ona uvijek o tome pricala kao nekoj najprostijoj stvari, da nije bilo nikakvih problema niti ih sada ima
Ovako su od prilike rekli mom muzu;
1. Prostorija u kojoj ce se raditi, mora imati visinu cini mi se min. 2.6m, mora biti u plocicama kako patos tako sve do plafona. naglasili su mu da je najbolje da su plocice sto veceg formata da bi bilo sto manje fugni.
2. Moras imati prostoriju za skladistenje gotovih proizvoda
3. Porstorija za skladistenje materijala biljnog poreklaorumasice
4. Prostorija za skladistenje materijala zivotinjskog porekla
5. prostorija za presvlacenje
6 wc
7. mislim da treba imati i hodnik
sada jedna prostorija gore-dole nije nista ;-)
i da bi bilo idealno ako bi prostorije bile ovalne da bi imali sto manje coskova. Eto i to su mu rekli.
Ne zamerite ako sam nesto izostavila.
Daco ajde ako ti nije problem da mi se raspitas kako se ona registrovala to za prodaju kolaca. mozda ima neka krivina da je uhvatimo ;-)
Hvala!
Pozdrav forumasice...![]()
Postoji tema o tome. http://forum.krstarica.com/showthre...EMA-POTROŠNI-MATERIJAL?highlight=registracija
E sada, tu su informacije malo zastarele, nešto se verovatno i zakonski promenilo, no suština je tu. Mnogo uslova treba ispuniti, gomilu para potrošiti, i onda opet drhtati od svakakvih inspekcija, koje naravno, uvek mogu da nađu nešto što je za kaznu.
Mene interesuje koliki je obim posla vas koji razmišljate o registraciji firme?
nsiam sigurna da bi to što ostaje od 30 torti mesečno bilo dovoljno da pokrije samo te troškove. O zaradi bih mogla samo da sanjam.
mene isto to plasi, nisma do sada imala to iskustvo, ma evo cim sam to izrekla sigurno ce bi u skorije vriejem biti neka takva situacija

...evo info za cenu radionice ako je zidate od temelja negde oko 12000 evra e sad da li se isplati prosudite sami ja imam preko 30 torti vikendom imam jednu radnicu ali za sad mi ne pada na pamet da registrujem proizvodnju ako ne daj boze budem morala radionicu sam zidala tako da ispunjava sve uslove sem magacinskog dela koji mogu naknadno dozidati
sad moram cekati da se deca probude jer ih ne smem ostaviti same....jaoooo da poludis.....