KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sad skačem na skroz drugu temu, ali šta da radim, mora se. :) Ima li neka tema ovde vezana za hranu bez glutena? Mojoj sestri se pojavila alergija na brašno i sad smo baš u problemu. Kažu da se javlja uglavnom kod dece do treće godine, ali se kod nje pojavila mnogo kasnije. Najveći problem je što kod nas u Boljevcu osim nekih pogačica od riže ne može da se nadje ništa bez glutena.

E da da, Daco ti si njegov veliki fan, tebe cemo zaduziti za to.....:zcepanje:
I znas, obavezno naglasi da bi najbolje bilo u cetiri oka da ti on to natenane i sve lepo objasni.....:zper:
Znas sta cu ga ja pitati, moze li sada kada se kao sitna dusa prodao Mareju i Britancima, sada da i nama sitnoj raji da koji dobronamjeran savjet, pa valjda je sada za tu prodaju zaradio dovoljno da za nase savjete nece traziti nista za uzvrat.
A vise nisam han, ma jok, hvala lijepo, ja a se nerviram a on da se prodaje, barem cu sada na americkoj turneji spavati a ne budna cekati njegove meceve. Doduse, necu spavati nego cu praviti torte, ali barem na miru, valja cuvati srce i zivce

Evo cure da se i ja prijavim, sutra mi zadnji dan terapija, više mi na nos izlaze, ali šta se mora mora se...jučer registrirala napokon auto nakon 3 dana borbe sa nesposobnim ljudima na nekim mjestima, kada vidim tko sve gdje radi grizla bi ...naprave problem, i onda samo viču ja to neznam ispravit, ja to nemogu, ja ne znam, pa kojeg onda boga sjede tu i primaju plaču, a hrpa ljudi na birou željna posla...grrr...oprostite morala sam negdje da se pojadam.

E Daco ista si kao i moj muz, cim gubi odma je prodao mec :zcepanje:
Bambojak tako ti je i kod nas, da poludis od birokratije i jos vise od salterskih sluzbenika.....
E mene malopre zvao Rifat iz novog pazara da mi posalje kanticu fondana na probu.....izgleda sam na njegovom spisku za drugu turu besplatnog slanja........:p

Poslednja izmena:
Bambojak tako ti je i kod nas, da poludis od birokratije i jos vise od salterskih sluzbenika.....
E mene malopre zvao Rifat iz novog pazara da mi posalje kanticu fondana na probu.....izgleda sam na njegovom spisku za drugu turu besplatnog slanja........:p
Cudo su ti Novopazarci, samo da im je trgoati, ma stvarno en da su sposobni za nagovorit i naci kupce, ma svaka cast. Probaj i vidjeces, mada jesi ti njemu rekla da si crveni vec probala?

Gldeamo, tražimo, a Daco ako ti Nole da neki savet ti prenesi. :D

Bambajok, za auto verujem, meni su u Automoto savezu pogrešili jedno slovo u prezimenu pa sam morala da se vraćam da isprave sve papire i to na kraju radnog vremena, možeš da zamisliš kako su mi se obradovali. :D Jš nisam čula da je neko sve završio na brzinu i odmah, izgleda da je to nemoguće.

I mene zvao ... kaže biće akcija ... 410,00 kg

Dobro veče drage moje, al je ovde lepo živnulo, kad je tema, koja nas sve interesuje. A ja ne stižem ništa. Bila danas rano jutros malo u terenu sa cvetićima, posle počela oko torte, pa u grad, pa malo u restoran gde mi ćerka radi preko leta da malo zaradi i tamo odmah dve tortice kao ono, ako ništa nemaš, za nedelju ako može. Pa naravno da može, drugovima i dobrim ljudima mora uvek da se može.

Cilence, pa dobrodošla, nije te bilo sto godina. Samo praviš tortice i ne javljaš se, ni slike ne postavljaš. Ili mi je nešto promaklo?

Svuda je to o parama i zakonskim paragrafima. Što manji činovnik, to nam pravi veće probleme. Svugde je ista pesma.

Gldeamo, tražimo, a Daco ako ti Nole da neki savet ti prenesi. :D

Bambajok, za auto verujem, meni su u Automoto savezu pogrešili jedno slovo u prezimenu pa sam morala da se vraćam da isprave sve papire i to na kraju radnog vremena, možeš da zamisliš kako su mi se obradovali. :D Jš nisam čula da je neko sve završio na brzinu i odmah, izgleda da je to nemoguće.

Moj muž još prošlog ponedeljka išao detetu po izvod iz MKR, i naručio izvod iz KD, jer to može da se dobije samo tamo gde je upisan u KD. I ja svaki dan idem u poštu, i ono ne stiže. Bila pre neki dan kod matičara, objasnila da nije stiglo, ona samo slegla ramenima i rekla da oni tu ništa ne mogu, jer oni su poručili, a vreme je GO, pa svi vade pasoše, trebaju im izvodi razni, bla, bla, bla, sigurno su u gužvi, itd. Da bi meni konačno danas proradili bubrezi, i nazovem opštinu gde je dete rođeno, a žena mi lepo kaže da imaju zahtev od jula prošle godine, kada sam ja sama naručivala jer se upisivao u srednju školu, a da sada uopšte nije poručivano. :evil: Došlo mi da odem u Pećince i zadavim matičarku.

I mene zvao ... kaže biće akcija ... 410,00 kg

Kada će biti akcija?

:zcepanje: E vala Kato, svaka ti je na mestu....isti slucaj je i kod mene.....:rotf:
Da ne pricamo o savrsenosti torte....kod decije cvetic, listic, krugic ili sta vec i bog te veselio.....ali kod mladenacke mora biti sve savrseno, i nema da prekrijes necim grbicu ili rupicu ili sta vec ako zatreba.....a i nekako mi je odgovornost ogromna.....trema svaki put drma li drma....:zcepanje:

ista priča je bila i kod mene sa prvom ... ali da Te utešim i posle druge i treće ... i ko zna koje , isto će Ti biti . ;)
:zcepanje: :rotf: smijem se kako Kata tjesi, ali stvarno istina ziva. A i sto ladyns rece koliko me djecije nerviraju zbog sarenisa i svih zezancija po njima, toliko se u tome svemu moze sakriti i ako nije idealno ravna i ako se negdje zapne pa se napravi rupica. Ove svecane i mladencke, kao ratno stanje u kuci kada je treba prekrivati, moji ukucani moraju hodati na prstima ili sto je jos bolje, fino napolje u setnju dok zahvat nije gotov.
I da ne zaboravim, Kaca stavljaj slike sto prije od znatizelje ne znam sta cu. A ja se kao ensto imam pravo javljati u vezi slika :rumenko: :whistling:

joj zene, znaci nisam najgora :mrgreen: ..... i ja sam decu iselila na dva dana kod babe da bi ovo odradila bez pritiska i nevroze (ja drugacije i ne znam) .... e sad sto se slicica tice imam samo one ne bas atraktivne (iz fizidera ) jer ja ne mogu da je iznesem a nadam se da kad mi dodje muz sa posla kao pomoc za isporuku da se necu spetljati i da cu je slikati a do tada da Vas ne drzim u neizvesnosti zakaci cu jednu frizidersku :lol:

Znači, sve smo iste, što se tiče torti. I ja kad dodju po tortu, ispratim, lepo je smestim u kola i opraštam se od nje kao od nekog člana porodice, samo da lepo putuje, da joj se ništa ne desi. Najbolje mi je kad je mi nosimo, ali ne može se uvek, pa dosta njih i dodje. Svi gledaju u mene kao u neku budalicu, kako ja to oko torte. A tek kad dedje muško, to je tek priča sama za sebe.

Mi bili juče na proslavi rodjusa kod našeg dobrog druga, i bilo je super, društvo, klopa a o vincu Dingaču i Postupu i da ne pričam. A sad se kuvam u kuhinji pored šporeta.

Brcni Ivana noge malo u morsku vodu, nego sta, valja se pa makar i tako kratko.
A ja danas skoro uopste nisma ni mislila na torte, da ono mucenje slatke pavlake nije bilo jutros za neku narudzbu u zadnji cas, ma ne bi ni prisla mom kuhinjskom cosku. Jao milina jedna kada se neki posao ujutro ranije zavrsi i onda nema nastavljanja, samo laganice, ruke u dzep pa odmaranje...

Back