KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Auuuuu Domaćice...... Ja imala 6, pa nisam znala kud sa njima. Definitivno moram da kupim veći frižider, ali se bojim da ću ureći posao pa će mi stajati prazan....
Bila sam u subotu i u svadbi u Bgd.
Sve u svemu preživela vikend, a sad je počeo i raspust..jeeeeeeee!

O cega si je pravila? Jer meni se to desava sa ovim turskim fondanom. Evo primjer, u nedelju je bio Aljosin 10 rodjendan i pravila sam nekog spijuna kao Ninja skroz u crnom koji je bio zaljepljen za gornju tortu. Od turskog crnog fondana sam pravila figuricu koja se susila od utorka do nedelje ujutro kada sam ga stavila na tortu. Smazali smo tortu juce totalno, a figurice ja kao ostavila u frizideru pa cu vidjeti ako se od neke nesto moze iskoristiti. Uzmem danas tog crnog ninju i on skroz mekan, znaci stoji u frizideru od nedelje, 'ladno sam danas mogla citavog umjesiti izmedju ruku u grudvicu i praviti opet od njega sta treba :eek: Naravno, bacila sam ga, ali opet kako je to uopste moguce da se nista, ali nista nije osusilo. Ili je povuklo vlagu iz frizidera, ne znam, ali i u nedelju jutro pred pakovanje detalja na tortu uopste nije bio suv iako je stajao na stiroporu na sobnoj temp svo vrijeme. A onaj drugi lik koji je radjen od barvallo sive je tvrd kao kamen i danas kada sam i njega izvadila iz frizidera i bacila, samo sam mu glavu odrubila da se nadje ako zatreba :whistling:

Poslednja izmena:
Od fondana obicnog mesenog....
Sad sam napravila drugu i dobro umesila sa gustinom pa videcemo sta ce biti....a na kopacki se istopile pertle, e sto mi krivo sto nisam slikala da vidite ono....za plakanje, nista drugo......

Ćao društvo, ja bila malko kod kuće, ali nisam se ni svom starom društvu ni rodbini svoj javila, kod kojih se redovno odlazi. Nisam dolazila sama, bila dva ipo dana kući, još sam stigla i višnje i jagode da bewrem.

Kato, biće još vremena, samo da se ja dočepam, da me već jednom svi ovde ostave na miru i puste samu kući. Onda ja sebi lepo planiram vreme, idem gde i kad JA hoću.

Moram sad lepo da zaradim i eto mene same, pa će biti trač partija do mile volje.

dobro jutro drugari :kafa: ....
mi se spremamo polako za more , psihicki spremni jos samo da odradim one fizicke poslove :mrgreen:

cek nesto da pitam domacicu obzirom da se ne fali :think:..... domacice ima li lubenica u najavi :D, svake godine caskamo o njima pa se pitam da li su aktuelne , sta se desava i u koje vreme je degustacija :rotf::rotf::rotf:

Pa njegova firma je glavna za odbranu od poplave....sad je proglasena vanredna opasnost i radi se do besvesti, ko te pita za odmor i umor......nocas dosao kuci u pola dva.....probio negde nasip pa su zaglavili do duboko u noc......20 sati rada bez prestanka.....al jbg mora se......

jao....E Daco, neko je nedavno pisao kako je iscrtao sare po papiru i kad se steglo lepio na tortu, kako rece, pod toplinom ruku su sare mekanile i tako je stavljala na tortu....e sad ne znam kako je to u praksi, ali probacu jednom prilikom kad budem imala viska vremena, sto je verovatno kad razmislim nikad :zcepanje:

MRZIM VIŠNJE IZ DNA DUŠE !!!! Opet ih nisam dovoljno ocedila , a dušu sam im ispustila . Još sam ih skuvala sa pudingom . Jutros završim tortu , sve po ps , donja cvetna livada , gornja moskva samo sa višnjama ( skuvanim !!! ) Stavim u friz , ona ko ucrtana . Oko 14 h krenem da je isporučim , izvadim iz frižidera , a glupave višnje počele da cure . Izmedju torti trag od višanja . Skinem rub , dobro obrišem salvetom , vratim rub i odnesem tortu . Pošto mi je i snaja na tom zbivanju , pošaljem joj poruku da pripazi i da obriše ako slučajno krene ponovo .Šta je ispod , nemam pojma . sad se žderem iz dna duše . Čuću uveče ,a ne mogu da dočekam . :dash::dash::dash:

Kod nas je toplo, divno, sunčano. Danas imamo u gradu otvaranje letnje sezone na jezerima. Fešta ceo dan, uveče vatromet. Miidemo tek uveče kod poznanika na roštilj i malo druženje do vatrometa. Pravila sam samo dve torte a umornija sam od njih nego onih 9 komada pre dve nedelje. Pune detalja me iscrpe više od klasike.

Mene ce vlaga ubiti nacisto.....jeste da se torte ovaj vikend ne znojje kao prosla dva ali figurice katastrofa, obicna najobicnija masna posle tri dana susenja je i pomoz boze, strumfovi ko pijani, svi se iskosili, na kopacki se otopile pertle....da sednes i places nista drugo, da radim figurice za prodaju uzela bih strik i obesila se....kako oni funkcionisu po ovakvom vremenu pojma nemam.....i jos slati brzom postom na + 100 stepeni......
Ja moje tortice odradila za ovaj vikend, sredila kuhinju i sad moram jos po kuci malo pa na zasluzeno odmaranje......kojeg kad razmislim malo bolje izgleda i nece biti, dok oko vecere, kupanja dece....., necu se okrenuti bice deset sati......al zato sutra u jutro kod mame lepo na kaficu, pa rucak, e to je vec uzivanje....ma nek kaze ko sta hoce, al kod mame je najlepse....:D

Jutros pozoriste, sad kocert, pa zeno, jel ti znas gdje ti je d... a gdje ti je glava :zcepanje: :zcepanje:
Inace, misija royal obavljena za prvi put po meni zadovoljavajuce, ima tu jos da se vjezba i vjezba, sljedeci vikend opet jedna takva torta, pa eto prilike. Radila sma nastavkom br.2 ali eto, malo sam se uobrazila pa narucih i br.1 pa ce isprobamo na toj sljedecoj

Back