KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uh covjece, pa ne spomenu djecu ni jednom, samo dernek i torte!!! Neka, neka, super sto je svega bilo, ali kad bi s ejos nekako rasporedilo da si barem u tomd erneku sa starom rajom mogla da uzivas, ali vazda je to tako, ili nista ili sve zajedno se desava.
Sto se royala tice, totalno te razumijem, ja sam isto totalni antitalenat, jeste da crknem dok rukom istanjim te gliste, ali barem znam da ce ispasti kako treba

Ma nisam klince ni spominjala, ispasce da se uvek zalim na decu :rotf: mada stvarno je bilo tesko sve to postici pored Jovane, sad ima vec 5 meseci i naravno zahteva dosta vise paznje i vremena da joj posvetim, a jos je u petak imala citav dan temperaturu :( eto a sad za ovaj vikend samo 2 torte, da je bar matura ovaj vikend, ali sto kazes Daco, to obicno tako ide, ili sve ili nista.....
ma mozda bih i mogla crtati po ravnom, to sam pokusala i nije bilo lose ali sa strane torte, ma nema sanse, meni rojal samo padao dole :zcepanje: katastrofa, sad cekam da cujem sta ce Natasa da kaze na to :zcepanje:

Šta sam ja ovde? Dežurni policajac? Nije uopšte lako crtati rojalom sa strane na tortu ni meni. Tako da nema šta da kažem, muke su to, kad se rade tortice.
Kod nas sa vratila zima ponovo. Veje sneg ko na sred zime. Kad će već jednom proleće, sunce, cveće.....
Mi imamo Uskrs zadnji vikend u martu, pa pravim jaja od medenjaka 3D, imam par naručenih, ali pošto je to pipav posao, moram već sad da ih radim. Otpade mi ruke od linijica i tačkica.

Pozdrav svima. Opet mene danima nema ovde. Što bi rekao jedan moj drug: "Nema te, nema, pa se izgubiš!" :D Imam jedno pitanjce. Znam da neke od vas naručuju fndan i gum pastu za cvetove. Ja sam do sad pravila i odličan mi je ali iskreno imam sve manje vremena da se bakćem sa tim, a još kad dodam i sudove koje umrljam i malo struja, malo mikser... Čini mi se da mi se i ne isplati da pravim. Treba mi savet odakle mi je najbolje da poručim, koji fondan i koja količina je dovoljna za prekrivanje jedne torte?

Ja sam do sada radila sa "barvalo" fondanom, ali sam prošle nedelje kupila "polen gida", onaj novopazarski, i savršen je, prosto rečeno. Od srede im stiže nova, poboljšana verzija, a one koje su ga probale na prezentacijama, kažu da je savršeniji od savršenog. :) Kantica od 6kg belog košta sa dostavom 2950 dinara. U boji košta 530 dinara kada je pakovan po 1kg, a kada je pakovan po 6kg, košta 480 din/kg. Imaju 15 boja u ponudi. Za prekrivanje torte prečnika 25cm i visine 10cm sam potrošila 350g fondana.

Hvala ZD. Je l' možeš da mi pošelješ neki link gde mogu da pogledam šta imaju u ponudi ili neki bro telefona?
Ivana, sacekaj srijedu, stize nova 3 tura 30% cvrsca od ove druge, nisam isprobala tvoj recept za fondan ali i ja sam do sad uvijek radila sa rucno pravljenim i skroz je drugaciji od ovoga. Ovaj je isto razvlacljiv i mekan kao barvalov, ali opet na neki drugaciji nacin. Prva tura je bila previse tvrda da se cetvrtasta torta tesko mogla prekriti bez pucanja, tako su mi pricale zenice neke koje su uzimale na samom pocetku, drugima je opet odgovaralo. Sada su malo poboljsali to, ali izgleda previse otislo u drugu krajnost. Nedavno su imali prezentaciju u Bg i kazu da su tamo pokazali taj malo jos dotjeran i da je sada to valjda ono naj najbolje i da je u prodaji od srijede.
Ja sam uzela 20kg raznoranih obojenih po 1kg i 6kg bijelog i ima fazon da se malo stavi u frizider i bude bolji za rad, posebno je bijeli mekaniji od obojenih. Uglavnom, treba naci neki svoj fazon rada i ide to sasvim Ok, a ja se ipak uzdam da ce sad ova 3 tura biti stvarno ono sto ce i meni najbolje odgovarati

Poslednja izmena:
Cene za glazure ne znam ja sam ih dobijala gratis ali postoji cenovnik na njihovom sajtu ,pogresna je informacija da nova tura fondana stize u sredu stize tek za nekih desetak dana kao i dve nove boje cokolada braon i ciklama ja sam presla u potpunosti na turski fondan jer su i povoljniji i bolji da ne govorim o odnosu koji imaju prema kupcima prosto sam prezadovoljna njima i svakom bih preporucila saradnju sa gospodinom Rifatom i jedna napomena nemojte mesati barvalov i turski fondan jer se ne trpe :)

E devojke hvala vam svima na odgovorima, divne ste. Našla sam i pručila beli i nekoliko različitih boja, rekoše da sutra stiže. Mogu da kažem da su veoma ljubazni, brzo su mi i odgovorili. Jedva čekam da stigne pa da ga isprobam. Pitala sam za glazure, htela sam da uzmem neku da probam pošto sam pre nekoliko godina u Italiji na sajmu gledala kako rade sa njima i dopale su mi se ali sada imaju samo pakovanja od 7kg. Rekoše da im stižu manja pakovanja za desetak dana, a ja planiram da naručim još belog fondana ukoliko mi bude odgovarao pa ću tad da uzmem i neku od glazura da probam.

Meni se Rifat uopste nije svideo za saradnju, mada se ni ja njemu nisam svidela (kaze da sam previse arogantna :lol: ), pa je to obostrano :D ali fondan je fenomenalan narocito za figurice, za sta ga ja uglavnom koristim, dok za prekrivanje i dalje koristim nas domaci...
Meni se i fenomenalno boji, tako da ne uzimam u boji, vec uvek beli, pa ga onda bojim onoliko koliko mi treba i u boji koja mi treba. Ne smeta kada se doda ogromna kolicina recimo crne ili crvene boje, ne kruni se :D Zaista je fenomenalan!

Ja sam htela da kažem cilencetu da je normalno da Rifat bude ljubazan, kada ona naručuje fondan na tone, ali sada me koka pokolebala svojim postom. :)

Ne znam. U komunikaciji sa mnom je bio vrlo ljubazan, čak me je , lično zvao na promociju u Bg, koju sam nažalost morala da odbijem, jer je bio radni dan. Ja inače malo pravim figurica, i uopšte mi nije jasno kako je dobar fondan za figurice kada je prilično mekan, ali i Daca_Su i koka kažu da je odličan, pa im verujem na reč.

Evo ja juce napravila svakakvih figurica i stavrno je super, jedino je narandzasti najmekanija boja, sve druge su super, a cini mi se da mi je to i Cile to rekla, jer sam toliko ispitivala i raspitivala se da sam svakakve informacije vec pokupila.
I da, zaista se lako boji, samo stvarno to za prekrivanje mi ej malcice problematican, ali sada ce 3 tura to da dovede na svoje mjesto

Ovako, ja sam bila na prezentaciji u Bg iz poslovnih razloga, jer nas je gospodin Rifat pozvao u vezi saradnje. Fondan je za sada najbolji na trzistu ali i meni je smao za prekrivanje torti. Uglavnom kada smo vec kod arogancije i bezobrazluka, veoma sam bila razocarana njegovim ponasanjem, jer je u jednom momentu odgovarajuci na pitanje prijatelja kako je zadovoljan posetom prezentacije rekao, citiram: " Ove guske sto su dosle u najvecem broju, one me ne interesuju, dosle su tu da se iscaskaju, ali sam uglavnom zadovoljan"! A pod tim epitetom je pokazao na skup zena sa naseg foruma. Nisam imala nameru ovim bilo sta da postignem, ja takodje koristim njihov fondan i nemam nameru da ga menjam ali taj odnos mi smo neke tamo obicne zenice, on puca na visoko ili sta vec mi se nikako ne dopada. Sve preporuke za fondan i glazure ponavljam.

Ja nema teorije da prekrijem tortu sa njim. Ni kad ga razvlacim na margarini, ni na gistinu , ni na seceru. jednostavno uzasno puca na stranicama i sad je istina da je druga tura bila bolja, ali i dalje nije to to. Ja jednostavno ne mogu da prekrijem tortu kako ja hocu. Pod rukom je odlican, fin, beo je stvarno beo i ima odlican finis, ali ne ide. A za figure je dobar, jer bez obzira sto je mekan, ne sleze i dobro se susi ne stvara pokoricu onako kao gam pasta. Za sada za prekrivanje nastavljam da kombinujem domaci fondan ili barvalo gam pastu.

Meni stvarno nista nije jasno, sa njim je ne moguce napraviti figuru jer je mekan i sporo se susi i pada stalno. Svaka cast Koki ali ja da bi napravili figuru moram dobro da ga zasitim sa gustinom. Inace za prekrivanje je savrsen, mora se dobro umesiti a to je lako jer nije tvrd. Kada se fondan krene razvlaciti oklagijomi ako puca po ivicama znaci da nije dobro umesen. Ne znam verovatno je stvar navike, ja ga razvucem bukvalno na 1 mm i prekrijem tortu. Nista mi nije jasno zaista, mozda ta tura o kojoj su svi pricali da nije bila dobra, ja nisam jos naletela da ne valja.

Back