KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da na forumu nema konkretno tema o mesečevoj dijeti, ali zato na pdf Žene imaš temu (sada već ima i drugi deo) o podršci za dijetu. Pročitaj, mođeš se i priključiti, zaista je korisna.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/330777-Podrska-za-dijetu?highlight=podrška+za+dijetu

http://forum.krstarica.com/showthread.php/589330-Podrska-za-dijetu-2?highlight=podrška+za+dijetu

Hvala Domacice idem da procitam.. A cula sam super foru povodom nas za dijetu..

PITA DEVOJKA DOKTORA: KOLIKO TREBA DA SAM VISOKA ZA MOJU KILAZU?LEKAR KAZE :OKO 4M....DEVOJKA ODGOVARA: PA ETO VIDITE,LEPO JA KAZEM LJUDIMA DA SAM NISKA A ONI MI GOVORE DA SAM DEBELA...

Pre neki dan sam u radnji videla kutijicu na kojoj pise FONDAN. Pakovanje 0.5 kg., cena 135 din. Medjutim dosta je meksi, da ne kazem redji od normalnog fondana. Mislila sam ako se umesi masa sa vise secera da li bi se mogao koristiti kao ovaj nama potreban. Covek koji to pravi kaze da je to u stvari za prelivanje Rozen torte. Sta Vi mislite o tome? On covek sigurno bolje zna, a ja sam se ponadala da se moze proci lakse i za ruke i novcanik.

Pre neki dan sam u radnji videla kutijicu na kojoj pise FONDAN. Pakovanje 0.5 kg., cena 135 din. Medjutim dosta je meksi, da ne kazem redji od normalnog fondana. Mislila sam ako se umesi masa sa vise secera da li bi se mogao koristiti kao ovaj nama potreban. Covek koji to pravi kaze da je to u stvari za prelivanje Rozen torte. Sta Vi mislite o tome? On covek sigurno bolje zna, a ja sam se ponadala da se moze proci lakse i za ruke i novcanik.

Da, to je fondan za rozen , minjone i sl slatkise...ima ga u roze i beloj boji. I koliko je meni poznato samo za to se i moze koristiti, kao dekor masa ili fondan koji mi koristimo za torte NE.!

Ne može kao fondan za prekrivanje torti. Mene moja kuma zeznula samo tako. Rekla mi da je to kupila, dodavala šećera u prahu dok nije dobila masu koja je mogla da se razvija oklagijom, i prekrila tortu. I to ne jednom, nego više puta.

Ja u nekoj gužvi sa vremenom, gotovog fondana nemam, da mesim ne - vo - lEm, i ja kupim. Znači, to nije bilo ni za šta, ali pošto sam bila u mat poziciji, morala sam da sklepam tortu s njim.:(

Samo, i isključivo za glazure se koristi.

Hi, hi... Čujem da se neki pitaju gde sam. :) Udjem ja ponekad ovde ali retko kad imam vremena da lepo pročitam šta se dešava. Radim prepodne, popdne piskaram, spremam pripreme... A moram da priznam i da vam je drugarica malo :zaljubljena: pa i to utiče na to što me nema, mnogo vremena provodim na skajpu. :D.
Ali popraviću se, obećavam, i družićemo se više. :)

Hi, hi... Čujem da se neki pitaju gde sam. :) Udjem ja ponekad ovde ali retko kad imam vremena da lepo pročitam šta se dešava. Radim prepodne, popdne piskaram, spremam pripreme... A moram da priznam i da vam je drugarica malo :zaljubljena: pa i to utiče na to što me nema, mnogo vremena provodim na skajpu. :D.
Ali popraviću se, obećavam, i družićemo se više. :)

E Ivana, Ivana....sad mi je malo lakse kad je :zaljubljena: u pitanju!! Uzivaj kad god ti se pruzi prilika, a mi smo tu i strpljive smo....z:p

ja sam se ponadala da se moze proci lakse i za ruke i novcanik.
To za ruke si potpuno u pravu, ja ne znam kako vi al mene ruke strasno bole nakon rada sa kupovnim fondanom, dok ga razvucem oklagijom sve mi se dlanovi zacrvene....katastrofa....
a htela sam sa vama da podelim nesto....napravila sam super crveni fondan koji se ne kida i ne kruni se,cak je bio tako jake boje da sam umesala malo belog fondana i kasnije je dobar, mini maus tortu sam prekrila sa njom ima na temi ukrasavanje pa ako nekog zanima da pisem......

Dobro veče društvo :). Vratismo se moja princeza i ja iz bliskog nam inostranstva. I odmah kuhinja, rerna, mikser..nema odmora.Jer palniramo uskoro i za Beč,pa valja skupiti parice i za to. Uh što volim da putujeeeeem...Nije mi problem ni granica, ni sedenje po nekoliko sati, ni tumaranje po radnjama dok ne padnem s nogu...samo neka se negde ide.A i ova moja šmizla je ista takva.Od malena sam je nosala sa sobom- kod kozmetičara, po kafićima, galerijama, gde god su kolica mogla da se uguraju mi smo bile tu...Imala je jedno 4 meseca kad je počela sa izlascima.A najviše smo volele da svratimo do mog brata. Udjemo u kafić koji je bio preko puta njegovog posla, a on kaže,ajmo sad gasite cigarete došla mi je sestričina.I oni svi ugase cigarete...:) Ona gleda,ćuti, uživa u njenoj korpici. E kako je to šaškasto stvorenje bilo.A sad parva devojka.Gledam je jutros, skockala se, naravno sve novo obukla što smo kupile...Baš je porasla :heart:...Leti vreme

Ja moram da pohvalim Hani fondan iz Novog pazara, znam da ste ga pominjale. Meni je savrsen, elastican i u rangu sa najboljim a to je bila Balina dok se nije iskvarila. Odusevila sam se koliko je mekan i gibak i koliko se lako mesi i razvlaci. Cena je takodje odlicna pa se i ne isplati mesiti. Za figure i cvetove ne znam kakav je jer to i ne pravim. Za oblaganje sve preporuke, mada je i stvar navike.

Na jednu meru fondana, umesala sam u rastopljemu dekstrozu, glicerin i zelatin dve kesice crvene boje stamenkovic, ali ne crvena jagoda vec bas crvena, i malo crvene boje od alat za fondan dekoracije, sad bas ne znam tacno ali otprilike trecina kasikice....ne treba mnogo....i bila je bas bas jako crvena boja fondana.....sa onom kutijicom boje na taj nacin moze se napraviti 5-6 kg fondana sigurno, ako ne i vise.....ostatak sam sacuvala u orginalnoj kesi i kutji od barvalo fondana i uopste se nije stvrdnula kao kamen kao ovaj domaci fondan, mogu odlomiti parce i ne mrvi se i ne kruni uopste.....

dobro jutroz:), ja rano jutros isla do disa u kupovinu i slucajno vidim izasla nova praktika :zskace: a tamo
pb200007d.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
pb200011o.jpg
pb200013.jpg
... samo nasi portreti :zroll: a torte i recepti u drugom izdanju 15 januara z;)

Devojke jeste vredne, ovde bas pusto u zadnje vreme....ja spremala kucu sve do das i odoh sad konacno da rucam z:p
Moram vam se pohvaliti, doneo mi je deda mraz laptop:zskace:
Kaze muz da sa mu dosadila i da ga nervira posto stalno virim u komp kad pravim figure ili ako imam neku tortu po slici, pa kad dogovaram sa musterijama preko fb...e da sa znala bila bih jos dosadnija pa bi ga dobila i ranije z:lol:

Cestitam ladyns, da Vas dobro sluzi. Mi smo se ponovili telefonima, i sad najstarija cerka i tata ne skidaju pogled sa njih. Meni je bilo bitno da moj ima dobre slike, a sad nikako da slikam torte, sa njim. Nesto sam se mnogo ulenjila, ne mogu se prepoznati. Ove male mi je uhvatio neki virusni bronhitis i cela kuca samo jeci od kaslja, pa kome je do slikanja.

Dobro veče dragew moje, da s emalo i ja javim, da sam ovde, da mi je prošla Božićna gužva, preživela sam a sad se tovim kolačićima, koje nisam prodala. Posle svih praznika se možda ide i na neku dijetu, ako bude dovoljno volje. Ni vežbe ne bi škodile. U januaru sam i vežbala tri - četiri nedelje i ..... :zroll:

Back