KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
o vlada, koliko izadje dostava kada se narucuje direktno iz N. Sada. Meni je nekad mucno da idem, jer ne vozim, a muz nekad ne moze zbog svog posla itd... Kad nakupujem ne mogu posle da udjem u autobus :)
Ja sam par puta porucila direktno od njih, svaki put je bila neka igranka,ili ne posalju sve sto sam trazila,ili posalju vise nego sto sam trazila,i onda zovi,caskaj,objasnjavaj....placa se u posti kada roba stigne.Inace,Toni,ja sam danas u tri min.do 5 bila kod tog istog morza u Eriksonu,koji je i tada pricao telefonom:telefon:

Ja sam par puta porucila direktno od njih, svaki put je bila neka igranka,ili ne posalju sve sto sam trazila,ili posalju vise nego sto sam trazila,i onda zovi,caskaj,objasnjavaj....placa se u posti kada roba stigne.Inace,Toni,ja sam danas u tri min.do 5 bila kod tog istog morza u Eriksonu,koji je i tada pricao telefonom:telefon:

Ahahahaha...Natali carice....ahahahaha MORZ....a znas koliko dugo sam smisljala kako da ga nazovem, a da ne bude preterano uvredljivo...a navirale su samo takve asocijacije!!! Znaci, mimoisle smo se...ja sam izasla u 15 do 5 iz radnje!

Ja sam danas zvala barvalo da znam koliko zetu da dam para, 5kg bele gum paste + je 2244 dinara. Nego, večeras potroših sve što sam imala, i sada za nedelju imam tortu, moram praviti fondan. :dash: Već me boli mozak. :sad2:

Pa ne znam sta da ti kazem , ja sam danas prvi put kupila gam pastu, uvek fondan pravim sama, to mi je vec rutina...meni su muke kad dobijem da radim slag!:roll:

Ja sam danas zvala barvalo da znam koliko zetu da dam para, 5kg bele gum paste + je 2244 dinara. Nego, večeras potroših sve što sam imala, i sada za nedelju imam tortu, moram praviti fondan. :dash: Već me boli mozak. :sad2:

meni se cini da sam prosle nedelje za iste pare kupila u jablanici( ako nisam pobrkala :think:).... nekako mi logicno ako porucujes direktno iz barvala da treba da bude jeftinije :think:

Dobro jutro!
Ja kuci, cini mi se da imam manje vrmena ovih dana kada sam kuci nego kada sam do 3 na poslu. Baba, deda i Aljosa su otisli za Hr pa sam ja uzela koji dan da budem sa Dunjom jer je nema ko cuvati.
Danas je trebao u firmi da bude dan D - drugi put... ali i dalje nista, puno ima para za tolike otpremnine... pa se ceka i niko nista ne prica, opet mi se cini kao neko zatisje pred buru
Uglavnom, kore se peku, treba da pravim i VELIKI rucak jer se putnici danas vracaju, jos dovode i mm sestru od ujaka u goste... a mene cekaju filovi, pravljenje brdo figurica...
A najradije bi se samo igrala sa Dunjom, spavala i tako to...

Dostava zavisi od toga koja je tezina porucene robe. Ne secam se tacno koliko sam platila, ali znam da kada i tu dostavu dodam placenoj robi izadje jeftinije nego da sam kolima isla po robu. A o cimanju i uskladjivanju obaveza da ne pricam. E sada, svako ima neku svoju racunicu, pa spram toga i radi. A roba je jeftinija kod njih nego u gore pomenutim prodavnicama.

Daco kod tebe ce biti veselo kao kod mene sinoc, ja sam sinoc pravila picu za veceru i bili moji, pa muzevi roditelji i moja sestra sa klincem, ludnica i jurnjava sa decom, kako god okrenes jedno uvek place :)
Kod mene ovaj vikend nema tortica i i znam da sam blesava al bas mi nedostaje ta jurnjava i frka :) svaki dan mi je isti pa mi to malo razbije monotoniju, jao da a starija devojcica malo pocela da ljubomorise pa sad kad dojim malenu obavezno i ona mora da mi sedi u krilu, pa stalno trazi da je nosam, pa kad uzmem bebu trazi da je vratim u kolica i uzmem nju, neko vece je ujela za prstic, sinoc je malo udarila rukicom po glavi, strasno....
Al eto posto nema tortica taman cu da probam da napravim cake pops, te lizalice, naboscu ih na stapice od raznjica, teoretski deo sam savladala sad samo jos da isprobam na delu :) vajda ce posluziti i obicna cokolada za umakanje kad nemam tu u tableticama, ma u sustini to su obicne nase kuglice kolaci, tako da ce se pojesti sigurno :)

Daco kod tebe ce biti veselo kao kod mene sinoc, ja sam sinoc pravila picu za veceru i bili moji, pa muzevi roditelji i moja sestra sa klincem, ludnica i jurnjava sa decom, kako god okrenes jedno uvek place :)
Kod mene ovaj vikend nema tortica i i znam da sam blesava al bas mi nedostaje ta jurnjava i frka :) svaki dan mi je isti pa mi to malo razbije monotoniju, jao da a starija devojcica malo pocela da ljubomorise pa sad kad dojim malenu obavezno i ona mora da mi sedi u krilu, pa stalno trazi da je nosam, pa kad uzmem bebu trazi da je vratim u kolica i uzmem nju, neko vece je ujela za prstic, sinoc je malo udarila rukicom po glavi, strasno....
Al eto posto nema tortica taman cu da probam da napravim cake pops, te lizalice, naboscu ih na stapice od raznjica, teoretski deo sam savladala sad samo jos da isprobam na delu :) vajda ce posluziti i obicna cokolada za umakanje kad nemam tu u tableticama, ma u sustini to su obicne nase kuglice kolaci, tako da ce se pojesti sigurno :)
Pojesce se nego sta ce, a naravno da ce posluziti i obicna, samo napravi malo cvrsce, vidis kako oni, peku te deblje kore sa maslacem i cokoladom, pa izdrobe is tave nutelu i to im je smjesa. Ja mislim da sasvim zadovoljava plazma masa za tortu, samo malo jos keksa, ili manje soka

Tim snova je, naravno, prijavljen za Sajam tako da molim sve one koji žele da 30. 11. učestvuju u našem druženju pročitaju post na temi SUSRET DRUŽENJE OKUPLJANJE.
Žao mi je što nisam stigla da pošeljem PP sa pozivima, ali se i ovo, kao i uvek odnosi na sve koji smo ovde... duže ili kraće, aktivnije ili manje aktivno... konačno i na sve koji žele i imaju mogućnosti i da se i lično upoznaju.
Svi smo nekad bili "novi" i svako od nas je nekad došao prvi put...

I da ne zaboravim: U organizaciji "Praktike" po istom principu kao i ovaj naš "prehrambeni" deo, ove godine, na istom mestu organizuje i izlaganje rukotvorina, prvog dana sajma.
Ako ima zaintereovanih, javite se na 011/244-9540

Joj nemam pojma, nisam nikad uzimala, samo barvalove boje...

nego da vas pitam, jel neko od vas pravio cake pops, ima li negde kod nas da se kupe oni plasticni stapici za lizalice, i da sta mslite kako dobiju onako lepu belu boju za umakanje, od bele cokolade bude zuckasto....
i da koju belu cokoladu kupujete, ja danas htela da kupim u univeru, i zamislite, nema nikakve, uopste nemaju belu cokoladu...
ja,belu boju dobijem tako sto pomesam secer u prahu sa sokom od limona,i tako prelivam sitne kolace.ove cake pops nisam dosad pravila pa tako da ne znam dali vazi ovo i za njih.sto se bele cokolade tice,ja koristim Leona,a istu koristim i tamnu.

Gde ste zenice, nigde nikog od juce :)

Mi smo sinoc isli da gledamo Dizni na ledu, 4 godinu za redom ali je moja cerkica sada prvi put gledala. Ne mogu da vam objasnim kakav je izdraz lica imala kada je ugledala Mikija i Mini (zapravo, vise Mini, nju obozava). Kao hipnotisana je bila prvih 15ak minuta, ma neopisivo :heart:

Mogu da mislim, uzivancija... oci iskolacene maximalno!!!
Evo mi se spremamo za vakcinu, zaboravili smo da su jos prije preko godinu ipo dana zakazali revakcinaciju, pa smo se dogovorili da dodjemo danas na pocetku 2 smjene. Bice veselo...

Gde ste zenice, nigde nikog od juce :)

Mi smo sinoc isli da gledamo Dizni na ledu, 4 godinu za redom ali je moja cerkica sada prvi put gledala. Ne mogu da vam objasnim kakav je izdraz lica imala kada je ugledala Mikija i Mini (zapravo, vise Mini, nju obozava). Kao hipnotisana je bila prvih 15ak minuta, ma neopisivo :heart:

Mi smo bili prošle godine ! Ne znaš koje više uživao ja ili klinci ! Super je bilo !

Blago vama, ja mislim da bi moja cerkica bila odusevljena, ona obozava mini, mada ona je zove mima, baba je prekrstila posto je mislila da se tao zove :) pa sad na kraju je svi zovemo mima :zcepanje:

E da vam se pohvalim, prvi put sam pravila cake pops, i super su ispali, samo ima dosta posla, al vredi, moja devojcica je bila odusevljena ne znam ni sama koliko ih je pojela, a da su bili u pitanju obicni kolaci ma nebi ih ni pogledala

Da mahnem, da vas pozdravim,da kazem da sam uvek tu negde iako se ne javljam,citam vas s vremena na vreme i...nisam otisla odavde...VOLEM VAS SVE
796176760_1480545.gif

Dobro jutro drage moje, nema vas da pijemo kaficu. Klinci otisli u skolu, a ja evo uhvatila vremena da vidim kakvih desavanja ima na forumu pa idem da zavsim torticu. Cekam decu pa idemo kod mojih ujutru pocinje svinjokolj, uh sto mrzim te poslove, ali sta cu mora da se pomogne. Puno vas pozdravljam pa se vidimo uskoro :)

Back