KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E da znaš, kada dodjem s posla, završim ručak, postavim, svi dok jedu... ni slučajno ne smijem sjesti tamo na kauč malčice da pogledam TV, ma kakvi, onda je još gore krenuti na drugi posao, nego odmah u akciju

Nego šta.odmah u akciju :)
Podsetila si me kad je moj sin bi mali,a ja sam tad radila dežurstva po 16 sati, dodjem kući,a on odmah donese autiće i da se igramo na podu.Naravno ja se malo igram i samo spustim glavu na jastuče, a on mi podiže glavu i viče-mama, ne pava!!! A mama ne vidi ni njega ni autiće i mama HOĆE PAVAAA!

Ja ako sednem da napravim pauzu da pijem kafu to odma sat ipo do dva sata :) sta cu kad volim da je meracim :) pa sad kad se zaradim a jos imam puno posla ne smem ni da pomisljam na kaficu :)

E da vam se pohvalim, bili smo juce na prvom merenju sa Jovanom i devojka se za mesec dana ugojila 1800 gr, pita doktor pa sta ona to jede :zcepanje:
nije ni cudo kad stalno trazi da jede i ako ne das place iz petnih zila :) ja probala malo da je uobrocim al nema sanse, ona samo tera po svome a ja nemam srca da je slusam kako place, muz je uzme a ona se ucuti i samo vidis cokce nesto, a ona sisa ili svoje prstice li muzev duks :) i tako ona stalno kampuje na maminim sikama.....
srecom po noci je dobra pa moma odspava u komadu i po 4 sata a cesto i vise :)

Ladyns, bravo :heart: ja sam prvu porucenu torticu imala 3 nedelje nakon porodjaja sa drugim detetom, medjutim ona je bila od pocetka nekako sama uobrocena. Cesto sam se pitala sta bih radila da je visila na siki kao stariji brat joj :)

Evo i mene...KONACNO opet sa vama!!! Posle torbulentnog perioda, svega i svacega, evo da sa vama podelim jednu lepu vest: POSTALA SAM TETKA po drugi put!! MIHAILO je rodjen prosle subote i osle svih strepnji u rizicnoj trudnoci svi smo presrecni!! Tetka posebno!! PS : ako neko ima valjan savet iz sopstvenog iskustva vezan za MASTITIS i RAGADE molila bih da pomogne! Stanje je katastrofa, grudi su koj bukvalno modre od masaza, ali iz njih mleko izlazi jedva u kapima, a krv je na sve strane...Kupus, lanolin, tople obloge,...sve smo probali, ali ne ide...a lekar joj je rekao da mora to da RAZBIJE kako zna i ume!! I da ne zaboravim, HVALA SVIMA KOJE STE BRINULE ZA MENE!!!:heart:

Toni cestitam, volela bih da ti mogu pomoci, vidim da ste probali kupus i nista, meni je on pomogao kod mastitisa u drugoj trudnoci a lalolin kod jako bolnih bradavica na samom pocetku dojenja i sa prvom i sa drugom devojcicom, njega je fazon mazati u startu i onda ni ne dodje do takvih stanja.....jako mi je zao zbog tvoje sestre, ako je vec tako katastrofalno stanje onda je nazalost mozda najbolja opcija tableta za zaustavljanje laktacije....znam da je najgora opcija ali nje ni resenje da se pati toliko.....bas mi je patronazna sad pricala koko su imali skoro takov slucaj kod nas i na kraju su zeni zaustavili laktaciju jer se strahovito patila....

Toni cestitam, volela bih da ti mogu pomoci, vidim da ste probali kupus i nista, meni je on pomogao kod mastitisa u drugoj trudnoci a lalolin kod jako bolnih bradavica na samom pocetku dojenja i sa prvom i sa drugom devojcicom, njega je fazon mazati u startu i onda ni ne dodje do takvih stanja.....jako mi je zao zbog tvoje sestre, ako je vec tako katastrofalno stanje onda je nazalost mozda najbolja opcija tableta za zaustavljanje laktacije....znam da je najgora opcija ali nje ni resenje da se pati toliko.....bas mi je patronazna sad pricala koko su imali skoro takov slucaj kod nas i na kraju su zeni zaustavili laktaciju jer se strahovito patila....[/QU
moj slucaj je bio takav,morala sam da dobijem inekciju,inace moglo je biti svasta,nema sta nisam pokusala i nista nije pomoglo...

Toni, sve čestitke.
Tetke se uvek nekako provlače kroz ovaj forum ;), i to je jako, jako lepa "uloga".
Od svih koje ja imam u životu - mislim da je ta ubedljivo najlepša i najdraža.
Doduše... po malo zavidim svima vama koji imate male sesetriće, sestričine, bratance i bratanice... Istina je da svako vreme i svako doba ima svoje lepote i značaj, kao i da imam ludu sreću da moji bratanci i u ovom dobu žele da se druže sa mnom, ali se takođe sa nostalgijom sećam vremena kad su bili mali ...
I kad smo kod njih... njihova majka je imala problem sa mastitisom nakon prvog porođaja i završilo se u bolnici tako da neki pametan savet nemam.

Cestitke i od mene Toni! Ja jedva cekam da postanem tetka, ali izgleda da se moja sestra ne zuri po tom pitanju :D
Sto se problema sa dojenjem tice, i ja sam slicno prosla sa prvim detetom. Sa razlikom sto je meni kupus puno pomogao. LIst kupusa se prvo izlupa tuckom za meso, da pusti sokove, pa se onda stavi na grudi. Verovatno ste tako radili, al nije zgoreg da kazem. Ja na kraju nisam znala sta sa sobom da radim, pa sam otisla u dom zdravlja, tamo su me izmazali u dva navrata. Za te cvorove rekla mi je med. sestra da jesdnostovano prestanem da masiram. Jer mleko sve vise nadolazi, sto se vise masira, i da je najgluplja stvar koju je cula da grudi treba masirati pre podoja. Dali su mi neki antibiotik i stvar se popravila. Smanjila sam te masaze, nisam stavljala obloge, i izdrzala da je dojim do 3 meseca. Onda se i mleko dosta smanjilo pa smo presli na prehranu. Ono sto jos moze mnogo da pomogne je pumpica za izmuzanje, jer joj nece smetati za ragade, a beba moze da pije i to mleko. Za ragade jedina stvar koja mi je pomogla su uljane ad kapi. Dobre su i jer ne moraju da operu pre nego beba sisa, nego stalno moze da ih ima.
I za kraj moje misljenje: Dojenje DA, ali ne po svaku cenu! Slazem se sa zenicama iznad da je za takvo stanje bolje i da prekine laktaciju nego da ugrozi svoje zdravlje, i da to nikako ne znaci da je losa mama, vec naprotiv! Jer je cela ta situacija veoma stresna i za bebu. Pozdrav i sve najbolje!

Poslednja izmena:
Ja se jos uvek volim druziti sa mojim tetkama, zvuci blesavo ali je tako, stvano ih obozavam sve tri, citavo detinjstvo smo sestra i ja provele u njihovom okruzenju pa valjda i otuda ta tolika ljubav prema njima, kod jedne tetke i bake i deke smo provodili po citav letnji raspust na selu, a druge dve su zivele kod nas na spratu sa muzevima posto smo imali na spratu dva stana pa da ne zuje prazna a tad u srecna vremena moji nisu hteli izdavati.... na nesrecu niko od tetaka nema dece pa smo sestra i ja i dalje centar njihovog sveta...

Hvala svima na lepim zeljama i cestitkama!! Rasplakale ste me, jer ste mi nedostajale i eto, kad nisam znala sta vise da radimo setila sam se gde mogu pronaci toplu rec i prijateljski savet!!I opet se pokazalo tacnim ono da nije bitno cije su torte lepse, vec ko je kakav covek!! Od srca vam zelim svako dobro!!! Srecna sam sto sam ,sasvim slucajno, naisla na ovaj forum!!

Tetka Toni sve cestitke od srca,a za sestru si vec sve cula,ja nemam sto pametno reci,sem da sam i ja kao jeca koristila uljane AD kapi izmesane sa nekom masnom tipa vazelinskom kremom koja nema konzervanse i parfeme u sebi,cista apotekarska baza za kreme oko 100 gr i cela bocica kapi se izmesaju kasicicom i time zamascuju bradavice obilno posle podoja,to je za ragade...a pumpica za izmuzanje moze biti jako bolno iskustvo ako vec postoje neka ostecenja na bradavicama

E pa od ovih kvazi domacica cu da poludim!! Svasta sam dozivela i cula svakakva vasa iskustva, ali...Trazi mi zena DOBOS TORTU, ali ne po bilo kom receptu, vec da bude kao neka koju je kupila u Maksiju!!!! Kaze, jela je mnogo doboski, ali nijedna njoj se nije dopala kao TA!!! I sta sad, ja treba da kupim tortu u Maksiju, da bih znala sta ona hoce!!??????? Pitam je ja zar nije jednostavnije da je onda opet kupi tamo, ali ne...ona hoce posebnu dekoraciju, fondan i ostalo! Boze sacuvaj!! JEL PROBALA NEKA OD VAS DOBOSKU IZ MAKSIJA???:think:

E pa od ovih kvazi domacica cu da poludim!! Svasta sam dozivela i cula svakakva vasa iskustva, ali...Trazi mi zena DOBOS TORTU, ali ne po bilo kom receptu, vec da bude kao neka koju je kupila u Maksiju!!!! Kaze, jela je mnogo doboski, ali nijedna njoj se nije dopala kao TA!!! I sta sad, ja treba da kupim tortu u Maksiju, da bih znala sta ona hoce!!??????? Pitam je ja zar nije jednostavnije da je onda opet kupi tamo, ali ne...ona hoce posebnu dekoraciju, fondan i ostalo! Boze sacuvaj!! JEL PROBALA NEKA OD VAS DOBOSKU IZ MAKSIJA???:think:

Ja nisam iz maksija, jesam iz rode, proizvode je Stamevski. Ne znam šta da ti kažem, meni je lepša kada je ja napravim, a ona je jestiva. Ti je kupi, skini šlag i karamel sa nje, i obloži fondanom.

Back