KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Princes ja koristim jumis puding, nikad me izneverio nije, kupim ga u pakovanju od 1 kg u univeru, kosta 180 i nesto dinara, odlican je, ako imas digitalnu vagu samo izmeris 40 gr po pudingu i milina jedna...i ja sam pre samo c kupovala, dobar je al i skup, nije ni jumis bas jeftin u pojedinacnom pakovanju, al ovako mi je bas bas jeftin :) nepunih 8 din izadje jedan, tj 40 gr

Ja ako kuvam i žumanca koristim samo gustin. Iako znam da je puding isto gustin, samo sa dodatkom arome i boje, ne volim filove u kojima se kuva puding. :sad2: Ne umem da objasnim, ali ne volim tu pudingastu strukturu filova.

Nego narode, dokle će Una biti na odmoru?

Princes ja koristim jumis puding, nikad me izneverio nije, kupim ga u pakovanju od 1 kg u univeru, kosta 180 i nesto dinara, odlican je, ako imas digitalnu vagu samo izmeris 40 gr po pudingu i milina jedna...i ja sam pre samo c kupovala, dobar je al i skup, nije ni jumis bas jeftin u pojedinacnom pakovanju, al ovako mi je bas bas jeftin :) nepunih 8 din izadje jedan, tj 40 gr

Eto vidiš uopše mi nije padao na pamet taj.Uvek koristim C ili Dr Oetker, pa dodam taj Premijin , na ova 4 kom, 1 Premija. U svakom slučaju, torta je već pod fondanom.Večeras detalji, pa u nove radne pobede.

Dobro jutro, mada je vec podne :)
ja malo odmaram, pa cu oko rucka, nema torti ovaj vikend i bas mi fale, sve se nesto javljaju za oktobar pred termin a ja ne smem da se usudim da prihvatim, a tako bi htela :) i jos mi kuma kaze krstice dete 14 pa da joj pravim tortu, ma ne znam ni hocu li biti tu ili u betaniji :zcepanje:
E da vas pitam nesto, koje skrivene tacne stavljate kad je torta na sprat, ja sam do sad uvek improvizovala sa cvrscim kartonom, a sad se mislim da ih kupim, pa ako neko zna gde ima, i koja je cena, kako to ide, po dimenzijama ili ja krojim, nemam nista pojma :) ima li u eurowiltu?

E da vas pitam nesto, koje skrivene tacne stavljate kad je torta na sprat, ja sam do sad uvek improvizovala sa cvrscim kartonom, a sad se mislim da ih kupim, pa ako neko zna gde ima, i koja je cena, kako to ide, po dimenzijama ili ja krojim, nemam nista pojma :) ima li u eurowiltu?

Pa imaju one glatke znas od onog stalka sa kuglama, ali mozes otici kod limara pa naruciti da ti napravi od prokrona debljine 1mm, kao ja sto koristim, pa otvorom u sredini, da mozes onaj stapic protiv smicanja da provuces, nekih 20mm precnik

Poslednja izmena:
Ja sam mislila da mozda imaju da se kupe katonske, kad pravim te decije na sprat nekako mi sigurnije da stavim drvene stapice od raznjica i karton ispod torte, a i lakse mi je tako preneti tortu....a i ne moram ih vijati da mi vracaju.....

Dobar dančić od mene, ako niste već i zaboravile da i ja postojim. Nije me bilo dugo malo zbog posla, putovanja, pečenja, pa pokvarenog kompjutera i sporog majstora. ALi, evo me. Vidim da se ovde svašta izdešavalo i nadam se da je već sve u redu i da su svi na radnim mestima, bilo na poslu ili oko tortica.

Kako sam se danas razocarala!!! Taman skupim neke parice, porucim alate za rad sa fondanom i neke boje. Sve super stigne paket u petak, ja u guzvi ne stigoh da pogledam. Danas uzmem da pregledam kad ono ambalaza pokidana sa prednje strane. Nista bitno da je sve unutra. Izvadim alate a ono fali onaj sto sa jedne strane ima skoljku a sa sruge secivo, a umesto toga dupliran jedan drugi. Bas sam se razocarala. Zeni od koje sam narucila poslala sam poruku, nije mi odgovorila.
Bas sam razocarana. Necu reci o kome je rec dok ne vidim sta ce biti. Ako mi ne zameni reci cu o kome je rec.Ovako nadam se da je slucajno.

Dobar dan.Meni kao slobodan dan,a ja se raspadoh od posla.Završavam jednu tortu.Kuvam fil za dve sledeće.Odvezla sina na utakmicu, sad idem po ćerku uskoro joj se završava trening,a onda ponovo na Banovo brdo po muža i sina.razmišljam da stavim gore Taxi tablu, možda i zaradim koji dinar.

dobro predveče, kod nas sumorno, jesenje vreme, ja poseckala malo dva prsta na desnoj ruci, kad sam prala čaše i razbila jednu. Još sreća da se danas ništa ne radi. Za sledeći vikend imam 4 tortice i neke kolačiće, pa dotle da bude sve u redu, da mogu da radim. Baš se radujem svim torticama, jer treba sve da budu ukrašene.

Meni kad prodje plata , odem sipam do vrha . To mi je mera za mesec dana za mene i decu . Muž je sa svojim autom " vaška obaška " . On bez auta ne može raditi pa ima drugi . Tako da je nama gorivo vrlo ozbiljna stavka u budžetu . Ali drukčije ne bi stizali ništa . :confused:

Kome nije gorivo bitna stavka kada su cene otišle u nebesa!!!Ti Kato dobro prođeš sa punim rezervoarom mesečno. Mi vozimo 3 auta. :sad2: Neki manje, neki više, ali uglavnom sipamo benzin u sva tri. Plus dva traktora. Vas dve kažete da bi vam bilo dobro da namestite taxi tablu, a meni bi najbolje bilo da otvorim benzinsku pumpu. :rotf:

Back