KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja danas bila u ns u barvalo, trazim ja gum pastu, kaze nemaju oni to, kaze samo gam pastu :confused:
jao a sta svasta imaju od dekoracija, cveca, figura, citave bajke, ma da sam blize nikad vise ni jednu figuru ne bih pravila :)

Fondan za rozen tortu
300gr prah šećera, preliti sa 2-3 kašike ključale vode, mutiti mikserom 5-6 minuta. Dodati sok od pola limuna i 1 kašiku soka od višnje(ili dodati malo crvene boje).Lagano sipati i nožem ravnomerno razvlačiti po torti.Blago je prodrmati i ostaviti da se stegne.
Daco, za Rozen tortu ja koristim fondan koji proizvodi neka firma KONDITA iz Paraćina.Pakovan je u čašama od 1/2kg i odličan je .Mnogo je lepši od ovog sa prah šećerom.Razređuje se sa vrlo malo vode.Evo ti telefon035566904.Zadnji put je koštao 220dinara.

Ćao društvo! Kako ste mi vi? Vidim ovde se svašta dešavalo dok me nije bilo. U poslednje vreme se uključujem na dve nedelje, baš sam bila u gužvi.

Daco, slobodno se snimaj samo u reportaži kaži da ti je to hobi.

ZD, ja prosto ne mogu da verujem da neko može tako nešto da napiše, a posebno što je tako daleko i što u svakom slučaju dotična ne bi ni naručila tortu. Ali šta reći - ima nas raznih.

Meni je ovaj vikend bio baš veseo, u Boljevcu smo organizovali tortijadu, imali smo nastup folklora, sakupili 20 torti (što je za Boljevac koji je mali i za koji većina nikad nije čula, a i za prvi put i više nego dovoljno), a torte smo poklonili deci ometenoj u razvoju i deci u hraniteljskim porodicama. Neka od dece su došla sa roditeljima ili starateljima da gledaju program i lično sam im uručila torte. Ne mogu da vam opišem koliko mi je bilo drago kad sam videla te osmehe dok smo delili torte.

Bravo za Boljevac, bravo za Ivanu!! Sledeci put se prijavljujem da ucestvujem, ako moze..

Joj, nemaju oni pojma sta je stvarni zivot, misle da svi radimo njihovim rasporedom, a najbolji fazon mi je ono kada idu prvu smjenu (kod nas se smjene mjenjaju mjesecno) pa je prijem roditelja od 9 do pola 11 :eek: pa covjece, roditelji su na poslu u to vrijeme, ko ima privilegiju da se iz tog razloga svrcka po gradu...

Dobar jutar, sto je hladno, bas bas hladno

I kod nas hladno, duva citavo jutro i pada kisa, ni ne misli stati, sad pljusti ko blesava....mrzim kisu....
i kako objasniti detetu od 20 meseci da ne moze napolje....poludecu....i ja sam nervozna od njene nervoze :)
i jos htela jutros do grada a auto se samo upali i ugasi, a juce sve bilo ok.....a u subotu ga doterali od majstora i kesirali deset crvenih za dizne, a one sad opet zezaju.....al mi je poceo dan.....al eto....odmaram od torti malo, uvodim polako porodiljsko bolovanje :)

Za republičku stipendiju za učenike srednjih škola. Ima realne šanse jer je vukovac, pa sam podnela. Ako dobije, dobije, ako ne, nikom ništa...

Joooj, kinder...Kako bih ja pravila torte. :( Nadala sam se staroj mušteriji za ovaj vikend, nje nema. Jedna me zvala pre dve subote i rekla ako ne za onu subotu, onda za ovu sutra, i nije se javila. :sad2: Bem ti sreću...

Nema druge, moras da se selis u grad, doduse za mene je i SUbotica malo vece selo, mislim na spram toga sto su u centru "grada" blatnjave i neasfaltirane ulice, ali eto moja sreca je sto se torti tice, ipak smo GRAD!!!
A kinder, evo smanjeno je na 150C vec 20min je u rerni, narasla je samo da mi ne splasne, koliko ono bi jos da je drzim, ova mi je bas bas velika i ne bih da zeznem jer je za drugaricu, mutila sam 12 bj

Domacice,dobice sigurno stipendiju.I ja sam u srednjoj skoli primala,bila vukovac a jedini prihodi od poljoprivrede,tako da sigurno dobija.
A moji danas idu na svadbu.I jos mi kazu da mlada nije baksuz,a pogledajte kakav je dan.I ne samo to,meni je pukao lonac za kuvanje mleka kad sam pocela da kuvam fil,pa mi je isti taj fil zagoreo,a kad sam stavila drugi da skuvam on se prvo zgusnuo,pa se odjednom pretvorio u vodu..I to nije sve.Kora mi se presusila za samo sat vremena,a inace ih susim po 2 sata.hahaha,ziva nisam sta ce se desiti sa tortom do restorana.

Cao ženskice :bye:
Daco da li je uspela kora za konder tortu?
Kora uspjela, samo ne znam jel to stvarno tako bas mora, ili ja nesto zeznem, ona tako fino naraste, gornji dio nije mecav, nego onako suv, ima onu boju bijele kafe, ali kada iskljucim rernu i ostavim koru da se unutra hladi, ona splasne, ne puno, nego nije ni onako fino visoka kakva je bila dok se pekla. Moram ja jos malo to sa strucnjakom za kinder koru da preispitam

Poslednja izmena:
Domacice,dobice sigurno stipendiju.I ja sam u srednjoj skoli primala,bila vukovac a jedini prihodi od poljoprivrede,tako da sigurno dobija.
A moji danas idu na svadbu.I jos mi kazu da mlada nije baksuz,a pogledajte kakav je dan.I ne samo to,meni je pukao lonac za kuvanje mleka kad sam pocela da kuvam fil,pa mi je isti taj fil zagoreo,a kad sam stavila drugi da skuvam on se prvo zgusnuo,pa se odjednom pretvorio u vodu..I to nije sve.Kora mi se presusila za samo sat vremena,a inace ih susim po 2 sata.hahaha,ziva nisam sta ce se desiti sa tortom do restorana.
Uh, pa valjda ce na kraju sve biti OK, jer kada je ostao problem samo u tom transportu, sve ostale prepreke si presla, onda je to vec gotova stvar u pozitivnom smislu.
A koji je to fil koji se stvrdne pa pretvori u vodu?

ma za moskvu.prvo se lepo zgusnjavo,onako kako i treba,i pred sam kraj se,iz cista mira pretvorio u tecnost.to mi se desilo jos jednom kada sam stavila puding u fil i od silnog mesanja se razredio skroz,a ovo sad...ne razumem,stavila sam brasno...ali izvukla sam stvar

Evo ja sam kuvala fil za moskvu u cetvrtak, jedna je trebala da bude od 5kg, druga od 2,5kg, pa ne znam koliko ej to bilo cega unutra, vec zaboravih, ali nikako da se zgusne, nikako, onda se sjetim da sam zaboravila onu kasiku gustina, onda se zgusnuo odmah i skinem sa ringle, proglasim gotovim i eto ko bi rekao da ta samo 1 kasika gustina toliko znaci... Ja sa tim moskva filom nisam imala nikad problema i kada se muti sa margarinom, nikad nije imao grudvice, on bas nikad, neki kako kad, ali ovaj... A kod emne ti ej sve princip serpa na ringli, nemam taj lonac, pa

Back