KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro veče.Iza mene jedan pakleno naporan vikend.Radno na svim frontovima. A ruke su me toliko bolele jutros da mi je mobilni telefon ispadao iz ruke.Idem još jednu tableticu da uzmem pa na spavanje.Sutra posvećujem dan sebi...Zaslužila sam...Odoh... ne mogu ni da kuckam

Dobar dancic drustvance ,ima li kome da se neradi kao meni .Ovih dana nesto sam sva smorena za posao .Porudjbe za decije torte stalno pristizu ,a ja ostavljam sve u zadnji cas .Nebi bilo lose popiti i jednu kaficu pa krenuti na posao:bye:

Kuvanje kao kućna terapija
Tportal, Foto: Shutterstock, 19. 09. 2012. 10:11
Komentara 0 | Preporuka 0

Kuvanje je mnogima svakodnevna aktivnost koju vide kao samo još jednu u nizu obaveza koje moraju da odrade. Neki ljudi se trude da provedu što manje vremena u kuhinji i smatraju da je ono samo u funkciji preživljavanja. Isto tako, drugima je to savršena prilika za opuštanje i smanjenje stresa. Može da bude zabavno, a ima i terapijski efekat, naime, može da se koristi kao lek protiv dosade, nesanice, teskobe, pa čak i slomljenog srca. Pročitajte koje su to blagodeti kulinarskog eksperimentisanja.

2775_kuvanje-rerna_competence-centre-bratislava_REV_0710111307485836_YO7P0217_iff.jpg
OPUŠTA
Umesto užurbanog ručka van kuće, opustite se i smirite uz odlazak na pijacu i nabavku namirnica koje ćete koristiti u kuvanju. Miris sveže hrane i raznolikost boja voća i povrća stimuliše sva čula, a priprema hrane smanjuje stres.

OTKLANJA LJUTNJU
Kuvanje je aktivnost koja zahteva pažnju i koncentraciju pa na taj način smiruje negativne osećanja i frustracije. Umesto svađe i vikanja, dopustite osećanjima da izađu kroz suze kada seckate luk. Priprema kolača i komplikovanih deserta idealno je ispunjavanje vremena kada nam je dosadno. ***Mali trikovi iz kuhinje

DAJE OSEĆAJ DOSTIGNUĆA I USPEHA
Bilo da kuvamo samo za sebe ili za druge, skuvano jelo čini još jedno dostignuće. Osim što smo ponosni na sebe kada od ničega napravimo nešto korisno, kada kuvamo za druge osećamo se dobro jer pomažemo i brinemo o njima, piše She.

ZBLIŽAVA UKUĆANE
Kuvamo li u paru ili društvu, takva zajednička aktivnost može da bude dobra zabava i način zbližavanja i povezivanja. Ako jedan član porodice najviše kuva, ponekad mu i drugi mogu pomoći i na primer, u danima vikenda učestvovati u zajedničkoj pripremi jela.

Dobro vece. Drz' se ZD. Ja sam pravila neke figurice i uopste nisam zadovoljna. Par dana se vec ne osecam najbolje, a treba da radim neku tortu po prvi put. A sa ovim figuricama ne znam sta da radim. Ni druge da pravim, ni ove da stavim.

Dobro veče :). pa ovo kao u star dobra vremena.III smena,a?
ZD dobro si?
Teta Iro, kad ćemo se gledati :)?
Sneki,Olgice pa lepo vas je opet videti u ovim forumaškim vodama :heart:

Ja sam se upravo vratila sa posla,preživesmo i ovaj dan i taman mislim, pre podne sam ispekla kore i skuvala fil,on se hladio dok sam ja poslu i sad da spojim i eto mene u krevetu već u ponoć.Ali ne biva tako...Fil se nije stegao! I izgleda i neće,jer sam ja kao poslednji kreten koristila Premia puding koji me je već 2 puta prevario,pa sam ga koristila samo u kombinaciji sa C.A posna je fanta torta..Inače nisam ljubitelj ni jedne posne torte i oni fazoni posna je ali lepa i ne možeš da osetiš razliku izmedju posne i obične torte-kod mene to ne prolazi. Sad je mm otrčao i kupio još jednu fantu i vanila puding CCCCC i evo za 2 minuta je gotov fil,ali sad mu treba večnost da se ohladi. A ja se od muke raspisalaaaa

Back