KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A meni niko nece da kaze koliko je visina ili rastojanje izmedju ogradice restoranskih kolica :(
dok vi uzivate u fuci, boxu ili sta sve vec ima od sporta, ja sam se raspametila od muke za stalak da nesto en promasim, pa jel mi staje ta iverica kolika mi treba u frizider itd, itd

Ja bih Ti , draga moja , odgovorila da mogu . Ali ne mogu , moje torte se ne guraju na stalcima , nego se uglavnom nose po taškama ! :rotf:

e sto sam juce bila maler za kinder tortu....ne ponovilo se....
mutim koru i razmisljam u sebi kako je to super torta za praviti, nema sta da ne uspe....uvek mi bude savrsena i bas sam uvek sa njom zadovoljna....i tu valjda izbaksuziram sama sebe :)
ubacim koru u rernu i posle 20 min skapiram da nisam smanjila rernu sa 200 na 150....katastrofa, bacaj i muti drugu koru.....
napravim drugu koru, super se ispece, lepo naraste, ma milina... nafilujem oko pola osam uvece i ostavim u frizider, odemo na rodjendan i u 11 se vratim i ima sta i da vidim, torta se sva iskrivila,ja pokusam da popravim al ne ide....sta je i sta je....a ono skroz splasnula kora na tom delu, oko trecina torte otprilike, ostatak super.....
nista, aj pravi novu tortu....ispecem koru i izvadim je iz rerne i tras....ispadne mi na pod tepsija....naravno kora se okrene direkt na pod....a kako drugacije :)
i iz neznam kog pokusaja konacno ja jutros nafilujem tortu i eno je u frizideru se hladi....i ceka fondan.....
e vala ne ponovilo se.....:)

E vala stvarno, pa nisam cula da se ovako neko namucio oko bilo koje torte :sad2:
Doduse, meni nekad odlicno uspije kora, nekad ne, ali to kad ne uspije onda se citava u sredini spusti, a krajevi ostanu visoki, pa sve to nekako moze da se kamuflira. ALi to je bas cudno da se tako spusti samo sa jedne strane, mogla si da napravis onu nagnutu tortu, kazes musteriji da je to sada neki novi hit i da si htjela da ih iznenadis :zcepanje:

e sto sam juce bila maler za kinder tortu....ne ponovilo se....
mutim koru i razmisljam u sebi kako je to super torta za praviti, nema sta da ne uspe....uvek mi bude savrsena i bas sam uvek sa njom zadovoljna....i tu valjda izbaksuziram sama sebe :)
ubacim koru u rernu i posle 20 min skapiram da nisam smanjila rernu sa 200 na 150....katastrofa, bacaj i muti drugu koru.....
napravim drugu koru, super se ispece, lepo naraste, ma milina... nafilujem oko pola osam uvece i ostavim u frizider, odemo na rodjendan i u 11 se vratim i ima sta i da vidim, torta se sva iskrivila,ja pokusam da popravim al ne ide....sta je i sta je....a ono skroz splasnula kora na tom delu, oko trecina torte otprilike, ostatak super.....
nista, aj pravi novu tortu....ispecem koru i izvadim je iz rerne i tras....ispadne mi na pod tepsija....naravno kora se okrene direkt na pod....a kako drugacije :)
i iz neznam kog pokusaja konacno ja jutros nafilujem tortu i eno je u frizideru se hladi....i ceka fondan.....
e vala ne ponovilo se.....:)

Joj strasno!!! Samo da je isporucis i da se sve dobro zavrsi!

lady,to je musterija neki bakksuz sigurno:)
tako meni milka neki dan nije htela da se stegne satima,mucenje samog,ukus,rashladjena cokolada sve kao i inace ali ja to sebi kazem da nije do mene,bude mi lakse...
ja sad ziva nisam posle ko zna koliko uopste mi nije svejedno jer ivica vozi neku veliku tortu,ne smiruje me ni klima ni zaledjeni ulosci za frizider bas se plasim kako ce je dostaviti...

jao ne znam sta je ali nesto jeste.... :)
sad stavim fondan na torte, dole je moskva, a gore famozna kinder torta :) i shvatim da nisam stavila stapice u donju tortu, a skrivenu tacnu imam...e sad ziva nisa pametna dal da je skidam ili ne.....

jao ne znam sta je ali nesto jeste.... :)
sad stavim fondan na torte, dole je moskva, a gore famozna kinder torta :) i shvatim da nisam stavila stapice u donju tortu, a skrivenu tacnu imam...e sad ziva nisa pametna dal da je skidam ili ne.....
Jesi uspjela da skines kinder i stavis stapice?! Tako je sigurno bolje nego bez njih.
Izvini molim te ako sam se malo vise nasalila zbog te skroz baxuzne kinder torte, htjela sam samo malo da te oraspolozim. Sada su one sigurno vec uveliko dekorisane i na sigurnim nogama, ovaj stapicima a dobro Daca kaze, to je musterija neki baksuz, nemoj ti sebe nesto da si okrivljivala

resila sam da ne diram pa kud puklo, a sad Una kad sam procitala tvoju poruku ipak sam isla i skinula pa zabola stapice, uz tvoje iskustvo i kvalitet rada tvoj savet moram poslusati....sreca pa je nisam dekorisala, e samo da je se resim sutra.... :)

Daco evo bas malopre stavila stapice, jedva sam skinula, zalepio se fondan od donje kore na skrivenu tacnu al uspela sam i nista nema posledica....nisam je jos dekorisala posto ide samo satenska traka okolo i tri ljiljana ukoso i par listova.....to cu veceras kad uspavam dete....reko bi covek tako jednostavna torta a mene naumucila ko nikad nijedna......:)

e da, a onu nagnutu hit tortu smo mi klopali i super je... :)

Kad bih ja stigla ovde da nije neka luda noć u kojoj (za pravo čudo!) imam problema da - zaspim?!
Mislim... meni se to ne dešava...ne sećam se slične situacije.
Pogotovo što jurcam po čitav dan, danas (tj. juče) stigla i na kupanje...
I spava mi se i kao zadremala sam i... probudila se i sad sam ko' naspavana?! I jednostavno mi se ne spava.Pa sam uzela kompić u krilo i čitam propušteno, kuckam i ... nadam se da mi se neće prispavati onda kad treba da ustanem i spremam se za posao.

Ja konacno isporucila moju ''baksuznu'' tortu :)

Bila sam jutros kod doktorice na kontroli i kaze mozda decak :) ali nje sigurna posto se beba stidi pa je skupila nogice.....
a tako i na drugom ekspertnom rekli mozda devojcica al nije sigurno posto se i tad bebana stidela :) al rekli 90 posto.....
a ja vec izabrala i roza kolica i smislila i ime i cak kad smo bili nedavno u madjarskoj kupila i par prelepih stvarcica, rozih naravno :)
a sad me bacili u dilemu :)

Ja konacno isporucila moju ''baksuznu'' tortu :)

Bila sam jutros kod doktorice na kontroli i kaze mozda decak :) ali nje sigurna posto se beba stidi pa je skupila nogice.....
a tako i na drugom ekspertnom rekli mozda devojcica al nije sigurno posto se i tad bebana stidela :) al rekli 90 posto.....
a ja vec izabrala i roza kolica i smislila i ime i cak kad smo bili nedavno u madjarskoj kupila i par prelepih stvarcica, rozih naravno :)
a sad me bacili u dilemu :)

Nemoj da brineš, iskoristićeš ti roze za drugo ili treće... Šta god da je neka ti je živo i zdravo, pa sledeće neka je devojčica.

Uzas izbrisa mi secela poruka.
Da ponovim. Evo prvo da vam pozelim divan dan bez nedaca i baksuza.
Iza mene je jeno predivno druzenje sa nasim prijateljima iz Zrenjanina. Juce sam bila gost nase drugarice Zorice 023 i njene divne porodice. - ta je znala zasto se udala - paze je kao malo vode na dlanu:D
Uspela sam da se vidim i sa Majom- Smeh koja je iako veoma zaposlena zena ipak uspela da dotrci na pauzi. Kratko ali slatko. Onda se naravno pojavila i Jaca 023 sa sve tortom tako da smo uz domacu supicu i vrhunski rostilj ( gde me nadje sa mojim omiljenim jelom) za koji je bio zaduzem Zoricin muz, imali pravu gozbu. Naravno pala je i razmena iskustva, recepata i malo demonstriranje alata gde mi je najvecu pomoc pruzila Zoricina cerka - lepotica koju mnogi odavde vec poznaju, a njen sin se brinuo da nam ne ponestane pica.
Sve u svemu nezaboravan dan i zato hvala mojim dragim prijateljima. Ja se nadam da ce tu pasti i par slikica kao potvrda ovoga o cemu sam pricala ali zato su bili zaduzeni drugi :cmok2:

Juce je tortu preuzela mama od musterije i njoj se svidela, mada sam citav dan nesto strepela hoce li se dopasti cerki posto je ona birala izgled torte....a i putovala je sa musterijama 30 km na svadbu pa sam malo strepela i za ljiljane ali bilo je sve ok, jutros mi je musterija cerka poslala poruku da je torta bila savrsena i najlepsa od svih...eto posle svih muka sa njom bas je lepo zapoceti dan sa ovakvom pohvalom :)

Juhu , imate mahanje , vratila se u civilizaciju ! Bili kod kumova na vikendici ceo dan , iskupali se , naklopali se i tako redom pa u krug :super:! Predveče počeo duvati vetar , sve jače duva a i pala je upravo koja kap kiše . Nadam se da nam ovo nije zadnji kupanjac ove godine :sad2:

Uzas izbrisa mi secela poruka.
Da ponovim. Evo prvo da vam pozelim divan dan bez nedaca i baksuza.
Iza mene je jeno predivno druzenje sa nasim prijateljima iz Zrenjanina. Juce sam bila gost nase drugarice Zorice 023 i njene divne porodice. - ta je znala zasto se udala - paze je kao malo vode na dlanu:D
Uspela sam da se vidim i sa Majom- Smeh koja je iako veoma zaposlena zena ipak uspela da dotrci na pauzi. Kratko ali slatko. Onda se naravno pojavila i Jaca 023 sa sve tortom tako da smo uz domacu supicu i vrhunski rostilj ( gde me nadje sa mojim omiljenim jelom) za koji je bio zaduzem Zoricin muz, imali pravu gozbu. Naravno pala je i razmena iskustva, recepata i malo demonstriranje alata gde mi je najvecu pomoc pruzila Zoricina cerka - lepotica koju mnogi odavde vec poznaju, a njen sin se brinuo da nam ne ponestane pica.
Sve u svemu nezaboravan dan i zato hvala mojim dragim prijateljima. Ja se nadam da ce tu pasti i par slikica kao potvrda ovoga o cemu sam pricala ali zato su bili zaduzeni drugi :cmok2:

Teta Iro pre svega hvala na tako divnim recima, zaista je bilo pravo zadovoljstvo biti domacin tako divnoj i dragoj osobi. I za nas je bio ovo nezaboravan dan, hvala Vama sto ste dosli. Svakako na ovakve reci bila sta dodati je suvisno pa cu ja staviti par slicica. Nazalost, u zurbi nismo uslikale jednu sa Smeh ali obecavam da cu tu gresku ispraviti sledeci put a verujem da ce biti prilika. Veliki pozdrav za Vas od mene i moje porodice. :cmok2: :zag:

Back