KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ZD, moram da se javim da kazem skorasnje iskustvo...citala sam do kraja da vidim sta ces reci koji marg.koristis..e, ovako..pre mesec, dva zali se meni Cilence kako je margarin nesto "zeza" ..ja kazem sta bre tu sad ne valja, ma kaze ne valja-videces! Kad sam otisla kod nje-nisam verovala! Da mi je objasnjavala,nikad ne bih skapirala, nije mi nikako bilo logicno..ali ovako vidim ja svojim ocima..margarin nije imao onu glatkost i penusavost..bio je tvrd iako je stajao na sobnoj temperaturi, i ni pod tacku razno nije mogao da se umuti, i da se razbiju te grudvice! Cile kupovala na druga mesta ali nije problem resila, odrekla se vitala! Ja se bas pitam kako menen ne zeza, gde god sam ga kupila bio je ok! Do pre neki dan! Tacnije, pred vikend, bila sam u DISu u kupovinu za moju prvu mladenacku! I kupim 17 margarina! I ono s cime se Cile mucila nedavno, mene je snaslo bas sad kad sam prvi put za vikend pravila 9 torti! Eto...to sam htela da dodam, da sa Vital-om za sigurno nesto nije uredu ..ali, da li je sad on krivac za tvoj fil -ne znam....

Sto se tice vitalovog margarina, evo i moje iskustvo.
Moze stajati danima na sobnoj temp (jer sam jednom nekoliko dana zaboravila u plakaru kuhinjskom), on je i dalje tvrd. A kad krene da se muti, nema sanse razbiti grudvice. Nego ga ja onda otopim, onako do pola skoro da bude tecan, pa tako malo samo promutim, pa onda opet u frizider i pustim da se stisne do neke srednje tvrdoce, onda opet mutim i mutim dok na kraju ne bude kako treba pjenast. E sad, treba ubosti istu ili barem slicnu temp. fila i marg, da poludis, a kad sve to bude kako treba onda stvarno odlicno stisne fil.
To mi se desilo sa onom lino tortom sto sam se zalila da mi sve curi. Skontala sam da je bas do toga sto nisam razbila grudvice u vital margarinu, jer kao da onda ta masnoca ostaje u grudvicama pa nece fino da se spoji sa filom, nema sanse, samo curi i curi. Ja inace prvenstveno koristim kombinaciju putera i marg. sa ukusom sl. pavlake, a za coko filove (sem Zoje) koristim vital jer mi ih najbolje zgusne, to je najvise za lud-lab tortu koju sve vise i vise traze.

i da se nadovezem na pricu ,vital margarin nikakooooooooooooooooooooo ne uzimajte vise najverovatnije su zeznuli ili recepturu sto je malo verovatno ili sastav sirovina sto je vec verovatnije jer to nije vise isti margarin ne moze da se umuti ne drzi filove a sve sam probala i topila ga i obezvodnjavala i opet nije to to

Ja ne kupujem Vital iz bojkota prema vlasniku :).I to već 3-4 godine.
Margarin zna da bude takav ako su ga zamrzli umesto da ga drži na rashladnoj temperaturi.(jedan od razloga),a možda im je nešto upalo od sirovina, kao pre 15 dana u Imlekovom mleku-ambalaža flaša kad nije moglo da se pije koliko je smrdelo...bljak (valjda dodali da se ne pokvari na +40)

Ma nisu oni SADA zeznuli nista, oni to tako vec mjesecima, znaci uzas Boziji kakve su im te grudvice. Definitivino je nesto u recepturi promjenjeno i sad ne znam sta raditi. Dijamantov je nekako rijedak, jedino ostaje ovaj sa ukusom sl. pavlake, ili STA LI VI VEC KORISITE SADA od margarina?!

Ja koristim dijamant i super mi je malo je meksi na sobnoj temp. ali se fino stegne posle i filovi su mi super a vital mi se promenio od maja meseca tacnije tura torti koju sam radila za djurdjevdan i od tad ga ne uzimam

Meni je vitalov zeznuo par filova jos dok nisam pravila torte za prodaju i od tad ga ne kupujem, ma da mi ga neko dzaba da ne treba mi.....otkad koristim dijamantov margarin ja sam prezadovoljna, super mi se ponasa u filovima i nikada jos nisam imala problema sa njim, filovi budu bas super glatki i cvrsti

Uf. Nekako sam isplivala sa onom tortom, kupila margarin sa ukusom slatke pavlake. Jeste da je fil kuvan u mleku, ali stvarno sam bila u gužvi, tako da sam uradila kako sam morala.

Ja vas pozdravljam. Iako imam internet tamo gde idem, trudiću se da ne prilazim laptopu uopšte. Idem na odmor, i nadam se da ću odoleti izazovu...:bye:

Pišemo se 13. 08. :cmok:

Dobra noc, nocnim pticicama, evo i ja da se nadovezem na ovu pricu o vital margarinu, kod nas je isto tako nesto oko maja kao i kod cileta pokvario se, upropastio mi dva fila i nema sanse vise ga ne kupujem, pocela sam da koristim dijamant i zasad je ok. Onima koji krecu na odmor zelim srecan put i uzivanje!

Uf. Nekako sam isplivala sa onom tortom, kupila margarin sa ukusom slatke pavlake. Jeste da je fil kuvan u mleku, ali stvarno sam bila u gužvi, tako da sam uradila kako sam morala.

Ja vas pozdravljam. Iako imam internet tamo gde idem, trudiću se da ne prilazim laptopu uopšte. Idem na odmor, i nadam se da ću odoleti izazovu...:bye:

Pišemo se 13. 08. :cmok:

Ne prilazi kompu ni slucajno!!! Odmori se, zasluzila si, nedostajaces...

Dobro veče. Evo i mi stigosmo kući. A ja sad u kuhinju...zamolila me komšinica jednu brzinsku tortu da joj napravim za petak ujutro :)

A ti u kuhinju brzom brzinom, nema ti druge, odmor gotov, sad u nove radne pobjede :mesi: :super:

Ne prilazi kompu ni slucajno!!! Odmori se, zasluzila si, nedostajaces...

A ti u kuhinju brzom brzinom, nema ti druge, odmor gotov, sad u nove radne pobjede :mesi: :super:

Ooo odmor je odavno gotov.Ja se već umorila ...Nego smo mi malo švrljali po gradu, bili na treningu sa mojom princezom...malo bili kod kume na kafici da se pozdravimo i da joj odnesem karte za more koje sam joj kupila pre nekoliko dana dok je ona bila na putu,jer ovi kreteni sa autobuske ne primaju rezervacije za tzv.morske linije!
I da, kupila sam onu elektronsku vagicu http://www.gorenje.rs/mali_kucni_aparati/vage?c=365269

E dobro, dobro, al ste se nasetsali, samo tako.
Hej, pa vaga digitalna nova i meni treba, zasto si se odlucila bas za ovaj model, neki poseban razlog, ili zato sto je ovako fina i sarena :zper:
jesu bolje ovakve tanke ili one sa posudom?

Poslednja izmena:
Dobro jutro :) evo ja cu da vas posluzim kaficom.Nestizem od obaveza da se javljam ,ma nemam vremana ni da virnem .Kad sve ovo prezivim idem na zasluzni odmor od 12 ..e hocu da se naodmaram i naspavam .Posao nikako privesti kraju uvek neko porucuje.Jutros sam ustala kao vampor da bih zavrsila sve obaveze.Danas nam pocinje kulturno leto na otvaranje dolazi Emir Kusturica i Zabranjeno pusenje ,pa nebih to da propustim ....;)

E dobro, dobro, al ste se nasetsali, samo tako.
Hej, pa vaga digitalna nova i meni treba, zasto si se odlucila bas za ovaj model, neki poseban razlog, ili zato sto je ovako fina i sarena :zper:
jesu bolje ovakve tanke ili one sa posudom?

Моје искуство је најпозитивније могуће када је у питању електронска кухињска вага. Мала је (као пола А4 илити као мала свеска), не заузима много места, преносива је (а мени је то потребно) и идеална за употребу. Можете мерити сваки састојак посебно не рачунајући тежину суда. И да нагласим, ја сам искњучиво за равну, без икакве посуде.

Dobro jutro! Evo mene rijetko kad uspijem da popijem kaficu sa vama i to jos kuci prije podne, uzivancija!
Evo ja cu od Princeske odmah da prepisem, kupicu istu onu vagu, napokon da imam i ja normalnu digitalnu vagicu. Tolike torte napravih sa onom buvljackom analognom. A naravno, sada kad dam pare za vagu, onda opet odlazem mikrotalasnu, ali sta da se radi, ne moze sve odjednom

Pozdrav drage moje .....ovako vezano za margarin.....margarin je emulsija ulja i putera (to vam je slobodni previod )da mi tehnolozi ne zamere....znaci kad a se pravi ulje otpaci se ne bacaju .....takodje kada se pravi puter otpaci se ne bacaju .....i onda preradom ta dva otpatka nastaju margarini......eeeeeeeeeeeeeeee ako se pravi kvalitetno ulje i kvalitetan puter emulsija margarin ce biti odlicnog kvaliteta i zadovoljit ce potrebe nas slasticara a ako ser pravi lose jestivo ulje i los puter onda je margarin jako los ...tvrd i nece da se muti dobro......Margarin netreba topiti jer kada ga istopite oslobadja se mleko koje je zaostalo u procesu pravljenja putera i koje ima slankast ukus.....to nije dobro u slasticarstvu.....najbolje je ostaviti ga na sobnoj temepraturi ili na temperaturi koja je visa od 22 stepena par sati .....onda on omeksa i da se raditi sa njim.....morala sam ovako jednostavno da objasnim.....inace ovde ja koristim pola puter a pola margarin cija je cena dva puta visa od putera.....to samo znaci da mu je kvaliteta odlicna.....kilogram putera ovde ide i do 10 eura....puter je suvi sa svega 2% vode.......

ja imam elektronsku vagu do 5 kg, ima posudu ali se i skida, ako je upalim sa posudom, ona meri od nule, ako je upalim bez posude opet meri od nule...posuda mi je super bas zato kad merim torte da vidim ekran i da mogu procitati kilazu torte, jer ako je stavim na ravnu vagu onda mi zakloni tacna ekran i nista nisam uradila....obisla sam grad uzduz i popreko dok se nisam odlucila za ovu, a kostala je citavih 1000 din :) imam i garanciju 2 god. Colossus marka....
evo ova bas http://www.nonstopshop.rs/i-12226/kuhinjska-digitalna-vaga-colossus-css-3200
ja sam prezadovoljna...

Back