Joooooj narode, dal' da se ubijem jedan dan pred godišnji odmor???
Imam naručenu tortu za sutra, običnu nugat, na rolat tacni, nešto što umem žmurećki da napravim. Danas sam pre podne bila na njivi, završavali smo nešto što ne možemo da ostavimo dok ne krenemo, došli u podne mrtvi, ja se istuširala i ispekla kore i skuvala fil. U međuvremenu, veš mašinu sam uključila xy puta, prostirala veš, kupila...sada imam gomilu za peglanje iza koje se ne vidim. Morala da idem do mojih, da pokupujem još šta mi treba, da spremim deci večeru...I lepo, složim tortu, stavim je u frižider, posle pola sata otvorim frižider da pijem vode, a moja torta sišla sa tacne.

Skroz skliznula. Srećna okolnost je ta, što kada mi je već radila rerna, ja ispekla još jedan par kora, da napravim tortu mojoj mami za rođendan, jer kada joj bude rođendan, ja ću biti na moru. Pa sam smislila neka je ona stavi u zamrzivač, izvadi je i samo stavi šlag, i ima rođendansku tortu. Pošto sada nemam snage, sutra ću videti šta ću sa tim korama i filom, koji nije kuvan na pari, nego žumanca u mleku, da li ću uspeti da iskombinujem da liči na nugat. Ili ću kuvati nov fil samo od žumanaca, što mi niej problem, ali stičem utisak da mi margarin pravi problem. Ne znam kako to da objasnim, ali kao da mu se nešto dogodilo na ovim visokim temperaturam. U nedelju kada su mi bile forumašice na druženju, pravila sam tortu i kuvala pudinge u mleku. One ništa nisu komentarisale, ali mene je bilo sramota kako mi je taj fil bio pudingast. To uopšte nije ličilo na filove kakvi su u mojim tortama. Moji filovi budu penasti, a ovo ej bilo sve zdekano i zbukano, kao da je kuvao neko drugi, a ne ja.

Čim sam stavila margarin u taj fil, ja sam videla da to neće biti dobro. Isto tako je bilo i u četvrtak kada sam pravila kinder tortu.
Još za Petrovdan kada sam bila kod mog brata od tetke na slavi, snaja mi se žalila kako su joj filovi bistri, ali je ona mislila da je to zato što je htela da uštedi, pa kupila dijamant margarin, umesto vitalovog. Ali ja stalno kupujem vital, no izgleda da mu ove visoke temperature ne prijaju.
Da li treba da vam kažem da ništa od stvari nisam spakovala, da ću sutra da kuvam paradajz, da idem u Rumu na pijacu i u Rodu, da posle podne imam zakazano kod kozmetičarke, jer sam se skoro depilirala zato što smo mislili da ćemo ići tek polovinom meseca na more, pa sam sada morala da čekam poslednji momenat...
Oooooooo, valjda ću preživeti...