KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
daco nema veze od cega je,tu pomaze samo klima dok se radi jer ona sredi vlaznost vazduha u stanu...ja ne pamtim kad sam imala problem sa vlazenje sto torti sto figura.cak ce pre ovlaziti sama gam pasta+ nego domaci fondan,pogotovo crvena i crna.

Joj, Daco znam, znam da bez klime nista.
Ali stvarno ne znam sta se desilo nocas sa ovim figuricama zasto su se tako ponasale i sve se izdeformisale, ostavila sam promaju u stanu, onom dijelu koji nije spavaci i tu su i one bile, da li se to zbog toga desilo, pa je bas velika koncetracija vlage bila, pojma nemam. ALi za sad se ove nove normalno ponasaju, a glave Nodija sam ostavila u nadi da i njih ne moram praviti nove, da se kao malo prosuse, ali nekako ide sporo, jos uvijek su jako mecave i ljepljive

Daco a da probas malo da ubacis glave u frizider, cisto da se stegnu malo, da li bi to sta pomoglo? ili pod ventilator, neki dan neko napisa sad se ne secam ko, da je slucajno ostavila figurice kraj upaljenog ventilatora i posle kad se vratila bile ko kamen....vredi probati

e vala i ja zavrsi sa andjom,alis,markom,klavirom,kopackama,golovima grbom,loptom u golu...sve na svom mestu bar po meni,a po babu i stricevima ce da vidimo.Sad odoh da smisljam sta sutra za rucak,dolaze mi majka i tata.Corbicu sam napravila,sutra samo da joj dodam pavlakicu,ali sta uz to...verovatno se i vama desava kad pitate ukucane sta bi hteli sutra za rucak da vam kazu sta ti je najlakse...e tad bi ih u top strpala.

e vala i ja zavrsi sa andjom,alis,markom,klavirom,kopackama,golovima grbom,loptom u golu...sve na svom mestu bar po meni,a po babu i stricevima ce da vidimo.Sad odoh da smisljam sta sutra za rucak,dolaze mi majka i tata.Corbicu sam napravila,sutra samo da joj dodam pavlakicu,ali sta uz to...verovatno se i vama desava kad pitate ukucane sta bi hteli sutra za rucak da vam kazu sta ti je najlakse...e tad bi ih u top strpala.
Daco ziva li si, nakon svega sto nabroja, ne znam kako mrdas?!
A tek rucak, pored svega jos i to, uh... ja isto doh sad nesto da smuckam, malo krmenadlice da se izdinstaju, kukurz u nekoj povrcnoj kombinaciji kao hladna salatica, ili prilog i dobro!
Tortice dvije za sutra da se dekorisu pa da se mogu spremati za sutrasnje druzenje kod ZD, idem pa makar me noge bolile ne znam koliko

E Daco svaka ti cast, ja kad bih morala praviti sve to pala bih u nesvest garant :)
ja sam se juce strasno napatila sa traktor tomom, toliko se znojio fondan da ga nisam ni oblozila do kraja a fondan je vec poceo da se topi...katastrofa, strpala sam ga u frizider pa mu onda nekako dodavala ostale "delove", do u jutro se super stegao, danas mi je bas bilo frka kad sa trebala poceti dekorisati tortu ali hvala Bogu danas je sve bilo ok, vajda je vlaznost vazduha danas manja....
A da vam se i pohvalim malo, konacno sam nagovorila muza da kupimo klimu, valjda mu dosadilo kukanje njegove drage trudne zenice :) (inace je teski protivnik klima), i od juce mi je konacno milina u kuci, na zalost ne dopire do kuhinje, stavili smo je u hodnik pa tako danju hladi dnevnu a nocu spavacu sobu....ako zagusti ja cu sto u hodnk i ukrasavati tamo torte :zcepanje:

Poslednja izmena:
Dobro veče drage moje curke ! Evo i ja sam pristigla sa godišnjeg :cool: .Bilo lepo , kratko trajalo ! Prvo sam pogledala slike sa druženja i drago mi je da ste se lepo provele . Baš mi je krivo što se potrefio dan druženja sa mojim tek dolaskom sa godišnjeg , jer smo Daca Su i ja planirale , planirale i na kraju ništa :( . Šteta ! Sad ću na miru da prelistam da li ste bile vredne ;) , a posle na lalanje , sutra se radi ! :roll:

Caos, evo i mi smo stigli sa nasih putesetstvija i forumskog druzenja, nakon svih pljuskova i nevremena. Ovdje u Subotici je vjetar cupao drvece, totalni haos je po ulicama, padala stabla an auta, kuce, ludnica. Cak se i tortanj jedne stare crkve nakrivo.
A druzenje je bilo ODLICNO, ja sam toliko toga vidjela, naucila, samo jos da se i primjeni sve to na nekim novim torticama.

Dobar dan samo da se javim :) nema me zbog posla :))) uopste mi se ne pali komp kad stignem kuci.....ove nedelje idem u trecu pa sam sa decom preko dana a kako cu ujutro kad stignem videcemo :zcepanje: kad deca ustanu pa pocnu mama daj ovo,mama daj ono :)....

pozdrav svima, bas mi je drago da ste uzivale kod zd, gledala sam slike i vidim da se bome i ucilo :) svaka cast
nama su juce bili gosti iz subotice, muzeva sestra, zet i dete, i kad su se vratili kuci, kazu na njihovom parking mestu na kom uvek parkiraju ispred zgrade, bio parkiran neki auto i grana pala na njega i svog ga razlupala....strasno, sreca pa su bili u gostima inace bi nadrljali :)
mi planirali za vikend u apatin na banju pa imali goste, reko ajd u ponedeljak cemo pa biti par dana, i onako je muz na godisnjem, kad ono juce zvali muza, mora na posao, i to na teren, tako da smo sad ja i cerkica same 7 dana....bas nam je pusto bez tate....a mogli smo sad uzivati na bazenima ...:(

Pozdrav drage moje ! Neću Vas previše gnjaviti sa opisom godišnjeg , ali samo da Vas obavestim da sam obećanje dato samoj sebi ispunila ! Bila sam na aroma masaži sa čokoladom i mentom . I mogu da Vam kažem da je bilo sjajno ! Uživancija živa . I Šanjika ( maser ) je odlično odradio posao . Posle sam bila sva blažena a sama sebi sam mirisala ceo dan . Sve u svemu jedno lepo iskustvo ! :D

nama su juce bili gosti iz subotice, muzeva sestra, zet i dete, i kad su se vratili kuci, kazu na njihovom parking mestu na kom uvek parkiraju ispred zgrade, bio parkiran neki auto i grana pala na njega i svog ga razlupala....strasno, sreca pa su bili u gostima inace bi nadrljali :)

Hej, pa to se desilo u mom komsiluku! Mi sinoc kad smo izasli iz BUS-a kad smo se vracali od ZD, prolazili bas kod te zgrade na cijem parkingu je auto koji je nastradao, debelo stablo na njemu, grane je gradska cistoca sasjekla jos u toku dana, danas su to skupljaloi svuda po gradu, radila motorka da usitnjavaju, ma grozota.
Ako muzevljeva sestra zivi na Prozivci u sivim "kruznim" zgradama, onda je to taj parking?! Jer, u gradu je sigurno bilo vise takvih slucajeva juce, a ovaj je bas u mom najblizem komsiluku. Sreca, na nasem parkingu nije bilo toga, jer nekako je bas uz zgrade, pa valjda je to drvece bilo zasticeno od najjacih udara vjetra

Da znas da je uzas, nemas vlasti nad time nikakve, priroda kad nas uzme pod svoje!!!
Dobar dan drage moje, ja jos danas na bolovanju, malo mi je lakse, ne pece me toliko, juce sam citav dan sjedila i radila figurice, a sutra kad pocne i posao i kore i torte, onda Boga mi... veselo!
Ispekla sam neke mafine, sad enka se hlade pa da ja pripremim dekoraciju, onda zavrsavam ove figurice, i pravim djurdjevak, kako nam je Tera Ira pokazala

Dobar dan!
Ja sam završila jednu tortu,pa sad čekam da dodje dragi da je odnesemo i onda idemo negde da lunjamo i trošimo pare.
A to što se tiče drveća i automobila.Imam fobiju od te vrste nevremena...I trudim se da ga ne parkiram kod nekog drveća,ali tu je samo sreća ili nesreća da se neko nadje na tom mestu i u isto vreme. U nedelju ,kad je bilo to nevreme bila sam kod brata i snaje,pa posle kod tate i mame jer onim stanuju ne 5 minuta jedni od drugih(obilazak u paketu :) ).I na mesto gde se parkira ili tata ili ja prazno. I kad je mm hteo da se parkira,ja počnem da zvocam-drvo,lišće,parkiraj se na drugo mesto.Nije mu bilo po volji,ali parkira se na ulicu uz komentare da ako mu neko otkiner retrovizor biće to samo zbog mene.LM vratimo se mi posle nekog vremena do kola,a jedna dobro debela grana pala na prazan parking.Samo me je pogledao i rekao da nije znao da ima Vangu u kući :D

Vidovita PrincesAndjela :)
E Daco nemam pojma kako se zove taj deo grada, moram pitati, sad mi nema nikog tu, znam samo da taj deo kao gradic u gradu, ima i pijaca, i banka, vrtic, veliki supermarket a okolo sve zgrade, gradi se i bazen u blizini.....

E pa da draga, to je moja Prozivka, tako se zove to naselje i bazen je vec izgradjen, to DS pred izbore se malo reklamirao, a sad sta nas briga ko je pobjedio, mi imamao bazen zatvoreni, jeste da nije pravi Olimpijski, nego pola njega, ali bazen je bazen, ima i nocno plivanje.

Joooooj narode, dal' da se ubijem jedan dan pred godišnji odmor??? :sad2:

Imam naručenu tortu za sutra, običnu nugat, na rolat tacni, nešto što umem žmurećki da napravim. Danas sam pre podne bila na njivi, završavali smo nešto što ne možemo da ostavimo dok ne krenemo, došli u podne mrtvi, ja se istuširala i ispekla kore i skuvala fil. U međuvremenu, veš mašinu sam uključila xy puta, prostirala veš, kupila...sada imam gomilu za peglanje iza koje se ne vidim. Morala da idem do mojih, da pokupujem još šta mi treba, da spremim deci večeru...I lepo, složim tortu, stavim je u frižider, posle pola sata otvorim frižider da pijem vode, a moja torta sišla sa tacne. :sad2: Skroz skliznula. Srećna okolnost je ta, što kada mi je već radila rerna, ja ispekla još jedan par kora, da napravim tortu mojoj mami za rođendan, jer kada joj bude rođendan, ja ću biti na moru. Pa sam smislila neka je ona stavi u zamrzivač, izvadi je i samo stavi šlag, i ima rođendansku tortu. Pošto sada nemam snage, sutra ću videti šta ću sa tim korama i filom, koji nije kuvan na pari, nego žumanca u mleku, da li ću uspeti da iskombinujem da liči na nugat. Ili ću kuvati nov fil samo od žumanaca, što mi niej problem, ali stičem utisak da mi margarin pravi problem. Ne znam kako to da objasnim, ali kao da mu se nešto dogodilo na ovim visokim temperaturam. U nedelju kada su mi bile forumašice na druženju, pravila sam tortu i kuvala pudinge u mleku. One ništa nisu komentarisale, ali mene je bilo sramota kako mi je taj fil bio pudingast. To uopšte nije ličilo na filove kakvi su u mojim tortama. Moji filovi budu penasti, a ovo ej bilo sve zdekano i zbukano, kao da je kuvao neko drugi, a ne ja. :( Čim sam stavila margarin u taj fil, ja sam videla da to neće biti dobro. Isto tako je bilo i u četvrtak kada sam pravila kinder tortu.

Još za Petrovdan kada sam bila kod mog brata od tetke na slavi, snaja mi se žalila kako su joj filovi bistri, ali je ona mislila da je to zato što je htela da uštedi, pa kupila dijamant margarin, umesto vitalovog. Ali ja stalno kupujem vital, no izgleda da mu ove visoke temperature ne prijaju.

Da li treba da vam kažem da ništa od stvari nisam spakovala, da ću sutra da kuvam paradajz, da idem u Rumu na pijacu i u Rodu, da posle podne imam zakazano kod kozmetičarke, jer sam se skoro depilirala zato što smo mislili da ćemo ići tek polovinom meseca na more, pa sam sada morala da čekam poslednji momenat...

Oooooooo, valjda ću preživeti...

Back