KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ljudskom bezobrazluku nema kraja. Prošlog leta sam radila voćni sto za jednu svadbu i ja sam slike na kojima piše da sam ja radila izbacila na svoj sajt i na fb, a malopre vidim fb-u, na strani restorana gde je svadba bila, slike stola, sve do najsitnijeg detalja, naravno nigde ne piše da nisu oni radili. Isto tako imaju i slike prostora, a provereno znam da njihova sala ne izgleda tako i da su dekraciju za tu svadbu radili ljudi iz Zaječara, naravno ne piše ni to. A vlasnica tog restorana je prošle godine preprodavala moje torte za duplo veću cenu, npr. pozove me i kaže da im treba torta za rodjendan, ja naplatim 2500 din, a ona je posle naplati 5000. I to sam saznala kad se desilo da su ljudi kojima je ona naplatila tortu 5000 hteli da dodju kod nas da se dogovore za još neko slavlje, pa je ta gazdarica zvala i rekla da im ne naplatimo manje od 5000 jer je ona toliko uzimala za naše torte?! Mi smo naravno ljudima naplatile kao što i uvek naplaćujemo. Problem je što je to jedini veći restoran kod nas pa i pred toga kako rade, ljudi ipak moraju tamo da organizuju svoja slavlja. :poludeo:

O covjece, SVASTA!!! Pa stavarno nikad kraja raznovrsnosti bezobrazluka!!! Sta li si rekla toj ponosnoj vlasnici kad ti je rekla da je preprodala tvoje torte :eek:

Javila se moja mama i samo je rekla neka ljudi dodju za tortu, a za cenu joj ništa nije rekla. Njima smo objasnile da je naša cena uvek ista, a da je ona preprodavala za veće. A gazdarica posle dugo nije razgovarala sa nama, kad dodjemo u restoran da dovezemo neku tortu, ona samo izadje iz kuhinje, verovatno je očekivala da dobije 2500 din za to što im je dala naš broj. :zcepanje: A isto tako me je skoro zvala žena koja relativno kratko radi torte da me pita koliko sam naplatila tortu nekim ljudima (inače gastarbajterima) koji su prvo pitali nju, a ona im tražila 200 evra samo za rad za tortu za 100 ljudi, a da oni kupe cvetove, mladence i ostalo pošto ona to ne pravi i naravno da joj oni donesu materijal. I onda je još mene napala zašto radim za iste pare ljudima koji žive u Srbiji i gastarbajterima kad ovi drugi zaradjuju mnogo više?! Pa šta ima veze ko koliko zaradjuje, i ti ljudi mnooogo rade da bi zaradili. Ja sam se toliko zbunila kad je žena počela da priča da nisam znala šta da joj kažem.
Toliko nenormalnih situacija sam imala u poslednjih 6 - 7 meseci da sam počela da se pitam da li su ovi ljudi poludeli ili je problem u meni. :confused:

Strasno Ivana.... Ali nemoj da se opterecujes previse sa time... Ja sam naucila nesto vrlo vazno a to je da ako se budem nervirala i plasila svakog koraka ljudi koji mi mogu nauditi u bilo kom smislu ja cu vrlo brzo postati neka druga osoba. A da li je vredno menjati se zbog njih to je pitanje koje svako sebi treba da postavi. Isto tako sam i ja upala u iste vode samo ne sa tortama vec sa nasim prozivodima li... covek nemoze tu nista da uradi sem da ceka.. Cekanje se isplati ali samo ako si bila fina ;) Zato sam bila stavila na zidu na mojoj grupi ..KAKO JE LEPO BITI FIN!
Ubzo ce se procuti cije su torte i ljudi ce dolaziti tebi a ona... hm.. Cekaj pa ces videti! ;)

A sto se tice halavosti... nemoj da se mucis na shvatis...treba da posedujes niz sebicnih egoisticnih osobina da bi razumela ljude koji sve zele samo za sebe pa po cenu da ojade coveka a da njemu bude bolje! Ja kad dodjem iz Swe delujem svima kao gastarbajter, sto ne znaci da imam vise para od tebe ili ostalih isto tako ne znaci da mi je krava popila mozak! Ja sam se susrela sa takvim budalama ali ih duboko zalim i to je sve...

Dobar dan Jaco :) Pozdrav za Vas! :bye:

Daco kako si danas? Jel te manje bole ledja?

Eto ko misli na mene i moje bolne tacke :zag:
Ma, manje bole ledja cim sam kuci citav dan, ne idem na posao zbog praznika, milina jedna, odspavam cak do 8h i legnem vec u ponoc, ne stignu ni noge ni ledja toliko da se opterete kao kad su zadnji radni dani pred vikend, onda je ludnica :dash:
Uglavnom, pocinu vrucine, a to me jako, jako izludjuje, dok kod tebe vidim snijeg, ma brate milina jedna :rotf: :rotf:

da ,isla sam na tu opciju da mi posalju poruku na telefon,mada ja sifru nisam zaboravila,to je ta sifra.Isla sam i na onu opciju sa tajnim pitanjem,ali sam odustala od toga zbog ip adrese.a mm normalno svo vreme pristupa svom nalogu.

Mogu ce je sledece:
1. Da si nekako promenila pismo na tastaturi en/sr i da zato nece da ti ukuca...Pokusaj da napises lozinku u wordu i da prekopiras na polje gde treba da ukucas lozinku.
2. Promeni web citaca.Ako si do sada radila na exploreru probaj na mozili ili google chrome ili opera,bilo koji drugi ali prvo probaj ovo prvo

Pa i ja sam ti mislila ali ako joj stize ista lozinka na mejl kada ide na zaboravljena lozina,onda je problem ili u slovima koja su se promenila,postoji mnogo velika razlika u tastaturi EN i SR tako da ako se to slucajno izmenilo u tom periodu onda postoji mogucnost da je tu greska,zato je najbolje napisati negde lozinku pa je preko copy paste preneti

ivana je dobro razumela,odustala sam od toga da mi posallju lozinku jer mi javlja da je pogresan br telefona.ali ja ne razumem zasto bi neko hakovao moj mail.pokusacu ovo sa wordom copy/paste,da vidim sta ce ispasti.devojke,hvala vam puno,bas ste divne

Juhu ! Totalno sam smorena ali ne od tortica nego od moje dečice . Konačno smo dva dana uživali zajedno . Lepo mi se namestilo : dva dana bez firme i malo tortica ove nedelje . :ok: Bili smo danas na Paliću a , a Dace nigde ! Dacooooo , gde si ? Al nema veze , neka si se malo i odmorila ! Ali kad opet dodjem na tu stranu , ako me ispališ :tiganj: Šalim se ...biće dana , blizu smo ! :heart:

JLepo mi se namestilo : dva dana bez firme i malo tortica ove nedelje . :ok: Bili smo danas na Paliću a , a Dace nigde ! Dacooooo , gde si ? Al nema veze , neka si se malo i odmorila ! Ali kad opet dodjem na tu stranu , ako me ispališ :tiganj: Šalim se ...biće dana , blizu smo ! :heart:

Hej, evo mene, jeste najgora sam, najgora :eek: sta da radim!
Za sve je kriva ona harmonika torta, ona mi je upala totalno neplanski i sve poremetila, IZVINI nisam mogla nikud iz svog coska. Nafilovala sam torte za danasnej poslijepodnevno dekorisanje, u ponoc sinoc pocela kuglicanje neke dvije vrste za nasu Slavu i nije bilo sanse da maknem iz svog coska :dash:

Dobar dan, šta se radi, nigde nikoga. Ja bila malo na terenu ranije jutros, da izbegnem vrućinu, jer i danas treba da bude oko 30.

Tu sam ja vazda, ali isto tako vidim da nigdje nikoga, pa mi glupo da bas na svakoj temi ja nesto pisem, moram malo da se povucem.
Danas je i kod nas toplo, ali ne vrelo kao predhodna dva dana, duva vjetric pa je odmah prijatnije

Back